Коментари - БНБ вдига основния лихвен процент | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реалните цифри са около 10 %. Тук едвам удържат синджира, защото ще настанат масови самоубийства...

Теглете кредити, нищо че лихвите растат. Инфлацията ще покачва цените още и още, накрая банките ще изгърмят като домино. Този път няма спасение, новият световен ред идва, с вас или без вас, все едно.

Коги уя влиза лека-полека, значи ли, че по-малко си еВан?

Едно пикане било половин ебане, ама две пиканета не са едно ебане. И друг има - от веднъж педерас не се ставало.. хахах

Да светна превъзбудените ... Вдига се лихвата по кредитите ... лихвата по депозитите остава отрицателна, че и минус инфлацията също! ... Честито!

Който е теглил кредит му влезе яко

честито на жителите на новите луксозни квартали и поредното увеличение на лихвите по кредите им

Между другото за любителите на лихвите лихвата по. Atom/Cosmos /е 22%цената е на исторически минимум7$. И това при положение че го държиш в cold wallet. Това не е финансов съвет.

И учениците в гимназиите са наясно, че покачването на инфлацията и цените е заради политиката при енергоносителите и откъсвнето от евтината руска енергия. Не бориш такива причини с покачване на лихвите, а с разумна външнотърговска политика и разумна дипломация. Дипломация. Разговори с другата страна. Не прекъсване на почти всички връзки с нея. Не тропане по масата и биене в гърдите. Ще им накривите шапката така. Тези си имат всичко. Ние внасяме почти всичко. Вдигането на лихвите само ще закопае малкия бизнес. Поинтересувайте се, колко от големите компании у нас имат привилегии при теглене на кредити. И не ми обяснявайте, че банката си преценява според риска аи печалбата.

Ти да видиш! А дали не е точно обратното? Понеже дипломацията не сработи преди 15 г. и тогава, когато на американците км се обясни в прав текст, че повече така не може и ще трябва да пообеднеят те отговориха с "too big to fail".. Е, при това положение се взимат вече други мерки - дефицит и война. Те от друго (дипломация) не разбират. И не, цените не се покачват, резервите спадат. Стратегическите петролни резерви на сащ са на исторически минимум! Това означава, че в момента цените се държат толкова ниски само и единствено на мускулите от резервите. Още не са дошли високите цени. Чакаме ескалация на войната, щото в вашингтон и лондон изобщо не са съгласни на това, което ги очаква.

Джо Байдън още от първия ден на встъплането си като президент подписа серия от заповеди за да ограничи или направо спре добива на петрол и природен газ в САЩ. Оттогава бърка в резервите. Оттогава цените растат, защото търсенето на международния пазар се увеличи. До преди нахлуването на Русия в Украйна цените на горивата там бяха с 50% нагоре. След събитията февруари миналата година, се започна със санкциите за руските петрол и газ, което допълнително утежни положението на пазра. Взривявнето също на Северен поток 2. Европа също се включии в тези санкции. Започна се и агресивен преход към "зелена" енергия. Спряха се въглищни централи, някои страни се отказах от ядрената енергия. Щото била мръсна. Наляха се страшно много пари във вятърни и фотоволтаични централи. Всичко това доведе до покачване на цените на горивата, газта и електрическата енергия. Кое тук е обратното? Енергийната ли политика не помогна за покачването на цените или друго? Идиота Байдън дойде преди Ковид и печатането на пари покрай пландемията. Покачването на цените на горивата там започна преди голямато печатане на банкноти. В САЩ почти всичко се превозва с камиони и почти всичко пътува с коли. Без петрол са за никъде. В Европа не е точно същото положение, но петрола играе достатъчно голяма роля дори само в транспорта. След това идва и електрическата енергия, без която също не можем и крайната цена на всичко я поемаме ние. Как повишаването на лихвите ще реши тези проблеми? Не може. Кое тук е обратното?

