17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Размера на заплащането и допълнителните облаги предопределят желаното работно място. Всичко останало са глупости.

Друг път! Аз по-голяма скатавщина не съм виждал. Нека статистиките да показват каквото си искат.

Нямаше ги тези отговори в измислената анкета. Дира са я направили, без елементарно предварително проучване. Трагедия на всички нива е държавата, всеки нешо прави, дето не му е работа.

Ами прощавайте, ама ако трябва да отделяте между 1 и 2 часа за отиване до и връщане от работа и добавите половин или един час обедна почивка към поне 8 часовия работен ден... Колко продължителен става вашият работен ден - май отива към 10-11 часа... Продължителността на денонощието е ограничена все пак само в рамките на 24 часа. И реално за вас и близките ви не остава почти никакво свободно време. 24 часа-8 часа сън = 16 часа-11 часа за работа - 5 часа. Едва 5-6 часа в които да си починете и свършите нещо за себе си, близките си и други ПОЛЕЗНИ неща...

Със сигурност парите са важни, но ако имаш семесйство, не искаш да си губиш 2 часа в транспорт. Да не говорим, че работата никога не е 8 часа, а е поне 10 - 12, така че хоум офиса е много добра възможност. Ако не може офиса трябва да е някъде близо до дома.

Що не вземеш да провериш в Щатите например колко време ти трябва за да стигнеш до работното си място? В повечето държави хората от средната класа пътуват между един и два часа за да стигнат до работното си място тъй като не живеят в центъра на града където работят а живеят в покрайнините където е по-чисто и няма толкова шум. И все пак-ако в офис който е на два часа път от тебе ти предлагат 15000 заплата. А пък офиса който е в същата сграда в която и ти живееш ти предлагат 5000. Ти ще отидеш да работиш за 5000 може би?

Хората предпочитат да работят наблизко но за малко пари. вместо да пътуват до по-отдалеченото работно място и да взимат двойно и тройно например. Хората които работят добре платена работа обикновено живеят в покрайнините на градовете и са доста далеч от работното си място.

Някой в тази държава задава ли си въпроса, защо едни държави имат висок стандарт, а други не? Много просто- едните се съобразяват с интересите на хората и предлагат изгодна за тях работа. Така държавите с висок стандарт, отдавна имат 6ч. работен ден и то за най- натоварените отрасли. В Дания, лекарят те лекува по интернет и само му виждаш очите ако трябва да те приемат в болница. В България още живееем с порядките на комунизма и се чудим, защо нищо хубаво не се случва. Ами ако тези порядки бяха сполучливи нямаше да падне и скапаният комунизъм :). Имаме свръх корупция, свръх крадене на евро средства, свръх ескплоатация на работното място и пр. На всичкото отгоре, всяка нова компания, въвежда 3 сменен режим на работа и хората припадат по уличиците. Такъв геноцид и през комунизма нямаше.

Ти що не кажеш какви са улиците в САЩ и какви са в България? В САЩ 300км. не ги усещам, а тук като мина този пробег и все едно съм копал цял ден. Айде стига сте се правили на приятно разсеяни.

След година и няколко месеца работа от вкъщи видяхме че хората работят дори повече в този режим. Ако някой иска да се скътава, то може да го прави успешно и в офиса. Работодател ориентиран към резултати не го интересува къде си и кога си а какви са ти резултатите.

Както казва мой бивш шеф....Трябва да си излезнете от зоната на комфорт!

Тази мантра - излизането от зоната на конфорт - вече се отрича... Аз пък искам да си разширя зоната на конфорт - каквото и да правя, все да ми харесва, да не ме стресира и по този начин да съм по-продуктивен.