Коментари - Чужди компании са изтеглили $36 млрд. от Русия, но Путин смята напускането им за късмет | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтеглянето на активите на западните йомпании е по малката беля. Русе технологично изостанала държава. И единствения й шанс за развитие са модерните западни технологии Когато една компания си тръгне от един пазар, не я чакай в следващите 10 години. Но и това не е най лошото. Когато си тръгне компания като Фолксваген, очаквай в близки бъдеще да си тръгне и Рено. И всички други технологични лидери Но и това не е най лошото. Всички тези компании се чувстват излъгани от Русия. И ще предадат взоя отрицателен опит и н други. Тъй че Русия не може да разчита на качествени инвестиции в близките 20 години. И даже липсата на свежи пари не е най лошото. Страшно е технологичното изоставане. Тя и сега в много области Русия е на нивото от преди 30 години. И още ще пада. Щото то не става само с пиене трябва и акъл.

Ами прав е. Щеше да е наистина лоша новина за Русия ако САЩ имаха икономика. За хемастиката обаче изтеглянето на контролираните активи от пазар, над който се е опитала да получи контрол е признание че опитът се е провалил..

един Макдоналдс не можаха да 'импортозаместят- 'вГнусно и точка' наследи ресторантите и .. за разлика от оригинала работи на загуба. Друго не ви трябва да знаете.

Как са ги изтегили тези $36 млрд. от Русия като техните банки са отрязани от SWIFT?!

Много хитро постъпиха руснаците. При договор за продажба продавачът не може да има никакви съдебни претенции, а на пракника продава на безценица. Ноухауто си остава са новия купувач - местен. Ако бяха ги национализирали, щяха да ги скъсат от искове. А така всичко е законно.

Абе ноу-хауто си остава, ама Фолксваген изтриха софтуера навсякъде по машините и сега руснаците могат да играят тетрис на сървърите, които управляват машините. Сега остава само да се снимат пред тях за показухата...

И като се повреди някоя машина, от къде ще вземат части за да я поправят? Ще ги купят на 10-кратна цена.

'Ноухауто си остава са новия купувач' И какво точно 'ноухау' е останало в завод за сглобяване на автомобили, а гений индустриален :)?

Много тъпо постъпиха. По тъпо едва ли можеха да го измислят. В бизнеса доверието е най важното. Загубиш ли доверието на партньора си, Йеби га, както казват сърбите. Загубата на високотехнологични производства те връща в каменната ера. И колкото по рано го разбереш, толкова по добре. Но то не става само с пиене, трябва и акъл.

lu4ka

Ами това е много добре. Само си представете краварските "инвеститори", да се оттеглят от Асарел, от Мариците, от мераците за Козлодуй и Белене, да си махнат скапания, химизиран макдоналдс и пластмасовите зеленчуци.Това също са едни $30 млрд годишно за България. Ама за България, не за ФАЩ.

А тебе кой те бие, да се вреш в Макдоналдс? Ако искаш, не е задължително!

Ако се махнат от изброените предпеиятия, те ще затворят (включиелно и макдоналдс). Тогава държавата ще печели точно 0

А празните щандове и 2-часовите опашки за хляб и мляко като през 1988 ще се върнат ли?

Ако беше наистина така, руснаците щяха да си правят сами москвичите, а не да внасят от Китай брандирани китайски коли! Все пак не е важно какво имаш, а как можеш да го използваш. Руснаците имат голям капацитет като нация, за съжаление капацитетът изчете на запад, а в Русия оттанаха подлизурковците и лизачите, т.е. некадърните, които някой урежда на някакъв пост. Мисля, че резултатите са видими, ако човек се абстрахира от пропагандата им!

lu4ka

Първо, надявам се "брандирани", да е правописна грешка , защото в Китай брандовете са китайски. Второ, "...за съжаление капацитетът изчете на запад, а в Русия оттанаха подлизурковците и лизачите, т.е. некадърните, които някой урежда на някакъв пост." - също като в България, нали?

