Бургер за 18 лева? На българското Черноморие "гледат на теб като на портмоне"

Вечеря за двама с аперитив стига стотачка, порциите са малки, на високи цени, а не е вкусно - така звучат някои от честите оплаквания от заведения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пиаца дел векио Ит - кафе с вода - 18 Евро. Само непътуващия може да каже, че тук е скъпо. В цивилизования свят е безумно скъпо.

Дайте да сравняваме курорти а не концесионеРни

Доколкото един бургер е около 4лв (в заведенията за бързо хранене в града в който живея), излиза, че печалбата на търгашите е около 450%. А за да стане още по-весело ще ви разкажа, че скоро бях свидетел как един момък на плажа продаваше варена царевица за 3лв/бр. Дори да я купиш от пазара или магазина (където вече има начислена печалба) царевичката струва около 0,5лв/бр. Излиза че печалбата на търгаша е около 600%.

Дойдоха много добре на нашите честни и скромни търговци

Скъпо некачественно, обслужване леш. Е затова ходят в Гърция

А гърците как гледат на теб? Затова си взех каравана и си нося с нея скарата и в хладилника ми е бирата. В Гърция няма да дръпна никога, иди те ще ти обяснят.

Нищо ново.

Пак да ни изкарате най скъпата държава. Водата литър на Албена даже не е 2 лв а лев и нещо. Била съм и в Италия супер скъпо е. В Англия един пиклив fish and chips e 15 лири поне преди 7 год беше така. Бирата чаша по 3-4 лири. Не лъжете хората. Не сме най скъпата държава.

В немско на обикновен аутохоф 1 малък хамбургер е 3 - 3,50Е . среден 5-6Е и голям 8-9Е. Но за нашата жалка скапана циганска държава 9Е за един хамбургер е прекалено , качеството ни на живот и заплатите са на светлинии години от Германия. Има места у нас с 2но и поскъпи цени на хамбургери и всичко останало но там не се коментира да не се засегнат интереси.

Принципно миналата и по миналата като тренирах доста и пазих режими си носих по 2-3 кутии ядене телешки кюфтаци с ориз.И най предизвикарелно си ги ядях на плажа а снобите ме гледаха като извънземни и ядяха цаца с бира или пилешки чукан с 1/2 картоф ахахаха

Сутрин ям у дома и тогава отивам на плаж На обяд пак си ям в къщи И вечер си ям у дома От къв зор да ходя по заведения И от къв зор да ходя всеки ден на плаж

Па като живееш на морето е така

Ами като има кой да плаща тези цени - защо да не ги искат?

На тези още не им е ясно, че Българското Черноморие се управлява от МУТРИТЕ.

В Швейцария, най-скъпата страна в Европа, в Женева бургерите са 8 €. Но щом балтците, почиващи по нашето черноморие не свършват. Ще ядат те евтини хамбургери и ще минават тънко. Я 9 Евро и да ги видим какъв ще го ядат. Не народ, а мърша. Всеки гледа да прекара другия и накрая всички прекарани.

Първо, такива бургери не знам къде продават. Аз се храня постоянно навън. Не съм видял. Живея в Сл.бряг целогодишно. Второ, всеки има правото, да продава стоката си, както сметне за добре. В Женева работят ресторантите целогодишно (ходил съм и съм видял, бургерите бяха по 12 евро), на Сл.бряг работят по 5 месеца, 2 от които силни, а наемите драги ми смехурко, наемите са нещо друго. Не дръжте сметка на някой, без да знаете колко струва на бизнеса му да работи. Отстрани е най-лесно да съдиш.

Какво общо има Женева със Сл.Бряг. Ясно ли ти е, че един сервитьор там взима около 4- 5000 франка. Само малоумници правят такива сравнения .Става въпрос че обслужването е нула, храната е зле а цените са космически. Ама докато има глупаци да ходят още там, никога няма да се оправи положението.

