Чрез игра на нерви Русия въвежда "газова" рубла

Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прост дебил!

Значи Австрия, Германия, Унгария бързо влизат в час, а Киро умника ще ни скапе до последния българин :)))

Е*а та у доцента, аре у лево бе - и 10 лв да стане бензина, пак ще си карам колата, а ако Топлофикация София не заработи, ще се топлим на ток и ще си го плащам и пак ще живеем. Аре пътувай, като си толко умен, ай обясни защо прибалтийските държави отрязаха изцяло руския газ и руския нефт, сигурно щото са по-тъпи от нас?

А нещо лично, без да го повтаряш 30 пъти, дали можеш да измислиш? (Въпросът е реторичен, до тук ти стига "капацитетът").

Ми в момента те това и правят, наторяват украинските равнини

Тъп си като галош! Боклук!

Да, Киро ни уреди с по-скъпа газ, но на него не му дреме, защото цената ще я плащаме всички ние. Той си е изпълнил задачата, поставена му от американските господари...

не си наясно кой, кого, нали?! Явно гледаш само "подбрани" новини...

Хем си глупав, хем си злобен, хем си насран! Идиот!

troli elegantno i fino, no pokriva vsichkite kremylski oporki.

Я ти си ЕПМ!

Изключителна прилика с Жан Виденов

Австрийският канцлер вчера каза нещо друго за рублите. Та, в кой ПУЦ преподава тоя "доцент"?

Имаме перфектен начин да са набавяме руски газ. Танкер сн вино срещу танкер с газ. Или бутилка коняк срещу битилка с газ. Бас дъжа, че ще мине.

Тук няма игра на нерви. САЩ замразиха доларите на Руската Федерация в чуждите банки. Русия естествено няма как да подарява газ срещу валута, която ще бъде замразявана. Затова поискаха превалутиране в рубли. Така валутата остава в руска банка, която няма как да бъде открадната от САЩ. Купувачът продължава да плаща по същите условия и същата валута, каквито са в договора. Единственото нещо, което се иска допълнително от него е да си открие още една сметка в руска банка в рубли, чрез която ще се осъщестяват тези прехвърляния на валутата. Просто е и ефективно. Германия, Австрия и други държави вече го правят и нямат проблеми с газта, която получават.

Only got 20 dollars in my pocket I, I, I'm hunting, lookin' for a come-up This is fucking awesome

То газта е нещо като нежен, предупредителен СМС. Чакай да видим от къде ще намерим свежо гориво за Козлодуй. И къде ще складираме отработеното. То тепърва се почва.

Активираха този прилеп срещу няколко обезценнени рубли да приказва глупости.

Точно там е проблемът. На места казват, че няма да плащат в рубли, на други места казват, че няма проблем, за други държави, нищо, че са част от ЕС, им е позволено да плащат в евро или долари

Позицията на Русия е нормална ....след като им блокираха средствата /незнайно защо това не се прави когато САЩ нахлуват в чужди територии /...

Май нямаш представа какви лозя имат в Русия. А нашето бренди къде пък го сравни с грузинския или руския коняк?

Ако това са ни доцентите, значи образователната ни система е на ниво 10 000 км под Марианската падина. И тоя бил икономист? Какъв арбитраж бе каун като в момента са налице поне 10 причини ГАЗПРОМ да обяви Форс Мажор, след което единствено може да се жалваш на Арменския поп. Това че Газпром не го прави и продължава да помпа газ е друга тема.

за кого важи плащането в рубли, за кого не, различните медии различно пеят. Толкова много подвеждаща информация, че истинската информация не се взима за меродавна. Заеби

коя е тоя таласъм на снимката?

По-скоро нашите управляващи ни рекетират ,налагайки ни по-скъпо гориво ....

за южен поток?

лозята в крим не ги броим обаче за руски. и къде са им другите лозя , малко около сочи и толкова айде стига

Заради простотиите на Простия Киро ще плащаме всички. Само, че сметките в офшорките на управляващите ще се увеличават. Затова не им пука за народа.

