Коментари - Дания покани Nord Stream заедно да извадят цилиндричен обект до взривения "Северен поток-2" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще се потули. Американците отиват да си приберат инвентара...

Много добре Германия, Дания и Швеция знаят, защо и как бяха взривени тръбите, но имат збрана да приказват !

Колкото Шрек разследва тиквата и безобразията му, толкова и тия разследват кукловодите си.

Американският журналист Сиймур Хърш публикува втората част от разследването си за взривовете на газопроводите "Северен поток". В първата част той заяви, че експлозивите под газопровода са били заложени от американски водолази под прикритието на учения на НАТО и активирани от норвежците. А всичко това е било санкционирано лично от президента на САЩ Джо Байдън. Във втората част той настоява на своята версия, която бе официално отречена от американските власти, и твърди, позовавайки се на източници, че Байдън все още не е възложил на американските разузнавателни служби да разследват саботажа и никога няма да го направи, "защото знае отговора". Хърш предполага, че именно със "Северен поток" е било свързано неотдавнашното посещение на канцлера на Германия Олаф Шолц в САЩ. Според него германският канцлер е получил "правилната" версия за диверсията в Белия дом. Той смята, че дори Шолц да не е знаел предварително за саботажа на газопроводите, от есента насам той е подкрепял усилията на САЩ да скрият данните. Журналистът твърди също, че ЦРУ и германското разузнаване са били помолени да подготвят алтернативна история за диверсиите за медиите. А разследването му е почти игнорирано от американските медии. Наскоро западните медии масово съобщиха за участието в диверсиите на определена "проукраинска група", която не е свързана с украинското правителство. "Изминаха шест седмици, откакто публикувах разследване, базирано на анонимни източници, в който президентът Джо Байдън е посочен като длъжностното лице, разпоредило мистериозното унищожаване през септември миналата година на "Северен поток 2" - нов газопровод на стойност 11 млрд. долара, който трябваше да удвои обема на природния газ, доставян от Русия за Германия. Историята придоби популярност в Германия и Западна Европа, но в САЩ почти не беше отразена в медиите. Преди две седмици, след посещението на германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон, американските и германските разузнавателни служби се опитаха да допринесат за затъмнението" В началото на март президентът Байдън прие германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон. Оттогава не са публикувани изявления или писмени договорености от страна на нито едно от правителствата, но човек, който има достъп до дипломатическото разузнаване, ми каза, че е имало обсъждане на разкриването на газопровода и в резултат на това определени служители в ЦРУ са били помолени да подготвят в сътрудничество с германското разузнаване история, която да предостави на американската и германската преса алтернативна версия за унищожаването на "Северен поток". Тоест агенцията е трябвало "да импулсира системата" в опит да се дискредитира твърдението, че Байдън е наредил унищожаването на газопроводите".

- Джийвс, как датчаните откриха цилиндричен обект, открит в близост до газопровода - Американците вчера им казаха къде са го сложили, сър.

"Дания покани Nord Stream заедно да извадят цилиндричен обект до взривения "Северен поток-2" Къвто и да е наистина този цилиндричен обект, че кажат че е бутилка водка Путинка :-) Нали сега англосаксонската мафия трябва да измисли начин да разсее съмненията че те стоят зад атентата. Тази покана на Дания не е случайна....

Предполагам ще има и български паспорт със следи от амониева селитра в този цилидричен обект.