Нещо си в грешка ми се струва, в Цюрих преди повече от 10 години съм ял бургер за 25 евро, така че... Всеки има право да продава на каквато цена реши. Като не ти харесва, не купуваш. Просто е.

И в Германия така ти им работиш като луд по 10-12 у хоп глоба 1600 евро за глупости

Който е ходил в Турция, едва ли би стъпил повече на бълг черноморие. Там се ходи май, юни, септември и октомври. Тези месеци можеш да намериш цени за човек между 500-1000 лв. за петзвезден хотел, като в тази цена ти е осигурено всичко и няма да похарчиш и левче повече . Ходил съм над 30 пъти по 2-3 пъти на година и другаде не възнамерявам да ходя.

До Созопол над Каваци - ол инклузив за 2 възрастни + 2 деца в апартамент(истински с отделна спалня) - 200лв на ден, 3 звезди. Всичко беше като за 3 звезди, покриваше си звездите на 100% - добра хигиена, чистят допълнително ако им кажеш, сменят кърпи и т.н. Храната - добре, аз съю много капризен, но винаги имаше какво да си хапна. Плодове - прекрасни и достатъчно. Персонал - Украйна с доста забележи. Плажа - много добре и не беше препълнено. Единят собственик в феанцузин. Цени в Созопол - високи, но обслужването е мааалко по-добре. Хората държащи туристическия бизнес - зле, мноого бавно напредват.!

Като се опарят този сезон българските туристи, следващите няколко отново ще пищят и хотелиерите и ресторантьорите, че нямало туристи. Не може да щавиш хората безнаказано... Отново всички ще се юрнат по Гърция и Турция... Все пак там срещу онова, което плащаш получаваш и качество и количество.

Всяка година пищят, но пак ходят.

На Китен и Приморско цените са както в останалите градове. Пицата е средно 9 лева, цацата е 3 лева, салатите са по средно 5 лева. Средно човек хапва за около 15 лева, за справка във Варна хапваме за средно 17. Разбира се, като се замъкнеш на някой къмпинг с 1 каравана в радиус от 20 км, какво трябва да очакваш? Ниски цени ли? Разбира се, че са високи - ако искаш. Никой не те кара да ядеш бургер за 18 лева, което не е чак толкова висока цена, зависи от бугера. Цените и качеството бяха добри там, където посетихме, проблемът е, че обслужването е мамата-си-трака - толкова е ниско нивото, че по-ниско няма накъде.

tonk11

А на плажа как беше? На Китен и Приморско? По команда ли се обръщате в консервата или?

Там сезонът е 20 дни, през останалото време е спокойствие, ако не се скарате с местните здравковци.

Рибата в морето си е все още безплатна, кило брашно си е все още 1 лв., а кило моцарела 12 кинта в супермаркет?!

Това имам чувството, че е някаква странна бизнес логика. Колкото повече клиенти имаш да вдигаш цените колкото можеш повече защото имаш много клиенти и много работа. Все едно се опитваш да откажеш част от хората да не идват в заведението ти или хотела ти за да не се напълни, но в това няма логика. Все едно последния модел телефон да го пуснат на 2000 лв. и понеже има голям интерес първите месеци да му вдигнат цената на 4000 лв. че да няма чак толкова много клиенти. Определяш цена и работиш по нея цял сезон и това е. Да не би да вдигат заплатите и данъците за Август месец.

Нали го чувал това: 1. Ден година храни. 2. Днес има, утре няма. Аз така си го обяснявам - относително кратък прозорец м/у ковид ограничения и гледат каквото могат да вземат от клиентите си.

Да, ама не..стига ковид о-правдания. Вече поне 20год е така. Държавата извършва рехави проверки. Хората работят като роби за жълти стотинки, а хотелиерите не се накокаха..

