Да се намали майчинството, настоя бизнесът

Така майките ще се върнат на работа, а децата ще се поемат от ясли и градини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами и аз призовам "бизнеса" да спре да трупа банкови сметки, имоти и коли за сметка на работниците и да започне да изплаща РЕДОВНО и гъвкаво адеквватните заплати.

Не съм и очаквал нещо друго. В България национално ориентиран бизнес няма, той целия е компрадорски, парите се "въртят" в България, а когато цикъла приключи и се капитализират доходите, те бързо се изнасят навън. Така че този бизнес въобще не се интересува от българската нация и факта, че съществъбането и е поставено под въпрос.

Тези тримата на снимката нито представляват БИЗНЕСА ,нито такова понятие е известно на действащото законодателство.Така както Трима автокрадци ако си направят обща снимка няма да символизират ПРЕСТЪПНОСТТА.По темата - вайминството при човека е 9 месеца и не може да се намали.През това време майката трябва да осигури себе си и на бъдещия гражданин на тази държава-членка на ЕС достоен живот и доход,съпоставим с другите държави-членки на ЕС .Никакъв бизнес не може да пречи на това, а ако са национално и общественоотговорни бизнесмени ще подпомагат майчинството и особено на своите работници и служители.

Т.Н.БИЗНЕСМЕНИ,КОИТО ПОНАСТОЯЩЕМ ВЕЧЕ СА СЕНИЛНИ СТРАЦИ СА СИ ОТГЛЕДАЛИ ДЕЦАТА ПРИ ТЕЗИ ОТПУСКИ,НАЛИ ТАКА?! ПРИ БАЙ ТОШО СА БИЛИ В РЕПРОДУКТИВАН ВЪЗРАСТ И ДОБРЕ СА СЕ ПОЛЗВАЛИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ ПРИДОБИВКИ! СТАРЦИТЕ НЯМА КАК ДА РАЗБЕРАТ ТРУДНОСТИТЕ НА ДНЕШНИТЕ МЛАДИ ХОРА ПРИ СЪЗДАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВО! ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК,ЧЕ НЕ СА ХОРА ПО ПРИНЦИП,А САМО ЕДНИ ПИОНКИ С КУФАРЧЕТА С ПАРИ!!!

Когато т.н. " БИЗНЕС" осигури на работното место кът с бавачки, да гледат децата и то безплатно, докато майка им работи, тогава може да има претенции. В Франция на майки с 3 и повече деца държавата не изисква тя да работи повече за нея. Осигурява и достойно пожизнено възнаграждение.

Тия дебелаци настоявали за съкращаване на 410-те дни платено майчинство, тъй като това е най-дългият отпуск за раждане и отглеждане на дете в Европейския съюз. А защо не настояват да се изравни минималната заплата с европа, да се изравнят детските, да се изравни трудовия кодекс, да се изравнят глобите за скриване на ддс и данъци и .....и за кой биснес става дума ? Саниране, стройтелство на магистрали

Много и е интересно в качеството на какъв т. нар. "български бизнес" настоява да се променят закони касаещи социалната система ?

Какво ПЛАТЕНО майчинство, какви ПЕТ лева ?БизнесмЪните в България искат да им се работи ,ако може и 25 ч. на ден, още по -добре БЕЗ ЗАПЛАТА /или почти без/,а тези които искат да раждат деца-да им плащат за лукса-дете.

Бизнесмените! От раз ще бъдете разсечени от тялото на майка България

НАЙ ДОБРЕ Е ИЗОБЩО ДА НЯМА МАЙКИ,ЗА ДА НЕ РАЖДАТ ТАКИВА БИЗНЕСМЕНИ КАТО НАШИТЕ!

На т.нар. бизнес и на журналиситите да обърна внимание, че не става дума за майчинство, а за отпуск за гледане на дете до 2 години. Разликата е ясна, нали?

Кое е различното което върши една майка докато детето и навърши две години -минимума за детска ясла (макар местата да стигат само за малцина) ? Та на въпроса как се прави това когато майката е в майчинство и по какъв различен начин го правят ако са в отпуск за гледане на дете? Много моля, бъдете така любезен !

