Държавата гарантира кредити за възстановяване: Какви са условията

Правителството предложи нови мерки за подкрепа на най-засегнатите бизнеси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По добре да ги раздадаът на 100 000 фирми от колко то на 8 и пак да не ги върнат

Хора мислете с тези глави на следващите избори!!! Подлогите на редник Радев и на БСП правят глупости, пипат банките и пак ни бутат кък пропаст. НЯМА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ДЪРЖАВАТА ДА ГАРАНТИРА ЧАСТНИ КРЕДИТИ ПРИ ТОВА БЕЗ ПОКРИТИЕ- НЯМА! Сега ще раздадът едни огромни пари на всякакви съществуващи и несъществуващи фирми, които те ще предпочетат да не върнат, защото държавата ги гарантира и не ги покриват с нищо. Да не говорим ,че червените временни подлоги, трябваше само да организират временни избори а те смениха управата на 3/4 от държавата, където не им изнася и наслагаха пионки и дребни души на много важни места. КАКВО СТАНА С КОНКУРСИТЕ? Кога разбраха кой колко работи, какво прави , кой с кое име, на коя длъжност е, че да ги увълнят и веднага подменят? МИСЛЕТЕ!!!!

Като гледам коментара излиза, че никога не си дискутирал с кредитен инспектор за заем или кредитна линия за бизнеса си.

В казана всички мислят еднакво.Загубих всяка надежда в този народ, Крадат го осем човека ,те викат Ура. Дават им достъп на всички малки фирми, те викат разпни ги. Това показва, пълна необразованост, дори природна интелигентност няма.

Българина не заслужава нищо, вижда се колко струваме. Търсим под вола теле. Само играчи и крадци и лъжи тачим. Жалко.

Кирил Петков продал дружество с близо 2 млн. печалба и имоти край София за 4500 лв. на ръка

Как ли ще коментира Радев това? Те са почетни люде, Просто не са им се давали много пари за данъци... Но взимат държавна заплата

Не разбирам от банково дело и нямам опит с кредити, но след внимателен прочит на новината, успях да разбера някои нещица. Значи, най-важното, което разбрах е, че банките няма да раздават свои пари, а ще получат средства, които да раздават. Добре са го измислили, за банките рискът е нула. И следват два варианта: 1. Връщам си кредита. Банката прибира лихвата на пари, които не са нейни. Не е съвсем ясно, какво се случва с върнатите пари. 2. Не връщам кредита. Банката не губи нищо, даже е малко напред от такси за разглеждане, някоя и друга вноска и пр. И в двата случая, едни държавни/наши/ пари отиват в едни банки, а оттам каквото сабя покаже. На мен ми се струва, че най-подпомогнат ще бъде банковия сектор.

Нека помислим малко повече по написаното защото никога в голяма медия няма да ти кажат истината. Правителството дава пари на банките за креди за подпомагане - това се разбира в последните редове. Даже парите били при тях. хммммм? Странно! Нямаме банка за подпомагне ли? Заглавието казва държавата ще гарантира кредитите за подпомагане. Има малко противоречие! Държава дала ли е парите или ще гарантира кредитите. Двете неща са различни! Едно е да дадеш пари на някого друго е да гарантираш че при нужда ще върнеш парите на друг. От което си правя извода че някой ще направи едни пари от нищото. Главния печеливш ще е банката но и други по веригата. Взимам кредит после фалирам и заема го плаща кой? Данъкоплатеца! Честито! Жалката истина че Радев, Има такъв народ, Да България, Изправи се, Мутри вън! БСП няма да променят системата към по добро! А точно обратното. Схемата на Борисов по две. И не ме разбирайте че го защитавам! Не, той и горе изброените са за затвора!

Ей така официално ще откраднат 2.5 милиарда. Няма държава в света, където дават необезпечени кредити! -Не бе има - България. Гласувайте за ДБ , чалгата и мутрите, и ще фалирате държавата, а това е само предястието, то Борисов договори милиарди от Европа.

90те години когато луканов по списък раздаваше необезпечени кредити на ченгетата от ДС помните ли... еми да помните

Всички са полудели по нова атракция в селския туризъм- разходка по дъното на язовир с министър от Харвард.