"Колкото повече клиенти имаш да вдигаш цените колкото можеш повече " Въпреки смайлито коментара ти е изключително тъжен. Защото ти и всичките ти +1 не разбирате основният принцип на пазарната икономика: Търсене и Предлагане! Когато нещо е рядко и всички го искат, тогава е скъпо. Когато нещо е навсякъде и никой не го иска, тогава цената е ниска.

Само една вметка - понеделник16.08.2021, къмпинг Градина- неугледна малка каравана, превърната в продавачница- няма думи за това нещо. На въпрос,какво имате за хапване,момичето ми показва менюто - три вида бургери, плюс пържени картофи(със или без сирене). Интересно ми стана ,защото и трите вида са на една цена - нелогично, според мен - предполага се, че във вегетарианският липсата на месо би трябвало да намали цената. Но не - 12 лева за брой !!! Там, на пясъка, без каквито и да било "екстри" , като маса,стол, прибори и т.н. 12 лева!!!

С тия цени икачество българските псевдо-хотелиери да не ми плачат после догодина, че пак няма балъци за дране на Мутроморието!

тази година бях в Англия на море. Водата е студена, приливи-отливи и тиня, бургера е 30-40 лева, бирата над 10 лева, ако искаш в хотел 500 лева за двама на ден, но можеш да си намериш по-евтино бунгало/къмпинг ако резервираш месеци напред. Не съм чул нито един англичанин да каже, че морето им е тъпо, скъпо или не става. Всичко е до нагласа и сам си избираш какво да виждаш и говориш. Беше чисто, спокойно и се обръщат към теб на "сър" :) Почивката си заслужаваше! В България хората много мрънкат и само се оплакват. Досадно е! България си има своят чар и е доста евтина дестинация. За цена/качество бих казал отлично!

Хайде сега сравни и заплатите в Англия и България, и да видиш, че всичко там излиза по евтино за един англичанин, отколкото в България за българин.

8 мускатови, 4 овчарски салати, 6 безалкохолни, 2 порции кашкавал пане, 2 порции пилешки хапки - 270 лв. Най-интересното, че отдолу има едни 6 лв и артикула е сбор от съгласни букви, не се чете. Питаме какво е това, отговарят ни "питайте управителя". И вечерята хартиса.

Другото тъпо е, че на база тези 270 лева, утре като ги затворят, ще вземат обезщетения...

Само да добавя, че моя приятелка ходи с деца по програмите за летуване на МОН. Ако не се лъжа, думата беше 100лв на дете. Освен липсата на всякакви хигиенни и противоепидемични мерки, 6 ДЕНА стаите им не са били чистени. Недостиг на персонал или на желание?

Статия на Дойче веле... Без коментар, четенето й е излишно.

Аз не почивам в Гърция или Турция, тъй като живея в чужбина и съм само за няколко седмици в България. Не почивам и при хотелиери, нито на пълния с фасове плаж. Отсядам в частна квартира във Варна и всеки ден ходя до спа- център в един от курортите. Преди две години се уговорихме с група приятели от различни краища на Бг дасе срещнем в Черноморец. За първи път по Южното Черноморие, йей! Хотелът един от най- скъпите, за 2 години цените са скочили с 35% гледам..Приятелката ми се оказа сама в стая за трима, тъй като две други момичета не дойдоха в последния момент. Два часа след обявения чек-ин, стаите не бяха готови. Бързахме за плаж в Созопол. Камериерката беше едно бабе, което усърдно разпитваше за клюки приятелката ми, докато тя се преобличаше, а бабето чистеше. В някакъв момент заключи, че приятелката ми е сама в стая, тъй че няма нужда да оправя останалите 2 легла от предните гости. Моля?"Сама съм, но плащам за трима! Моля, оправете ги!"...Нататък - персоналът беше изцяло от фамилията, баща за когото беше нормално да изкара маркуча и да си чисти плочите, докато хората закусват по масите там и вдигат крака. Дъщерите и гаджетата водеха шумни лични разговори, с детайли, които като клиент едва ли искаш да знаеш. Иначе бяха любезни да ни закарат до гарата и плажа на цени по договаряне, естествено на черно. Такситата в този курорт почваха още тогава от 2 лв/км. Бензинът ли е 3 пъти по скъп, хората ли са 3 пъти по- качествени работници? Че и ма всичкото отгоре се молиш и ползваш връзки, белким някой благоволи да те вземе. Яко! За ресторантите и обслужването там няма да говоря. Созопол беше застроен на макс, докато стигнеш до плажа се провираш през стърчащи през решетките крака на лежащи досами долепените до пътеката огради на хотели, хотели, хотели. Барът на плажа е с прекрасна храна, но надута музика, от която може да ри стане зле. Да става партито. Из плажа танцуват предизвикателно момичета по монокини, натискащи се диво с всичко мъжко по плажа. Идеално семейно преживяване. Или вместо нудистки, трябва скоро да правят детски плажове, където да пуснеш детето да поиграе без шум и вулгарни гледки. За планинските курорти няма да разказвам. Освен закуска през уикенда, по която свободно кацаха рояци мухи, без да смущават хотелиерите до закуска през седмицата, сервирана в чиния, където доматите имаха вкус на лук ( явно от вечерната салата на някого)..до безплатно кафе през седмицата, но не и през събота и неделя .ех, толкова от Бг- хотелиерите..

