Коментари - Богати американци ограничават разходите си, но други са на принципа "веднъж се живее" | Бизнес.dir.bg
назад

Богати американци ограничават разходите си, но други са на принципа "веднъж се живее"

Икономическото състояние на страната е изправено пред някои негативни фактори, сочат определени знаци

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Богати американци ограничават разходите си, но други са на принципа "веднъж се живее" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФАЩ са имали само СПЕКУЛАТИВНА "икономика"! Нищо не произвеждаш, а само правиш финансови врътки. Световната финансово-икономическа кризат от 2008-2009 и причините, довели до нея, са кулминацията на тази "икономика". Чудесно са описани в документалния филм, базиран на журналистическо разследване "Inside Job" от 2010-а година. След това вече какво ли не измислиха, за да "спасят положението" - ковид ваксини, няколко военни конфликта, които да им вдигнат ВПК-то, дългове от десетки трилиони, лудо печатане на долари и жестока световна инфлация...

Реших да си купя акции ... за експеримента. Вложих малко долари и евро, равностойни на 50 лева. За месец спечелих 10 лева. Акциите бяха в компании, които съм чувал покрай работата си ... силно непрепоръчително беше да се купуват акции в тях, но рискувах, нали идеята ми беше да експериментирам. После продадох всичко. Не е за мен, не съм хазартен тип. Мой колега видя от мен и реши да също играе. Вложи 6000 лева в други компании - доста по-обещаващи. За половин година е с 2200 лева назад. Чака да излезе на нулата, за да продаде ... после сигурно би почакал още за печалба. Дали ще дочака и какво ще дочака - и той не знае. Но смята, че аз съм му виновен ... това му били парите от фонда "и аз съм човек" :))

С 50 лв. не можеш да си палтиш само таксите на посредниците, единствено чрез които можеш да си купиш акции от някъде (освен от Софийската фондова борса). Така че - на баба ти тия, че си купил, че и спчечлил... Обикновено минимумът за да отвориш сметка някъде, преди всякакви акции и други мисли, е $500!

Те тези борсови индекси и забогатяване на борсата, като притежаваш акции които трудно се продават е голям балон. Не може компании които имат по 100 милиона печалба да струват 100 милиарда на борсата и акциите им да растат. Това е като да си купиш фирма за 100 000 която ще печели по 100 лева на година и да си доволен. А като се загледа човек на борсата горе деолу е така - цената на компаниите е 1000 пъти по скъпа от годишната им печалба.

Това за "веднъж се живее" е ебахти глупостта, ще се уверят всички когато лопне капака на ковчега, но вече ще е необратимо късно. Всеки ще отговяря за това как си е изживял живото и от това ще зависи дали ще застане отдясно или отляво...

Да застане. Още преди да затворят капака вече те няма. Финално и тотално те няма никъде.

Те харчат печатат долари останалите плащат сметката но вече се усетиха и балона ще гръмне .Нострадамус е казал ще се търкалят долари по пътя но никой няма да се наведе за тях защото ще са по евтини от хартийка за бонбон.Ванга е казала Америка ке потъне/ явно икономически/.

По Нострадамус не е имало долари още чиче

Нострадамус със сигурност е пътувал във времето. И се е занимавал с наркотици. От сигурен източник в нета цитирам част от биографията му. "...През 1931 г. се мести в Ажен по покана на изтъкнатия учен Жул-Сезар Скалигер. Там Нострадамус се жени и се сдобива с две деца. Само три години по-късно обаче жена му и децата му загиват от чумата, а самият той е обвинен в ерес, което го кара да напусне града. Смъртта им го кара отново да тръгне на път като в продължение на над 10 години той обикаля из Франция и Северна Италия. През 1545 г. той се завръща в Ажен и помага на известния лекар Луис Сер в борбата му срещу ново гнездо на чума в провинцията Салон дьо Прованс. Скоро след това Нострадамус се запознава с вдовицата Ан Понсард. Двамата заживяват заедно, имат общо 6 деца и започват успешни бизнес начинания, които осигуряват на семейството добър живот..." Вероятно още се занимава с наркотици. И когато полицията го е гонила. Доларите му се пръскат по улицата. Но той е нямал време. Да ги събира...

А, всъщност, "забогатяването" е в резултат на безобразното печатане на долари през последните години. Парите се инжектират в икономиката посредством хилядите програми за подпомагане на граждани и бизнес, от което икономиката завърта на високи обороти. Единственият "малък" проблем е, че с това спестяванията на всички започват да се изпаряват. Това, разбира се, не е съществен проблем за самите американци - те просто ще си напечатат още хартийки - тая схема я въртят от почти 2 века. Това е проблем за всички останали, чиито спестявания отиват по дяволите.

Американците вече дори не печатат хартийки. Сега всичко е електронно - пет-шест електрически импулса и новият милиард долара е готов.

Как веднъж да се живее, аз го правя всеки ден.