Бюджет 2022: Минимална заплата - 710 лв., данъците без промяна

Заради политическата обстановка през изминалата година страната ни влезе в 2022 г. без приета финансова рамка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В проекта нищо не пише за субсидия за патентния данък за таксиметровите шофьори за разлика от миналата година. Май тази година ще плащаме двойно,както плащаме двойно цени за горивата

Кой контролира банките ? Таксите са увеличени .

Държавата е в застой вече почти цяла година. Нищо не функционира и не се развива Спряно е и строителство , подновяване на инфраструстура в градовете .Расте инфлацията, двойно по високи цени на енергия Увеличение на стоки .Това ни носи до сега ПРОМЯНАТА на агента на кгб радев.Главния виновник за сегашното ни дередже.И това е само началото. Той обаче си осигури 5 години недосегаемост от Гешев който искаше да го съди Ако изгуби имунитет.Това беше главната причина поради която този човек създаде хаос в страната ...собствената му кожа! С пари от чужбина и фалшификации с машини спря развитието на страната И в момента виждаме отново бсп/бкп, стари ДС кадри и безхаберници на власт. Рано или късно ще се сгромоляса като орешарски А БГ ще е изгубила отново ценно време за достигане на другите държави в ЕС

Че те нямат харчене тези 71 000 стотинки бре?!?!

Няма да е зле всичките паразити в парламента да получат един мораториум върху заплатата си. Чудно са се уредили заплатата да им се смята на база средна заплата за страната по три! Уж вдигат на голям процент хора минималния доход и хоп абсолютно незаслужено си вдигат и собствената заплата!

геноцид

700 лв.- 140 лв.данък = 580 лв. чисто. Лошо, само водата и тока си плащаш и за парното пари няма. За храна и дума не може да става, но сега пък има сняг и торти, така че всичко е ОК.

Ти на минималната заплата ли работиш? Или поне официално?

Ихаааа, що апартаменти ще си накупят хората пак тази година...

Едва ли! Апартаменгейт с апартаментите "на промоция" пъти под пазарните цени беше само за герберите. Гешеф може и да се направи пак на ударен и обвинения да няма, ама свърши вече накупуването на апартаменти.

Бързо,.....ама много бързо да се извините на хората в България и още по бързо да се махате, че за нищо не ставате!!! Ходете си с МИР, че с камъни и дърва ще ви изгоним!!! За тези дето ви избраха и ни подложиха на този експеримент думите са малко!!!

Минимална заплата поне 1000 лв, другото е прах в очите, Отпадане от хранилката на поне 50 000 държавни служители НЕЗАБАВНО. Налагането на дакък върху доходите в размер на 25% процента за доходи над 3000лв, а за доход над 10 000лева да е 40%. Стига с този пост социалистически 10% за всички. Спрете ги помощите за тези кръчми и хотели бе хора, какво солидарност към бюджета и държавата са дали те, като никога не са внасяли нищо, все на загуба са били?

Доход от 3 хил.лева не е много. Малко от малко човек да не мизерства съвсем.

Пълни глупости говориш, Гошко. За условията на България 3 хил. лв. е доход, който ти позволява да изплащаш жилище (и то не ония 30 годишните ипотеки), кола, да спестяваш, и да живееш съвсем прилично. Да каже, че с 3 хил. лв. в България било "малко от малко да не мизерстваш съвсем", може само някой компексиран тъпак, който се опитва да се изкара в интернет как печели по 10 хил. лв. на месец. И то съвсем лесно, разбира се, понеже той е голям разбирач и си е уредил живота още преди години, разбира се.

С 1200 лв съм и вече усещам как започвам да се лишавам от куп неща. Вкъщи ме чакат три гърла. Дори не ми се мисли, как преживяват тези с под 1000 на месец. Стоя пред щандовете втрещен и не мога да повярвам на очите си. Със сигурност няма да изкарам до следваща заплата, ако я карам както до сега. Не разбираш ли какво става? Ако не си го купя, този който го предлага, обеднява. Другите, като мен също няма да си го купят. За да се задържи предлагащия започва да уволнява и да се свива. Изхвърлените зад борда също започват да НЕ си купуват. Знаеш ли как се нарича този процес? И до какво води?

разбирам те, пич... Ама ти какво би направил на негово място? Защото вдигането на заплатите няма как да стане от веднъж и то с много. Кажи ми някоя държава в която са вдигнали заплатите с 50% примерно...

След 12 години герберастия е нормално да си на минимален доход и само ти да работиш от цялото семейство. Ама ако си очаквал сега като най-накрая ви увряха главите и изгонихте любимата си Тиква, новото правителство да почне да раздава златни кюлчета на населението, си сбъркал. Нещата не се случват на магия и има нужда от време да се оправят всичките тиквени простотии, заради които 12 години седяхме най-бедната държава в ЕС.

