Коментари - Дания предложи нов маршрут за „Северен поток-2“ | Бизнес.dir.bg
назад

Дания предложи нов маршрут за „Северен поток-2“

Ако това се приеме, завършването на газопровода до края на 2019 година е под въпрос

Обратно в новината
| Редактор : Красимир Тодоров

Коментари - Дания предложи нов маршрут за „Северен поток-2“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дания прави глупости. Заяждат се безсмислено и на дребно. Русия и Германия просто ще заобиколят Дания, ще се оскъпи малко проекта и въпросът ще приключи. Но за сметка на това, номерът на Дания ще бъде записан и рано или късно Дания ще плати сметката за това изпълнение. Има смисъл, ако получаваха някакви отстъпки, преференции. И да са незаобиколим фактор. А така е заяждане на дребно, от което нищо не печелят, но в бъдещ момент ще си платят.

Всичките ония 80% тук. Ще вземете за сасипите Русия бе неандерталци!

Няма да го бъде този газопровод. Като Кримския мост - няма да го бъде ! ;)

Що речи?

Обяснява ти че колкото кримският мост станА толкоз и СП2. Разлика само в пусковия срок.

Ето от къде идва газта за Европа. гЪзпром е все по-блозо до своя край, а от там и цялата бензоколонка раша. Россия решила закупать газ за рубежом. «Газпром» в ближайшее время намерен возобновить закупку газа у Туркмении. Такое заявление в интервью туркменскому телевидению сделал глава госкомпании Алексей Миллер после переговоров с президентом республики Гурбангулы Бердымухамедовым, сообщает «Интерфакс». Российская сторона с 2009 года закупала ежегодно около 10 миллиардов кубометров газа. Със сегашните темпове на добив – Русия има залежи от газ само за още 7 години. Останалите неразработени залежи са много на север и не са евтини за добив. Русия към момента в състояние на санкции нямат нито пари, нито технологии, нито оборудване за да започне да добива газ от нови , неразработени находища. Разбира се добиването за в бъдеще на тази газ ще бъде много по-скъпа. И цената няма да е конкурентна за износ в Европа, в сравнение с евтиния Американски , Катарски и други доставчици на газ. Същото важи и за сланцевия газ в Русия. Според Федералната митническа служба износът на петрол и газ съставлява 65% от цялата валута, вливаща се в Русия. Рублата е за нефт и газ. Лесно е да се разбере какво ще се случи с рублата, когато цената на петрола и газа спадне значително и ще бъде на ниско ниво дълго време. Рублата ще се срине. Населението на Русия, което е по-бедно от 6 години подред, ще стане още по-бедно и по-дълбоко. Путинизмът е просто куп блъфове. Надут газ и петрол балон.

Откритите залежи в Русия са за около 100 години напред. Данните са ми от преди 5г. Значи коригираме на 95г.

Тъп русофил , що не четеш бре ? Останалите неразработени залежи са много на север и не са евтини за добив. Русия към момента в състояние на санкции нямат нито пари, нито технологии, нито оборудване за да започне да добива газ от нови , неразработени находища. Разбира се добиването за в бъдеще на тази газ ще бъде много по-скъпа. И цената няма да е конкурентна за износ в Европа, в сравнение с евтиния Американски , Катарски и други доставчици на газ. Същото важи и за сланцевия газ в Русия.

Той ти пише едно ти се правиш , че не разбираш Човекът за залежите на Русия , а за тези , които се експлоатират, - те свършват , а другите залежи са далеч, нерантабилни и няма пари и технологии. Никой не продава заровени залежи , а добит газ на продаваеми цени и след 7 години няма да има такъв, а да се разработва другите залежи е неизгодно и няма пари.

Колко на север? Ти изобщо знаеш ли откъде идва газа? От мноооого на север! Тия глупости за санкции и технологии не ви ли писна да повтаряте кат папагали... То бива, бива палячовци ама...