Министъра Киро Фалита ще раздава кредити БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ , Какво ли лошо би могло да се случи А ? За капак, държавата поема риска и гарантира кредитните, ако това не е схема за крадене за свои хора здраве му кажете. Милионерите в БГ ще нарастнат значително, гарантирано от бедните българи. МОШЕНИЦИИИИИИИ

Тиквата Харвард го е завършил още в основното училище,бе.

Няма народно събрание, правителството е служебно назначено, а пък гарантира заеми от името на държаната! Как така?! КАК?

Похарчете си парите докато още имате този лукс! За предпочитане почивка в Гърция , нашите комунист хотелиери не им трябват клиенти те си имат държава и данъкоплатци ! И да не забравите зимнина да си направите , че есента не се знае - знае ли се!

двама харвардски мошеници!

А този, който им даде зелника!

Който не се учи от историята тя му се повтаря.. Дано този път вече да се научим..

до три пъти ли?

Стига глупости !!! Вижте какво става с цените на храните . Олиото е с двойна цена .

Помните ли Милен Велчев и Красимир Катев как изклатиха държавата? Сега всичко се повтаря! Харвард, майка!

......Бре ти да видиш това харвърдчетата много умни бе ма как само го измислиха,....е изпълнителният директор на Банка ДСК малко ги пореза като каза че условията НЕ СА НОВИ, ама карай бе кой ще чете това е четиво за протестърски едноклетъчни мозъчетаq като един дето е написал браво....а къде го ушатият фатмак мунчо да коментира!

Лапането да започне СЕГА!

Къде е сега Р.Рад. да се изпъчи и да почне да критикува: къде са грантовете, къде е безвъзмездната помощ??? Това правеше, когато ГЕРБ започна да раздава кредити. Тия се пъчат и бият в гърдите, като да с аизмислили велико нещо! Щом става дума за банки, иде реч и за голяма бумащина и проверки. Т.е. няма да бъде толкова лесно, колкото се описва. После - държавата с нашите пари, ще гарантира част от кредита. За другата част бизнеса трябва да представи обезпечение, което също си е голямо бреме. И най-вече, става дума за обезпечения, което няма да има кой знае какъв ефект, освен ако бизнесът реши да не връща кредита и държавата ( т.е. ние) да погасява този кредит. Голяма помощ, няма що! Абе, що не се радвате!!!

Абе клоун смотан, защо не се скриеш някъде? Първо, пандемията приключва следователно няма основания за грантове. Второ, по този начин с държавна гаранция могат да бъдат подпомогнати много повече фирми. Трето, условията ще са пазарни - а не както при Банката за развитие - специални условия за Шопара и гробарски бизнеси, за всички останали - нъцки.

Спешно раздаване на държавни пари на наши хора?

Клоуни сте тия, които се надявате, че тая новата "гмеж", ламтяща за власт ще подобри положението на държавата! Основното усилие (предизборно) е да очернят колкото се може повече предишните управляващи. Само да внимават, защото може да им се наложи и да поуправляват (малко). Само леко със злобата, че ще ви затрие....

Четвърто, като свършиш кинтите и не можеш да си покриваш кредита, правиш врътката на Спецов и беж в Дубай да си гледаш кефа, а народа да ти плаща масрафа.

Бизнес е едно а икономика на една държава е съвсем друго. Я дайтд да видим какво изнасяме освен житата и лавандулите на арендаторите, та да си направим сметка кой спонсорира държавата. А ковида е измислен май от банкерите. Моля продавачите на семки и строителите на фалшифи магистрали да не се обиждат че това не е бизнес еле пък имат принос за икономиката ни.

Съгласен съм с човека по долу, в тази програм няма нищо ново, те още герберите бяха пуснали същата. Те бяха много лоши, опоскали държавата, докарали ни до блато и изведнъж нищо по различно. Абе нали всчики сте някакви велики мозъци, нали сте различни, как не можете да измислите нещо друго. Ама то старото не става защото е на герб, а сега го понаруфиме малко и го прдаваме за ново, абе ние да не ядем доматите с колците. То явно толкова си могат, само приказките им големи. Това да мислиш и да работиш, не е като да плюеш по цял ден по другите, тука трябва и акъл.

