Държавният дълг се увеличи с нови 500 млн. лева

До края на годината държавата ще разполага с 700 млн. лева "дългово пространство"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На вниманието на гербавите: Проведени аукциони през 2021 г.: 15.02.: 300 млн. лв.; 22.02.: 200 млн. лв.; 08.03.: ОТКАЗАН поради висока лихва; 22.03.: 300 млн. лв.; 07.09.: 200 млн. лв.; 20.09.: 300 млн. лв.; 11.10: 500 млн. лв.; 25.10: 500 млн. лв.; 08.11: 500 млн. лв.; 15.11: 500 млн. лв.; 22.11: 500 млн. лв. ОБЩО: 3.8 МЛРД. лв. ОТ ВЪТРЕШНИА ПАЗАР; ГЕРБ взе 550 МЛН. ЕВРО КОВИД ДЪЛГ от ЕК. ... ГЕРБ управлява до 12 май 2021 г. За 4.5 месеца ГЕРБ взе 1.8 МЛРД. ЛВ дълг / 800 МЛН. ЛВ. + 550 МЛН. ЕВРО /. Служ. правителство взе 3МЛРД. лв. дълг. Остават му още 700 МЛН. лв. дълг, ПЛАНИРАН от ГЕРБ. :)

Ти вместо да даваш тия цифри си размърдай мозъка ако имаш и виж за какво се харчат,ама май няма да ти стигне капацитетета и по-добре не се напрягай.Ще ти подскажа малко- Герб тряаваше да оправят 4 милиарда от КТБ и поразиите на Орешарски,направиха много спортни зали,площатки,детски градини,пътища и какво ли не,което се вижда.От тия пари дето са взели имаше отделени 500млн за строежа на Хемус,в момента ги няма и в скоро време няма и да бъде строена,това е.

Sixteen

Някакви ви си чалгопитеци, герберомразци се опитват да припишат вина на други. Радвайте се нещастници на собствената си простотия. Това е само един малък заем от многото които ще последват. И това ще плащате вие и поколенията ви напред, баце ще го хванете за дебелия.

Само се чудя кога ще им спрат на идиотите стотинките за да пишат глупости. А може и да са ги спрели вече и да продължават по инерция. Като си харесвате толкова Баце, насочете усилия към други теми. Например за подобряване на условията в затворите. Ще е полезно некакси.

Опитвате се да манипулирате тъпите привърженици на Баце. Защо не кажете, че тези заеми са заложени още от миналата година в бюджета за 2021 от депутатите на Баце. И не са само 500 милиона а 2 милиарда. Бюджетът е закон и той трябва да се изпълнява. За това е закон.

То беше заложено да се построи и магистрала Хемус.. и там едни 500 млн отидоха в канала. Кокорчо нали обясняваше че Спеца бил събрал над милиард отгоре през Нап. До една година тая държава е фалирала и ще е по-зле от след Орещарски.Ама простия народ си заслужава това като избира акива управляващи

Продължаваме разрухата. Промяната.

Не промяната , а подмяната .

Промяната продължава.. с изпразване на джобовете ви.

Служ. правителство изпълнява Бюджета на Шайката. :) В Бюджет 2021 г. Шайката записала 4.5 МЛРД. лв. НОВ ДЪЛГ; А в Средносрочната бюджетна прогноза 2021-2023 г. Шайката записала дълговото финансиране на бюджета да бъде" между 4.5 и 6.8 МЛРД. лв. ГОДИШНО."!!! За сведение на оплаквачите - през 2020 г. Шайката взе НАВЕДНЪЖ 2.5 МЛРД. ЕВРО НА ВЪНШНИЯ ПАЗАР; 5 години преди това взе НАВЕДНЪЖ 3.1 МЛРД. ЕВРО НА ВЪНШНИЯ ПАЗАР. ... 29.2 МЛРД. лв. ГЕРБ-ав ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ПАДЕЖИРА до 2050 г., включително. ВСИЧКИ правителства РАБОТЯТ и ЩЕ РАБОТЯТ, за да РЕФИНАНСИРАТ държ. дълг на Шайката. А Шайката отлетя с 200 по магистралите...