Лъчка, Лъчка, новите "руски" москвичи дето никой не купиува са китайски модели със сменена емблема. Толкова за голямата далавера да си купиш евтин завод от западна фирма, не се надявай да пуснеш оборудването да работи. Технологично нещата не стоят като след 2рата световна да разглобиш един германски завод и да го пренесеш в СССР. Вече всичко се базира на софтуер, който руснаците не могат да поддържат без съответният доставчик да е съгласен за това. Познай дали всички ИТ гиганти дали не отсвириха Русия, даже осигуриха на читавите кадри, които работиха за тях релокация в САЩ или Европа с целите им семейства. Много поздрави на Путин дето си мисли, че е направил сделките на века!

Да те русняците до скоро не бяха виждали пералня, а това оръдия, танкове и т.н. къде ти! Сал с едни лопати спечелиха ВСВ. Льольо, щом се говори, че са хакнали изборите в Кравария, мислиш ли (ако въобще имаш такива свойства!) че не могат да се оправят с един софтуер. Ти в кой век живееш бе, дебил? Щото краварите, които мислят само с коремите си и са станали по 200-300 килограма са големи мозъци, нали?

Малии ква евтиния в Русия. За една рубла може да се купят многомилиардни фирми, които избягаха и оставиха всичкото си оборудване, сгради, технологии....Путин не можа да направи тва, ама фирмите дето избягаха сами си го направиха. Слама за усрайна !

кога ли от БГ ще се изтеглят тези с концесията на златото и другите ни природни богатства

Защо да се изтеглят. Ние българите ще се изтеглим, в резултата на демоКРАДИчните процеси. Важното е да имаме банани!

Абе като е толкова евтина и на далавера тая концесия и е толкова лесно да копаш и да прибираш парата - що не я взе ти?

Това е фейк! Как ще изтеглят толкова пари, когато Рашата фалира още в средата на миналата година, в резултат на санкции и забрани от страна на ЕС! Сега разчитат на малко останали перални и на лопати! Очаквам даже да завземат някой квартал на Киев, да откраднат всички перални, миялни, сушилни от там и да се изтеглят. Научих, че в Екатеринбург са открили нов завод за лопати и кирки, които се произвеждат от добив на пирит с чисто желязно съдържание 70%. А златото, което добиват на Урал, го ползват да си правят коронки за зъбите.

lu4ka

Да, точно така. И в момента Русия е пазари за вдигането на дълга , за да не изпадне в дефолт, нали!?

> добив на пирит с чисто желязно съдържание 70%. Ами имат останало - ползват го. А на адептите на консумеризма дето прахосаха своите и още не могат да се докопат до руските находища вече им се налага да се задоволяват и с 20-30% на места. Направо ривъ за тях. Ама някой друг път....

Нали тълпата вярва, че Просия прави ракети с чипове от перални, войниците и ползват лопати вместо автомати, Пейтриът сваля Кинжали, Руснаците серат във външни кенефи и ядат корени. Слава Кокейн, Маккейн, Байдейн, Обама Бей и Нюландейн. Направо след 11 тия пакет санкции, Просията ще падне в черна дупка, и за това ЕССР и САЩ ще наложат санкции и на Китай:)

За какво са и на русия джендърските компании и техните сатанински продукти. Тя си има всичко.

На чуждестранни компании В цял свят първата им цел е експлоатация на местното населението и местните ресурси

се лешоядире

За хора които никога не са били в Русия и се поддават лесно на пропаганда, това изказване сигурно звучи пресилено. Оня ден говорех с един приятел в София. Добро момче, но цял живот в България. Аз имах късмета да работя за фирми които или базирани в чужбина или имат офиси по цял свят, а така обиколих и поживях в доста държави. Бил съм в Русия многократно за псоледните 20г. Само 6-7 пъти за последната 1 година. В Русия ИМА ВСИЧКО!!! От пиле мляко. Както казваха едно време хората за САЩ и Запада. Големите градове като Москва, в много отношения са много по развити и удобни от колкото кой и да е европейски или западен град. Нивото нда дигитализация в Русия, прави Запада да изглежда изостанал. До колко дигитализацията а хубаво нещо...това вече е друг въпрос. Руски фирми са появиха и заместиха всичко вносно. Качествето? Невероятно!!! Смея да твърдя че храната в Русия е на много високо ниво - по истинска и вкусна - от колкото където и да е било на Запад, особено САЩ където качеството на храната може да бъде доста ниско. Сега, има специализирани неща които Русия не е успяла да замести. Имам руски фирми като клиенти. Примерно, определен сорт бадеми в шоколадовата индустрия там които се купуваха от САЩ. Високо специализирана и много нишова продукция като примерно въздушни възглавници за автомобили или чипове. Сега, няма държава на този свят която да произвежда всичко! Чрез 3-ти държави, като Казахстан например, вкарват този тип продукция. Но направо е главозамайващо колко бързо руски фирми стъпиха на пазара в повечето ниши които бяха заети от чужди фирми, и за кратък период от време пуснаха много добри продукти. Съгласен съм с Путин че това е само плюс за руската икономика. Цената е по трудното доставяне на част от нещата. Но едно 90%+, спокойно могът да ги правят там и им се получава МНОГО ДОБРЕ! Даже чрез фирми в Дубай изнасят и в чужбина! Сега разглеждаме проект да направим нещо в София по руски лиценс (официално ще по лизенс от ОАЕ, което хората в България и Европа още нямат) а абосолютно всеки които ползват телефон ще намери за полезно!

