Дълга опашка от фотоволтаични централи за включване, при ЕРП-ата "затворено"

Иван Иванов (КЕВР) и Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) заявиха в парламента, че Народното събрание трябва да наложи по-големи санкции за закъсненията

Обратно в новината

Коментари - Дълга опашка от фотоволтаични централи за включване, при ЕРП-ата "затворено" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че на боко централките са още на същия ден присъединени, не след години, не след петилетки...

"С около 40 процента се е увеличил броят на фотоволтаичните централи, които чакат за присъединяване към мрежата." Спомняте ли си БУМА на ВЕИ-тата при ГЕРБ?! Как ГЕРБ-авите ПРЕИЗПЪЛНИХА плана?!?! А държавата / ЕСО-то и ЕРП-тата / имат ли ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЙНИ МРЕЖИ, които да поемат МОЩНОСТИТЕ на ФОТОВОЛТАИЦИТЕ?!? КОЙ и на КАКЪВ ПРИНЦИП дава РАЗРЕШИТЕЛНИ?!

Имам централи толкова много плащам за данъци че почти няма печалба

Баламите купуваха и инсталираха панели, а кога почнаха да произвеждат ток и ЕРП-тата трябва да им го купуват и да им го плащат ЕРП-тата вече се ослушват и се парвят на умрели лисици. А, в същото време, тия ЕРП-та им препродават тока!

куцо и сакато строи фото и ВЕИ, искат лесна печалба, не ги интерисува може ли да поеме мрежата или не , трябва ли или не ток им, ай вашта мама

Имаш едни съдрани гащи, неграмотнико.

А зощо не писахте и за подаръка на Капитан Катамаран и Радев към българите, включване на безценните Марици в микса, водещо до увеличение на тока за крайния потребител. Халал да са ви и Радев, и Възраждане, и Мариците.

Разбрахте ли сега къде ще потънат "усвоените" пари? Келепир, ама само за наши хора. Гласуват уфсите, а тарикатите хвърлят прах в очите им за следващите избори. Радвайте се, ама на какво, сами не знаете.

Мнооо си прозда, я виж КОЙ се възползва от келепира. Радев ти е виновен, пък и Възраждане. Я се гушни с (Из)Портних и плачи за някоя службица.

Дядо Ваньо е единственият, който може да се справи с енергетиката. Молете се, да не вземе да се гътне, че фалираме и умираме.

Христов на кой беше министър, на извънземните ли? Радев го натресе. Възраждане и те много държаха да си стоят прекрасните Марици със скъпия ток и все по- скъп ще става. Дано на възрожденците Костадинов освен сандвич с луканка им е приготвил и по 20 лева помощ за сметката за тока, че през носа ще им излезе протеста за ТЕЦовете в сметката за тока. То бива да си прост, бива, ама толкова не бива. Понеже Китай ви е новата пътеводна светлина, те строят ударно ВЕИ и са първенци в света. Пък вие лапайте сандвичи с луканка по 10 лева/ килото.

Всеки с фотоволтаици трябва да си осигури пазар. Грешка е ел. енергията да бъде гарантирано изкупувана това противоречи на пазарната икономика.

При този монопол ,това е резултатът....в слънчев ден цената вече е 0 ст но някой да я е усетил по сметката си.

На фактурата ти пише къде може да провериш последното решението на КЕВР. Там си е написано колко да произведат американските Марици, колко държавната, на каква цена да им се изкупува тока. Ще ти стане ясно, ако четеш де. Чукча си, може да пише само.

И чии са тия фотоволтаици?!

Коко, Коко няма и да усетиш намаляване на цената на тока. Напротив на нас ще я увеличават. Тази нулева цена е маркетингов трик за наивници. Нали знаеш песента : За милиони няма закони, за кокошка няма прошка .....

То пък у нас един бизнес и едни бизнесмени, всичките са пиkливи . Без държавни поръчки и еврофондове са фалирали.

на форумните кибици... маайтап бе Уили.

пригответе се гражданите - вие ще плащате масрафа!

фъкат те от години и ТиМ и МиМ и ДПС и Б. ойче Герб а пък ти Радев ти кусур... ах че си прозтааа

Естествено, нали някой трябва да им плаща скъпата изкупна цена! Колкото повече се увеличава делът на "екологичната енергия" в енергийния "микс", толкова повече трябва да се увеличава и цената на тока, защото еко-токът е по-скъп! Предвид, че не се променя цената, то трябва да се харчи от бюджета ... а пари нема!

Дадохте ЕРП-та на руснаците, сега се чудите защо бавят.

Не разбрах проблема. При свободен пазар, ако никой няма интерес да ти купува стоката, проблема на кого е? На купувача или на продавача? Утре ако не искам да купя нещо внищо от някой магазин, ще ме глобяват ли?

Адиоти, когато е тъмно и тихо кой ще Ви подаде ток. Погледнете ЕСО, през деня почити 30% /в тия дни, по късно като тръгнат климатиците и кухните ще е друго/, ще ги гасите сутрин не могат да го докарат до 20%. Ще ги палите вечер и щ е ги гасите сутрин. Знаете ли колко струва това? АдиотиVVV

Тоест атлантическия ни ток цената ши са увеличава

Адиоти, когато е тъмно и тихо кой ще Ви подаде ток. Погледнете ЕСО, през деня почити 30% Фотоволтаици /в тия дни, по късно като тръгнат климатиците и кухните ще е друго/, Тецовете не могат да го докарат до 20%. Ще ги палите вечер и ще ги гасите сутрин. Знаете ли колко струва това? АдиотиVVV. Извинявам се за нескопосания предишен коментар.