Продължавам да разсъждавам по темата. Ако наистина имат намерение да посегнат на това право, трябва да излезем на протест, трябва да усетят нашия гняв! Не визирам само бизнеса, а и продажните ни политици. Всички ли са от един калъп?! Алчни, лицемерни, недалновидни, самодоволни, дебели, и, най-вероятно - дебили! Кой друг посяга на клона, на който седи?!

Значи само мангалите ще раждат, щото те си получават социално майчинство от НАС РАБОТЕЩИТЕ. А българките ще работят за увеличаване прираста на ромите! И тези се включиха в затриване на БЪЛГАРСКИЯ етнос.

Ами точно затова трябва да се намали майчинството на работещите. За да може да се изплаща социалното подпомагане на раждащите цигани.

Наглите ,алчни и брутални български капиталисти постоянно настяват да им се работи без пари и без всякакви придобивки на трудещите се. За да имат повече за скъпи коли,яхти,курви и шикарни вили. А, също да им остава доста пари да подкупват продажната политическа класа. Нали така. В КРИБ какви са ? Какъв е Евгени иванов. Ченге до ченге Синове и дъщери на партийни другари-олигарси. Какъв криб какви пет лева. Та това е ДС и БКП сега,след прехода. Тия трябва да ги изгони народът с камъни и дървье.

Боклуци ! Срам и позор за нацията ни! Тия изроди,сякаш майка не ги е раждала !

Понеже много давате, та в майчинството се огледахте! Не ви ли е срам?! Защо не станете работодатели в белите държави?! Криете данъци, не плащате нормални осигуровки, плачете, че няма хора, които да наемете, ами поне на бъдещето (мъничкото, оскъдното, защото младите българки имат най-често по едно дете), поне на него не посягайте! Алчни души!

Не мога да разбера защо въобще се публикува мнението на "бизнеса". С какво то е по важно от мнението на "майките" или "сладкарите" например. А мнението на бебетата някой проучи ли какво е? Някаква шайка капиталисти с вратовръзки се снимали и си гонят интереса . Търсят как да си увеличат печалбата чрез дива експлоатация. Трябва двойно да се увеличат отпуските за гледане на дете а не да ги намаляват. Белким се родят поне 1000 в повече българчета.

Не мога да разбера тия хора какво ги бърка майчинството. То се заплаща от държавата доколкото знам

става въпрос за това, че като се върне майката след 2 години, са й се натрупали 2 месеца платен годишен отпуск и тя си остава още два месеца вкъщи, за което й плаща работодателят, а не държавата бизнесът иска по време на отпуск за отглеждане на дете да не се трупа и регулярният годишен отпуск

Геноцида на ГЕРБ и ПатрЕотите продължава с пълна сила... скоро очаквайте и кретена Бареков в отбора.... дебилите гласуват, умните стоят у дома и скимтят... мила, родна картинка...

В СЛУЧАЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА "БИЗНЕСА",КАКТО СЕ РАЗБИРА! СТИГА МЯТА ПОМИЯ С ПОВОД И БЕЗ ПОВОД! А НА БИЗНЕСА ДА МУ КАЖЕМ: ЕДНО Е ДА ИСКАШ,ДРУГО Е ДА МОЖЕШ, А ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО Е ДА ТИ СЕ ПОЛУЧИ!!!

Свърши санирането на блоковете, сега е ред да строите детски градини ли? Платеният отпуск на майките ви се видя в повече, а не мислите за жените, които докато не тръгне детето на детска градина, нямат 1 час свободно време. Перманентно дежурни, постоянно очите на четири около малкото дете. Гледането на деца си е работа! За разлика от компютъра или машината, децата нямат копче за изключване, за да си вземете обедната почивка или кафе-паузата! Като ви липсват работници, започнете да плащате нормално!

И гледаме на снимката трима без МАТКА. Повече не е нужно да се казва.

Успели, улегнали със стабилни стабилни семейства, и мислещи мъже са - не е нужно да имат "матка".

Добре де, поне мозък ... ииии топки, може би! Или поне да осигурят заплати, като в Европа. Значи кратко майчинсто, като в Европа, но заплати, условия за работа и социални, не като в Европа - къде е логиката, аз не я виждам. Още нещо, в Европа има доста повече възможности и облекчения при отглеждане на дете, в България ги няма. Ами, докато не ги проима, не виждам причина да отнемат правото на майките да гледат децата си.