Има в рашка, има всичко, ама за малцина , а за другиет мизерия Москва е един град чебурашко. https://bigpicture.ru/uzhasy-rossijskix-bolnic/ https://www.youtube.com/watch?v=Nr6vzsA2k6g https://www.youtube.com/watch?v=Whd5q63lmuQ https://www.youtube.com/watch?v=1Ig-HxkXUQs Говорит Масква Лъжа Лъжа Лъжа

Лъжа можеш да кажеш ако отидеш там! Ютюб клипчета не са доказателство за нищо! Ама как да го знаеш като от колибата в Перник, гледаш света през Ютюб?!

Абе дано не стане като великият им смартфон, дето така и не просъществува.... Пък ако беше толкова хубаво и красиво, нямаше да бягат, а на границата щеше да има опаки от желаещи да влязат. Като гледам опашките са за Европа и САЩ, не са за Русия... пък руснаците в по-голямата си част са кофти хора, това важи и за украинците между другото. Все някой друг им е крив, живеят с някакво фалшиво чувство за величие, че са едва ли не богопомазани... аре, нема нужда. И не, това не е от пропагандата, просто факти!

Ама верно са си такива, то верно война, не е редно да ги плюем, ама техните проблеми, станаха наши проблеми и така както гледам малкия уХрайнски наркоман с какви темпове иска повече от същото, като нищо ще ни завлече в лайната и нас

Ако си прав, тогава защо никой не иска да емпигрира към Русия, докато много руснаци емигрират към западни държави. Даже в България има купища от тях - сигурно са избягали от прекрасния живот в москва, за да дойдат тук?

Аз имам един прост въпрос. След като е толкова добре да няма западни компании, защо тогава са ги поканили в Русия. И как така когато са ги поканили е било добро решение, а сега, когато напускат пак е добро. Даже по добро. От времето на Петър Първи и Екатерина Велика Русия се развива с помощта на Запада. Вярно, в Русия имат всичко. Но нямат най важното. Акъл нямат за пет стотинки. И затова правят глупости. А в Германия и Япония си нямат нищо. Като природен ресурс. За Швейцария да не говлрим. Но имат най важното. Акъл и нагласа да работят качествено. Преди години , когато още имаше СССР се приказваше такъв каламбур. Кажи му Сделано в СССР и не го обиждай повече.

Да, късмет е за компаниите, които се изтеглиха още в началото на войната. Загубите им са минимални. Колкото до късмета на русия в случая... абе все така да им върви :) хахахахахахахаха

Да, късмет е , и да ти падне дърво на колата е късмет ... лош късмет .

Не че много им се искаше с всичките, които до последно се мъчеха тайно да се закрепят на руския пазар с поне някакви дъщерни фирмички. Но няма лошо, бизнесът празно не трае. Само дето парите ще ги печелят руски, а не "демократични" фирми.

Руски , демек китайски ... Само дето при китайците капитализмът е дефиниран малко по-различно и е в доста по-суров вид , така да се каже.

То в Русия няма бизнес - има само крадци. И като изплюскат заграбеното, ще има да гладуват след това, защото дори пирон не могат да направят без западна помощ. Ако е имало някой и друг кадърен, той си тръгна - за да не го могилизират. Тая държава си е за закриване, само да видим кога - не повече от 2-3 години й давам.