Сега ще видим баш шайката докъде ще ни докара,видяхме какво направиха за 6 месеца и се чудя какво ли още чудо ни очаква.

Вече видяхме, госхожо. За 4 месеца събраха 2.5 МЛРД. лв. ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ. И АКТУАЛИЗИРАХА бюджета, ЗА ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ ПРИХОДИТЕ. Защото Шайката беше ПЛАНИРАЛА Пандемията ДО МАРТ 2021 г. Разбирай - пари ЗА МЕДИЦИ, ЗА БИЗНЕСА и ЗА БЕДНИТЕ НЕ БЯХА ПЛАНИРАНИ. С няколко думи - СЛЕД ГЕРБ и ПОТОП. За РАЗКРИТИЯТА - милиардите от ББР; от МАГИСТРАЛИТЕ; ФАЛШИВИТЕ хоспитализации; НЕЗАКОННИТЕ ТРАНСПЛАНТАЦИШ; ФАЛЩИВИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ПОЧИВКИ и т.н, и т.н., и в Европа ЧУХА. САЛ 80%-овите сте слепи и глухи.

Пингвин , събрали 3 милиарда и теглили 5 милиарда и къде са нещо май някой ги щипна , някой като лъжеца и крадеца

моля Обяснете ми човешки, щото от 2 дена вече питам - как ЦИК излезе че почти 2.5 милиона са гласували, грубо 1.6 за радев, 0.8 за герджиков и 0.1 не подкрепям никой - 2.5 милиона са далече над 50% от имащите право на глас в България, т.е. на пълнолетните! Е как при 25% избирателна активнотст, над 50% от имащите право на глас са гласували?! ей сега разбрахте ли що и до ден днешен - резултат от преброянането няма - не случайно извършено от служебното правителство на президента!! Машите са гласували и за Вас, а за тези числа аз не чета коментари и обяснение!!!

Гласоподавателите са 6 732 316 От тях в България са 5,8 милиона (6,9 преброени - 1,1 милиона под 18 г.) В чужбина българи с българско или двойно гражданство са 1,3 милион от тях 366 000 в Турция с двойно гражданство. И там има деца сред около 1 на 6,5 души или 200 000. Та даже са повече от обявените 6,7 милиона гласоподаватели. Би трябвало да са към 6,9 милиона. Съответно 2,4 милиона гласували от 6,7 милиона гласоподаватели са малко под 30%

абе тия на всяко хоро ли ще теглят по 500 милиона? Я им спрете музиката бре!!!

На 11.10 военната хунта на Радев взе половин милиард лева нов дълг и само 14 дни по-късно на 25.10 взе още толкова. На 08.11 пак, на 23.11 отново. През септември червените кхмери на Фигуранта взеха още 800 милиона лева заем. Дотук три милиарда и двеста милиона накуп! Долу крадливата клика на пРезидента Радев получаващ по 15 000 лева на месец, нищоправеца!

Продължаваме Промяната! А децата, внуците и правнуците ви - зар0бени длъженици на Световните Банкери от ЮдеюСемитски произход!!

Браво продължавайте в същия дух,знаеме че накрая пак Борисов ще е виновен

Добре че се отървахме от краадливите мутри и непрозрачното харчене на пари. Тези пари съм сигурен, че няма да идат в червените мутри и ще получим справка за какво са похарчени. Ама едва ли . . . . И да припомня, че февруари и март имаме плащания по стария дълг. Тогава ще трябва нови 3 милиарда да се теглят, ама те вече ще са на сметка на 'ново' правителство, което пак ще се оправдвае с предишното.

Всичките тези дългове започват да ми приличат на дълга и кризата преди няколко години в Гърция. Наскоро гръцкото правителство напомниха това на Меркел при харченето и на пари за да обикаля страни членки за последно сбогом. Ами не я изпратиха с любов и цветя а с обвинения

Е по какво ти приличат тия дългове с гръцките. Там си постегнаха държавата, тук предполагам плащат тия пари на ревизори да проверяват предишните управляващи. Аз поне не виждам нещо да са тръгнали да строят/правят, а ме светни ако знаеш...