Как успели , прегледай биографиите и ако не попаднеш на някоя съмнителна сделка ще е добре , а това е официалното , отрочета на СОЦА!

Може но преди това бизнеса да върне откраднатото ддс акцизи мита укритите данъци за да може да се построят детски градини и ясли и да има места за всички деца на възраст между 1 и 2 г. и нагоре разбира се

Коментарът ми беше точно по темата. Бизнесменчета.

Много им пука за вашето мнение

Направо да се забрани майчинството. А пък тези мазни дебили от снимката, като се наплюскат до насита ще започнат да раждат деца.

МАМКА МУ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС! ЗАТОВА ЩЕ СИ НАЕМАТ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ИНФАРКТ ИЛИ ИНСУЛТ!!! @@@@@@

Българският бизнес, що за безумица е това. Шайка крадливи алчни типове, преди комунисти сега бизнесмени, нямащи нищо общо с бизнеса. Обикновенни престъпници унищожаващи България. В България преход няма, не е и имало. Тези които преди подтискаха свободния дух, го подтискат и сега. Най-жалкото нещо в цялата ситуация е, че ние българите толкова изпростяхме, че не можем едни още по-прости дебили да изгоним. Всеки народ заслужава съдбата си.

Защо само комунистите цитирате?! Другите дето изпълзяха от лайняните царски бардаци къде ги забравихте?

Както казах, много изпростяхме.

Бизнес ЧАЛГАТА ПРОДЪЛЖАВА!Елате пиленца при батко!

Тея крадливи д'ебили, назначени пишман-бизнесмени успешно изгониха 2 милиона българи от страната, сега с всяка следваща своя д'ебилна идея се опитват да изгонят и малкото останали работещи. После ще ми ядат байовия.

За какво им е това майчинство ?Най-много половин ден да ги пускат колкото да родят и детето в слинг на гърба на майката и...да го кърми и повива в почивките. После защо децата да ходят на училище ,като могат през това време да работят и понеже са деца за четвърт надница. Шест години е една прекрасна възраст и вместо да хабят държавни ресурси за училище ,може направо в производството. Също що за нахалство работещите да искат заплащането им да им позволява да се хранят и да си отопляват жилищата? Ако отглеждат бебетата си по гореописания начин няма да имат нужда от домове изобщо. То за какво са им тогава и заплати?!! Работодателя понеже е добър и грижовен щедро ще им подсигури работно облекло и по купичка ориз на ден (за да не затлъстяват) и ако работния ден стане 17ч,а работната седмица 7 дни ,тези хора няма да им се налага да плащат ипотеки, дрехи, храна, ремонти,отопление, автомобил.

Кажи с една дума РОБСТВО

ами вие що не си намалите разходите за скъпи играчки вееее неЩастници

смачкаха българите а сега се опитват да ги размажат........ боклуци....

При този демографски срив тези от снимката трябва да бъдат не само затворени , а и линчувани автоматично

Ако си спрат луксозните почивки и ежегодното купуване на нови коли.

На така наречения "бизнес" работници не му ли трябват?! Колкото и да са умни и находчиви сами без хора, които да се трудят нищо няма да постигнат! Вместо да предприемат мерки за стимулиране на раждаемостта (за да има бъдещи трудещи се хора), те мислят за намаляване на майчинството!! А бе вие добре ли сте бе, алоооо?!?

мале колко е тъп Бизнесменът! мале-мале-мале! ми, ако нема деца, кой ше ви работи, бе чорбаджии? пфффф... тъпак до тъпака и до него още тъпак! и така е ДО БЕЗКРАЙ!:-)))))

NA

Ами че те толкова не могат да загреят! Нали се сещаш, че повечето са на толкова примитивно ниво, че няма как да прозре подобно нещо! После пак ще реват по всеки канал колко неможещи, незнаещи, мързеливи и непродуктивни са всички.... съсипваме им неверотния бизнес! А те, клетите, с кръв и пот са го изградили.....