Обратното е, че е време за дипломация. Аз твърдя, че времето за дипломация с тези хуни отдавна мина. Сега е време за обедняване, дефицити, ръст на лихвите (като резултат в борбата им срещу инфлацията) малко ебане и много бой. Бой по всички фронтове на западняшкия колониализъм, вкл. украйна и африка, но не само. Събитията не са просто резултат на управлението последните няколко години. Те са резултат от философията им и визията им за света. Клептокрация.

Забавно е когато двама кретена се правят на умни и плямпайки тотални простотии, че и нагли лъжи. 1. Лева е вързан към еврото, а основната лихва на ЕЦБ е 4%, а тук 3,65 2. САЩ добиват в момента 12,844 млн. барела дневно и Байдън нищо не е спирал. А добива на газ е с исторически връх. 3. В Руслямска държава примерно лихвеният процент е 13% 4. В Китай лихвта е 4,2 % 5. Увеличеното потребление на петрол е само заради развиващите се страни. В САЩ и ЕС намалява. 6. Руслямската енергия не е евтина, напротив Рудслямска държава е в основата на покачването на цените, наред със СА, още преди да нападне вероломно Украйна. 7. Изнасяме стоки за 60 милиарда евро. 8. Резервите на САЩ не са на исторически минимум. През 1983 г са били по-малки.

Донякъде мога да разбера хората които теглят кредити в тия несигурни времена, но по никой начин не разбирам хора, които държат парите си на депозит сега. Аз си внасям колкото ми трябва плащам си таксичните за услугата и ми е спокойно. Парите в банка не са твои пари, а и помагаш на системата да печата пари и да помпа инфлацията, защо хора които са имали акъл да изкарат пари ги държат в банка. Не разбирам

Парите в джоба ти също не са твои, но имаш повече контрол върху тях. За това ще ти ги обезценят и сам ще избереш дигиталните пари, върху които няма да имаш вече контрол. Ще ги избереш сам, защото ще ти убият кеша с инфлация, а дигиталните ще ти ги индексират с инфлацията, но срещу правила - ще ти наложат правила за харчене. Ако слушкаш имаш ако не слушкаш - няма да имаш.

Борбата не е за печалбата, а за контрола върху собственият ти живот. Иначе мойте пари са разделени между недвижимости, злато и биткойн. Аз спестявания във фиат нямам.

Точно така.

Ами още утре могат да ти заповядат да предадеш хартиените пари на банката в собствена сметка, като ще ти изкарат карта срещу заплахата, че примерно от другия месец няма да са редовно плажно средство :) Въпрос на време е да се случи, ЕС определено го е заложил като политика

Няма смисъл от забрани. Само ручаш жабетата. Просто ще ги обезсилят, ще ги обезценят. В небинарното джендърско общество се работи плавно, не рязко. Не се забранява, а се затруднява. Това са базови правила на функциониране в онзи ..."цветен", а не "черно-бял" телевизор, пардон, свят.

Честито на вързаните. Голяма свобода ви донесе ЕС.

Колективният Запад ...катастрофира заради своите санкции срещу Русия! Особено САЩската Разпоретина ЕС. Вече всички признават това. България ще започне Само почистване от Куките на Посолството... .. ДПС ДБ ПП и ГЕРБ. Още на местните избори.

Мне, катастрофира, защото се отрече от Бог.

Казваш , Запада загнива ,а Русия просперира ! Човече, остави политиката и потърси психиатър !

За кредити обаче и лихвения процент винаги расте при инфлация. Беше въпрос на време. При консервативна банкова система обаче расте и лихвата при депозитите, при капиталистическата депозит няма, има държавна забрана за пари в кеш и държане на скъпоценности вкъщи и увеличени такси по банковите услуги. Тоест при наличие на принуда да ползвате банки няма смисъл да ви плащат, пращате вие. Капитализъм, ако теглите кредит пак плащате увеличаващи се лихви, хахаха, яжте банани сега и скачайте

Измама и лъжа крие всяка банкова удурма ! Еврейски номера !

