Bloomberg: България получава 2 години отсрочка за петролното ембарго срещу Русия

При пълно ембарго, Путин ще продаде нефта си по-скъпо на други страни, обясни Урсула фон дер Лайен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то ясно,че путкин губи,а руския народ ще плаща.Сега се юрнали всички русофили,които бяха комунисти до 1990г да му бършат задника.

Половината от произведените горива, България изнася за съседните страни. Това изключение ще е само за територията на страната и няма да можем да продаваме произведеното. Какъв ни е келепира тогава ?

щото ми дава възможност да пълня джобовете си!

Русия ще загуби, както загуби СССР, но много по-бързо. Това е ясно на всички. Вече има бедни руснаци ядящи трева и пиещи лосиони. Предлагам на родните руски роби да се преместят да живеят в руското блато, за да помогнат на техните бантрувки или както там ги наричаха пияните ватници с опикани крачоли.

руската рафинерия в България.няма ли да се национализира.. Стига сме хранили паразити.

Няма да се разбере с Русия със санкции и закани. Куклата на конци урсула е вредна за ес. Трябва начело в ес политици, които не мислят емоционално, а рационално Едва сега урсула вдяна, че руския петрол ще намери други пазари, а Европа ще го духа. А нашичкия и се връзва на акъла.

А някой пита ли Русия? Щото както ни спряха газа, така могат да ни спрат и петрола. Ако Кирчо и Кокорчо продължат да се правят на велики. А те ще го направят, защото такива са нарежданията от задатлантическите им господари.

не са нареждания а желание на българския народ дасе отърве от руско иго

Ууу, а то от руско като минем на амеликанско-немско иго и ще я втасаме нали? Нещо за независима политика..? Всъщност, след като до сега никой не направи нищо да имаме резервен вариант ако това стане?Русия да ни шантажира с петрола) как за месец два да го променим бе умна тикво? Ако сега ни отрежат напълно, наесен олиото ще е 10-15лв за литър, и хляба 5лв.. Вероято това няма да ни пречи, както и тока който от Юли ще скочи още, а за толпофикациите на газ от сега искат по 40-300% увеличение.. Но щом българския народ така иска що не. Те и европейците не им пречеше да платят цената на отказването, ама вече като у нас се говори за икономии, за спиране на разходи. За това: къпане на 3 седмици в градска баня, и режим на тока! За да им е гадно на руснаците!

"Винаги трябва да намираме точния баланс, за да не навредим твърде много на икономиката си, защото това е най-силният лост срещу тази агресия на Путин. Вземете например нефта. Трябва да внимаваме, защото при незабавно пълно спиране на доставките той може да изпрати нефт, който не е продал в Европейския съюз, на световния пазар, където цените ще се повишат, и той ще го продаде за повече." Търся милиард евро заем. Купувам руския нефт и го препродавам на световния пазар. Ще назнача Урсула за заместник директор.

Браво на това правителство ! Въпреки че го хулят, саботират и се опитват да го свалят с всички средства, то защитава интересите на България, както никое от последните 20 годин.

По-долна измет от нашите рашки подлоги , няма ! Примерно 2009г боце подари на путлер сабака . Лиза му мазнишки задника и от благодарност , няколко месеца по-късно путлер по браЦки едностранно ни спря газта ! Преди месец отказахме да плащаме в рубли а като Гърция в евро . Пак по браЦки путлер едностранно спря нашия газ а този на Гърция , не ! И в двата случая нашите жалки рашистки подлоги целуваха задника на путлер и плюха по България ! Жалки амеби , гнусни сволъчи !

Павка, хайде да ми обясниш как без да платиш, ще ти доставят газ, просто трябваше да се плати директно в руската банка, както правят в момента останалите държави, без Полша, че те са русофоби. Какво ти е виновен Путин???? Виновен ти е Киро, който пуска инсинуаци. За съжаление доста хора още му вярват. Но един път излъгал, ти трябваше да помислиш преди да търсиш вината в друг, а може да си просто русофоб.

Я върни малко ролката ! Газта беше спряна при наличието на платен аванс ! За 2009г нещо ?

