Чехия категорично ще изключи Росатом от търга за АЕЦ "Дуковани"

Като причина се посочва предполагаема връзка на руските спецслужби при взривовете в складове за боеприпаси край град Злин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като има избори ще пеят друга песен

изборите са за надлъгване. останалото е суровата истина. педеРашки Вън !

Само така.

За сведение на неграмотните руски тролове да ги светна, че чехите произвеждаха ядрени реактори. Така, че ако желаят, Шкода Пилзен може отново да произведе реактори. И вярвам доста по-качествени от ватнишките.

Тъпчо, ядреният реактор все още не АЕЦ. България също има два ядрени реактора на площадката в Белене, но АЕЦ там няма!

Дебилчо, тъпите ватници могат да предложат само самовара (реактора). При всичкото останало оборудване (котли, генератори, КИП и А) са абсолютно неконкурентноспособни. Понял бляд?

Мелоч, а душе приятно.

Е сега ще изтръскат чехите с едни милиарди за правилните реактори дето още са на картинка. За съжаление сме го гледали тоя филм само че за самолети.

Какъв филм си гледал бе цървул?

За съжаление и скъпо ще си го платим.

За български самолети и за бъдещето на българските ВВС съм готов да плащам. Ти защо не си?

Чудно ми е тези краваропослушковците колко ли полукълба имат. Замислете се, че винаги, когато става дума някъде за много пари краварите набъркват Русия, като виновник за нещо и марионетките козируват и пращат даровете в кравария. Ама само с половин мозък няма как да го разберете

и това ни го казва някой с плосък билюр който рИве за Русия което се МРАЗИ с ВСИЧКИ европейски пари. Прави проблеми на ВСИЧКИ европейски страни и се гуши под юрагана с мюслитата Ердоган, Асад и Рохани? Аре бе...

а при нас се тръби, че нямало руски шпиони и как, моля ти се, сме се осмелявали да се усъмним и опълчим на мать Россия.. И чехите и поляците ли лъжат? Преди това британците, кибер-атаките в Германия.. да не говорим за Украйна, където също ''няма'' руски военни.. :)

За последните 30 години Уестингхаус не е построила нищо. Чехите се оказват профажни глупаци ...

всеки който не се хваща да бъде шантажиран от еврея шаломов е глупак, че и продажник.. ок. от де ви намират бе.

Премиерът Бабиш е корумпиран, разследван и предизвика правителствена криза. С външна подкрепа се задържа на поста. Сеха с евроатлантическа активност се утвърждава

Никой не е виновен на Раша, че си сере в паничката. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Уестингхаус в Китай построиха реактори. Китайците пък си направиха свой реактор на базата на този на Уестингхаус и в момента строят няколко такива.

Ей затова са НАТО и ЕС. За да се избира "правилния" победител във финансова изгода винаги за краварите.

че и НАТО и че ЕС. И Шорош и Цукербърг, да не говорим за Безос и Мъск. Не е виновна самата тероРусия, че сере там където иска да яде. Неее... няма такива работи. Не се е изпокарала със всичките си съседи все за нещо - Литва, Латвия, Естония, Украйна, Япония и т.н. и .т.н. Всички други са виновни, те - не.

iСиктир

Коя от тези дето си писал не е краварска подлога. Добави само и напите политици.

абе знан кой е подлога на Шаломов - ТИ !

Единствено чехите решават как да си харчат парите. Няма да ги дават на азиатците я!

Чехите са народ с достойнство. Не лижат руски задници, като някои тука! Мурзилки, а знаете ли колко е средната заплата и средната пенсия в Чехия?

Чехите по традиция обичат западните задници

що рИветИ русоробите бе? Нали мразите всички европейци и християни по света. Стойте си там с приятелите си Рхоани, Ердоган и Асад и всички мюслита по света.

Ех, че якооооо! Така се бори конкуренция. И да не си помислите, че е дело на Уестингхаус нюклиър! Фирмата е собственост на Тошиба нюклиър. А тя е собственост на едни господа от Казахстан и Русия. Та, те така!

Браво на братята чехи! Само така - бой по кратуните на путинските блядове! Всички въб от ЕС и никог аповече да не стъпват там!

Чехите ще платят едни пари на една фалирала американска компания и в края на краищата ще се топлят с дърва. Конкуренция! :)

Дано поне поне техния генерал-губернатор е по със света, че нашата със сигурност има психични отклонения...

Е те сега чехите ще я вапцат яко. Westinghouse Nuclear фалира преди пет години и разпродаде всичките си производствени мощности. И нямат нито един проект от категорията на ВВЭР-440 (какъвто искат чехите). Корейците имат три проекта с различна мощност, но нито един от тях не е лицензиран в ЕС...всъщност имат лиценз само в Корея. Освен Росатом остава само Арева, но те също произвеждат оборудването си (тежкото) в Корея, Китай, Чехия и... Русия. Отделен е въпросът доколко са читави - сред като китайците ги изгониха с шутове от централата в Тян Ван,и ги ожулиха с $1.4 млрд неустойки. Е...ще поживеем, ще видим...

ще ще ще ще

Тотални глупости и нагли лъжи. Уестигхауз построиха 4 реактора в Китай АР1000 и строят 2 в САЩ. Южнокорейски реактори има в Китай, ОАЕ

На китайците вече е отказано, сега ще откажат и на Русия. Браво! Да живеят Уестингхаус и ЦРУ! Ей така се прави. А чехите имаше времена, когато и по умни бяха и не се оставяха ЦРУ да ги води за носовете като маймуни.

_stankow

Ми така кажете, какво ни развявате някакъв Навални, някакви складове ... Само не знам без АЕЦ и без газ с какво ще се топлите след 10-на години ...

То и америка няма да спечели

Чехи, чехи, пригответе поне още 2 милиарда отгоре за вашия АЕЦ. САЩ може и да удари едно рамо с изгоден заем ако изберете тяхната компания, тя и без това отива на фалит.

Циркаджии! Верваме ви ...

Да обобщим, Чехия КАТЕГОРИЧНО ще изключи Росатом за ПРЕДПОЛАГАЕМА връзка с взривовете. Значи много са категорични в предположенията!

_stankow

Хайли лайкли ! И там соросовите калинки са набарали поста на енергиен министър ! :)