Брутният външен дълг докосна 44 млрд. евро, като нарасна годишно с почти 7%

С повече от една трета са се увеличили през октомври на годишна база краткосрочните задължения

Обратно в новината

Коментари - Брутният външен дълг докосна 44 млрд. евро, като нарасна годишно с почти 7% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фатмакът ни докара шарлатаните с юмрук, сега се мъчи да лъже и маже. Опасно е да си тъп и амбициозен, лошото е, че българите си го избраха.

А защо нямаме графиката по години с дълга ни? Радев как ще обясни слуващото се? нали той докара промяна за добро.... ако въобще има идея какво е добро тоя кариерист

Като щяхте промяна не ревяхте, сега пак герб са виновни :)

Къде е разликата????

В излишъка от 9 млрд и пълната ти кошница от супера преди 2 години.

С бодри крачки вървим към гръцкия сценарий

Ние сме плащали пенсийте на баба ти и дядото ти бе тъпак.

Нищо не си платил ти. Баща ми, вуйчо ми, дядо ми и баба ми починаха преди да се пенсионират. Сигурно заради доброто здравеопазване. Тези които останаха живи работеха докато краката ги държаха, защото с пенсията могат да си купят хляб и сол. Окрали сте и сте фалирали толкова предприятия и сега се изживявате на ментори. Живейте си живота и не заблуждавайте другите. Не живеем в 20ти век. Фактите са видими и те са че живеем в клоака, и тя не е от вчера.

Това тук е някакъв клуб на пенсионера. Хора с много свободно време ни обясняват колко е било добре докато са съсипвали държавата и сега когато ние младите им плащаме пенсиите чрез нашите данъци и осигуровки трябва да им слушаме глупостите.

Убосници имат по един готов самолет за чужбина -а нещо се заклати и на другия час са фръкнали като гълъби! Тва Боко Киро кокора Мавъра … абе много са!

Айде спасявайте се в русия червени паляци, не се мъчете тука.

чрез ,,служебните” правителства на Радев

ДОЙДЕ СМЕТКАТА ЗА УСПЕХИТЕ НА КИРЧО И РАДЕВ.

Кирчо намали дълга с два милиарда.

Слава Кокаине !

(А българските деца и пенсионери-кучета ги яли...)

Ха ха ха ха За 2023 са предвидени още 12 милиарда евро дълг Ха ха ха ха Ха ха ха ха Утре ще кажат: вдигаме цената на тока и газа. Ха ха ха ха

хаха еми да вдигат, бедните ше го духате

А от кой си бе , тролски педал?

Кирчо и Кокорчо теглиха по 1 милиард на месец. Добре, че не изкораха много време. Иначе цифрите са подтискащи, от 10 милиарда при соца сега са 44 милиарда + разграбените активи при приватизацията + източването на пенсионния фонд + и т.н. какъв е извода : Много се краде в тая държава !

Боко тиквата за ден изтегли 16 млрда!

За една година дългът е нараснал с по-малко от три милиарда лева. От тази година Кирчо управлява половината. Къде видя по милиард на месец,тикво лъжлива.

Има са статистика в БНБ за тегленето на дълг, поинтересувай се. Всички дългове са рефинансирани с по-голяма лихва и нищо не е погасявано от много години. Нетния дълг е +,- от рефинансирането и базовия дълг което си е чист - . Нищо общо няма дъга с БВП. Като БВП расте защо не се връщат дълговете а се рефинансират умнико ? За това банките са с 50% ръст на печалбите. Верния отговор е комисионни.

Ми то целта на приватизацията беше да се укрепят предприятията с чужди инвеститори а те ги прогониха и ги купиха за да ги разгрябвят как няма да е зле.ХахаСъщо като с магистралите все български фирми ги правят и една западна няма Кремиковци знаеш ли на кого го дадоха на едно гомно от Монтана сега държи басейна на язовирната стена с един мерседес движи дебелата му свиня

10м от соца са от послесните години когато Русия отказа да нинопрощава дълговете и комунетата почнаха да пълнят куфарите ,а баце Тоше остана със скъсаните чорапе. Колкото повече намалява населението толкова по на зле ще е.