Много се палиш бе човек, яще вдигнеш кръвно , я ще събереш границите, не се ядосвай заради омразните ти руснаци по форумите

И германците не го знаят ? Ами кажете им, предупредете ги за тези 7 години. Щото те горките, наивни и прости и сключили договор за 20 г. с Русия !? :D :D И западните банки, и те прости, прости - дали кредити за 10 г., а на седмата спират газа и те - горят !? :D :D

Няма да го бъде туй нещо, разберете, рушляци!

2019-04-01 08:43:44 Още през 2010-2011г. във (нерегистриран) вестник "Уолстрийт Джърнал" излезна статията "Шистовият газ ще разтърси света ". Става въпрос за американския шистов газ добиван в Пенсилвания. И той го разтърси а сега окончателно с продължение,ще срине опитите на Русия да влияе с руския газ на икономиката и политиката на Европа.За Русия се задава и друга опасност а това е изграждането на газопровод от Израел до Кипър, Гърция и от там до Италия и ЕС. Това е газопровода Посейдон в който ще участват и САЩ.Това вече е пряка заплаха за цената на газта от Турския поток и по-специално за икономиката и жизнения стандарт на Русия и Турция,които и сега се намират в патова ситуация.

Трай коньо за зелена трева!

Северен поток-2 ще се изплати на комунистите от кремъл едва след 50 години. Мурзилките не се надяват на никаква печалба от този проект... защото след 50 години раша, както и ссср ше е фалирала и няма да съществува в сегашният си формат. Северен поток-2 за руснаците е само инструмент за рекет и изнудване на Европа при необходимост. Берлин ждет сжиженный газ из США: а как же Северный поток-2? https://www.youtube.com/watch?v=I8EcDJYMnx0

Какви комунисти бе Ванка? Събуди се, останал си назад във времето.

В западна Европа, газта поевтиня с 50%, и от северен поток няма да има нужда. Германците стровт терминали за американския газ. Мурзилките пак са прецакани.

Гледам картата, гледам трасето и не виждам защо и какво се налага Дания нещо да разрешава? Явно е заради това датско островче, южно от Швеция, че трябва да мине през териториалните му води. Ако е така, не е проблем да бъде заобиколено, то Украйна заобиколиха, че ей я каква е огромна, че това ли ще е проблем.

Аз

Първоначално малка част от трасето минаваше през датски води. После американците ги натиснаха като нас и те зеха нещо да реват, обаче Газпром им тегли една ПМ и решиха да преместят малко трасето, така че въобще да не минава през датски води, което малко оскъпяваше проекта, но го правеше далеч по-безопасен политически. После явно е имало преговори и сега трябва да се види дали датчаните са тъпи като нас или ще си гледат интереса. Щото руснаците ги боли фара - те могат и така, и иначе. Единствените, които могат да спрат СП2 са германците. Ама това вече е друга бира и германците вече продадоха на Газпром вътрешногерманската тръба Опал, която да свързва СП2 с Централна Европа. Предполагам, че датчаните просто се опитват да си вдигнат цената - няма лошо, гледат си интересите хората. Въпросът е да уцелят границата и да не прекалят.

Това са глупости. Опал не е продаван на Газпром, а само е разрешено да ползва пълния капацитет, а не само 50%, както беше предишните години. А капацитета е 36 млрд куб.м. Много интересно е какво ще става със СП2, за който няма изградени тръбопровод в Германия. А Германия строи четири терминала за втечнен газ всеки с капацитет 10-тина млрд куб.м годишно. Та е интересно кой газ ще тебе по тръбите, след като няма нужния капаците. СП2 в момента се строи изцяло от Газпром, заради което компанията увеличи значително дълговете си вече достигащи 60 млрд долара. Май СП2 ще работи с намален капацитет и ще се превърне в неизплатима инвестиция и товар за Газпром, нещо което се очертава и за Турски поток след като Турция още миналата година намали покупката на газ от Руслямска държава и тръбите през България се оказаха празни преди изобщо да се пусне Турския поток. За сметка на това Турция си е доставила през два терминала втечнен газ в размер на десетина млрд куб.м. и то при положение, че Руслямска държава обеща и й доставя с 10% по-ниски цени, че и върна надвзет един милиард долара.