Стойте си на Панчарево, крадливи наглярчета! Морето изхвърля боклука на жълтите павета и по люлинско, ако не вярвате питайте Иванов.

Gugnelid

Това сигурно дойде от някой страшен морски вълк? Ами да, друже, ще си стоя - не ми трябва мьеканьето ти, не ми трябва тъпата ти селска мутра, не ми трябва майсторското ти шофиране, не ми трябва алчния ти поглед. И не, морето изхвърля твоите лайна върху твоята хавлийка на плажа.

Един път собственик на хотел на Лайноморието - цял живот собственик на хотел на Лайноморието.

Тази година поради ред причини, ходих само за уикенд до Гърция и за уикенд до нашето черноморие . Е за първи път ми се случва в България да ми излезе уикенда по-скъпо отколкото в Гърция . Но пък се изненадах изключително приятно от обслужването в България (предполагам просто съм извадил късмет, а не че е масова практика), но навсякъде беше съпер готино отношение, усмихнат млад персонал(без сърдити тинейджърки, че ги карат да работят след като са се напили предишната вечер) , дори в заведение ни почерпиха питиета, защото ни накараха да изчакаме за резервираната ни маса. (а сервитьора ни вика - какви са тези бири, сега ще ви кажа кое е най-скъпото да поръчвате, нали заведението черпи :D)

Догодина ще видиш къде серат гладните, хотелиерче...

Тази година по изключение пообиколих нашето море за около месец със смесени чувства.Първото ми впечатление е, че е претъпкано, бреговата ни ивица просто си има лимит. Второ- архитектурният план на курортите и населените места е правен за като преди 60 години: тесни тротоари, без паркоместа и нововъведението е , че няма никакво пространство между сградите. В баровете до морето цените на наливната бира в 400 мл пластмасова чаша е 5 лв., което за мен е безумно и просто не сядам по такива места. В Крапец например, който западнал и с лоша инфраструктура, едно от заведенията ме фрапира с цени, като мотото очевидно е "Ден година храни". В друго проциите и цените бяха напълно оптимални. На юг съм сядал основно в няколко заведения, препоръчани от приятели и проблеми с храната не съм имал. Цените са ок- бира за 2.50 лв. цаца 4 лв., салата 5-6 лв. Качеството на морската вода е съотносимо с броя на плажуващите, при претъпкани плажове влизането в море поне за мен си беше притеснително. На плаж с пристанище в южен курорт например имаше и л.... в морето. Като цяло улиците и тротоарите, когато не са заети с коли, са сравнително чисти, свободните зони на плажовете в големите курорти са кът. След 23 часа до голяма степен се пази тишина, което е голям напредък в сравнение с преди. В заключение- ако нямам друг избор, бих отишъл пак само на проверени вече места.

