Гърци спечелиха първия търг за доставка на по-евтин газ у нас

Българските потребители ще се възползват от новата по-ниска доставна цена през есенно-зимния период

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в другата статия пише , че гърците ще ни препродадат руски газ получен през Турция , на по-ниска цена от руския газ получен от нас през Турция . Така е , когато Тиквата се отказа от руския газ получен директно от Русия и сега ще го получаваме същия газ преминал през турция и Гърция . Никой , не уважава дупедавци като нашите политици , така че не очаквайте по-ниска цена от турската и гръцката цена на доставка , които си защитават националните интереси и не лижат задниците на Брюксел и Вашингтон .

Ако втечнения газ от Гърция е по-евтин от тръбния по Турски поток как точно ще избием 3млрд. лева инвестиции в тръби? Има ли право политическа партия като вземе властта да инвестира в губещи проекти само защото предишните управляващи са го правили? Колко точно е редно да открадне от нас следващия, който дойде на власт 90% на база кражби на предишния, 50%, 25%. Трябва ли да гласуваме стандарти за нормативно приети кражби за да е по-ясно дали управляващите крадат повече от допустимото? Нещо от рода на БДС за прахосване на обществени средства. Въпросите са ми свързани с това, че от ГЕРБ непрекъснато се оправдават, че крадат по-малко от предишните и някак си ни убеждават, че крадат в някакви прилични норми. Но официална статистика не откривам - рових в НСИ - няма. Не ми обяснявайте колко е крал Костов, Царя, Станишев - ТЕ ЗАТОВА НЕ СА ВЛАСТ И НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е КРАЛ ТРИ МАНДАТА.

Ние плащаме сигурно най-скъпият газ по дългосрочни договори в Европа и в случая може да е по-евтина покупката ,но реално спрямо другите пак да купуваме значително по-скъпо, което е много вероятно предвид тукашните тарикати

Прочети другата статия на дир.бг , където пише че същата по-ниска цена гърците , ще ни доставят от руския газ за тях , доставен през турция . Хората , не се сипят и на запад и на изток , а си защитават националните интереси и на запад и на изток . Гърция има ракети С-300 , а ние си унищожихме нашите унищожиха С-200 , защото така пожела турция , за да ни приемат в НАТО . Ние си унищожихме армията за да не заплашване турция , а те постоянно се въоръжават . България имаше най-голямата танкова армия в Европа , 4000 танка а сега имаме ли и 200 танка , за самолети и противовъздушна отбрана , да не говорим .

Може и да е по-скъп, но руският газ е по-ароматен, по-правилен и прогресивно освободително-революционен. Който не иска руски газ е предател, който е забравил, че ако не беше руският газ сега щеше да се казва Хасан. Руският газ - мерцедесът на газовете! Руският газ - най-големият газ в света! Българският газ - по-малкият газ на руския газ! Дружбата с "Газпром" - като въздуха, слънцето и водата! А ти купи ли си руски газ?!

Ха-ха-ха! Браво! Сега мурзилките ще се разпеняват!

Енергиен експерт: Сделката с Гърция за доставка на по-евтин от руския газ е виртуална. Той също е руски.

Ми той също е руски бе м......

признавам не бих го написал по-добре !

Сега гъркини с менци ще мъкнат газ у нас

Руски гaз о Гърция е по-евтин от руски гaз от БЪлгaрия. ИНтересно!

На Позасрано остават верни на най-ароматния и най-скъп газ в света... Този, който произвежда лично вождът Путлер..

Новината е от вчера, ама я нaучаваме днес,

Виж ти!Имало по-евтин газ от руския.30 години ли ни трябваха,за да го разберем?Не. Ясно беше на всички,че управляващите получават милярди подкупи,а руснаците не са ни приятели.

Ниски цени през летният сезон не значи че винаги ще са ниски. Не бъди наивен. Сега цените са ниски и по зимните курорти. Ще говорим за ниски цени когато сключим договор за цяла година на тези цени за целият обем газ който имаме нужда. В момента това може да е обикновен дъмпинг или PR акция. Отговори си на въпроса защо след като цените на американците са по-ниски те снабдяват само 1-2% от количеството нужно на Европа. Да кажем ние сме продадени/предадени. Германци, италянци, французи толкова ли са глупави че не си купят евтино от америка?

Нямат терминали, но строят. И германците строят усилено, но досега нямат. И те разбраха за какво иде реч и СП2 може скоропостижно да умре.

Не са гърци ,руски чибурашки и мурзилки,ватенки)))))))

Цената на Газта се срина с 50% , какво става в България - това е Мафията .

На кого не е ясно, че руснаците освен да ни крадат нищо друго не могат!! Ама на обира им се очертава скорошен край!! И освен това до 2030 ни дължат над 1 милиард евро, независимо дали ще прекарват газ през нас!!