Четем Ви, Па Току си кажем : Е НЕМА ПО ПРОЗЗЗ И ПО ЗОМБИРАН ЧИЛЯК ОТ ГАНЯ , е....... тук през Ред през два дращят и сифилистично болни путлероаналнао инжектирани тролни гномове. Но все пак основното е КОЛКО СИИ ПРОЗЗ ГАНЮ !.

Ама боли да не можеш да мръднеш от вечни заеми.

Чрстито на матриала с кредитите :)

Тази статия има НУЛЕВА ПОЛЕЗНОСТ според мен за обществото и банковите клиенти в частност, защото освен, че се съобщава новината за вдигането на основния лихвен процент друго в статията реално няма. За да проумееш написаното там, би трябвало да познаваш отчетността на БНБ, а за да бъдеш предприемач и ползвател на информацията, това не е необходимо, нали?! Ето вече имаме ДАЖЕ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ на разположение и продължават тези писания на хора, които само преписват от отчетите на БНБ и нямат основни компетенции, за да направят професионални коментари на новината.

Явно нямаш кредити :)

Vaya Dimoff

Да, кредити нямам наистина, но Вие като имате имате ли вече представа с колко ще се увеличи Вашето плащане реално по Вашата ипотека или друг кредит, защото освен, че ни "бъзват", че ще се увеличи ОЛП, други информация в статията няма! Ми поне да имаше някакъв студентски опит за прогноза на очакваните търговски нива на лихвения процент! Това, обаче, вече изисква доста журналистически компетенции - да се направят най-малкото телефонни интервюта и проучване с хора от банковия бизнес и да се използват методи за анализ и прогноза на данните! Ми даже може да подпомагат умствените си усилия с ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ, но поне да има някаква ПОЛЕЗНОСТ на статията, освен тази, която се съдържа в заглавието!

Полезността на статията са коментарите под нея.

Каква прогноза искаш от дирци? Да ти направят анализ на последствията ли? Да платят на някой да го направи? Да платят на експерт за да обясни на прост език, като за прости хора, какво ще означва това за тях и малко цифри в добавка? Има да чакаш. Тези не са тук за да ти представят новини. Това са преписвачи и платени писачи на поръчкова пропаганда.

Хахахахаха, нали нямало инфлация бе, Асене? Деба и продажните, лъжливи боклуци. Съд за некоалицията/сглобката/бандата на магнитски или както там искат да се наричат тия отрепки.

ли го Николай Денков- вашия шеф на Сглобката?

Защо ги вдигате бе нали всичко върви по мед и масло ?

Вдига го за да извадиш париците от буркана и в чанката да ги изплюскат и после ще получиш дигитални ,които не можеш да ги бараш с ручичките .

Имам предвид изплюскват ги банкерите и за гражданите дигитални ,първо ще ги раздадат на бежанците дигитални и после и за останалата рая!

Всъщност тук няма новина... Вдигането се било случвало през цялата година до сега, месец след месец

Малко е поне двоен трябва да е да успокои инфлацията....

Хидрогеоложки условия и проблеми при бъдещо разработване на Ломския въглищен басейн

Эквивалент килобарреля нефти =1700 MWh. Аиде сига некои геи да се изходи и да обясни шта е ово еластичност на търсенето и предлагането, а когато се отпецне да не заеква може да сконтира и паричните потоци на Топлоелектрически централи в България (обща инсталирана мощност >7 200 MW).

почвате ли да Разбирате за Какво беше 2рата Световна Война и че не беше за това дето ви говорят от Телевизора и ви учат Училище Платените Агенти на ЮдеюМасон-Лихварите!