Джаф, джаф :))

Припозна се в поста ми амебо и бързаш да се индикираш ?

Павка лапай уя.

Ами това само показва, как като сме омазани с далавери на политическо ниво, страда обикновения човек. Защо да им спират на Гърците? На тях им опростиха дългове, дърпаха заеми с по-ниска лихва, въпреки че са в Нато техни военни не ги пращат тук и там за разлика от нашите... Та кое не ти е ясно? И какво значи "спрели" ни газта? Като не плаща не получаваш! Пък като сме толкова отворени, що спряхме Южен поток? Или не е защото чичко Сам е на далавера да ни доставя с платноходки и да сме зависими от тях. Откажем им газта, не ни дадат самолетчетата.. Пък Гърция е от любимците на короната. Нас всеки ни клеца. Дори и за Унгария и Словакия ще има по-добри условия щото странно ама имат политици.

ТЛЪСТА ДЖЕНДЪРСКА ЛЪЖА ! ТОЧНО ОБРАТНОТО - КОГАТО СВЕТА ВИЖДА, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА "УРАЛС", ДЖУДЖЕТО ЩЕ ГО ПРОДАВА С ОГРОМЕН ДИСКОНТ, САМО И САМО ДА ВЗЕМЕ НЕЩО .., КОЕТО И В МОМЕНТА ПРАВИ В АЗИЯ -И НДИЯ И ИНДОНЕЗИЯ КУПУВАТ С 30% ДИСКОНТ ТЕЖКИЯТ КЮТУК "УРАЛС" ВИДЯХА СЕ ЯСНО ТРОЯНСКИТЕ БОКЛУЦИ В ЕС - БЪЛ-Х-АРИЯ И ШВАБИЯ, ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОЙТО Е РУСКИНЯТА - ЛАЙНЕН (ПРЕДЦИТЕ И СА С БЛЯДСКИ ПРОИЗХОД)

Ами в такъв случай Урсула фон дер Лайен работи в полза на Путин :))

ДА ВИ ПИКАМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ВИ ПИКАМ, И НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОЦТИ, И НА САНКЦИИТЕ, И НА САМОБИЧУВАНЕТО, И НА КУХИТЕ КРАТУНИ ДА ВИ ПИКАМ!!! "АЗ НЕ ИСКАМ НА МЕНЕ ДА Е ДОБРЕ, АЗ ИСКАМ НА ПУТИН ДА МУ Е ЗЛЕ. перефразиран шоп А НА ПУТИН МУ Е ОЩЕ ПО ДОБРЕ, ЗАЩОТО САМИ СИ ПРАВИТЕ ДА ВИ Е ЗЛЕ!!! мое заключение

Ами пали директно в пРассия да подпикваш газ на воля пик льо !

ДА ВИ ПИКАМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ВИ ПИКАМ, И НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОЦТИ, И НА САНКЦИИТЕ, И НА САМОБИЧУВАНЕТО, И НА КУХИТЕ КРАТУНИ ДА ВИ ПИКАМ!!! "АЗ НЕ ИСКАМ НА МЕНЕ ДА Е ДОБРЕ, АЗ ИСКАМ НА ПУТИН ДА МУ Е ЗЛЕ. перефразиран шоп А НА ПУТИН МУ Е ОЩЕ ПО ДОБРЕ, ЗАЩОТО САМИ СИ ПРАВИТЕ ДА ВИ Е ЗЛЕ!!! мое заключение

Руснаците отдавна трябваше да са фалирали и да са измрели от глад. Май някой си плаща под масата. Както при бай тотю, някои са по равни от други по отношение на санкциите. Нищо, де, героите първи ги отстрелват.

Ами те рашистите са отдавна фалирали и леко , полеко измират от глад . Не случайно от началото на войната има повече емигрирали рашки от пРассия отколкото украинци от Украйна :)))

Преди няколко години когато петрола се продаваше на отрицателни стойности а ние купувахме рашистки такъв на 50 долара , щото Нефтохима можел да работи само с рашистки такъв , нашите рашки подлоги не страдаха а сега вият на умряло ? Е , оказа се , че можем и не само рашистки петрол да преработваме , явно за това е тоя вой и стенания ?

