Да разделиш отпадъка или да го гориш: Какво избираш?

София е напът да изпълнява проекта за изгаряне на отпадъци със собствени средства от бюджета, но остава въпросът дали софиянци реално искат това

Обратно в новината

Коментари - Да разделиш отпадъка или да го гориш: Какво избираш? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Избирам ОТПАДЪКЪТ да се завърне в Канада!

Това е голяма тъпня, защото камионите ги събират всичките заедно - накуп!

Всичко горим на дворо. Контейнеро ми е бая далече.

избирам да ви го нахлупим на главата.- ЦИГАНИТЕ В МОЯ КВАРТАЛ ИМАТ ДОБРА ПОЛИТИКА: Видат контейнери за разделно и ги палат. не от лошо сърце, а щото вътре мож да има интересни стоки, недостъпни през малкия отвор. дресьорчетата, шибайте се.

Забранете кенчетата, пластмасата и торбичките за еднократна употреба. Стъкло и хартия и толкова! Друг въпрос е, че всякаква битова електроника също не се рециклира.

във Великобритания се изхвърля разделно. Друг е въпроса, че хората не винаги осмислят кое и как и къде да изхвърлят разделно, А българите почти винаги изобщо не ги интересува. Някои даже неможеш да ги научиш, че като изхвърли бутилка от вода е по-добре да е смачка. НЕ, ще хвърля пластмасова бутилка цяла и ще вика, че много бързо му се пълнела кофата...Или ще вика, че изхвърля разделно и просто хвърля всичко в кофата за рециклиране, без никакъв подбор. Пълно е с малоумници, при това някои с висше образование. И пак тук във Великобритания в разговор разбирам, че се рециклирали 99% от отпадъците. И попитах - Ама на тонаж ли? - ДА! При това положение се оказва, че се мери тонажа на бетонните трошки и тухли от стари сгради заедно с "тонажа" от търговските опаковки. Сами се сещайте какво означава това.

Абе байно, как се рециклират тухли и стар бетон?

Ами прави се. След като е извадено желязото бетона се натрошава и се смесва с някакво количество нов цимент. Получения материал служи като някаква основа за пътища, магистрали. Виждал съм го, но НЕ знам как точно и в какви пропорции. Другото което съм видял в Лондон /НЕ центъра!/ - Едно място... ниско, блатисто, там си разхождаха кучетата... Почнаха да докарват бетонни парчета. Натрошаваха, пресяваха, разстилаха ... в крайна сметка станаха няколко хълма, покрити с дебел слой земя и трева и пак си разхождат там кучетата. Няма как да се отървът от стария бетон, но поне му намират някаква повторна употреба или поне е понатрошен и събран на едно място. Не е като в България зад всеки храст или дере някой си изхвърлил строителни отпадъци от ремонта. Ако отидеш на ПЛАЖА в ПОМОРИЕ, Новия Град - там в един от вълноломите в началото, до пясъка има изхвърлени строителни отпадъци, там са от ... мнооого години. Ей за това му викаме ЛАЙНОМОРИЕ.

Що за глупости са това (на скапаното, модерно, европейско общество)?! Боклука - в кофата. Гумите - докато им се покажат телчетата и после в печката (да не казвам вече колко години се отоплявам така).

Ше го фърлим у реката или ше го изгорим ако не ми се носи до там

избирам да го изфъргам

Да го горя естествено. Като го разделя и после не могат да преработят какъв е смисъла ?? Преди две години в завода за преработка на отпадъци в Шишманци склада с пластмаса "случайно" се запали и омириса целия Пловдив. И не само там случайно се пали пластмасата , преди време пожар в един такъв незаконен склад повреди даже автомагистрала Струма.

Маркетинг, реклама, добавена стойност, потребителско общество. Все неща, които не стоят в едно изречение с екологията!

А, може и като в Бенгази по времето на Кадафи, още по-ефективно!

Какво прави Виена!Това искам в София!Нищо по-различно!

Хората пазят Виена чиста, така София никога няма да стане чиста

Аз си събирам отпадъците разделно, защото имам достатъчно място да си го организирам. Но напълно съзнавам, че в повечето жилища това е мисия невъзможна. Отделно контейнери за разделно събиране на някои места просто няма или са много далеч. Работя в комплекс от няколоко бизнес сгради и в началото до тях имаше контейнери за хартия. Само хартия, но се пълнеха защото офисите генерират много хартиен отпадък. После контейнерите изчезнаха и сега всичко това отива в общата смет.

ДОкато продължава тазя гнусна държава да се гаври с хората ще си хвърлям всичко където и както си искам!

Толкова ти е акъла!

Къде в софия ще се построи този завод . Пак ли северо-западните райони ще ги обложат за с/ка на южни и източни ?

Да разделиш отпадъка или да го гориш: Какво избираш? ---- В КОФАТА ЗА БОКЛУК ПРЕД БЛОКА!