А кой я започна ВСВ. Хитлер и Сталин. Бивши социалисти. Към момента на сключване на Договора Молотов Рибентроп, единият вече станал изпечен националсоциалист, а другия изпечен болшевик. Тя,разликата между националсоциализма и болшевизма никак не е голяма. Както се шегуваше Виктор Суворов, разликата е само във формата на мустаците на лидерите...

Американците я започнаха, като финансираха зеленски, пардон хитлер (също евреин между другото.. какво поредно съвпадение) и му дадоха оръжия. Войната следва великата депресия от '30 години, за да им вдигне фалиралата икономика.

Същото се случва и 1 поколение по-късно 1970 г пада златния стандарт. Междувременно "прогресивната" американска нация не спира да води войни за налагане насила на американската мечта по света.

На 200 бона 7200 кинта печалба годишно, супер !кат стане 15% продавам единия апартамент и влагам всичко да си взимам кинтите без да се разправям с наематели.

И после като настъпи инфлацията....ще пиеш една студена вода. Ни пари, ни имот.

До Вложител (нерегистриран), Гоу'ем си комбинатор, брато, от 200К да вадиш 7К. Напра'о си мно'о напред :)

Разбрахте ли, САЩ казват, че 90% от 100ците Милиарди, които са Дали на Украйна са поз Формата на Заем, но не към Украйна, а към НАТО - с други думи Българи, Вие като Член на НАТО, ще Връщате 200 000 000 000 долара или почти Половин Трилион Лева (дали може дори да го изпишете това число с 14 нули след 5цата) на САЩ, а не Зеленски и Хората му, които с Откраднатите Милиарди ще си Купят Имения на най-Слънчевите и Екзотични Места!

Нещо явно не си прочел. Или ако все пак,като руско съветско мекере си прочел, не си го разбрал. Заемите са си заеми. Трябва да се връщат. Инфлацията обезценява както доходите, така и заемите. И всеки, който през 1990 е бил на възраст над18 години го е видял с очите си. Ако е имал акъл в главата си може у да го е разбрал. А ако не го е разбрал, значи е невероятно тъп. Нещо , особено характерно за руско съветските мекерета. Те и затова са такива.... Никой никога не може да накара някого да взема заеми. Вземаш заеми, когато ти се налага. А ако си глупав ще си платиш. Ето пример. Преди около три години ЕС ни определи едни 31 млрд по Плана за възстановяване. Поради политическата си идиотия, вместо да ги вземем тия пари, да ги включим в икономиката, да ги превъртим десет пъти и да се оправим финансово, бие се занимаваме с глупости. Лайньо Радев с вдигнат по болшевишки юмрук щеше да сваля с преврат правителството на ББ. Не можа. Но при служебните му правителства работите така се затлачиха че още не можем да вземем сериозна сума по ПВУ. А вместо товавземане заеми. За две години, над 20 млрд. Това е икономически идиотизъм. Да не вземеш пари, които ти дават, а д вземаш заеми. В Гърция отдавна са ги взели и похарчили тия пари. Ама ....като им е толкова акъла на клепоухия фатмак и тия около него ...

ЕС ни определи едни 31 млрд по Плана за възстановяване 31млрд в 15 олигарха, +20млрд Дългове нито икономика нито икономии Незабавно отказване от всякакви заеми, живот с колкото изкараш, връщане на взетите заеми и незавизиса политика Следва ухажване и от поне два три блока на кого да си по по най-приятел Търгуване на гоеогравското ни положение според интересите ни... За 30 години България Швейцария на Балканите, че и на Европа...

Увеличението на лихвите е едно от малкото положителни неща, които жендърите са направили. Само че те няма да удържат дълго на тези лихви, максимум до година ще започнат да ги свалят пак и то много. Те не могат да платят дори лихвите по кредитите си при сегашните лихви. В момента при тези доста високи лихви цената на петрола върви доста нагоре, а познайте какво ще стане при лихви пак нула процента - петрола ще е на някаква фантастична цена оттам бензина ще е примерно 10 лв литъра, Русия ще прави огромни печалби, а жендъра ще обеднее в пъти - те и сега са доста зле, с 5 хиляди заплата в САЩ не може да живееш добре.