България има толкова малко Бвп че какъвто и дълг да взимаме нищо няма се промени

Вътрешния сигурно е поне сто!

Ха ха ха ха Тодор Велики остави 10 милиарда долара дълг и 4 милиарда долара вземания. Ха ха ха ха Никой не пише Тодор Велики какво наследи. Репарации по Ньой, репарации от всв. Ха ха ха ха Селскостопанска държава на свещи. Остави активи за 300 милиарда долара. Веднага му вдигайте паметници във всеки голям град

Разкази от криптата

Демек дългът при Тошо е бил около 4 пъти по-малък, но и при заплати 10 пъти по-малки Доста си прост ;) (И сега в твой стил) ха ха ха ха Ха ха Ха ха ха ха ха Ха ха ха

"Брутният външен дълг НА сектор ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ в края на октомври 2022 г. е 8331.9 млн. евро (10.5% от БВП). Спрямо края на октомври 2021 г. (8210 млн. евро, 11.6% от БВП) той НАРАСТВА със 121.9 млн. евро (1.5%). Външните задължения НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА са 2149.2 млн. евро (2.7% от БВП). Те СЕ ПОВИШАВАТ с 266.8 млн. евро (14.2%) спрямо края на октомври 2021 г. (1882.4 млн. евро, 2.6% от БВП)." БВД на ДЪРЖАВНОТО управление РАСТЕ с МИЖАВИТЕ 1.5%; БВД на БНБ РАСТЕ с 14.2%!!! БНБ се КАПИТАЛИЗИРА / ВЗЕМА ДЪЛГОВЕ... Готви се за ЕВРОЗОНАТА...

Ха ха ха ха Тодор Велики остави 10 милиарда долара дълг и 4 милиарда долара вземания. Ха ха ха ха Никой не пише Тодор Велики какво наследи. Репарации по Ньой, репарации от всв. Ха ха ха ха Селскостопанска държава на свещи. Остави активи за 300 милиарда долара.

Разкази от криптата

2015 според същата статистика брутния външен дълг е бил 80% от БВП. А през 2022 е 55.7% от БВП. Малко странни данни, но ако може да им се вярва (все пак са от БНБ) излиза че забогатяваме по-бързо от колкото задлъжняваме... Това е все едно да дължиш на заем 100 лева, когато заплатата ти е 180 лв. Или да дължиш 200 лева но заплатата ти да е 400 лв.

Правилно :-)

Само дето благодарение на инфлацията е този ръст,при по-високи цени в магазина съответно повече данъци за държавата,но ефекта е временен докато не изтънеят джобовете на купувачите

Повишаването на БВП винаги е добър знак. Какви са факторите, друг въпрос.

От графиката ясно се вижда че % от БВП намаля. Тука е пълно със спекуланти които знаят само да плюят и хулят и математиката не им е силна страна.

Тъпичък си. И да ти обяснявам защо, нищо няма да разбереш.

Ръгай тия минуси и си мълчи там

А бай Тошо го псуваха за 11 милярда

С простите до тук.

Външният дълг едно на ръка... забележете процентово спряма БВП как е спрямо 2015. От 80 да 53 процента за 7 милиарда евро заем. Освен, че теглим като за последно и нищо от тези пари не отива за развитие на икономиката, напротив, тя изчезва още повече.

Може ли да обявяваш публично неграмотността и простотията си. Спри ракията и излез навън да провериш тая кратуна празна. Дългът намалява като процентно съотношение от pvp защото икономиката се е разраснала до 80 милиарда за миналата година спрямо 50 милиарда за 2015 година има си google провери статистиката недей плямпа глупости

Как живееш с тая твоя тъпотия???