За мен си остава мистерия защо по морето се прави така а по заведения на други места по страната не се прави така - още повече като се има напредвид че много често собствениците са едни и същи! Тука има нещо което не може да се обясни просто с лакомия. Знаейки как работи всичко в България, моите подозрения са че собствениците на заведения по морето имат по високи разходи....плащат повече рекет, наем или заплати. Пример са концесиите на плажовете и корупцията около тях...арендатора трябва да плаща доста пари под масата и като резултат се опитва да си ги избие от клиентите.

Хотелиерите трябва да плащат на желаещите да почиват затова,че осраха хубавото ни Черноморие с огромни хотели гълъбарници,като,че ли не знаят,че нашето лято е 3 месеца.И всеки иска за тия 3 месеца да спечели за още един хотел.

Българските "бизнесмени" са нагли и нахални якооооооооо! Нестига, че си направиха хотели с по 5000 легла, по 5 етажа някои от тях, ами искат пари и от държавата, тя да ги била подпомагала? На кой хал държавата да ви дава на вас пари бе наглеци! Съсипахте цялото черноморие с огромните си бетонови хотели, от всяко парче земя и плаж, взимате огромни такси и пари, високи са ви цените за нощувки, ядене и прочее и пак не ви стига! Как може един едно парче хляб с парче месо и малко кетчуп което вие сте нарекли хамбургер да струва 18 лв, а порция цаца да върви по 15 лв??????? Що за наглост! А в Гърция например, като отидеш на ресторант за 10-15 евро на порция риба или друго, може да преядеш и даже да не успееш да я изядеш цялата чиния! И за това ли да ходим на БГ черноморието ни?

Хотелиери, докато ви е паднало - крадете, че догодина яух ще ми ядете !!

Мухахаха, това оплакване от жълтопаветниците или майните е? Нали искахте европейски заплати и условия на труд? Как да се покрият разходите за работна сила и ток, който е от най-скъпите в Европа? Ограбихте бизнеса с цените на тока, а сега рИвети. И какви са цените на Витошка и Капана? Ние поне си имаме прекрасни гледки към морето, а при вас предимно крадци и измамници.

За каква помощ от държавата бълнуват тези дерибеи? Единствената помощ са булдозерите за да останат само хората от бранша, а не мутрите и техните котила. На българския туризъм му са необходими единствено масови фалити за да се оправи. Колкото до заведенията , те са онова, което е българина . Българина го интерисува единствено печалбата, а клиента е текущ фактор. Лошото е че българина не спира да влиза в такива заведения. Явно сме свикнали със себеподобни.

Конфискация на всички активи, за които не може да се докаже произход на парите, с които са придобити, обаче гадовете отдавна изнесоха милиарди. Ходете на малки семейни заведения и хотели, големите са на мафията или ДС, което е същото.

90 % от родните хотелиери не са хора от бранша. Те си имат други бизнеси, които са им основни: строителство, търговия с жито, лекарства, петролни продукти и прочие. Немалка паст от тях са лица от криминалния контингент, които в медиите все ги наричат "бизнесмени". Хотелите им са за изпиране на парите, за допълнителни печалби и за трупане на имидж. По съшия начин тези хоря отварят ресторанти на Ларгото или си купуват винарски изби: без да разбират грам от тази дейност. Самият факт, пе просто построяват един хотел някъде и зачакват някой да им го напълни, показва, че са аматьори. Правят ги с по 2000-3000 легла точно както наблъскват в ресторантите си и 100 маси, а не 40. Така си изчисляват и оборота, който очакват: колкото повече маси, толкова повече пари. После други им виновни, че сметките не излизат. От тези хора не можеш да очакваш разумни бизнес решения, премерен риск в планирането, правилнининесртиционни подходи. Те са решили сега, тук и набързо да направят пари, ама не става и сега държавата да ги подпомага. Същата държава, която те десетилетия наред ограбваха, като си укриваха доходите. Не съм съгласен!