Готвят се да ни прецакат с Турски поток и да се откажем от договора. Ама да платим ненужния Турски поток.

всяка алтернатива в енергетиката ни прави по-независими икономически,но най-вече политически. Гърците не са чужди.Заедно сме в Европейският Съюз,НАТО и сме съседи най-вече.Чудесна новина.

Разбира се, че ще са гърци, очаквал ли е някой друго, Ципрас ще ни награди с усмивка и снимка.

Което с колко ще намали цената за потребителите, не разбрах?

Бай Иван от КЕВР ще каже. Ама, надали.

Язък за милиардите, хвърлени в Сирия, за да не мине оттам газопровод за Европа. Обаче си е така - като си тъп и алчен, това ти изяжда главата накрая.

В Сирия залогът беше друг, ама де да го знаеш!

От написаното и приложената схема излиза, че сме най-големите баровци от всички, защото няма да правим нищо друго, освен да купуваме. С дейностите, при които се "правят пари", са се прецакали всички останали. И щото са по-прости от нас, освен че ще си харчим парите за техни стоки и услуги, ще сме и на далавера.

сделката е виртуална! т. е. това количеств газ ще се вземе от преноса от газпром зь Гърция!!

Вероятно е така. Но не е глупотевина, а факт в изгода и на Гърция и на България плюс транспортните разходи.

stankow

И къде пише, че като спечелили гърците, цената за бита ще е по-ниска !? И от какво ще падне ?

Основния конкурент на Газпром ,това е изграждането на газопровода от Израел , Кипър , Гърция до Италия и което е много показателно,че с участието на САЩ,както технологично,така и с военна защита. А от Италия до ЕС. Става въпрос за газопровода Посейдон.Още от сега при падащите цени на газта в световен мащаб се очертава една тежка конкуренция на Турския поток и то такава ,че съществуването му виси на косъм.Това е така,защото решаваща дума имат американските технологии, каквито Русия няма и без които разработването на руските газови находища в Сибир ще ги направят не конкурентни ,на другите доставчици.Така е ! Никой не може да се мери в това отношение с американците.Още през 2010-2012 в Уолстрийт Джърнал излезе статията "Шистовия газ ще разтърси света" т.е. шистовия газ с който САЩ свалиха цената на световните пазари с 50%.Този процес ще продължава и да му мисли Русия.

"Шистовият газ ще разтърси света " от Ейми Майерс Джефи.Поликувана през 2010г. в Уолстрийт Джърнъл.

Тук смесваш две находища в Кипър и Израел. Първото е проблемно защото корабите които са отишли на място да започнат проучването са срещнати от турски военни кораби и им е заявено че докато не се определи каква част от находището се намира в зоната на интерес на турската част на Кипър няма да има добив. Край. Израел е много заинтересован да разработи находището и има пари да го направи. За сега обаче няма готова технология за прекарване на тръбен газ на дълбочина каквато е в Средиземно море. Ще има след години. На Турски поток няма как да са конкуренция защото както си писал никой от проектите не предвижда да стига до Турция. А ако мислиш че ще има втора тръба на Турски поток за България Сърбия и тн. Ще стане само ако имат бетонни гаранции от ЕС. ЕС обаче няма да даде такива гаранции така че не чакай хъба да се пълни газ от Турски поток.

Няма опорни точки, затова тази новина е забутана свенливо встрани. Чудят се какво да пишат ватниците. А ако беше за изграждане на руска звезда на смъртта в орбита, щеше де седи една седмица на първа страница. По-долу един полуидиот се опита да пробута небивалицата, че видите ли, гърците щели да ни продават по-евтино руски газ??? Само дето избягна да обясни как ще стигне до Гърция, ама нейсе. Да се смее ли човек, какво ли... То на това и каква опорна точка да дадеш, като е очевадно за какво става въпрос. Зверски шамар по любителите на рубли у нас. А това е едва началото.

По-евтин спрямо какво ..ако е спрямо най-скъпите цени по които купуваме ,което е много вероятно пак някои ще си напълнят джобовете. Иначе на международните пазари цената се е сринала тотално

Предложените цени и на трите компании бяха по-ниски от доставната цена по дългосрочния договор с основния доставчик за второто тримесечие на 2019 г. А основният доставчик е... точно така, Газпром! Ето в сравнение с кого цената е по-ниска.

Какво да чета като няма цифри, газта в момента е около 150 долара на международните пазари и може да падне даже още, а тук изобщо не е ясно и дългосрочните договори за колко са

Привет кеннет! Где опорь|

debasafe@

????????? Значителни количества LNG.. Преди дни ЕК излезе с прогноза, че до 2023-та год. количествата на LNG ще достигнат 1,6% пазарен дял от потреблението на Европа.. Та като как влиянието на 1% пазарен дял към момента оказва влияние на цената??? И що ли не се дават цените.. Нали винаги правителството ги обявява.. Я си вижте офертите за строежа на тръбата как се посочиха цените..