1г. ядене, пиене и бой на капата, па после ща мислиме

Рашков ще си купи още 19 имота ама за другите ще остане само бой на капата

3 милиарда в колко чекмеджета се събират? За един прЕател питам.

И кът няма отде да ги върнем, няма да ги върнем. Глей гърцете. Аз бизнеси, обществени поръчки и аутсорсинг немам. Имам кокошки и две крави и мнооого ракия. Дреме ми за дълговете....

А защо винаги се мълчи за "другата страна на медала" За пенсионери са платени за годината извъредни бюджетни средства 1 689,7 млн. лв. Падежи по стари дългове до края на годината 1 350 млн. лева. 1,308 млрд плащания към селските стопани 490 млн плащания към селските стопани Това са към 3,5 млрд лева. + За избори 4 броя към 250 милиона лева. Станаха 3,75 млрд. лева За болници и инзвънредни за Ковид към 300 милиона Станаха 4,05 млрд. извънредни плащания над бюджетните.

Уточнение 1,308 млрд плащания към селските стопани от които 490 млн плащания от бюджета, другите пари идват от ЕС към селските стопани

Бла, бла, бла. Никой не казва защо е нужен дълг и къде отиват тези пари.

От всичките тия бляботини- емисии, падежи, ликвидности разбрах само, че тия служебните шляпат милиардни дългове по- скоростно, отколкото ги трупаше Толупа и корумпираната му шайка. А най- ме дразни като почнат да ни обясняват колко било изгодно точно сега да се поемат поредните 500 млн. държавен дълг. Ами като е толкова изгодно, теглете ги на свое име и си ползвайте всички изгоди, а не товарете целокупния народ за поколения напред, господа харвардски измамници.

Айде да не слагаме Борисов до тия новите а. Това ,че направи много означава ,че са дадени и много пари, но това ,че ти не си взел от тях си е лично твой проблем и твойте тълкувания за кражби също. Дайте нищо да не правим и да си седим в мизерията и кредити докато може, така поне няма да се краде.

Много успешното, служебно правителство. Те опоскаха всичко, Мунчо вика,, много добре се справят"....

Ами успешно харчат милиарда без да са сложили 2 камъка един върху друг. Те комунистите в това са добри.

вие ще си ги плащате капути смотани, къде гласувахте за радев и компания.

Де да бяха само те щеше да е добре, лошото е ,че всички сме в кюпа

Виденовата зима я предизвикаха комунистите и руснаците за да изнесат червените куфарчета и да източат парите за пендии Радевата зима я предизвикват американците и румен радев за да занулят напечатаните пари покрай ковида.

Онези 2 млр. Долара от мвф къде са или останаха само високите лихви на кристалина, тихомълком ги изтеглиха , новинотола мина тихомълком през някои медии само!!!

Това са за два месеца добавките към пенсиите на родителите Ви, господа "икономисти".Иначе, всички искате, но никой не мисли от къде ще дойдат.

Но върхът на театъра е, как БСП е разединена, как Нинова се бори с Радев, как десните са срещу комунистите, как комунистите са срещу ДПС, как"Възраждане" е против всички. И накрая всички са заедно за да извадят България от кризата. Те направиха кризата за да ни спасяват

А честито на всички! 2+ милиарда за 6 месеца. А къде са тия 8 милиарда, дето уж гербаджиите ги крадяли всяка година? От тях трябва да са останали 4 милиарда неоткраднати? Или парите ги крадат Мунчо и шайката му, или лъжат?

има нема има нема нема нема

3 млрд. за 2,5 месеца!

НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ! ТЪПАК ДО ТЪПАК НА ХОРОТО!

А къде отидоха 2 милиарда увеличени приходи и 4 милиарда спестени от "кражби" с които канадеца кирчо се хвалеше ?