Kenn1111

Нещо реално и обяснено на човешки език.Нещо което наистина може да е в полза на хората стига банките да са коректни.Браво

Цял Харвард ли ви трябваше да се сетите за това? Един взема - друг плаща. Че то всеки гимназист със средно икономическо образование щеше да ви каже това след два шота текила. Не съм против - това си е мярка за стимулиране все пак, но мислех, че ще измъдрят нещо по-така, по харвардски :)

Kenn1111

Що имаш по добра идея ли н тази ситуация в която се намираме!

Да си седят кротко на е...ните задници и да не предприемат резки движения!

Да видим дали ще сработи или ще ни загробите като другото ЮП, Велчев, дето после отиде да работи за Путин.

Много ми е интересно какви ще бъдат коментарите след като желаещите кредитополучатели предоставят всички документи, бизнес планове и гаранции и 30 дни след това (най-малко) получат УСТЕН отказ (никога не е писмен). Господа министри, може ли да поискате от въпросните (избрани) банки да ви предоставят една кратка статистика в края на Юли : 1. Брой получени искания 2. Брой одобрени кредити 3. Списък на одобрените фирми ...бъдете така добри после да ги публикувате " ...БЛАГОДАРЯ..."

Само едно ембарго трябва сега да се появи , за да ''рестартираме държавата'' окончателно . :))))

Когато банките следват тяхната политика, ако няма обезпечение риска следва да се покрие от лихвите. Интересно е да получим информация какви лихви ще бъдат по тези кредити ? Освен това да не се укаже накрая, че един ял, пил, а всички сме му платили сметката. Ама то държавното си е за крадене, според нашият манталитет, сега ще цъфнат нови милионери ама не знам с каква окраска ще бъдат.

комунетата се прицелиха в банките Правят помен с чужда пита Т.Е. с нашите пари! Честито ви българи харвардски тарикати!

То и по времето на царя дойдоха едни умни глави но после се оказа, че билиумни само за тях си

Програмата не е нужно да се нотифицира от ЕК... ясно защо.

Най-важното е, че "Банките си поемат риска - на кого да отпуснат кредити - следват си стандартната банкова политика, пазарни лихви, отбеляза на свой ред Кирил Петков" Колко от вас са се опитали да вземат кредити от банки. Когато те следват тяхната политика тъй като са частни, няма да искат да предприемат рискове и за това ще видим реално колко такива кредита ще се отпуснат. Готов съм да се хвана на бас, че тази програма няма да тръгне не за 10, а за 30 дни и повече. Интересно е какво ще отчетат по нея преди изборите. Една година президента критикуваше гербаджиите, че искат да отпускат повече кредити отколкото грантове за българският бизнес и изведнъж неговите хора правят пак същото, та и повече защото няма грантови схеми въобще. Ама то сега нали е правителството на президента, то е друга бира, за него или добро или нищо.

едно теглене на кредити... :) като преди 25 годин.. Блажени години, рокендролът беше млад.. :)

Тегля заем обезпечен от държавата, т.е. аз не ипотекирам и не ми е запорирано нищо. За няколко месеца си разпродавам нещата на друга фирма, моя-но на подставено лице и зарязвам кредита на държавата. Кофти , че бизнеса ми е на много години и ще стана за резил пред чуждите партньори ако разберат , че е фалирала фирмата и се яви нова като наследник. Ходих до банката по друг повод и проверих, шеф на клон на голяма банка ми каза, че спокойно би проработила тази врътка. Банката щяла да преценява на кого да даде, според историята на фирмата. Т.е. тук ще има голяма далавера.

Браво, Пари на банките с държавно обезпечение. Хем ще свършат работа на бизнеса, хем държавата ще покрие само до 80% от фалиралите. За първи път нещо смислено в което и банките и държавата работят заедно за Бизнеса.

дойдохме си на думата.. все пак лапането е първосигнално..

А в бюджета уж нямаше пари!!!-А тези 2.5 милиярда от къде дойдоха?

От чекмеджето на Бибитко.