Като ти гледам коментарите се вижда, че си комплексирана соц. калинка, която очаква да я назначат на топло място или пък заработваш като трол. България може по доходи да бе с най-ниските заплати в ЕС, но по покупателна способност бе много по-напред от сега. Миналата и тази година "изядоха" поне 20% от иначе ниските заплати. Това е инфлация, натрупана след ГЕРБ, останалото са "опорни точки".

Когато не са избирани от народа тия , а ги е назначил мунчо със фалшивите машини !! ТОЛКОЗ

Не Радев а те излъгаха него

Точно Радев и ДС агентите излъгаха и те са виновни за катастрофата в която сме в момента, пък харвардците са просто едни наивници-бушони, те ще оберат пешкира

Джаф, джаф :)

Пари от заеми, колкото искаш. Това е неограничен ресурс. Нали ще ги връща друг, всичко е 6.

В цялата статия и всички мерки пишеше : Най-вероятно и би трябвало .Точно както новоизбраните действат ,никакви целенасочени мерки а само приказки и локуми . И до Април ще си действат с бюджет на Герб ( нали беше лош) Аааа забравих, то Гешев пречи и на бюджета и на болниците и най-вече на олигарсите на които спра кранчето

Абе тия неадекватници където и да стъпят все мотиката уцелват...Хубавото е,че няма да изкарат още много на власт...710 лв.минимална и то от Април!!! Че то тогава ток,бензин,хляб на каква цена ще са бе олигофрени?В момента вече тези 710 са за МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ дори малко,тоя ококорения за МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ми говори....Пък и еврото щели да вкарват! Баси катилите!!!

710 лева са смешни пари. Как се гледа семейство, как се купува жилище, как ще върнеш емигриралите, как ще повишиш потреблението икономиката. Само за тази година повишението на заплатата ми е с толкова а аз не съм на висока заплата и дори не харча и една трета от нея. И това в най скъпата държава в Европа. Трагедия, и новото правителство са решили да управляват бедни хора, и работят за олигарсите в България. Повишението на минималната заплата е чисто политическо решение и зависи много малко от икономическото положение в страната.

Само да уточня. Повишението ми е 710 на месец.

Чета коментарите и се чудя? Толкова плюене, толка цветисти епитети. Като толкова не ги харесвате тези... КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ???

Как кой ? на изборите се видя 1 милион и половина ( само) И някоя и друга машинка и някой и друг милион от разни странстващи артисти :)

Софтуера на Венецуела, си ги избра

Абе, кой е тоя от правителството, който на снимката от мола пред киното е хванал за гъза Калина Константинова (която е доста цицореста, между другото)?

Честито на работещите! Ще плащаме по-високи данаци, но пък за сметка на това няма да има магистрала Хемус.

Питай Боко за едни милярди там

Боко беше оставил там едни 500 милиона, тези веднага щом взеха власта ги изчезнаха

литър олио на запад 1.5-2 единици валута при заплати масови 1800-3000, тук на масова заплата 800-900 литър олио 5 единици валута, и тия ми дават 710 минимална, за тези цени на продуктите под 1500 си е преживяване , а за пенсионерите не знам как се оправят с тези мизерни пари, сега и лекарствата ще вдигат... Май се връща виденовото време...

Бизнесмените да слизат от мерцедесите. Ганде да продава беемве тройката. Стягай колана малко!

Важно е човек да има умения. Ако човек има умения и знания, терминалът е универсална опция. И то не лоша. Кочината все ще си е там и все ще си е същата, за деня в който на някой може да му долипсва. 710лв. винаги може да ги взимаш.

И как неграмотен и безработен лепилар като теб ще ги взима ?!

Минимална заплата 710 лв. и това ще е от април( защо не е от януари). Къде са 780-790лв на синдикатите. Синдикатите отново са купени с някое топло местенце на някоя съпруга на лидер. Подигравка.И тия като ония, само се сменят играчите на софрата. И после НАП няма да си раздават бонуси милиони от излишъците. А обикновения човек да го духа.

Единствено ме успокоява факта ,че нама да се строят пътища и магистрали, това е важното щото тоя асфалт не става за ядене, сега ще си папаме цървулите

И ново гадже за педала Кокорчо!

Ми педал си е, живее с пиара на НАП!

ББ4 само ще оправи положението

КИРО И АСЕН СА ОБЕЩАЛИ ОТ 1 ЮЛИ 2 МЛН. ПЕНСИОНЕРИ НА МИНИМАЛНАТА И 70 ХИЛ.'' БОГОИЗБРАНИ ''БЕЗ ТАВАН-ТОВА Е ЦЕЛТА НА КАНАДЦИТЕ.