Ние си ги береме, това не е кражба

Ами как къде? Идват двама случайници и за 2 месеца взимат 20% електорална подкрепа. Раздават се пари на полицаите преди избори, обещават се едни други пари за деца и прочие... Другото се кешира по частни канали.

При Борисов пласираха с отрицателни лихви веднъж-два пъти годишно, имаше пари за всичко , строеше се и даже се оставяха спестени пари. Mалoумния електорат обаче си харесва Мунчо и протежетата му , вият се хора от селски хорица , теглят се кредити по 500 млн. кредити всяка седмица вече и със лихва, и разбира се няма пари за нищо. Остава и Гешев да пречупят и всички Цветан василевци,Божковци,Баневи,Стайкови,Арабаджиеви,Бобокови и други знайни герои да получат своето отмъщение. Аз ще се оправя, обаче ревът отново на тия mалoмници дето избраха сегашните да ни управляват пак ще трябва да ги понасям, а това е дразнещо..

Добре при Бойко.Той Ви работеше, а Вие по три пъти в Гърция, Турция Дубай. От тук на татък, мизерия и кризи Сами се нахендрихте, щото при Бойко било блато.Сега ще видите дъното на блатото, при комунистите и ДС Тата от БКПто, та и 30 годишните да знаят че у ляво е улица без изход

айде стига феновете на ГЕРБ писахте глупости по форумите.. Аман от платени ненормалници... Става дума за икономическа новина и взет нова порция дълг, което не е добре. Традиция обаче, която стартира многобичния от вас Бойко Борисов, който за 12 години управление, увеличи натрупания външен дълга с 180% . Така че не го хвалете, голяма вина има и той за това към което сме се запътили, а именно вместо работеща икономика, и население, което за съжаление измира като скакалци, ще имаме дългове накрая

Забравяш да споменеш обаче да споменеш, че БВП на глава от населенето през 2009-та беше 4900 евро, а 2020-та е 9300 евро, което си е 2 пъти повече почти. Я да видим Кирчо и Кокорчо до къде ще ги докарат. Щото дългът се инвестираше в икономиката, а сегашните инвестират в пари на ръка и помощи. Което реално води до намаляване на на въпросният БВП, тъй като парите не се влагат в прозиводство, а в закупуване на стоки, но трябва да се връщат с лихва, т.е. не работят за възвръщаемост

При толкова милион безплатни уж ваксини и толкова билиона печалби за производителите им, как да не скочи дългът??? Светия дух няма да напълни хазната изпразвана нон стоп, за ваксини, за ковид клинични пътеки, за програми по ЕС и фондове, и още от всички дето се изредиха на кормилото на държавата за 32 години без изключения включително и новите лами от ПП. Нали всички пари от ЕС идват срешу вноски там или заеми, а после се разпределят по лични сметки на Бахамите. А народа ще изплаща дълга ако оцелее следващите 100 години докато разпродадат цялата земя за безпари на близки и далечни съседи.

Всъщност след няколко лупинга имаме БСП на власт. 30 години правим усилия да се отървем от БКП и след това си избрахме БСП. Евала на комунягите, пак ни изклатиха. Всички си изиграха отлично ролите- и Нинова, и Радев, и Костов, и Доган, и Карадайъ. За нас остават снимките с чекмеджетата и спящия Борисов.

Но върхът на театъра е, как БСП е разединена, как Нинова се бори с Радев, как десните са срещу комунистите, как комунистите са срещу ДПС, как"Възраждане" е против всички. И накрая всички са заедно за да извадят България от кризата. Те направиха кризата за да ни спасяват.

Честита РАДЕВА ЗИМА !!!

В неделя окончателно.!!!!!

Май гербави тролове ги е хванало редкото щастие, во главе с модераторчето....

Се разкрачил между Русия и САЩ и прикляква ту тук ту там. Хабер си няма от управление както и неговите некадърници.

Нали Бойко беше спестил и оставил пари. Къде отидоха тези пари-мълчание! Новите нали говорят за прозрачност. Защо мълчат?