От кюлчетата в шкафчето на мутрата Борисов.

Шкафчета много по светът! Как позна че Е на ББ с ЯСНОВИДСТВО? Виж пликът на Узунов се вижда на кадри , как го взема.

Това са пари на Банките , държавата в гарант. За това няма нужда да са в Бюджета. Понеже не ги раздава ББР а търговска банка няма как да има и Лапане и корупция щото 20% от риска за фалит е при банката

„С тези банки договорите са подписани и ПАРИТЕ ВЕЧЕ СА ПРИ тях“!!!-казва министъра .-Интересно от къде са дошли парите???

Демек ще се раздават лоши кредити на наште ора с мутрохотелите!

Боже! Какво ли ни чака? Сигурна инфлация с тези кредити? Най-гадното нещо- обезценяване на лева! Години наред лева беше стабилен,а сега дойдоха зелените чорапи и ще скапат всичко!

Хубаво ,де и така да е, ама..И аз имам нуода от възстановяване. Моят климатик отпреди 15 години съвсем се повреди. Искам да си купя нова, но на пенсия от 300 лева никой не дава нищо на кредит. Кажете ми някоя банка, ако знаете, която дава кредити на пенсионери с 300 лева пенсия? И Аз как да се възстановя?

Айде на кредитите, взимаш ти- държавата връща! Имаме 2.5 млрд за раздаване... Аман от рекламинирани финансисти, идващи от популярни университети, банки... Милен Велчев 2.

До сега грантовете се даваха на "нашите" питайте Делян Пеевски колко такива е взел за подкрепа на своя бизнес. Чао гербавите.

Може да се предполага,че пернишкия хореограф е бил възнаграден доволно добре за такава промяна в заповедта.Всичката пара от белото по принцип се реализира на Черноморието и плащат доволно добре на алчните скимтари за подобни изклучания на забраните за строителство.Сигур е осигурил следващите си двайсетина години ......

За нищо, така беше и си е същото, голямата промяна е само в главите на хората, в държавата нищо и половина.

Кредит на частно лице/фирма, който е обезпепен от държавата?!?! И къде е стимула на кредитополучателя да върне сумата?

Освен, че се източва държавата, така се подпомагат и банките. Сега кредитното бреме което тегне върху банките след ковид кризата, ще се облекчи след рекредитиране на закъсалите фирми с държавни пари. ПАРИ КОИТО ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ВЪРНЕМ,....БЕЗ ДА СЕ УСЕТИМ! После пак ще повтаряме - ЗАЩО СМЕ НАЙ-БЕДНИ В ЕС?!

Св. Св. Кирил Петков ще раздава куфарчета по 5 милиона на фирма, (ама само ако ти хареса проекта) гарантирани от държавата. Ако не го върнеш - го връща държавата. Айде нови милионери, пускайте си заявления да видите колко от вас ще одобрят :-)) Ще си одобряват само техните си приятелчета.

''само'' до 3 милиона ще дават.

Почва да понамирисва на 1996-97 г. ??? Сещате се, какво се случи и, кои се обогатиха?????

Необезпечени кредити- води до инфлация! Същото беше през 90-те години!

''Бюджетът, както вече беше споменато, е около 2,5 млрд. лв., а заемите ще са без обезпечения, като за тях пред банките ще гарантира българската държава.'' ДАЛИ ТАЗИ СХЕМА ЩЕ СТИГНЕ ДО ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НАРОД ,ИЛИ ''ОБИКНОВЕН'' БЪЛГАРИН?!

Другарки и другари, По покана лично на другарката Корнела, всички бедни, безработни и малоимотни българи могат да почиват безплатно 10 дни в частния хотел на другарката Корнела.С предимство са българските пенсионери на възраст 65+. Хотелът Miraggio Thermal SPA Resort се намира на полуостров Халкидики, Гърция.5-звезден СПА хотел с възможност за водни процедури и балнеолечение.Обслужва се от висококвалифицирани специалисти и персонал. За повече информация, моля да се свържете с наш представител на адрес: София, ул."Посрано" 20.

А пък другаря Гуци Медузата, който е братче на другарката Корнела и той имал частен хотел само, че на остров Тасос.