Ти и австралийски може да преработиш. Само че може ли да си позволи портфейла ти 5 лв. за литър дългосрочно?

Какво не схвана от "отрицателни стойности" и 50 долара барел ? Явно четенето с разбиране не ти е силна страна ?

Павка, схванахме че си Кирчо, ако не си ти, си много зле с мисленето.

Връх на демагогията. Нямам думи. Да купуваме петрола на Путин, за да стои беден. Азовците от Азовстал били не в плен, ами евакуирани от руснаците. Думи нямам.....бабичката ептен е изфирясала. Само знам че идва голяма криза с парите.

Ние ще купуваме още две години а ЕС още шест месеца и до там !

После? Пак руски петрол ама реекспортиран от трета страна, станал вече демократичен петрол. Сега с газът е същото. Ени и Омв няма да спрат да купуват руски продукти. Хубаво е че има бушони като нас, за да види Европа какво може да стане при пълен блокаж.

Специално OMV отдавна водят преструктуриране от към цялостно отказване на рашисткия петрол . Дори искаха да закупят Плана и да я преоборудват за работа с изцяло не рашистки петролни продукти но нашето рашистко лоби не позволи .

Защо пише Bloomberg в началото на заглавието?

То бива гьонсуратлък, но такова като на европейските джендъри...няма думи за него. Путин начаса трябва да спре и газа, и нефта на,всички философи със санкциите от Брюксел и измекярите им

Ще го спре а денги от где в педеРассия ?

Блумберг да го духа!Ако имахме свестни политици ще си получаваме отсрочка за колкото години си искаме,пич.майч. на блумберг шибани ционисти!

"...Трябва да внимаваме, защото при незабавно пълно спиране на доставките той може да изпрати нефт, който не е продал в Европейския съюз, на световния пазар, където цените ще се повишат, и той ще го продаде за повече. И това щеше да напълни военната му каса. Трябва да действаме стратегически в това отношение. Важно е да се погрижим да изпразним военната му каса." Това изказване някакъв майтап ли е или тази жена е в някаква паралелна реалност?! В резултат на тази стратегия и действия, Русия стана и продължава да става много по-богата, по-силна и автономна, а цяла Европа сърба попарата на марионетките, начело с Урсула.

Обяснението за това каква тактика ще приложат, за да отслабят военния бюджет на Русия - е смехотворен! Тези са абсолютни палячовци! Путин е много противоречива фигура, с доста тъмни страни, но за това минава за печен, защото на фона на нашите посредствени административни слуги на САЩ, всеки , който защитава интересите на страната си се превръща в гений. Само на базата на контраста с управлението на ЕС. САЩ са в разруха и голямото тежко тяло на тази държава вече е в ускорение надолу. Русия използва първата възможност да си реши належащ стратегически въпрос: нацистите в Украйна, които САЩ се готви да използва срещу Русия, като ги вкара в НАТО и ги използва като маша. И понеже Путин предприе своевременно прочистване на тази истинска паплач (за справка стотици видео материали, които показват какви пошляри нацисти получават пари от държавата, за да създават втори и трети слоеве на власт и инструменти за управление от САЩ), големият шеф на ЕС прави европейците на маймуни, като дърпа конците на добре привързани администратори на ЕС. И ето ти цирк: има вето, няма вето, вето толкова, вето онолкова - голям цирк! Щели да качат цените на петрола?! Ами таралаковци мръсни, сега да не би да е по-ниска?! Путин продаваше на абсолютно същата цена, а пазарнтана се вдигна с едни 20-30%!!!! Кой го направи? Ами Администраторите на ЕС, които са добре привързани и упралвявани от кукловодите от САЩ. Така беше и с ваксините против Ковид - поради мутации на вируса спряха да действат, но заповедта от САЩ беше да се оттъргуват, за да влязат милиарди в хазната им. Е, направиха 200 милиарда само от предателството на европейските администратори!!! Тези пари ние ги заработваме, а САЩ ги получават наготово. След това ще ни ги върнат като американски бази, които ще ни подчиняват: няма да имаме право да арестуваме, да съдим и т.н. нито един американец, който е писан, че работи в такава база! Т.е. ставаме безправни роби в собствената си страна. И сме си и платили за това, със сигурност с повече от десятък, като се има пред вид какви парични потоци текат към САЩ по всички линии. Сега ще им купуваме и шистовия газ, както стана ясно, а цената вероятно ще се определя от тях. Как са били нещата в турско робство? Българи са плащали на турците, че като ядат баницата, си търкат зъбите. Ето ти сега същото със САЩ, но в модерен формат, който масовият европейски тъпак още не е разкодирал. Понеже умът му е заето със следващото му пътуване на майната си и кога ще е следващият мач, да пие бира. Мухльовци.

