Брюксел ни предупреди: Действията на БЕХ да не се повтарят

Целта на глобата от 77 милиона евро е отварянето на пазара и гражданите да се възползват от това, каза Маргрете Вестагер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм съгласен, че пазар и конкуренция трябва да има. Защо обаче в електроснабдяването наличието на три дружества, борса и т.н. доведе до това цената там само да расте и то с притеснителни темпове, които може би ще достигнат и битовите потребители съвсем скоро ? Теорията е хубаво нещо, но практиката е това, което я осмисля или отхвърля. Има нещо гнило в Брюксел...

;)

Тиквоча го каза, че всичко е наред и тия 77 милиона ще се платят. Останах с впечатлението, че тия 77 милиона са му джобни и той ще ги плати, обаче лично аз си мисля, че ще го плащаме ние, заедно с ония над 80% дебили.

че властичмащите определено са знаели какво ни грози...Неминуемо сме били многократно предупреждавани, но явно някой си е направил оглушки. За сметка на всички нас..И кой е той се пита?

голям гаф през последните десетилетия никой не е сътворил...Безусловно се налага и съдебна, и политическа отговорност...Това са страшно много пари! Колко болници ще поемат дълбоко въздух с подобна субсидия, колко училища, колко домове за деца и старци?

пак ще я платим ние...Е, някаква си там теменужка или зам.министър може и да си тръгнат, но от това на българина хич няма да му стане по-леко...А и тези глупави приказки, че народът няма да плати, а дружествата - от печалбите си, е чиста проба демагогия и прах в очите. Дружествата са държавни, т.е. на народа, на нас - хората. Печалбите са се формирали като са ни продавали газ на много по-високи от реалната цена...Иначе как може да де натрупат такива колосални печалби, които с лекота да покрият такава огромна глоба? По време на соц-а (хубав, лош) при злоупотреба с над 15 000 лв присъдата беше разстрел...А тук се касае за 77 милиона евро!!! Ако и сега се изсулят като п..ня из гащи, тази държава наистина е непоправима...

Интересно, кой е този субект, който ще вземе парите? Все пак 77 млн. евро не са малко пари. От друга страна е интересно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на длъжностно лице за непълно служебно съответствие, тоест за неправилен мениджмънт, от който са настъпили вреди на държавата. Моля да не се прави паралел със собствеността на дружеството! По конституция държавна или частна - собствеността е равнопоставена пред закона. В този смисъл има виновно лице, което е вземало управленско решение, което е в противовес на европейската практика. И това лице или орган трябва да бъдат поименно назовани. В този смисъл това лице- независимо дали е юридическо или колективен орган трябва да бъде клиент на прокуратурата, за да носи своята отговорност пред законите, които са задължителни за всички.

от това "отваряне", което си е чисто приватизиране от чужденци, на пазара, че чак авансово ни съдирате кожата с тези 77 милиона евро, които вместо за покриване здравни или образователни нужди на българските граждани отиват за заплати и бонуси на еврогейските чиновници от Брюксел!!!

Украйна осъди Газпром за монопола с газа, а нас ни съдят заради същия монопмонопол

Украйна и "помогнаха" по политически причини... и после я глобиха по юридически причини така че сега Украйна дължи повече от колкото има да взима.

Сега лошо за Гаспикаещите братя... Тех не ги мислете обаче - те са имали, а сега ще имат малко по-малко.... Ама да му мислим ние, които ще платим цената на заиграванията им !!! Таз държава никога не случва на политици и "бизнесмени/бизнесдами", те .. . тва е мартял!

Типично за българите и казана! Сега Сашо Дончев да плати половината - колкото притежава в "Овъргаз", а другата половина - другия собственик!

що Дончев да плаща за грешките на Борисов?!

пак да го напиша ЕК ни съди от 2012 защото не сме вкарали в законови рамки изискванията на Третия енергиен пакет относно газо и електроразпределението, и докато за енергоразпределителните дружества глобата ни се размина в последния момент Борисов и починените му си направиха оглушки за държавната БЕХ и затова ни пляснаха тази глоба.

Като има навсякъде преватизация,какво стана по евтино,с какво ни подобриха мизерният живот.НЕ СТИГА ,ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНИ,А И ГЛОБИ СЕГА,ЗАЩО НЕ НИ ПОДПОМОГНЕТЕ ,А ВМЕСТО ДА ГИ ДАДЕТЕ НА НАС ОЩЕТЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,ГРАБЕТЕ ОТ НАС,ние тука ви благославяме какво да си купите.Еее грижете се за араби и африканци,а вашите заплати са от нашите вноски.

чукаш на правилната тръба. Борисов се бие в гърдите че е най-добрия премиер а не аз, айретен че мен ЕК не ме е глобявал, както Борисов, няколко пъти за това че си правя оглушки в полза на определени фирми когато трябва да се прилага еврозаконодателството;)

Като няма кой да покаже на брюкселските зелки конфигурация от три пръста - с преобладаващ среден - ще наглеят колкото си искат. За жалост няма български политик, който да се грижи преди всичко за БЪЛГАРСКИТЕ интереси.

tonk11

Ми ето! Тези казват, че точно заради тази сигурност не са разтурили БЕХ и сега глоба е плюене е резултата!

Българските интереси са газ от различни източници за да може ,,братушкити” да намалят цените и да спазват даконите в България и Европа!