Брюксел обяви за разкрит картел между 8 банки

Те са манипулирали пазара на европейски държавни облигации и са извличали печалби от вътрешна информация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕРИОЗНО?! ЕК ПОКАЗА ПРИЗНАЦИ НА УМСТВЕНА ДЕЙНОСТ? ТОВА ВЕЧЕ Е НОВИНА! ДА МЕ БЯХА ПИТАЛИ,БЕЗ ПАРИ ЩЯХ ДА ИМ ГО КАЖА!!! А НЕЩО ЗА ФЕД ДА КАЖЕ?!

Съдията: Подсъдимия, защо обрахте банката ? Мълчание. Съдията: ПОДСЪДИМИЯ, ЗАЩО ОБРАХТЕ БАНКАТА ? Подсъдимия: Амиии, ТЯ започна първа.

Банковото лоби е толкова силно в ЕК, че се съмнявам изобщо да им направят нещо. Освен ако тези 8 банки са някои по-малки, с които искат да се саморазправят.

и сега от Брюксел чакат, да ги включат като 9-ти играч в деленето на печалбите

Заради същото, трябва да се забранят всякакви здружения на производители и услуги. По своето същество, това са картелни образувания. Дефиниция на картел - сдружение на фирми или лица от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Защо изобщо се сдружават, ако не за това?

имената на 8-те банки?

Ей, ама че тъпо заключение.! Не се съобщават, защото трябва нарушението да се потвърди. Ще ги съобщят, не се притеснявай. Навсякъде има престъпващи закони и правила. Хубавото е, че ЕК наблюдара дали те се спазват! И явно добре си върши работата, защото ако не беше така, сега нямаше да знаеш, че е имали договореност между тези банки. Хубаво е, че го има ЕС, и се моли да го има, защото сега в БГ законите не се спазват, ама без ЕС ще е чудо невиждано(

ПО-ТЪПА РЕКЛАМА НА ЕС НЕ БЯХ ЧЕЛА!!! ЕС СИ ПРАВИ КОНСТАТАЦИЙКИ,ЗА ДА ОТЧИТА ДЕЙНОСТ,НО ПОЛЗА-НИКАКВА! ЩЕ ВИДИМ И ТОВА КАК НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО НИЩО. АКО СА ТОЛКОВА ПЕЧЕНИ,ДА ТРЪГНАТ ОТ КОРЕНА НА ПРОБЛЕМА- ФЕД!!!

А имената на банките не са казани в "новината". Защо ли?

Почему ли русопроститутите се ядосват,че Европейските институции са развалили картела на няколко банки? Явно такива са им опорните точки спуснати от тези дето източиха КТБ

АНОНИМНО ЧУКАТ РАЯТА В ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Предполагам най вече в България... Никой ли не се пита на какво се дължат високите цени на имотите?

Високите цени на имотите се дължат на голямото търсене на имоти от забогатели гурбетчии в гейропа!

Ще има хора с характерен нос зад тая схема.

Банковия бизнес трябва да се забрани със закон. Светът ще стане едно по-хубаво място за живеене, ако кърлежите (банките) бъдат изтрити от земята. Това е най-гнусната професия и отрасъл, довел до масови катастрофи, световни кризи и войни.

Също би бил по-хубаво място.

на Земята!

А КАКТО ЗНАЕМ ТЕЗИ ДВЕ НЕЩА СА НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ! Т.Н.ХРИСТИЯНИ ДА СИ СПОМНЯТ,ЧЕ ГОСПОД Е НАРЕДИЛ ДА ПРОЩАВАМЕ НА ДЛЪЖНИЦИТЕ СИ, КАКТО ТОЙ НА НАС ПРОЩАВА!!! ЗА ЮДЕИТЕ Е ЯСНО,ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ БОГОБОРЦИ!!!

Не може да бъде - да го видя - няма да повярвам ! Само кога ми вземат парите ... Те са толкова честни и ...

Така е при западноевропейска "пазарна" икономика , които са против регулации от държавата , за да си развиват и задълбочават техните "свободни и пазарни" практики .Честит ви ЕС , пък се надявайте на честна конкуренция .

И нас това е формула на едрия бизнес

Имената на банките, попаднали в антимонополното разследване не се съобщават ... т.е. и ЕК вече е в картела.