Държавата си търси от къщи за гости 43 млн. лева, досега е събрала 3,6 милиона

Какво ще правим с "вече откраднатото", пита Атанас Чобанов и добавя: ще останем с чувство за наглост и безнаказаност от този скандал - емблема на злоупотребите с европейски средства

Обратно в новината

Коментари - Държавата си търси от къщи за гости 43 млн. лева, досега е събрала 3,6 милиона | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

............а някои гербави ибрици реват тука с умиление за "добрите" години под ръковадтсвото на мафията ГЕРБ и ДПС!!!

Хахах ще има да ги търси докато дойдат пак старите и после обратно.

на Боко ...

Изкючително прост и крадлив народ

_stankow

Народът или проевропейският "елит" ?

И как ще отмените продажбата на актив на трето невинно лице и ще развалите сделка, ако не докажете, че купувачът е знаел, че има нередност, още повече, че към момента на продажба къщата е била искрящо бяла и чиста? Нека все пак да сме реалисти, остане ли къщата на виновно лице, да я вземат, но на трети невинен купувач...отишъл коня у ряката

странно е че не могат да си върнат парите. Какви са причините? Съставят се опорочени актове за публични държавни вземания, които падат в съда; ако актът е читав се намират корумпирани съдии, от ВАС, които го отменят; активите вече са продадени. Във всички случаи това са герберски схеми, добре измислени и смазани, така че да работят без засечка. А прокурорите спят зимен сън. е разбират само от престъпления против личността и имуществото. Като чуят за евросредства и се изприщват. Няма специализирани в материята кадри. Затова трябва да се направи следното - преразглеждане на всички случаи. Всички АПДВ са отменени на процедурни основания, ане по същество, което означава, че повторното разглеждане на случаите е допустимо. Давността тука е дълга щото е по европейски регламент, а не по ЗЗД. Всички съдии, които са отменяли актове, които не са за отмяна се уволняват и в следствието да обяснят що така бе миме..Втъзбрана на имуществото на всички физически лица-търговци(ЕТ). Отмяна на сделки по продажба на активи. Много работа е. Ама ако държавата развее белия флаг занапред ще се знае че краденето е на мода.

Поне чистачката на министъра от Герб, няма ли да я осъдят условно?

Обърнете внимание, че облажилите се от далаверата къщи за гости са големци, там няма случайни хора. Хора във власт, на които им е било обещано уреждане с такива къщи за някакви услуги.. ,като предварително се е знаело, че тия пари при неизпълнение няма да се връщат. Сроковете за проверка били минали-ами нали за това имаме парламент! ха да видим дали имат куража да гласуват закон за пълна проверка и отнемане на това имущество. Продайте ги бе, продайте ги чрез съдия изпълнител и върнете парите на държавата.И е много важно да станат публично известни тия наглеци-имена, постове, политически кръгове-защото всички знаем, че крадците нямат цвят, там има и от ГЕРБ, и от ВСП и най-вече от ДПС-там пък каквото грабена има ,ум ще ти зайде. Навързани като свински черва по роднинска линия-и на Карадайъ и на други ръководни деятели. Хайде, дайте публичност! ,Поне веднъж посочете с пръст лицата на корупцията.

сегашният Парламент има поне 50 човека с "къщи за тъщи" , така че няма как да стане ...

е така 12 години ГРОБаджийски измамници управляваха държавата само крадни , Тулупа да ги връща тия пари , че всички са на ГРОБаджий

Първо Курнела да върне парите от Импекс-а, после Иван Костов от БГА Балкан, пък тогава да търсим Боко!

Ми да ги върне бе, Каскета що не я подхваща като има да връща пари?!

импекса и иван костов нямат общо с европейските пари глупако Ханс. Толкова ли си тъп че не вдяваш не знам ....

То сегашните за три месеца откраднаха повече от тези за 12 години. 9 милиарда преди НГ сега 1.5 млрд. Фискалния резерв минус 6.3 16.5 милиарда общо. Нещо да са ти подобрили заплатата или да са открили завод. Цех или магистрала.

Всички боклуци и врьзкари и калинки работещи вьв фонда Земеделие да бьдат разпитани да врьщат пари и в затвора. 1 огромен боклук импотентен врьзкар нагаждач зубрач беше вьв фонда през този период. Сега е В Брюксел на огромна заплата без конкурс : Борислав Ивнов Шопов..