Шегобиец мамин! Остроумен идиот

Икономиката не се е разрастнала. Увеличила се е инфлацията.Затова не се прави сравнение по номинална стойност,защото парите не са същите.Покупателната им способност е друга.

Много посредствени хора има по тия сайтове…

От 1.01.23г. всеки български гражданин и бебетата включително дължат по 60 000 евро. БНБ не иска да каже къде са парите.

На теория дължим А мен ща ма фаните за кура. Простите Ганьовци да плащат.

Прости Ганьовци Малоумни балкански субекти Мутрите проститутките и проститутките в парламента да плащат. Държавата на мутрите и проститутки идиотите

Това ли ти е промяната ? Дългове до безкрай ? Ти загроби България.

По времето на дядо Тошо, през гадният социализъм, България била фалирала амнайсе пъти, и в кая на 1989 година остави дълг под 9 милиарда. Сега, след 33 години на свобода и демокрация и див капитализъм външният дълг е 44 милиарда. Аз съм завършил своето образование по времето на гадният социализъм, което автоматично значи, че съм прост рисофил, но въпреки това знам, че 44 е по-вече от 9....

а и вдлъбнат

Оценявам го много високо. Ха ха ха...

11 милиарда дългове и 2 милиарда БВП имахме тогава..... Пълен глупак сте.

Ама колко предприятия имаше тогава? Не като сега.

Съгласен съм, че покачването на външния дълг не е хубаво, но има някои важни подробности. Първо инфлация - каква е покупателната стойност на 9 млрд през 1989 г. и каква е днес? Второ - какъв процент от БВП са били тези 9 млрд през 1989 г. и какъв процент е днешният дълг? Трето - краткосрочен или дългосрочен е дългът? Ако имаш краткосрочен дълг и не можеш да платиш високи вноски и главницата, си в дефолт. Ако имаш дългосрочен дълг и по-малки вноски е друго. Може да успееш да платиш със собствени средства или в краен случай да вземеш нов заем. През 1989 г. ние нямаме пари за вноските по дълга и нито СССР, нито западни банки приемат да ни отпуснат нов кредит.

По времето на гаднията социализъм, майка ти и бащати, или дядо ти и баба ти, са построили къща/къщи които са много по-здрави от сегашните строителства, купува ли са апартаменти, в това число и панелни, които пак се оказаха доооста здрави, купуваха и нови коли, макар и руски, ама все пак нови. Ай сега ми докажи, че и на сегашният етап това се слува с Огромна част от пребиваващите на таз' Хамериканска територия, която постоянно наричаме руска? За икономиката, и промишлеността тогава и сега въобще няма да правя каквито и да било сравнения, тъй като просто е безсмислено.

Първоначалният план на Киро Олигофрена и Ококорения прдал винаги е бил и все още е - да се задлъжнее България с $150 млд дълг. Тея глисти за това бяха спуснати от Харвард да затрият Родината.

Куре, ПП е на власт от края на декември 2021 до юни 2022. Благодари на служебните правителства на Мунчо и преди това на правителството на Мбаце, че са те опънали.

Абе две години чегьртат и Киро и Асен!

Не се сещам за държава от измисления Запад която да произвежда нещо. Всички яко дърпат кредити от централните еврейски банки и в един прекрасен момент ще бъдат изкупени на безценица.

Стига с антисемитизм, бе некадьрник!

Собствениатта на банката е факт, откога стана антисемитско да обявиш кой е собственика?

А за Мерцедес и БМВ да си чувал?

ГЕРБ сринаха държавата и я окрадоха като еничари.

При Баце Бяхме отличници по макро финанси!!! Факт.

Бюджетът на Киро. 7 % е огромен процент на повишение. Тези са за затвора отдавна.

Успехите на Кирчо - дойде сметката.

Шило, пак ни изтриха за да спасят оня плужек павлето :)

Благодарим, зелено чорапче! Да ви се кисне, всички сиромаси, копито направихте всичко това възможно!