Да вземат да спрат с тези заеми, на нищо не прелича. Инфлацията расте, помощи няма, за каво теглят заем след заем през две седмици. Пълни бездарници. Имам право да знам, защото съм гласувала!!!

Потъването Продължава Видя се какъв народ сме, предпочетохме прост военен пред образован и ерудиран учен

А на всичкото отгоре -помак. В Търговишко всички са помаци, кой си сменил името кой не е, няма значение. Кмета е с турско име

ерозирал учен

Проблемът е и че повечето, които не са гласували за Радевата Хунта ще плащат този дълг...

Ще го плащаме. 80% дебили и без това данъци не плащат

Деса хареса това +++++

Я знайковците тук дето укривате и не плащате данъци, дребни тарикатчетс ми кажете откъде да дойдат пари в хазната. 2 млн пенсионери 2 млн деца, цигани и мутри 1 млн държавни служители 1.3 млн работещи осигурявани на минимум. Дайте писле някоя Бг верига от рода на Кауфланд, Практикер, Била от където пароте да не изтичат зад граница а да да у нас. Дсйте отговор тъпанарчета и дребни тарикатчета.

При Бойко откъде идваха бе сладур?

От 20 млрд. заеми !

Ако си мислиш, че дъража се издържа със заеми - много си бос А още по-малко с лъжи и фалшиви цифри изсмукани от палеца.

Да пуснем печатницата и да завалят левчета от небето. Това със сигурност ще ни "оправи" катастрофиралата икономика, точно както във Венецуела, където са произведени машините, които избраха Мадуро, Киркор и Радката

Кога трябваше да мислите и да гласувате, си правехте ихтибар то не бе ИТН, то не беше ПП, хак да вие.

90% от коментарите са от един и същ трол, който си трупа и плюсове със смяна на IP адреса. По стила на израза си личи. Интересно ми е - платен ли си или е самоинициатива?

Ти да видиш, значи само един "трол" е гневен, че ще обеднее? Абе вас фатмашките тролове с конкурс ли ви намират?

Тролът си ти! Хората са недоволни, много ли ти е чудно това?

Как така много хора пишат в един и същ стил през определен интервал от време постоянно? Хайде, ясна е работата.

И коментара ми изчезна. Опа - Дир-ници, за вас ли работи трола?

Няма как да скочи курса, защото не се печатат пари, а и заради защитния механизъм на чакалнята. Но внуците ви ще видят зор да плащат само лихвите по тези заеми, тъй като те няма да са вечно 0.5% ... За главниците изобщо да не говорим, с тази мощна БГ икономика :Д

Имам как да скочи курса като бутнат борда. А с тези дългове не знам как би удържал.

Борда няма как да го бутнат, докато не влезем в евро зоната, защото няма смисъл. А тогава ЕЦБ управлява ...

Повечето дългове са номинирани в долари и евро. И да печатаме пари, няма как да ни помогне ...

стой и гледай. Мислиш ли, че имат друг вариант ?!

През '97 така мислеше (по скоро тези зад него, които му дърпаха конците тогава). И те много добре знаеха каква хиперинфлационна катастрофа ще последва, но целта беше да се създаде една група кредитни милионери, които след това изкупиха почти цялата държава за стотинки. А След тях някой друг да оправя държавата.

Разликата е, че кредитни милионери бяха създадени с манипулация на вътрешния кредитен пазар + печатане на пари. Нито едно от двете не е налично в момента. Повечето банки за чужди + не можем да печатаме пари. Няма кка да станат кредитни милионери със заеми от чужбина, номинирани в долари/евро ...

Мдам, продължават промяната...

Това ли е промяната ГЛУПАЦИ! Тъп народ!

Не луд този който яде баницата, а тоз който му е дава. Избрахте си го - ще яде.

Избран с любезното съдействие на Мадуро...

И днес хоро...

Комунистите са най-добри в харченето на чужди пари!

Дайте братя да дадете на Радев, че нямаше досега. Църковна мишка. Като се оправи финансово ще бъде само мишка