Демек ще се увеличат лихвите по кредитите, да наистина добро нещо направиха

Рано е още. И повече ще се вдига.

Най-ме кефят тези, дето викат: "ама той кредитът ми е с фиксирана лихва".

Най ме кефите тъпаците, които не знаете за какво говорите и бъркате фиксирана вноска с фиксирана лихва.

Скоро квадратния метър в София става 7 хиляди евро, ама вие си вярвайте как цените на имотите ще паднат.

С какво си запознат, с фентанила? Ще стане 7000€ когато еврото стане 20 стотинки. Ама хубаво е че има такива идиоти, продадох паненелка, която навремето съм я купил за 600 долара, за 157 000 € на такива инвеститори като тебе

Револют дава 4% на депозит в евро. Като сте балъци да си държите парите в бг банките...

За Wirecard чувал ли си? Немския револют. Револют свалиха всички гаранции по депозитите на клиентите си. Вече нищо в револют не е гарантирано. Моли се да не се събудиш един хубав ден с неработеща карта, а револют да отидат при wirecard, т.е. да фалират. Гаранциите обикновено се свалят, защото стават твърде скъпи за поддръжка. Поддръжката обикновено е застраховка срещу лошо събитие и поскъпва, малко преди въпросното събитие.

От тия инвеститорите дали някой е обърнал внимание в нотариалните актове какво точно купуват. В 80% от случаите им продават само право на строеж. Но не и право на собственост върху земята, обикновено като идеални части. Какъв е гуя ли? Правото на строеж се погасява след 5 години. Ако купиш на зелено и до 5 години не почнат да строят, духаш. Ако недай си Боже земетресение или наводнение ти отнесе итонга, духаш. Инвеститорите в право на строеж духат и в много други случаи, но да се оправят. Хем се превиха, хем счупиха и без това ненормалния пазар на недвижими коптори

И всичкото това е финансирано от банките с кредити.. смятай! you will have nothing and you will be happy

Получихте Сглобката на САЩ + рязко увеличение на лихвените проценти! Гласувайте за ПП ГЕРБ ДПС и ДБ и ще получите още увеличен лихвен процент. Не можете да си изплащате жилищния или друг кредит? Губите всичко!

Проблемът е, че БНБ играе в схема с търговските банки и строителният сектор. Докато не вдигнат капиталовите буфери четворно нищо няма да се усети на пазара.

Това не е решение на БНБ. БНБ е хванато за гушата от ЦБ в колективния запад. А сме мръднали от наратива, а са им дръпнали черджето - ще спрат да купуват облигации и БНБ увисва

Още ще расте. До 5+% .

Втори път за по-малко от 30 дена! Промяната е тук! Пеeвcки управлява държавата!

Бълбук, Бълбук. Колко от вас- олигофрени, се набълбукахте с кредити?

Аз нямам кредити и съм фрашкан с кеш. Не банка, а кеш. Чакам ликвидацията и ще пазарувам с голямата кошница.

Браво ама обърни част от тия кеш в злато, че кешът ще го забранят скоро, то важи и за златото но там пазар винаги ще има

Въпроса е, дали преди да инфлират кеша няма да има криза. Аз залагам, че първо ще има криза и после CBDC ще дойдат като спасение, но междувременно ще има много фалити. Ей там е момента за пазаруването. Иначе кеша няма да го забранят, а ще го инфлират и хората сами ще избягат във дигиталките.

Крайно време е още много да се вдигат лихвите.

Подгответе се за 8-9% лихви по кредитите. Жилищните кредити. Бизнес около 10% Потребителски 11-12% Имотите средно за страната -40% София....-25-35%

Ха дано

капиталистите почват на iбат повярвалите че ще станат милионери с имоти

Ха дано

това е само Началото!