Кой направи 2021 година политическата обстановка ? Кажи, че забравихме.

Европа дава кинти само на Борисов! Тия чегъртачите са по инфлацията ,фалитите дълговете !! Сменяйте левовете в марки

Колко се очаква да бъде БВП през 2022 и какъв процент от него ще е националният бюджет в приходната му част?

С този дефицит казваме смело Довиждане Евро, Здравствуй Москва.

Кокорчо, кокорчо И чеп за зеле не става от вас

Бою знае каква криза иде. Затва мишува. И тия мини дет ги заложи, бяха да клатят лодката, ама с тая вълна дето идва, направо ще потъва. Кой и да дойде на власт с тая икономика, демография и образование всичко е приключило.До 2050г. я камила , я баща-камила......има доклади за страната още отпреди кризата

Пак Боко виновен, че тия са малоумници и измамници

Виновен е разбира се. Ако не беше крал, тия даже нямаше да сме ги чували, ама се оля.

НИНОВА нали каза , че минималната няма да се облага или беше за да СЕДНЕ НА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО? МАЙ КАКВОТО И БЕШЕ ''ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТО'' НА ПЕНСИИТЕ,ТАКОВА И ДРУГИТЕ 10 МЕРКИ ДЕТО СЕ ХВАЛЕШЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ-ОТКРОВЕННА ЛЪЖКИНЯ

а така! предизборните приказки нямат общо с следизборната реалност. ама на протестърите, дето се търкаляха из мръсотията по кръстовищата тези работи не са им янни.

Продължават по стъпките на Борисов,подаяния с 50 - 60 лв вдигане на минималната и така с това темпо ще се разпаднем,като държава! Македония е с по добро заплащане на труда! 710 лв е подигравка,това правителство трябва да си ходи!

В момента постъпления в хазната няма. Инвестиции няма. Пари от чужбина от емигранти няма. 75% от стоките са внос. Само дългове може да се теглят. Обаче после иде криза и кредитори.

И яко се мре. Ще изчегъртат цяла България тия "почтените "

Кокорчо не можеш догони инфлацията през радевата зима... айде в същи некадърници да си идва Бойко.

АЛОООО,ОПОЗИЦИЯТА ! ДАВАЙТЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ. НАПРОЛЕТ ЩЕ Е КЪСНО.КАКВО ЧАКАТЕ ?

Вървете си докато не сте я оплескали съвсем

Ааа, не така! Мунчо, Кирчо и Кокорчо вие си ги избрахте. Сега им сърбайте попарата...

Бюджет 2022 ще е с дефицит от 5.9 млрд. лв. и нов дълг от 7.3 млрд. лв. Честито, протестъри!

Къде е промяната? Новите се доказаха като пълни некадърници след като и бюджета за 2022 на практика е правен от Ананиев! Продължаваме ПОДМЯНАТА!

Анализаторът сутринта по тв каза, че поне 2-3г. цените на енергията ще са такива. Ей са стана проблема!

ОТИВАЙТЕ СИ С МИР , О.РАХТЕ ПЕНСИИ,ТОК,ГАЗ,МАКЕДОНИЯ И ТО ЗА 20 ДЕНА ,ЧУДЯ СЕ КАК УСПЯВАТЕ ? О С Т А В К А !!!!!!!!

Наистина ли ще вземате 4 000 000 000 нов дълг? Нали промяна щеше да има? А жента на този с небългарската фалия Лорен - много вървежна навсякъде е назначена. Тези са, като черва. Промяна те назначават само жените си, братовчедите си и родните си. ТОВА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?

Тези са на път да счупят всички рекорди на предишните правителства по теглене на готова пара.

Ако минималната заплата стане 710 лв. то тогава ще се вдигнат и наемите...

Усложливо сте пропуснали да на пишете за ново теглене на дълг !!!! От 7,8 милиарда!!! Краденето от последната година продължава !!! Откакто мунчо взе власта ,дълга ни се увеличи двойно

изравнихте минималната пенсия със средната,който работил45 и 15 години все тая-прости сме били ,плащали сме осигуровки,нямам нищо против да се вдига минималната ама с 23%... а другите с 5 %?

Идва жестока криза. Която държава е успяла да създаде условия за производство на стоки от първа необходимост, ще премине по-леко. Която само кара на купи-продай, внеси-продай и излъжи, ще страда, ама много. МВФ ви приветства с ножичка в ръка. Яко сте се засилили натам.

Хвалбите са големи. На вас може и да ви звучи като шега, набазирайки за на моя на 40 годишен личен житейски опит реших да се презастраховам,, и така лекичко си запасих на вилата сол, олио, брашно, макарони, свещи, разни консерви и дръвца, както и вино и ракия да има.

ами крадци? трябва и пушка!

Тоалетна хартия взе ли?