Коментари - Близо 1/4 от имотните сделки в Лондон се осъществяват през WhatsApp | Бизнес.dir.bg
назад

Близо 1/4 от имотните сделки в Лондон се осъществяват през WhatsApp

Ръстът съвпада с период на хаос на британския имотен пазар, по време на който кредитори оттеглиха стотици сделки за ипотеки

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Близо 1/4 от имотните сделки в Лондон се осъществяват през WhatsApp | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напоследък (последните 5 -6 години) се занимавам с имоти. Често ми се налага да купувам и да продавам. Недоумявам обаче, защо всички обяви в сайтовете за имоти са от "брокери"? Толкова ли е трудно, ако продаваш да пуснеш сам обявата си? Толкова ли си богат, че с лека ръка си готов да се разделиш с 10 - 20 хил. лв. за комисиони? А когато купуваш, толкова ли ти е все едно какво ще купиш, не искаш ли сам да избереш жилището си? Да, повечето хора не са на ясно, че "брокерите" не вършат никаква полезна работа, те не свързват страните по сделката, а точно обратното - разделят ги! По никакъв начин не гарантират изрядността на документите, а само комисионата си. Всъщност, те не подпомагат, а са пречка в пазара на недвижими имоти! Та, ако сте решили да правите сделка с недвижими имоти, по-добре действайте сами. Ако купувате наемете адвокат да ви прегледа документите, ще ви излезе няколко пъти по-евтино и милион пъти по-сигурно. Когато продавате - ами тогава нямате риск, единственото нещо, което ви интересува е парите да постъпят в сметката ви.

Във Великобритания е почти невъзможно да си купиш имот БЕЗ посредник (агенция)! В България Е възможно, защото пазарът е малък.

SANO V ABSURDISTAN MOGE DA STANE "sdelka " bez BROKER !!!!!!!!!!!!!

Баце, за всяко нещо си има чалъм. Всеки може да си оправи водопровода или колата сам. Ама друго си е до го прави добър специалист. Те така.

Близо 1/4 от имотните сделки в Лондон се осъществяват през WhatsApp Не пишете глупости бе! Имотните сделки във Великобритания са особено регулирани. Идиотите може и да си търсят купувачи през приложението, но самите сделки се осъществяват в строго регулирана среда.

Ти нали не си природно тъп, че да обясняваш виц като на малоумни?! Там продавачите си пускат снимките и обявите, а куповачите ги харесват, разглеждат и избират. Ествествено е, че самата сделка след това се случва по съответния съдебен ред.

Те тия апартаменти сигурно и празни стоят. Народът обезумя да си влага парите преди инфлацията да ги изтрие и така надуха още повече цените...

Значи 3/4 от сделките не се осъществяват по WhatsUp

Една четвърт са милиони все пак ... и се разраства

В англето не ползват Viber но да ви кажа и по социалните мрежи не са. Най честото средство за лично комуникиране е слава богу e-mail. Няма как да сгрешиш с това. Всички акаунти и връзки са там. И най важното има го черно на бяло архивирано

Прав си! Почти никой не използва Viber. WhatsApp се използва доста. Но имейлът си остава официалния начин да бизнес комуникация. Разбира се, Teams, също е разпространен сред бизнес и академичните среди.