Коментари - Боян Стефов: Еврозоната няма да вдигне лихвите у нас | Бизнес.dir.bg
назад

Боян Стефов: Еврозоната няма да вдигне лихвите у нас

Изпълнителният директор и ръководител "Корпоративно банкиране" в Банка ДСК, в подкаста “Какво могат парите”

Обратно в новината

Коментари - Боян Стефов: Еврозоната няма да вдигне лихвите у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тая еврозона. Хората не са против еврото, а против отношението на запада към нас, като към трета ръка хора. Когато западът си оправи отношението, тогава ще си помислим за еврото. Слагачи

АКО ДСК НЕ БЕШЕ УНГАРСКА БАНКА .... ЩЯХ ДА ПРОЧЕТА СТАТИЯТА :)).... ....

От къде ги намирате тези шизофреници? Миналата година лихвата беше по-ниска в ЕЗ и казваха, че като влезнем ще падне, сега в ЕЗ е по-висока и казват, че ако влезем в ЕЗ лихвата няма да се вдигне. Имат ли някакво морал и достойнство за да не плямпат всичко само и само да спечелят някое левче.

С Еврото идва и дигиталния портфейл, който в момента внедряват на запад. Тотално наблюдение и преследване на всеки. За съжаление, овците все още мислят, че е за тяхно добро.

Явно ДСК се е набутала яко с лоши кредити и си берат кахър какво ще ги правят хилядите апартаменти... Иначе не мога да проумея на този за какво му плащат заплата- да плямпа глупости?

Приказките на Шехерезада звучат по-достоверно от на този елитен специалист. Лихвите зависят пряко от икономическите показатели и съответно прогнозните тенденции за икономиечско развитие, както у нас, така и в еврозоната. Със същия успех може да прогнозира и числата от тотото

Шило

Добре де, кога най-накрая ще излезе някой и ще обясни не само за лихвите, а и за последиците? Какво, например ще стане с националната банка, кой ще определя политиката, каква е ролята и значението на ЕЦБ, какво става със заемите на страните в еврозоната и т.н. и т.н.?

Путин!

Как няма да ги вдигне, като там са по-високи и по дебити и по кредити????!!! Цялата работа е да се изхарчат ония 50-80млрд евро в БНБ, които защитават лева. Ще има 6-месеца ихо и после тихо. Има и едни резерви в българските банки 15%,(при норма в еврозоната 1-2%), които са на масата за усвояване. ще има няколко месеца ИХО.... Тези пари няма да влезната в българската икономика. Ние икономика нямаме(освен производството на жилища с вносен цимент и тухли).. Парите ще отидат в Китайска, Терска и европейска икономика. На нас ще останат дълговете...

Питай кумира си путкин, он сичко знает.

Каква евро зона бре юнак , скоро и евро съюз няма да има . То половината му държави са в рецесия .

Шило

И двамата ли сте идиоти, или сте един и същ? Заработихте ли по 20 цента за тролене?

Ще ги вдигне, ще ги вдигне... защото тогава няма нашите регулатори да разследват картела между банките, а европейските. В момента, лихвата по депозити на ЕЦБ (това е банката, която българските банки използват за референция) е 4%. Затова, лихвата по депозити на Уникредит у нас е 0 (НУЛА) процента, в Румъния - 6,4% по еврови депозити - 4,5%, а в Италия (от където въщност произхожда тая банка), лихвите са между 4 и 5%. Да не би България да е финансово по-ставилна от Западна Европа? Ами не е. Тук просто управляват кирчовци и кокорчовци, които имат сметка да поддържат картел в банките. Иначе, в Западна Европа и Америка, за картел, директорите на фирмите, замесени в картела, лежат ефективно от 5 до 7 години.

Тролът си само ти ако питаш какво е значението на ЕЦБ за ЕС. Прост ли си или си проспал последните 30 години?

Как няма да ги вдигне, като там са по-високи и по дебити и по кредити????!!! Цялата работа е да се изхарчат ония 50-80млрд евро в БНБ, които защитават лева. Ще има 6-месеца ихо и после тихо. Има и едни резерви в българските банки 15%,(при норма в еврозоната 1-2%), които са на масата за усвояване. ще има няколко месеца ИХО.... Тези пари няма да влезната в българската икономика. Ние икономика нямаме(освен производството на жилища с вносен цимент и тухли).. Парите ще отидат в Китайска, Терска и европейска икономика. На нас ще останат дълговете... Те ви евават, Евавайте ги и Вие! На избори

Шило

Да, само потвърждаваш, че си идиот. Аз знам ролята на ЕЦБ, знам, какво ще стане с националната банка, ама никой не говори за това на такива тъпаци, като теб!

Само допреди половин-една година мантрата беше, че влизането в еврозоната означава сваляне на лихвите и по-благоприятни условия за кредитиране, сега, след като стана ясно, че у нас лихвите все още са значително по-ниски, смениха плочата и запяха друга песен...

Е да де щото си питал Путин... Той решава какво ще стане!

Къде са основанията на КС да отхвърли референдума за лева? Както и на парламента. И двете незаконни отвсякъде. Властта произтича от народа по конституция. А говореха само, че не отговаряло на договори. Кои договори? Покажете ги и къде противоречи! Отделно говорят все едно е при изпълнението на критерии, което е технически невъзможно и абсурдно - решава се от хора, а не е до събитие, хоп в тази микросекунда сме в еврозоната, че сега били изпълнени критерии, да не говорим, че вече може да са били изпълняване предни години и не сме в еврозоната. А за след и 100 години след, е след и няма никакво противоречие. Някакви свободни интерпретации.

