BP докладва за безмилостно разширяване на ВЕИ и срив при петрола

Рекорден ръст на световния капацитет на вятърната и слънчева енергия през 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - BP докладва за безмилостно разширяване на ВЕИ и срив при петрола | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другаре, какво правим със светлото бъдеще? Износа на могучая, падна до този на малка Швейцария и делът на съровини достигна 90%. Какво ще изнасяме сега? Или ще продадем Сибир на Китай, както продадохме Аляска ня САЩ?

тулуп?!

Цивилизацията ни е основана на изкопаеми горива. Когато настъпи следващия студен период, а той е скоро, ще сме толкова напреднали във веи, че просто земята ще се отърве от нас...

Със същия успех можеш да напишеш, че цивилизацията ни е основана на катеренето по дърветата.

За ръста при така наречената renewable energy съм съсгласен но за срив на петрола това са измислици. Цените на петрола са високи отново и търсенето е отново с ппълни темпове. Да се мисли за пълна замяна на петрола в близките 10-20 години е глупаво. Петрола не е свързан само с производството на горива. За произвеждането на слънчевите батерии или части за ветро генератори или водни турбини се използва петрол,газ или въглища.

Сривът е в потреблението на петрол и той е факт. Но не заради възобновяемите източници, а заради Ковид кризата. Цената се вдигна заради картелното споразумение ОПЕК+ и силно свитото производство. Между другото ВЕИ се конкурират основно с въглищата, а не с петрола. Конкуренцията с петрола е вторичен резултат заради електромобилите.

При преработката на петрола, 60 % е за гориво а 40 % е за асфалт, лекарства, пласмаси гуми. Всичко , ще продължи, щото тези неща ще са необходими. Да питам Какво ще правим с 60 те % ? Ще ги хвърляме ли?

Не се вълнувай толкова. Когато този момент дойде, твоята Русия вече ще е фалиралата напълно и ще е една китайска провинция.

Еви я Русия! Мен ме притеднава Сауди араби.

Приятелю, най-големият производител (добив) на нефт понастоящем са САЩ, ако четеш бизнес новините. Постепенно именно тази страна се превърна в бензоколонка, наравно със Саудитска Арабия.

Най голям производител, не означава износител. САЩ може да са най-големият производите, но все още са огромен вносител. Бензиноколонките разчитат на износ.

А като свърши петрола след 50-60 години, какво ще правим, бе тъпак? Естествено, че ще намерим заместители.

Само в България автомобилите са 3 милиона! Всички минават на ток! Ха ха ха ха. И от къде ток? Ами кабели, ами стълбове?

нито колите, нито източниците и мрежата ще се променят за един ден. Докато3-те милиона коли станат електрички, ще има всичко за да се зареждат без проблем. Само на теб акъл няма да ти дойде никога.

Отдавна трябваше да се измисли друга енергия която да притисне петролните магнати :)))

Нормално,нови технологии... Русия намали запасите си в долари с 10% и увеличи запасите в евро с 10%... Разбира се долара остава пщводеща валута,но отстъпва пред еврото и юана

Все повече коли се движат от соларен панел на покрива. А за през нощта си имат един пилон с перка...ако щете вярвайте. Толкова е истина колото и връзката м-у ВЕИ и петрола.

Пич тепърва електромобилите ще навлизат въпрос на време...

Сегашните батерии не стават, трябва да излезе нещо принципно ново. Освен това зелените талибани трябва да приемат атомната енергетика, с перки и соларки не става.

Какво ще стане с царуването на долара когато Нефта вече не е толкова важен за търговията ? Идиотите комунисти от партията на Байдън ще унищожат Америка.

От как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн. Външният дълг на Русия стана от 150 000 000 000$ на 470 100 000 000 $! От както Путин е в Кремъл външният дълг е скочил с 320 000 000 000 $ Линк: https://tinyurl.com/russiaextdebt

Естествено си излъгал... За всичко за което си писал.... А и Путин е на власт 20 години. Каква е инфлацията напечатана от дойлероват печатница на фащ за тези години ? За външният дълга на Русия съвсем лъжеш, но защо ли не ни казваш, че всички държави особено от ЕС трупат в момента много дълг защото предстои обезценяването му ?

Да ви обясня. Аз съм САЩ. Проидвеждам всяка година по 100 хляба. Най мощния производител съм. Пешо е Русия. Произвежда 30 хляба годишно. На мен обаче, всяка година не ми достигат 20 хляба, за да се изхраня. За това внасям. Вземам от Пешо, и му давам разписки, хартийки. Пешо ги прибира. Ако Пешо откаже да вземе хартшйките и да ми даде хляб, отивам и го набивам.

Ти си трол, а не икономист. Марш да лъжеш хората. Мисленето го остави на дрогарите от Кремъл.

Какво не разбра? Написах го просто! САЩ всяка година дефицит 1 трилион долара. Изнасят и внасят. Разлика минус. Как покриват тази разлика?