вилите Лъки край язовир Искър - ще си върнат поне 2 милиона. А съдържателите са боклуци.

На Комитова, и двете.

Каква корупция, какви пет лева? Няма осъден за корупция, няма вкаран в затвора, няма отнето имущество. Било кокошкарто и видимо, но не и за правоохранителната и съдебната ни система. Тя нищо такова не вижда. Излиза, че да се крадът обществени средства е най-законното нещо в БГ.

Тази далавера "къщи за тъщи" е изцяло мюсюлманска. Мангали те от ДПС да връщат откраднотото!

Пак печално известният боков "Държавен" фонд Земеделие. То пак покрай земеделското министерство на Боко произлезе терминът "калинка" с оная Калина на 22 годинки, която усвои няколко милиончета с фирма на две седмици да прави "сайт" във фейсбук.

Кьде е таза Калина ? врьща парте и в затвора. + Другите боклуци от Фонда. Защо да плащаме с нашите даньци за технитккражби и вили

В що Калина в затвора, кандидатствало е момичето според изискванията - държавната агенция и фонд "Земеделие" са решили, че е надеждна и компетентна, и са й дали парите за проекта да прави сайт във фейсбук. Да вкарат в затвора умните глави, които са решили, че е подходящо такава сума европари да се даде на човек като нея за такъв продукт. Ама оня дето вика "Шефе" обича да се прави на луд.

Ами, как да ги събере тези пари, като не може да заведе свястно дело дрещу извършителите? Една къща за гости в Лещен беше злоупоребила с моите лични данни, декларирайки, че съм бил гост там, а не съм. Това, когато ги погнаха и трябваше набързо да си измислвт списъци на клиентите, уж саюо забраеили да платят данъка. Та взели от съседния хотел, където наистина съм бил. Давах показания в полицията. Не беше достатъчно. Получих повиквателна да свидетелствам в съда. Аз съм от Варна. Делото се гледаше в Благоевград. Дали отидох?

А къщата на Милко Калайджиев от "законните" ли е?

Всъщност, неговата е от "почти" законните-работи си като къща за гости, не е да кажеш че му е за лично ползване, със сигурност има нарушения, като неизпълнен бизнес план и т.н.

Да си ги проверява. Нали те са дали парите. Мен кво ме интересува.

Държавите на ЕС имат вноски от които после се разпределят пари по същите тези държави. Обаче трябва да се види кога почна процеса с къщите за гости и доколкото това става в програма със срок 2007-2013, може лесно да се види кой и кога е заложил яловите правила.

Всяка кражба и престъпление трябва се дава на прокуратурата и точка

Тя па една прокуратура.... ум да ти зайде

То да бяха само къщите. Ами заменките от които България загуби стотици милиони. Ами Костова та приватизация с завод или летище за левче. Тях ги забравихме а сега къщите. Докато има къщи като на Йончева и Комитова от тях пари няма да видите. Само ще вземете пари от хора които не са близки до властта

Доста ще има да потърси .

Алолооу дебил, къщите ги проверихме още преди 2 години и почти всички са изрядни.Пак празни приказки на ангро ръси идиотчето.

Като е изрядно,защо България трябва да връща 28млн.? Това,че за Прокуратурата е изрядно,въобще не означава,че е така.

Ами България трябва да връща, защото тъпаци търсещи смяна на властта тогава започнаха да раздават обвинения наред без доказателства, съд и присъда и ЕС реши да си поиска парите обратно. И сега след като голяма част от къщите за гости излезе, че действително се ползват като такива и няма нарушения, сега парите ще си ги плати българският данъкоплатец. Така ще е като се връзвате на наглите популисти.

Нагло лъжеш, миналия месец ЕК официално си иска парите обратно : "Европейската комисия очаква България да възстанови още 28,7 милиона евро от средствата, осигурени от бюджета на ЕС за изграждане у нас на т. нар. къщи за гости.....По нейните думи останалата част от средствата, които подлежат на възстановяване, вече са върнати от нашата страна." Генералният директор на службата за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) Виле Итала заяви, че у нас от 746 къщи за гости, получили над 103 милиона евро финансиране, 377 са били проверени и нито една от тях не изпълнявала поставените цели

Всичко е точно ! Нас не догонят !