Това е гавра с населението, къпете се по-малко, яжте като се ограничавате, спете на студено, не си карайте колите, работете повече..... И всичко това защо? Тъпи обяснения, за малоумници, политиците ни дадоха в изобилие. Само не разбрах защо всички държави в ЕС, изключат Полша и някоя др. държава трябва да се молят за благополучието на народа си, а да Путин богатеел.... А пък ние с тези мерки обедняваме.

Това означава ли, че войната и проблемите около Украйна няма да приключат до 2 години??? Интересно ми е, ако войната приключи сега дали ще падне цената на нефта??? Едва ли!

Как допуснахме с незаинтересоваността си подобни антиевропейски да ни управляват???? Ако не те изметем, както и родните тарикати, много зле и се пише на ЕС. Трябва да си сляп за да не виждаш задаващата се агония. Там няма да има общоевропейски ценности, а самостоятелно оцеляване.

Това от което имаме нужда- няма санкции.Ех този лош Путин!

Русия и Газпром вдигнаха цената на газа 3 пъти за година.... въпроса е защо?

Спот пазара определя цената. А дългосрочните договори не променят цената

Не Газпром, а борсите ни дигнаха цената. Политиците от Брюксел си запушиха ушите Медведев като предупреждаваше до какво ще доведе решенията на псевдополитицине ни.

очакваме протест на Възраждане и ВМРО да затворят някое кръстовище... другарят Янев да се възмути,че да не го забравят избирателите догодина

Чемодан, вокзал, куев мръсно долно хохълско говедо! Друм!

"Ако искаш да поведеш хора на гибел, кажи им, че ги водиш към слава." Шарл Морис дьо Талейран (1754-1838) - френски политик и дипломат

_stankow

Урсула два пъти изкърти мивката ! "Ще си спрем газа, за да не може да ни го спре Путин" и "Ще купуваме нефт, щото ако не купуваме той пак ще го продава, и то по-скъпо" Шедьовър ! Поне да си трае, поне да не го казва ! Нобелова награда - тройна - за мир, за икономика и по медицина, нали е гинеколожка. Също и Шнобелова премия - антинобелът. И като ги вземе - оставка ! Стига толкова простотии, вече не е смешно !

"Винаги трябва да намираме точния баланс, за да не навредим твърде много на икономиката си, защото това е най-силният лост срещу тази агресия на Путин. Вземете например нефта. Трябва да внимаваме, защото при незабавно пълно спиране на доставките той може да изпрати нефт, който не е продал в Европейския съюз, на световния пазар, където цените ще се повишат, и той ще го продаде за повече. И това щеше да напълни военната му каса. Трябва да действаме стратегически в това отношение. Важно е да се погрижим да изпразним военната му каса." Значи купуваме руски петрол на зло Путина, и така го сдържаме, защото ако не го купим той ще го продаде на световните пазари на много по-високи цени. Охуеть! Тоя урсула си е парче икономист отвсякъде! ха-ха... Потресен съм какви гниди безмозъчни ни представляват и вземат решения вместо всички нас!? Без избор от никого!? Този гноен ес трябва да бъде разтурен моментално!

демек ,вместо да му скачам на ку..ра на Вова Путин ,по добре да му въртя свирки, то не се смята за еб..ан!

Може и жопу да му дадеш и пак да не го броиш за секс. ха-ха...