Таза мярка няма никакво значение за кредитния пазар в страната. Олп отразява дофодността по тримесечните дцк, емитирани от МФ.

гони 2та лева!

Депозантите са най големите лентяи и търтеи. Нищо не правят и чакат на лихвата от депозита, така бизнес и икономика не се гради с каше пари. Изкарай ги рискувай и печели, всичко другп е паразитиране на гърба на успелите.

Бъркаш концепта нещо. Депозитната база всъщност е резултат от печатането на пари от търговаките банки - банките отпускат кредит (напр. за ипотека) и този кредит моментално се превръща в депозит при продавача, който е "нефинансово" предприятие. Тая далавера се извърта между 20 и 50 пъти получаваме баланса между кредитите и депозитите. Реално свободни пари в депозити няма. Всичко е наблъскано в ипотеки и най-много през още 2-3 околни бизнеса, строителство и пак ипотеки. Това е реалността.

Търговски банки печатат пари?! Таивъ икономиста

Мда, чрез паричния мултипликатор. Ето, написано е като за такива като теб. По, простичко: https://bg.economy-pedia.com/11039306-money-multiplier

Ти в какъв свят живееш ? То лихви нямаше откакто оня педал Драги заглоби цялата Еврозона за да спаси Италия. Повече от 10 години ! Чак сега в Европа вече има лихви по депозитите, но в БГ още се ослушват.

Икономика не се прави и с измисляне на пари от нищото както правят банките, още повече с безплатни кредити. В нормални времена лихвите по депозитите са всъщност средство банката да избегне фалит. Колкото по-атрактивни лихви дава, толкова по-малка е вероятността хората да си прехвърлят депозита в друга банка (освен ако никоя банка не дава лихви както досега). Защото ако останат малко депозити в банката, тя трябва да компенсира другите банки с резервите си от ценни книжа при централната банка и когато и те не са достатъчни, може да вземе заем от други банки срещу лихва, и когато няма с какво да погаси тези заеми, да фалира.

В процес на висока инфлация, БНБ увеличват ливените проценти.. цените се вдигат а заплатите не помръдват.... България потъва бавно но сигурно. Стягайте кланите хора.. нищо добро не ни очаква.

Най- после. Макроикономическите лостове и БНБ се управляват от неуки идиоти. И от банковата мафия, естествено. Не може лихвата за използваните ти пари от банката по депозитите да бъде 0.001%. Това е идиотщина. Хората в цял свят знаят, че лихвата е цената, която банката пллаща, за да използва парите ти. Това го няма в цял свят. 0.001% Мафия. А лихвите по кредитите са 30%, а? Найс, а? Тогава, за ккави спестявания говорим, за какви инвестиции? Малки спестявания, ниски инвестиции. Отдавна малоумниците трябваше да повишат лихвата, за да изземат парична маса от пазара...

Какво ще последва продължаващото вдигане на лихвите: Срив в сделките и цените в имотния пазар. Фалити на строителни ферми. Съкращения и безработица. Висок процент на лошите кредити. Много работа за съдии изпълнители по отнемане на имущество, имоти. Много нещастия, трагедия за хората. Не малко от тях ще се поболеят, други починат, трети самоубият. Така беше и при предната криза и колапс на имотния пазар, когато имаше толкова много починали от инфаркт, инсулт, самоубийства, че правителството тогава засекрети данните и причините за рязкото повишаване високата заболеваемост и смъртност.

Огромен обект в квартал Сердика, град София, строителя изнудвал купувачите на зелено да му дадат още пари, защото било поскъпнало всичко и не можел да го довърши. Обекта почти е замръзнал като изпълнение. Със сигурност ще има и други, почва се. Така беше и преди: Много строителни предприемачи избягаха в други държави и се изпокриха, за да не бъдат съдени от собствениците за недовършените им жилища.