Варг-чо, нещо креативно предлагаш ли, или само си ругаеш?

Ще заминем за русия? там е евтинко.

За да ти купят стоката, трябва да те присъединят към мрежата. Това е проблемът. Не щат да ги присъединяват.

А мрежата на ЕРП етата подготвена ли е да поеме заявените мощности? Подвързването не е просто така!

Ти още ли не си разбрал. Че токът от тецовете с въглеродните емисии е скъп? Фотоволтаиците го бият по цена.

Е аз ли да им я подготвя? Или ти? Освен това мощностите не са чак толкова големи.

а нещо з а контрол глоби забрана, конфискация за кражби ? по отчети слънце има з а тях 32 часа и година от 440 дни...

Това едно време го правеха централите на ровч. Ама отдавна вече не става.

Щат не щат ще затварят ТЕЦовете щото с тия цени на въглеродните емисии фотоволтаиците ги бият в пъти по цена на тока,дс дърпат шалтера на комините,няма ние да им плащане скъпия ток

Да ви подскажа, че и държавната ЕСО се ослушва и бави (няма капацитет), когато иде реч да се присъединиш към мрежа 110 kV. За радетелите ЕРП да влагат пари за развитие на мрежата с едничката цел да присъединим всичкото "бизнесмен" тия пари нали пак от джоба на потребителя ще излязат. Или си мислите, че ще го направят без пари от благородни подбуди?

Преди 20 тина години един приятел се върна от САЩ и реши да строй ВЕЦ. С адски мъки мина през цялата процедура с разрешителни от всички инстанции. Към 300 хиляди долара му излезе всичко като земята си беше негова. Построи го...пак мъки и пари за присъединяването! След това започнаха да го държат студена резерва... Накрая го продаде на депутатски син и сега централата работи на пълни обороти! ПОУКАТА Е... НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА НЕЩА КОИТО НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ВАС!

Само фотоволтаиците да можеха да работят на тъмно и вярно щеше да стане така ;))

Не щат защото изобщо не искат да им купуват стоката, а включването им също така е разход. Защото стоката им не идва на пазарна цена, а идва с политически наложена цена. Което е анти-пзарно.

Тая зелена работа няма да стане баш така , щото фотоволтаиците генерират основно тогава когато на народа не му трябва толкова много ток. Просто заради зелените ще ни дигнат тока. Казвам го като човек имащ 10кв централа за собствени нужди без да продавам в ЕРП.

Ако ги слагат на земеделски земи, ще е върховна глупост.

Нали преди това са дали становище, че там са готови да включат нова мощност? Не може само да лапаш и ЕРП трябва да инвестират и правят нещо, но нищо не искат да правят , щото така повече подкуп падаааат ...ако е лесно никой няма да предлага!

Сега се сетихте, че им е монополно положението, а когато от ЕС искаха конкурентен пазар, тиквата реши да пусне 3 ЕРП-та, но забрави да спомене на ЕС, че оперират в различни райони и на практика си остават монополисти. Напари от 1 монополист, три такива.

СЧИТА ЧЕ ТОВА Е КОНКУРЕНЦИЯ И ИЗМИСЛЯТ НЕВЪЗМОЖНИ НЕИЗПЪЛНИМИ УСЛОВИА .КРАЙНО ВРЕМЕ ДЪЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ. ЕДНА ЧАСТНА ФИРМА СЪБОТИРА ИНИЦИАТИВАТА ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИА . КЪДЕ СА ОБЕЩАНИЯТА ЗА УЛЕСНЕНИЯ ЗА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС

То по тая логика освен пазар, всеки с фотовалтаик трябва да си осигури и ел мрежа! А, това е още по-голяма глупост.

КОЙ ГИ НАПРАВИ ЕРП-тата? ФИЛАНКИШИЯТА ЛИ? ИЛИ ДЕПУТАТИТЕ??? КАКВО МИ СЕ ПРАВИТЕ НА ОЩИПАНИ? БОКЛУЦИ!

Къде дремахте 12 години, бе майсили?Я, сега да поемете лично загубите на потърпевшите!Не се правете на бавноразвиващи се1

фотоволтаиците са изключително вредни за електропреносната мрежа.Те не могат да подават ток постоянно и предвидимо,което води до необосновано големи разходи при включаването им към преносната мрежа.И тези разходи в крайна сметка влизат в цената на тока. Фотоволтаиците не са електро-централи в истинския смисъл, те не просто са безполезни, те са ВРЕДНИ. Натрапената политиката за такива "еко"-производители е в противоречие с основни закони на физиката.

А някой дали изобщо е помислил, че при по-голям наплив на производители, преносната система просто е недостатъчна? Все пак, това не са картофи, за които да направиш по-голямо помещение за съхранение...

Е не ги пусна Тиквата, а любимият ви цар и първата серия "харвардчета".