Психологията доказва, че най-хармонично се развива детето, когато е в близост до майката. Ако се намали майчинството, ще се осигури възможност на жените да работят, но ако се създадат условия на жените да работят в близост до децата си, ще се гарантира успех и за бизнеса, и за добро бъдещо поколение.

Доказано е, че жените са най-продуктивни, когато работят в близост до детето си.

какви ги пишете те искат да намалят майчинството какво им пука къде ще работи майката!

Психологията доказва, че най-добре се развива детето, когато е и при двамата родители. Дори старата теза за необходимостта от баща след навършване на две години вече се отрича. Бащата е безусловно необходим и през първите две години. А това, за което става дума, е не просто ""майчинство", а отпуск за гледане на дете до двегодишна вързаст. Става дума и за бащинство и т.н.

Интересно. Колко работещи и с квалификация българи са напуснали страната и колко от бизнеса се е изнесъл на вън. Тази разлика показва за кой работи държавата.

До момента Домусчиев е платил по-малко от 4 млн от 57. Няма и да ги плати, защото е "бизнесмен", "храни" десетки хиляди...

Има два модела за майчинство. Западния модел казва че майката и бащата са равни и двамата работят равно и ползват майчинство/бащинство по равно от по няколко месеца. Източния казва бащата работи, майката е в перманентно майчинство. Ние експериментираме с някакъв среден модел. При него нито има раждаемост нито бизнеса може да разчита на жените дългосрочно. Трябва да изберем единия от двата модела.

модел има и бащи-кърмачки

НА МЕН МИ ПИСНА РАЗНИ НАЗНАЧЕНИ КОМУНОИДНИ БИЗНЕСМЕНИ ДА ПЛЯМПАТ НАЛЯ И НА ДЯСНО И РЪСЯТ МОЗЪК.

Да се намали бизнеса !

А бре, модераторчето? Кое беше извън темата или спам, това че "българскиот бизнес" всъщност е бивша партийна номенклатура или това че едно от решенията на "проблемите" на "бизнесо" са колците за домати? Или това че правителствата на България и те са бивша партийна номенклатура?

NA

Толкова им разбират главите ;)

NA

Аз предлагам не само да намалят майчинството. Ама нека стане 5 дни. И онези ми ти пехливани не да врякат по цяла нощ ами и те на 5тия ден на работа. Да се научат да си сменят памперсите и марш! Егаси, може ли да се смяташ за нещо повече от другите....К'во като си на 5 дни.... все ще са научиш нещо да правиш. Ако ли пък не имам още една идея: от филма матрицата. Закачат ги тея бебета и ги ползват за батери или нещо подобно.... все имат по "една кожа за дране". Шегата на страна! "български бизнес не съществува". Съществуват мазни, гнусни псевдочовеци, които никога няма да се наядат. То за това и голяма част от можещите и знаещите се ЕВАКУИРАХМЕ! Останалата част планира! Нали не сте го забравили!?!?!?!

За бизнеса, децата с анй-голямо зло ...

"Български бизнес" ? Нема такова понятие! По-скоро бивша партийна номенклатура е по-верното и по-подходящо название на тая сган. Каквито правителствата - такъв и "бизнесо" у България. Изводи? Мислим дека колците за дометето са подходящо решение на проблемо на "бизнесо" ;)

Не знам защо навсякъде им викат "БИЗНЕСА", като това са група от фирми (точно определени), които си гонят личните интереси.Нека ги споменат по имена и човек да избягва да работи за тях.Непрексънато реват съшите,ч е нямало кадри.С такова управление , няма и да има. Доколкото ги наблюдавам са склонни да върнат България с 100 години назад, само и само да си натрупат печалбите.

тия гледат само интереса си днеска ги има утре ги няма и ние стях какво ще остане от България не ги е грижа защо ни е да пишем история след като няма да има кой да я чете

майките на работа, 'щото има достатъчно ясли... или майката трябва да ходи на работа, за да си дава заплатата на друг, който да гледа нейното дете... много идейно...

Ей това бизнесмените нахални, та нахални бе. Първо щяха 20 000 работници на антипротест срещо майките да пращат. Добре че Валери Симеонов ги спря овреме. Сега гледай ти като не стана тяхното на майчинските искат да посегнат.