БНБ започва целева надзорна проверка в Българската банка за развитие

След като служебният министър заяви, че е отказано да бъдат предоставени кредитните досиета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече на всички е ясно, че нещата в ББР са осрани до козирката. Банката вместо да кредитира малък и среден бизнес е била буквално източена от 8+12фирми, които се "усвоили" 92% от кредитния и портфейл. Това си е направо класическа форма на източване. На всичкото отгоре от тия 20 на брой фирми поне 8 са на свързани лица!?! Ето това няка как да се скрие. Въпросът сега е в детайлите, защото от досиетата ще излязат и такива нелицеприятни истори за кредитополучатели, на които са им отписани вземания от НАП... като несъбираеми... Ще излезе и грозната истина, че има кредити, които не са обслужване съгласно договорите и в момента вече представляват т.нар. "лоши кредити"... Ще излезе и връзката на кредитополучателите с КТБ...

Мисля че тук зорът е, че са дали информацията на одита, но са отказали да я дадат на министъра. Тук някои сравняват ситуацията с фирма и счетоводство, но това е банка. Не може да раздава наляво и надясно информация с банкова тайна. Мисля че това се опитват да кажат на министъра, а той се държи така, че едва ли не ще извади тази информация и ще я размаха пред медиите. Да, това е притеснително и ако се случи, кой вече ще има доверие в банката/ите в България? Прекалено много се шуми около тази банка. Банките не обичат шума и министъра явно не го разбира това, въпреки че се опитват да му го кажат по всевъзможни начини.

Моля, другарко, пък ББР ми бърка отзад...

Ако това беше обикновена търговска банка, до сега щяха вече да са я фалирали! Това министърче е за освидетелстване!

Може ли да влязат?

Абсурд някакъв! Все едно аз като собственик, да попитам счетоводителя на моята фирма, колко пари ми дължат клиентите. И той да откаже да ми съобщи, щото това е търговска тайна и ще навреди на моите длъжници! В нормална държава такива служители щяха да са изхвърчали на секундата! А отвън щеше да ги поеме полицията.

Навсякъде цари хаос ,безхаберие и,некомпетентност,създадени от Бай-Ганьо и останалите нагли мутри.Служебния кабинет ще има доста работа докато изчисти всички грешки на предишната шайка крадци.

тея се бъзикат питат БНБ дали собственика (в лицето на принципала) има право на достъп чрез одитния комитет до банкова и търговска тайна. Ама тея за какви се мислят. Представям си ако във всяка банка одита нямаше достъп до банкова и търговска тайна, тогава какво щях да одитират. И как ако собственика напрактика не може да контролира мениджмънта (управлението) какво щеше да се случва по банките. Някой хора са си повярвали прекалено много и се смятат за недосегаеми.

По-скоро някои министърчета не знаят за какво са ги назначили. Какво се е развряскал по медиите? Май целите му не са да проверява, а да прави предизборна пропаганда...? А иначе се разбра, че информацията е предоставена, ама това врескало не млъква...