Браво Щерев,понякога говориш умни работи.

Я-а-а-а, Щерев се опитва да мисли!!! :)))

За да победим Русия ще и купуваме нефта за да не го продаде по-скъпо на други…ЕВРОИДИОТИИИИ!!!!!!

Европейският съюз се разпорежда с руския петрол като свой Ами, ако Русия откаже...

Няма да откаже, показаха че са коректни партньори, и като такива си изпълняват ангажиментите, каквото и да им коства. Но си вадят поуки.

Най - важното е Путлер да пукне.

И какво - седиш и чакаш украинците да ти изпълнят желанието ли? А ти няма ли да поемеш на изток?

ама друг път, щото сега сме се наакали

1. нефтопроводът "Дружба", освободен от санкциите, стига до Германия. 2. през 2021 януари платих 100 лева за газ, отопление и топла вода. за Април 2022 - 140 лева без отопление. Защо, Просто ?

Скъпа урсуло, пренасищането на пазара с дадена стока води до спад на цената

При нея не са важни пазарните принципи, а смсите.

Сметка без кръчмаря! Кой от Русия ви гарантира,че тя ще продава този петрол?

Путин откаже да ни доставя петрол? Тогава какви ще ги дъвчете ? Нещастници загубени !

Ти правиш ли разлика м/у това някой да ти откаже доставка до това някой да ти наложи ембарго ?

а ти правиш ли разлика между 2,18 лв. за литър бензин и 3,10 лв. за литър бензин. като сложиш ембарго какво ще постигнеш

Седи човек гледа непонятното щастие на Лорер на тази новина и се чуди " А бе тоя пич на какво се радва ? " Радва се може би че с 2 години може да отложат теслата която ще дойде след това така ли? Радва се може би че това решение след 2 години ще пренасочи търговията с петрол пред друга дестинация която ще облагодетеслтва на някой гео-политическите му интереси? Я да си представим хипотетично че след 2 години забранят внос на руски петрол и претролни продукти и се окаже че цената на руските са по-ниска от таиз към която ни бутат тука някой ще ни компенсира ли за загубите или ще потупат по рамото Киро че пак е показал че е голем герой пред Запада ? На мен ми се струва ъпсурдно някой да те задължава да купуваш една стока на цена , която хипотетично може да е по-висока от това което ние може да намерим за същата стока от другаде ?!?!

Национализирай Лукойл.

и какво ще стане като национализираш Лукойл. имай в предвид че горивата в България са най евтини. като го национализираш откъде ще вкараш евтин нефт. може би ще разчиташ на нашите партньори да ти продадат евтин бензин и дизел? може би австрийците ще изнасят бензин с 20% отстъпка спрямо този който продават в Австрия.....на това и ще разчиташ, на евро атлантическата солидарност.... а и защо трябва да разчитаме на някой. не е ли време българските политици да почнат да мислят за нашите интереси, а не на САЩ. интереса на САЩ е единствено САЩ да са на първо място във всичко. това са го казвали не един или двама американски президенти. за САЩ е важно да няма силна Европа, силен Китай, силна Русия. САЩ многократно са погазвали интересите на Европа и са си гледали само техния интерес и не са се интересували от последствията за Европа. едно от последните беше войните които направиха в Ирак и Сирия. след това целия бежански поток оказа натиск върху Европа. имаше скандал с Китай и накрая САЩ се договори с китайците, а цената се плати от санкциите дето Европа сложи на Китай и накрая самата Европа изгуби, а САЩ спечели. сега дойде войната в Украйна. САЩ изсипаха десетки милиарди за въоръжаване на Украйна и подготовката й за война с Русия. когато свърши войната, отново Европа ще плати цената за възстановяване на Украйна. съюзът на Европа и Русия е много опасен за САЩ. от една страна има технологични държави с много добре образовано население, от другата страна имаме държава която има много евтини ресурси които позволяват на първите да произвеждат високо технологични продукти на ниска цена. а това не е в интерес на САЩ. от 2014, след Крим, САЩ се опитваше да спре Европа да купува газ от Русия и да наложи собствения си втечнен газ. в същото време САЩ продължаваха да купуват нефт от Русия и спряха едва преди месец...дори не се знае дали са спрели или просто минава през няколко фирми. интересно е че САЩ наложиха стотици санкции на Русия, а от всичко това печели единствено Русия. високите цени на ресурсите само водят до по високи приходи за Русия.