Спецов, дубайския хубавец ни инспектираше данъчно! Ха ха

“(по предварителни данни) възлиза на 43 978.2 млн. евро (55.7% от БВП), което е с 2813.4 млн. евро (6.8%) повече в сравнение с края на октомври 2021 г. (41 164.8 млн. евро, 57.9% от БВП). “ Абсолютните стойности на фона на тази инфлация са лъжливи. Дръпнали сме повече дълг, но икономиката към момента го надрасва. Изненадващо добре седим на фона на случващото се в САЩ, Канада, Англия, Русия и Китай. Само да имаше на кого да благодаря :) Кой управлява България в момента? Дали и тази финансова криза, пък няма да подмине както направи и предната?

Този показател - брутен външен дълг - не означава нищо. Там са кредити на частни фирми, клонове на международни банки, частни дългове и прочие. Важният показател е държавногараният (правителствен) дълг - вътрешен + външен. Това е дългът, който правителството трябва да обслужва с нашите данъци.

каква я мислехме, а каква стана ? Мутрите, блатото, юмручето ?! Загробвахме децата ни с дългове, ами сега ? Твоите Кокорчовци и простКирчовци докъде ни докараха ?

Гарантирано от ПП и Радев!

Да бе, педераст сьм аз И сам мноооо прозззззз   

И това го казва, трол със забит вибратор в анала.

Чупката изнасилен трол-педал.

Тихичко мангал неграмотен, като нямаш акъл да напишеш нещо смислено пропусни, няма да липсваш. Хващйте се с майка ти и на магистралата да правите свирки...   

България е грешка на истприята по тъп народ не съм виждал

Кой друг си виждал/познаваш?

Самоиронията е позитивно качество. Да обиждаш народа си, рода и роднините си, дедите си, които са лели кръвта за твоето бъдеще е в чиста форма простотия! Не си оригинален, а простак!

Мутри вън и Промяна! Венсеремос!

България загива. Остава само територията. За заблудените, не е виновен Путин! Виновен е електората, който си избира да го управляват престъпници!

Тепърва ще расте, споко. Хващайте палците и си пригответе вазелин или някаква друга смазка.

Забрави да кажешч це си педераст

ще им обясня че ако по тази схема смятат външния дълг на любимата им кочина ,то той е около 44 трилиона $

А на Печатницата колко е вътрешния дълг, лайнарче ?

Това дължим на харвардските олигофрени, заплати на любовници, екскурзии, подаръци и усвояване в личните сметки… тъпаците ги вкараха отново във властта, а сега се пудрят да управляват отново начело с един академичен аферист….

Прост народ, гроботиквена държава.

Лелее, това колко яхти и острови са. Браво.

Добре е да знаеш кой ти държи дълга така ще получиш представа кой ще чука дъщеря ти в бъдеще а може и синът ти вече е модерно

Така да знаете Аз сьм, педераст И сам мноооо прозззззз   

Чупката изнасилен трол-педал.

Тихичко мангал неграмотен, като нямаш акъл да напишеш нещо смислено пропусни, няма да липсваш. Хващйте се с майка ти и на магистралата да правите свирки...   

А помните ли за какъв външен дълг свалихме бай Тошо? 8-9 милиарда ли бяха? И как нагло-саксонско-еврейската мафия ни спряха финансирането за такъв смешен дълг? При една работеща икономика, на ниво доста над средното! Защо? Защото да разграбят и унищожат всичко и защото на тях не им трябват независими държави, а колониални!

БВП през 1989 е бил 22 млрд, сега е на път към 70....

Абе работеща икономика е лъжа. Без резервни части, без телевизори и перални, с опашки за всичко! Айде Нема нужда!

И ти си нямал пералня и телевизор ли?

Когато дългът нарасне до безумни стойности, започват да го смятат като процент от БВП :D

и при такива натъкмени резултати се подготваме за нови по-яки задължения