Просто е тъпако. България също има дефицит в търговиятаот около 2 милиарда. Само че в същото време у нас постъпват финансови потоци от емигранти и приходи от туризъм в рамер на около 6 милиарда лева . В САЩ финасовите потоци (обикновено печалби от инвестиции) от чужбина са около 3,6 трилиона долара, с което покриват този 1 трилион около 3 пъти.

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. Русия Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

И като ударим чертата: САЩ 1 трилион долара всяка година дефицит по външната търговия. Русия 350 милиарда долара положителет баланс.

_stankow

Спадът в потреблението на петрол се дължи на вируса. ВЕИ нямат нищо общо. Те са като ваксините - истеризират ви, че страшно ви трябват и ви ги продават. Пък после - караме си я както преди. Ковидът и Вятърничавите "източници" на "енеригия" - една и съща схема. Уж спасявали света. А някои си тъпчат джобовете.

Зънюз се чете само от верващите на 3игмунд фройт

важното е, че според ватнишките енергийни експерти сега петрола щял да стане 200$ за барел! Ех, мечти колхозни! ХИХИХИ

_stankow

75 долара също е прекрасна цифричка. При разходи за добив от 6 долара ... :D Себестойност на добива на нефт по страни за 2017 г. Долари за барел. САЩ, шистов $20 САЩ, Мексикански залив $25 Норвегия (Северно море) $17 Канада (битуминозни шисти) $16 Русия (нови месторождения $16 Нигерия $11 Мексико $9 Венецуела (битуминозни шисти) $9 Алжир $8 Либия $7 Русия (действащи проекти) $6 Казахстан $6 Иран $5 Саудитска Арабия $4

Сега БП ли да вярвам или на бензиностанцията..

ДНЕС КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ. К-19 ЯСНО ВИ ПОКАЗВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН, НАЛИ... "Никога една параноя не е напълно безпочвена." Зигмунд Фройд Човечеството е едно и проблемите са международни, но ние винаги търсим решения на национално ниво. Няма нация или държава, или съюз от няколко държави, която да може да реши сама тези проблеми. Нациите и държавите трябва да се слеят в едно общо световно правителство. Трябва да има едно служебно световно правителство, защо. Всички нации и държави трябва да предадат армиите и оръжията си на световното правителство. Разбира се, ако има служебно световно правителство, няма да са необходими нито армии, нито оръжия, нито биологични оръжия. С кого ще водиш ти война тогава, трябва да търсиш най-близкия съсед сред планетите наоколо, за да водиш отново някакъв вид война, това изглежда почти невъзможно, нали. Държавите и религиите - тези безсмислените йерахии и бюрокрации, те са нещо твърде остаряло, но продължават да съществуват и те са най-големият проблем. Когато погледнем към света у нас се поражда странно чувство: "Имаме всичко друго, от което се нуждаем - необходимо е само единно човечество". Проблемите са световни. Решенията също трябва да бъдат търсени на световно ниво, и е абсолютно ясно, че има неща, които не са необходими на едно място, но на друго те са жизнено важни. Едно служебно световно правителство означава да се погледне на ситуацията глобално и ресурсите да отидат там, където е необходимо, защото човечеството е едно. Необходимо е да се погледне на света като на едно цяло. Нашите проблеми са ни довели до ситуация, в която или ще се самоубием колективно, или ще трябва да трансформираме човека - неговите стари традиции и модели. Тези модели, тези държави, тези закони, тези задължителни "образователни" системи (задължително ти програмиране чрез различни вербализации - език, лингвистика, "държави" и "религии"), тези безсмислени йерахии и бюрокрации които човекът е следвал до сега, са довели до настоящата криза. Тази глобална криза е крайният резултат от всички наши култури, философии, закони, религии, йерахии, бюрокрации. Те са допринесли за това, защото никой никога не е мислил за цялото, всеки е гледал в своето малко парченце, без да се притеснява за цялото. Всеки е грабнал определена част от живота, игнорирайки останалите части, които са неизменно свързани с него. Хората продължават да се държат по начин, който съсипва цялата земя, тези които правят това, го правят скрити зад големи думи: нации, държави, религии, йерархии, армии, закони, бюрокрации, политически идеологии, "свобода" и "демокрация".

Да, точно така. Всичко да е на едно, няма народи, няма история, няма полове, няма нищо. Всички сме роботи и правим каквото ни каже "гоУемото правителтво". Ти си рядко тъпо същество, но хубавото е не само, че не го осъзнаваш, но и се мислиш за някакъв голям мислител ...

Само BP е достатъчно. Няма такава компания British Petroleum вече над 20 години.

Някак не им съчувствам. Имато много пари, да инвестират във ВЕИ и да не реват.

големите нефтени компании отдавна имат "зелени" проекти в щатите :) малоумниците им пращат прескъпо, за да наливат тонове бетон и железо, което до 20 години ще е само паметник, убил (десетки) хиляди птици....