Хайде де,да видим колко е смел.

Една неизбрана от никого лелка си управлява България, пък вие си ходете на избори.

А ти искаш неизбрания от никой Путин ли да управлява?

Аз искам България сама да решава от къде и е най-изгодно да се снабдява с енерго-ресурси а не някой там някъде да решава вместо нас. Ние да не би да сме под някакво робство ?

За теб какво - върхът в живота ти е да си избереш робовладелеца ли? Някои си мечтаят за независимост и свобода на решенията.

Урсула е служител на ЦРУ, не и дреме за Европа, важно е бизнеса на мъжа и да просъфтява.

Ако е така е добре.

Всички платени мерзавци от 5 колона на слугинските медии на Мустафата - ,прокопита,капитали,дневници,бтв,нова ,дойче зелета ,фрог,сега,евроком и прочие нпо хрантутници и паразити драскотят тук срещу Великата Осовбодителка Русия и своят народ за паница грантове- Дайновци,Смиловци,Минджевци,Дичевци ,Академици !

на наборната Урсула фон дер Лайен некой трева да и обясни приказката "отпред смок, отзад магаре"

7 копе.ета от 3 пушки е изс.ала тая уруспия. Дали ще я упляши едно пършиво магаре и деменционен смок?

Голям инат, голяма работа в този ЕС. Слушат САЩ и ще убиват Путин и Русия. А, бе серсеми ЕС има обективни потребности от взаймоотношенията с Русия, кой, естествено американците ви насаждат в тъпите кратуни идей като руснаците ви заробвали икономически, парите ползвали само за война и подобни. САЩ са ви завладяли и те са печелившите, отървете се от руските доставки и ще цъфнете и вържете. Орбан и Унгария са най-свястните в ЕС, но не ги тачат и слушат, а си правят каквото им каже САЩ. САЩ чрез НАТО като инструмент юрка ЕС както си иска. ЕС е много заблудена структура в политиката, нямат собственото аз и Европа независима от никого. До къде ще ни докарат с ината си?

Баба Урсула пак изкърти мивката с обясненията си.

Фаянсаджии като теб не разбират от политика.

моето куче като му подхвърля парче кренвирш и то се радва и върти опашка. жалко за БГ политиците че се "радват". вместо да се борят и отстояват БГ интерес, те се радват че някъде нещо са им дали.

ЯНИЧАРИТЕ СА НАЙ- СТРАШНИТЕ ....

Карабините...

В бившата нацистка Германия крадяха имуществото на евреите, само защото са евреи. В сегашна Германия, наследник на 3-тия райх, крадат имуществото на руснаците, само защото са руснаци. Къде е разликата?

Руснаците ограбват Украйна,руското имущество трябва да обезщети разрушенията и кражбите.

Как?! Като стане собственост на германското правителство, което по същество не е никакво правителството, защото канцлерът е подписал бял лист преди да встъпи в длъжност - т.нар. "Дер Канцлеракт". Как ще ги "обезщети"? Като им прати стари танкове и гранатомети с изтекъл срок половината от които не стрелят? Как? Като им продава по-скъпо руска газ от СП-2? Как?

Сверхприбыли Газпрома, причем только за 4й квартал 2021 г., полностью окупили магистральный газопровод (МГП) Северный поток 2, готовый к эксплуатации, но не сертифицированный ЕС. В начале мая 2022 г. Газпром сообщил, что принял решение задействовать избыточные российские сухопутные газотранспортные мощности МГП Северный поток 2 для развития газоснабжения регионов Северо-Запада России. Так что в случае принятия немецкой стороной решения о вводе в эксплуатацию МГП Северный поток 2 в работу может быть включена только 1я нитка газопровода со 100% загрузкой, включение в работу 2й нитки будет возможно не ранее 2028 г.