Парите са ги откраднали отдавна, само ги препират в туризма. Един хотел връща инвестицията за минимум 20 мирни и плодородни години, и това при комунистическият ток за стинки, и заплати още по-стики. Кой би инвестирал в хотел? Малоумници и перални на мафията!

Като не могат да се справят- да се закриват. С голямо удоволствие ще карам булдозера докато подравнявам бившите им хотели

Не знам къде са тези вечери и бургери по 18 и 100 лева, на нашето море както навсякъде има и лоши и хубави места и заведения. Сравнението с Гърция е неуместно тъй като там имат 550 км брегова линия само на халкидики. Всеки има право да почива където си иска и му харесва, аз например предпочитам Турция и Хърватия пред Гърция поради ред причини. Разбира се има много още да се подобрява на морето (нашето) като инфраструктирура и качество на обслужване, но има и положителни страни, има доста заведеия които са по евтини от София и качеството е добро. Това, че човек си взима фрапе и вода за 3 евро и му дават шезлонг и чадър не е кой знае каква екстра при положение, че в Гърция бреговата линия е огромна и по този начин заведенията привличат клиенти. Това, че си си взел храна от магазина не прави тамошното море по евтино, тъй като може човек да си наеме апартамент и на нашето море и даси готви. Относно заведенията, мисля че там е по скъпо, което е нормално тъй като и стандарта там е по - висок. Та за сравнение между нашето море и Гърция няма как да става дума, това е все едно да сравняваме Алпийските курорти с Боровец, или Алпите като планина с Рила. Ясно е къде е по атрактивно, уредено за туризъм и така нататък, но това не означава, че и у нас няма хубави и добри места.

Сега не разбрахме, какво точно искаш да кажеш - и на Лайноморието, и в Гърция, и в лайната, и на Лазурния Бряг - все ти е добре ?

Искам да кажа, че всеки може да си почива където си иска, но по прост език. Мен не ме мисли. Искам и да кажа да се сравняват равнопоставени неща, тъй като не може да сравняваш едно Гръцко село с малка таверна на остров като Тасос например с 13000 население с заведение в центъра на Варна ( което пак ще е по евтино). Това, че ходи някои в Гърция и му дават шезлонг и чадър срещу фрапе си има свойте икономически обосновки, може да опитате някои плажове по на юг Миконос, Санторини, Крит и да споделите какви са цените на шезлонг и чадър.

По прост об българския потребител няма... Заслужава пет кожи да му се дерат!!! Прост, по- прост, български потребител!!! Връщам се от Германия преди месец: там месото два пъти по- евтино, домати по евро, краставици- евро...За месец консумативи: ток, вода, ТВ, интернет, телефон, газ, паркомясто, общински данък, сградни такси= 200 евро... Тук само ток и вода имам 200 лв. Викам си явно доходите у нас са скочили ли или какво??? Следващата командировка може да ми е последната...няма да се връщам...

Гледат, да ти приберат паричките, а дали си останал доволен от боклуците, с които са те тъпкали, въобще не ги интересува.

За това не ходим на лайноморието. В Гърция фрапето е 1.5-2 евро,,гиросът е 2.5-3, с 30 евро двама човека се наяждаме вкусно и предоволно. А колко е вкусно няма да обяснявам.

Gugnelid

От 20 години не стъпвам на нашето черноморие, не им газя лайната, не им гледам кривите физиономии, не им ям вмирисаните кюфтета, не им пия чешмяната вода. Реваха за помощи, получиха ги. Реваха за ДДС, свалиха им го. И какво - цените пак нагоре, а качеството - нулево. Хайде в Турция, Гърция, Испания, Италия, и то за същите, ако не и по-малко пари. Да фалира Ганьо, като не може да предложи конкурентен продукт!