Очаквания спад на цените в София е около 50 %. Този спад ще дойда от съвкупност от няколко неща. 1. Демография - според НСИ в Бг живеят 6 447 000 души към края на 22, сега сме по-малко. Годишно в Бг умират по 115 000 души, а се раждат 57-58 000. 2. Повишаване на лихви по кредити. 3. Настъпваща рецесия (официално вече в ЕС) и съкращения на високоплатени служители- справка в layoffs.fyi там може да се види за какви съкращения става въпрос в корп. свят. В момента се гонят мениджъри, дирегтори и т.н

Защо депозитите са на 0%?! Яко крадене пада.

Ами теглете си парите от банките, като не ви плащат лихва.. а забравих. То вече няма депозити, щото всички са наблъскани с кредити. Депозити има само на хартия. Търговските банки печатят пари, като раздават кредити. Тези кредити моментално се превръщат в депозити и после пак и пак и пак. При резерви 10%, това означава, че кредита е даден около 90 пъти. При резерв 2%, колкото е в еврозоната нещата отиват по към 1000 пъти! Това е ливъридж, кредитен лост, на който се държи целият имотен пазар.щ в България. Това е причината толкова фанатично и политици и "предприемачи", особено имотни, да не говорим за банкери, да дърпат толкова яко към еврозоната. Всички тези резерви ще бъдат опоскани, цените ще хвръкнат, а по улиците ще срещате все по-често поршета, ферарита, макларъни, GT-та и други спортни коли. Парите, раздадени в кредити на простолюдието се изсипват в една особено добре позиционирана елитна група. Единственият начин да се пресекат тези порочни интереси е вдигане яко на лихвите (и кредити и депозити) и отлагане на еврозоната, докато МРЗ В България не се изравни с МРЗ в еврозоната. Това е минимум за критерии за конвергенция.

Защото народа е прост като гадулка и неграмотен. Моята депозитна лихва защо е 3.65. Защото парите ми не са в БГ смотана банка ;)

Проблема с високите лихви нали знаеш какъв е? Особено в турболенция, може да се окаже, че "високата" лихва не е достатъчно висока спрямо поетия риск. Много хора се кефят на 5% лихви по американските облигации в момента. Аз тихичко си гледам нивото на стратегическия им петролен резерв.. Да не се окаже, че "най-сигурните" облигации в света, всъщност, не са чак толкова сигурни. Намираме се в период на "paradigm shift" и системата търпи сериозна пренастройка. 3.5 % лихва е нищожна лихва на фона на процесите, които вървят.

Не съм убеден. 3.65 е лихвата в един брокер и ти си държиш парите там. Само, че същия брокер намали повече от 2 пъти гарантираните суми. Това в комбинация с вдигането на лихвите ще доведе до фалити. До фалити на брокери. На големи брокери също. Много хора ще плачат и тогава ще се чудят къде им е 3.65 доходността. Не казвам, че трябва да се държат в бг банка - точно обратното. Това, разбира се, съвсем не са случайни процеси.

Но поради картела на Банките по депозитите лихви НЯМА

И що така? Нали инфлацията е под 3% за да може кокорчо да ни набута в еврозоната? Пълен майтап. ЕС се осраха тотално, а нашите подлоги да не казвам къде са.

На ЕС му предстои разпад.

За съжаление няма да се разпадне , а ще направят хаос и от хаоса нов ред, те са си го казали . Много по сатанински и човеконенавистен. И ще го направят така , че сами болшинството от хора да го поискат , къде за удобстбво каде заради сигурност , каде от страх , каде от идолигчните промивки които се правят .......Четете библията особено края- Откровението на Йоан . Може би тогава ще видите 2+2 колко прави. Не си мислете че нещата стават от глупост или случайност. Вижте дългата ръка на задкулисието . То се държи от един център , лек жокер , от същия този център който над 1200 години е колил и бесил в Европа. Четете история, също помага.