PEYTSCH

Питай...руснаците от Газпром...

Гюмюрджина е на нашите, там са тленните останки, но гробовете липсват. Гърци, турци, прецакани кой както винаги - - народа, след 1944 от комунисти ограбени, смяна на парите след 44,1989 пак наново ударени и ограбени от псевдо крадци демократи селяци тукашни, както казваха старата.. Искам си в гюмюрджина... Вечна памет на Капитан Петко войвода

PEYTSCH

Всичко което не е от Русия е по-евтино и по-добро...освен водката...

Водката Русский стандарт е по-скъпа от бутилка Балантайнс или Джони Уокър.

PEYTSCH

Писах, че всичко е по-евтино с изключение на по-скъпата водка...

На бас, че ще има обстоятелства, които ще наложат продажбата му на по-високи цени, когато му дойде времето през зимния период на 2019-2020г. :)))

Бегай бе, русофилистик!

Те и опорките им прости на руските тролове, ама па като ги нямат хептен едно смислено нещо не могат да измислят!

Това са предизборни фоерверки за заглушаване на темата с апартаментите!

На примитивните избиратели от БСП и Атака още им набиват в главите, че това не е възможно.

Е как така по-евтин??!!?? Нали руснаците са ни братушки и ни продават най-евтиния газ, според русовилистичната сган!!!

Четете. Количествата щели да бъдат за Чирен. Дефакто няма да влязат в газовия енергиен микс за потребителите. Т.е. ще продължим да плащаме скъпа газ за парно и битово и промишлено потребление. А те евтината дори може да я препродават навън. За българския народ е скъпата. Ако бъркам поправете ме.

Доставя се, нагнетява се в склада (хранилището), идва му времето за продажба - продава се. Това е пазар, търсене, предлагане, баланс, какъвто всъщност осигурява складът.

Значи могло да има газ и без руснаците и то по-евтино,нали?!Къде са сега малоумниците,които ми слагаха минуси,а?!

Чакат опорките....много бързаш.

.....и дори без Руски,Южен и Турски пАтоци !

Значи могло да има газ и без руснаците и то по-евтино,нали?!Къде са сега малоумниците,които ми слагаха минуси,а?!

Евалата! Айде ся всички рубладжии продажници на България да се изсипят тука да плют в защита на руските им господари. Ко ше плюете, а? Че газта е некачествена ли?!? :D. Началото на края на Руският енергиен монопол в България.

И това е предимно заслуга на Ес, а не толкова наша. Все пак изчакаме и да видим, господин Путин ни обяснваше че тяхната цена е такава защото няма други доставчици на нашия пазар, сега да видм как ще бъдат нещата.

Спот - значи сега газта (пак руска) е по- евтина в Гърция и, макар че ни е излишна, дай да си купим на малко по- ниска цена, че по -нататък, след година- две - три, когато цената може да е още по- ниска, да я изгорим. Американците ще ни подхвърлят кокалче, може и някои и друг апартамент на боковците.

Другарю Петров, „Спот цена“ означава цена, на която с продава реална стока. Терминът „спот“ няма абсолютно нищо общо с произхода ва стоката. И нещо бая сте объркал географията и съществуващите газопроводи, понеже засега единствения път на руски газ за Гърция е през България. Или може би искате да кажете, че ние им доставяме на гърците руски газ, а те ни го продават обратно на по-ниска цена? Шизофрения? Това е твърде тъпо дори за руски трол. Абе яд ви е, но трябва да се примирите, че монополът ви ще се оттече в канала.

Ако ще,куре,и занзибарска да е доставката на газ-важно е да е по-евтино!

Най-после една хубава новина на газовия хоризонт! Нека се надяваме това да е необратима тенденция.

Защо не пишат каква е цената на гърците ?! На нас мутрафоните ще ни я продават двойно !!

Предложените цени и на трите компании бяха по-ниски от доставната цена по дългосрочния договор с основния доставчик за второто тримесечие на 2019 г. Не пишем, че става въпрос за Газпром. Значи можело и по-евтино, а?

Боко , проклет да си.Ако не беше провалил ЮП в интерес на Турция, сега ние щяхме да продаваме на Турция и Гърция газ , а не да купуваме от тях. Разбираш ли разликата-щяхме да печелим пари , а не да губим.

Южен поток го спря правителството на Орешарски. Не беше чак толкова отдавна, че да сме забравили.

"Южен поток" беше невъзможен при европейското законодателство. Не Боко, не Орешерски, а всеки на тяхно място би го спрял, ако ще да е най-върлия русофил.

Явно за СП има друго европейско заканадателство. Нали сме на две скорости.За Германия може, за България НЕ.