ПИПО

Като не си ходил 20 години от къде знаеш как е? В повечето курорти цените са си повече от нормални. Имаме страхотни хотели и бази на едно много високо ниво на обслужване.

Gugnelid

Майка ми ходи, взема и дъщеря ми, а аз ги возя в двете посоки и съм преспивал един-два пъти. Не, благодаря - нямаме нищо, не се заблуждавай.

Нищо подобно! Заблуждаваш се че имаме хотели и обслужване, това което предлагат тук, в Гърция е същото, само че по-евтино, и в пъти по добро като обслужване и отношение! А ако имаш възможности да плащаш и повече пари, можеш да си прекараш в Гърция или Турция в такива хотели или апартаменти, които само на снимка ги гледат повечето хора тук. Преди година бях на Созопол! Комерс, пренаселено, скъпо и мръсно! Само на Смокиня плажа ставаше що годе. За съжаление дори Синеморец (Велека) и Силистар вече не стават за нищо.

За да попиеш и да поевеш евтино - става. За друго - чужбина. Просто е!

Е па, то си е така ... Едни "градски" простаци плащат всичко х10 на други селташки простаци ... Първите - за да ходят "на море"... Да се търкалят из опикания и осран пясък ... Да се планцикат във фекално обогатената помия .., И най-първо да си плащат като попове, и чак после да се оплакват от кофти обслужване и високи цени, хахаха ...

От 12 години не сме стъпвали на БГ морето,освен служебно.Няма да дам и 1 лев на тези малоумници.Ходете си в Гърция,Турция и т.н и всичко ще е наред.Гърците даже са доволни,че не идват селяците от Петрич и Благоевград с торбите от Лидл,дето викат,цапат и серат и пият едно фрапе 4 души.

И да фалира някой друг хотел по нашето море не е голяма загуба! И без това са в излишък! Ама като фалира направо да го бутат, току виж пък порасте и малко растителност!

Бутането на бетон е прекалено скъпо и трудно. Нещо построено ли е - там ще е още 200 години.

Дай ми един по-голям багер и ще ти покажа колко е лесно всъщност :)

Виждал ли си как събарят нови хотели в Лас Вегас?

все пак да пиеш от цинкова кофа, да повръщаш където свариш, да спиш в кашпа, да пикаш в шишета и да ги редиш по пода в заведенията, да прайш балконинг, да фърляш телевизор от седмия етаж, да си миеш краката от плажа в шадравани, да лочиш спирт с есенции до припадък за десет евро, да се млатиш с пияни батки през вечер, да ти спират музиката в дискотеката , за да може мутрагена да говори на спокойствие по телефона, да плаваш в реки от изпражнения при обилен дъжд.....безценно.....за всичко друга има банк кард, мастъриньо кард!

""""Вечеря за двама с аперитив стига стотачка, порциите са малки, на високи цени, а не е вкусно - така звучат някои от честите оплаквания от заведения""" Ами нека си го кажем ,никой не е накарал летуващите ,плажуващите да ходят задължително на българското Черноморие.Тези проблеми не са от тази година ,нито от миналата , а се предъвкват поне 20-25 години.Ето къде е Турция ,Гърция ,Северна Италия и т.н.Е, вярно там няма чалга и нама как да минават българските зулуми

Северна Италия, Южна Италия, Сицилия, Сардиния, Южна Франция, Испания, Португалия. С изключение на Монако, навсякъде е по-евтино от нашенските измекяри.

Кое точно е по-евтино? От личен опит - 6 нощувки в студио в Бибионе - 1700€ - няма включена храна и чадъри, и беше една от ниските оферти за 07.08 - 14.08. Чадъри на плажа - в зависимост от реда - между 18 и 23€. Паста - около 9€, пица 8 - 12€, миди 12€, бира 5€, 250мл вино - 3,50€ в заведение…

от 20г. не стъпям!