На всички стана ясно, че руснаците изгубиха войната още като дадоха на задна при Киев. От там нататък гледаме конвулсиите на един труп. Да бяха послушали военнопрестъпника Игор Гиркин - към момента изглежда, че той има най-трезва преценка за ситуацията от тяхната страна. Запекоха на Домбас и не са мръднали там от седмици. В същото време започнаха първите експлозии и жертви на руска територия, а войната им струва има, няма милиард на ден. До началото на следващия отоплителен сезон, Путин вече няма да е цар, а ЕС ще изкупува на безценница руски газ и петрол, с колективен договор. Мога и да мина без услугите на Лукой и Топлофикация за няколко месеца. Мога и да не ям хляб - има толкова много калориини алтернативи. Руснаците могат ли без храна? Да си пият газта, като им е толкова ценна… А и Путя и Лавров е врем да почнат да се упражняват на карти - блъфовете им стават от комичен, по-комичен ;)

Къф е тоя смотаняк,бее?

3та световна е това - на какво се радваш?

Прихванаха опорките на рашистките тролчета: - къде бяхте осем години, когато Азов убиваха деца и горяха българи? - защо не си на фронта, щом подкрепяш Украйна? - това е война на Америка с Русия. - Зеленски е нацист и наркоман. - Путин беше предизвикан. - НАТО провокира Русия. - ако не беше Русия, сега щеше да се казваш Ахмед. - еврото ще се срине, а рублата ще завладее света. - защо да не купуваме газ с рубли? - изпращайки военна помощ само удължаваме войната. - ако сме неутрални няма да ядосаме Путин. - зимата, като останеш на свещи и на студено, друга песен ще запееш.

Абсолютно вярно...но нашите държавни лъжци на нерижка не го казват така...те ви промиват мозъка, а истината е че Русия доставя стоката, купувача превежда парите,сиреч си плаща,но банките чрез които минават преводите са изнудени от Сащ,т.н. санкции да ги задържат....и хоп, Русия не си получава парите за стоката,,...Нещо повече, замислят с тях да плащат оръжието, което САЩ продава, а не подарява на Украйна. замисъла е еврата ,доларите да влязат първо в руска банка,т.е. да са сигурни че вече са при тях,да ги превалутират в рубли, и после тази банка да се разплати с банката на Газпром,коята е санкционирана и и прибират преводите

не може да е на нормален човек

Правени са опити в Чехия да се замени руското ядрено гориво в руски реактори, но не са много сполучливи. Касетите се пукат, възникват проблеми, изобщо не се получава. Припомнете си това след точно 6 месеца. Това, че сме имали гориво за 3 години са "бла, бла, бла". 6 месеца!

Руските клакьори реват на умряло. Без руски газ паричките, които им дават руснаците ще спрат.

Това е ЛЪЖА! Дядя Путя каза, че това е "Първа специална операция"

Този русофил да не ръси мозъци! Що за обяснение е, че понеже К. Петков моли за финансова подкрепа за купуване на оръжие за Украйна, това било причина за спиране на доставки. Факт е, че с този си призив, държавата надали ще събере общо най-много 100 хиляди лева, в най- добрият случай.

Само дето тези опорки до една са истини! Дори и за еврото, само погледни какво му се случва последните дни!

Ще ядеш пасти. Добре. Какво ще ядат бачка торите и семействата им като ги съкратят поради липса на работа. Харварда е на твоя акъл ама ще има пак протести.

Само, че Австиря и Германия отричат да плащат в рубли, напротив заяви ли са, че това е неприемливо и в разрез с договора!

Естествено, газовия долар и еврото просто ще се сринат. Газтта е руска и се продава срещу руска рубла. Другите да го духат.

Преди време когато хората са се отоплявали само на дърва - умните са си ги доставяли през месец май. Сега който има малко акъл в главата - ще си монтира другия месец климатици и бойлер, ако досега е разчитал на Топлофикация или на Овъргаз!

Политкоректни! След една стипендия на Запад съвсем им стават обли мозъците.

Истина са , ама друг път. Аман от червени цървули като теб!

Айде още фалшиви новини!

Не казал за ГАЗА

газта е скъпа но свободата е безценна !!!

Може и да се продава, ама никой не иска да я купи.

Е, че наред с петро-долара, ще има газова рубла. Защо не? Свят голям, широк. Има място за всички.