Кредитирането, ще при по-блогоприятни условия. Ще те гонят по улиците да ти дадат кредит и някоя кратка музикална форма може да получиш.. До тук добре... Лошото - връщането на кредита... и Парите отиват в Бетонни чудовища строен с ивносен бетон... т.е. стимулираме чужди икономики...

Гледайте да не се ваксинирате и децата си за дребна шарка по погрешка. Шоу да става!

Стига с това евро не разбрахте ли че може България и да е бедна но е независима и българският ЛЕВ е гаранцията за това.

Аре къш от тука!

директор и ръководител чел ли е доклада на БНБ относно еврото?

Когато чета този платен журналистически материал, се сещам за една древна сентенция, която гласи "Ако не разбираш какво ти говорят, има два варианта, или си глупав, или те лъжат..."

Като ще махаме българския лев да си бяхме останали с турската лира, жалки безродници.

Този човек ни казва, какво трябва да виждаме, а не да вярваме на очите си....

За "преводната рубла" плачеш, види ми се ...

В едно изречение толкова много неверни неща си написал. "България и да е бедна"- не е бедна , много се краде "е независима "- колко да е независима: -националната валута се гарантира от валутни борд, кото ни налага и сответната финансова политика -националната ни сигурност се гарантира( да се надяваме) от съюзите в които сме влезли ЕС и НАТО. =бъларската икономика е обвързана с тази сна страните от ЕС в много голяма степен , над 50% от експорта ни е за страни от ЕС. "българският ЛЕВ е гаранцията за това" - виж по-горе и ми кажи как може българският ЛЕВ да арантира нещо

Според "българската" русофилистична предателска пасмина, използването на втората по значение световна валута, въведена в 20 развити европейски държави, е нещо невероятно лошо за България.

Ей, копейки, като влеземе в еврозоната - ще забогатееме! Защото влизаме в отбора на богатите. Набийте си го вкратуните! Малко интелект проиявете! Излезте извън българия да видите свят! Е - Гърция близо е - висок стандарт, голями заплати. Италия - също. Богати хора! И ние ще сме така.

Ти, като влезнеш в къщата на богатите, дали си вярваш, че ще те поканят на трапезата?!

Това което казваш, тези добре го знаят - ето, "късият" вожд, и той в Евро спестява, и къщата му в Евро, и интимният му приятел харесва Еврото, но за малоумните му избиратели, Еврото е "голямо зло".

Чети и не ръси глупости ... Разбира се, че ще си на "трапезата", защото такива са ПРАВИЛАТА, а ПРАВИЛАТА в ЕС се спазват, не е както в пРоссия

Искам да стана богат и да живея добре! Затова искам ВЕДНАГА да влезнеме в зоната! Това е. Ти кат искаш да си беден - утивай в Русия. Аз съм интелегентен и искам да живея добра.

Разбира са че ще ма поканят. ЩЕ ме нагостят. Напоят. Облекат. И т.н.

Шило

Явно в Чехия, Полша, Швеция са пълни бедняци, щот не са в еврозоната? А бе, откъде ви копат? Кво значение има, като нямаш реална силна икономика? Я обясни сега, как ще забогатеем? Ама без общи приказки!

Шило

Ами да бяхме направили и икономиката ни, като тяхната, а? Кво си мислиш, че Ханс ще те храни? Айде първ Ханс, Пиер и т.н. да си се оправят с рецесията!

Мда, колкото и въздушно-капковият Шенген не доведе до връщане на тарамбуки, някои от които откровени престъпници от най-лошия вид...

Тоя дали ще излезе да си повтори думите като скочат лихвите и настане паниката или сега успокоява овцете

Там където държавите имат реална икономика не се натискат да приемат еврото :)) Нашите бунаци ще ни подарят на големите играчи да ни дундуркат и подфъргат

А за Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словакия, Словения, Финландия, Франция и Хърватия, дума не обелваш ?! А и ако следиш новините, то щеше да си прочел - "Чехия обяви, че започва подготовка за еврото"- що ли ?!

Нещо като референдум относно затриването на българския лев няма ли да има ?

тази продажна подлога сигурно има предвид фиксирания лихвен процент на банките.. защото всички други ще зависят от ЕЦБ.. а вероятно и сегашните изтеглени кредити ще станат с двойни лихви както е в ЕС.. 5-6 процента..

Не, няма, защото референдумите са за умни хора

Значи лихвите ще се вдигнат, защото кредитите са повече от депозитите !? Тия не се наядоха !

Ако следиш новините, то щеше да си прочел - "Чехия обяви, че започва подготовка за еврото"- що ли ?!

Шило

За рецесията в Германия ли га пиша? За проблемите на Австрия, свръхнаселеността на Гърция? Италия? моля, те да бъдем сериозни. Франция? Оле, мале....За Естония, Литва и Латвия? Ами те така или иначе валута нямаха след рублата.Всъщност, прави ли ти впечатление, че това са държави, които и без еврото пак бяха с висок стандарт? Ама пак не каза нищо конкретно- как ще забогатеем при смяната на валутата? Помолих без общи глупости!

А ти си не само умен, ами си и красив, нали така?

Вземането на кредити, не те прави богат, красив и щастлив, както ти покзват в рекламите. Вземането на кредит прави богат умен красив и щастлив този когото ти го дава..... Толкова за клуба на богатите... Нашата икономика се наша работа и в еврозоната и извън нея..... Кредитети също....