Бизнесмен: Токът се увеличи над три пъти, адекватната компенсация е 75%

Никой в света не работи с електроенергия "Ден напред", казва Красимир Дачев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този "бизнесмен" го познавам лично от самото начало на забогатяването му. Няма такъв боклук!

Ми то тока скочи в цял свят! Така че и конкуренцията на българските производители плащат даже и по-скъпи ток и газ. А според информация от Пътна полиция в България през последната година са скочили драстично регистрациите на Ферарита и Ролс Ройс-и.

Ако махнат Ерепетата, вкарат в затвора няколко чужди агента(руски и американски) които са и депутати и министриа и спрат да пълнят джобовете на 20 човека от износ на електроенргия за Юакедония,Сърбия и Турция, а атолната индустрия стане изцяло държавна като по Конституция е природно богатсво и принадлежи на народа електрическите сметки ще станат по 10 лева неограничено потребление за домакинствата.Дотогава " Да живее демокрацията".

Ами и цените на произведените стоки от бизнеса се повиших в пъти. Компенсации могат да искат само произвдители на стоки и услуги, които не са повишили цените на своята продукция.

Ама защо нищо не казахте за мутрата бойк0? Нали той беше вече вашия човек. Какво направи той освен да краде от всичко?????

КУР социалиЗЪМ, казъм!!!

Къде изчезна теменужката - да обясни за ,,пазарните цени на тока" ?

Като начало може да спрат субсидиите за американските ТЕЦ и парите да отидат за компенсации.

кирчо и каратист го направиха. боже боже. смешници. махайте се от властта. боклуци. махайте се от България. лъжци.

...да си увеличават заплатите....

айде гледайте си работата , наглеци, цялата държава ще им плаща тока. Закривай и сотивай в Бангладеш да правиш "бизнес"

Когато обикалям магазините не виждом нито една българска стока. Какво произвежда този бизнес, или той съществуава само за да точи държавни пари? Помощи се дават на социално слабите, за какво ни е социално слаб бизнес. Да фалира и да идват истинските бизнесмени, а не такива станали фабриканти за по един долар от приватизацията на Костов.

Ако не беше стрян АЕЦ Белене, сега щеше да има печалба от 10 млрд лв или цената на тока щеше да се няколко пъти по-малка! Кога ще се потърси отговорност за престъплението - спиране на АЕЦа?

Нямаше да бъде унищожена и АЕЦа ни....краварите плануват всичко, за разлика от вас дебили....

Какъв е тоя бизнес,който иска гаранрирани ПАРИ!Всеки трябва да знае,че който прави истински бизнес има и риск от фалит,при смяна на власт,нови правила,международи проблеми,пандемии,никой бизнес не е абонирн за сто процента печалби!

Разбирам те, но недей да лъжеш, тъй като е пълно с български стоки по магазините. Това, че не ги ползваш или не знаеш, че са такива, не прави лъжата ти вярна.

Тук не е до компенсации,тук е до премахването на определени кръгове,които печелят на гърба на хората!

Пръв приятел на ББ и Цветелина Бориславова - дори спряган за нещо повече от само приятел. Седнал да ми разправя за компенсации. Навремето като взе куфарчетата с парите това ченге на ДС и си накупува заводи за по 1 лев, тогава мълчеше, не приказваше. Да вземе да излита в космоса и да се не връща повече.

"кръговоете" ще се увеличават, всеки иска да е на държавна хранилка,

Защо не се сърдиш на Бойко тиквата когато освободи тока и газта, всичко пазарно без договори и ето. Но пък той ви даваше обществени поръчки как да харчиш ръката, която те храни.

Ма не го занимавайте Кирчо с глупости беее. Той си има задачи спунсати от мустафата. Ваксинация, сертификати, ИК, ескимосите в ЕС, всичко друго е дистракция от правия път.

А когато бизнесът прави Печалби и Свръхпечалби .. ..той "Бизнесът" ...Разпределя ли печалбите измежду Работещите във бизнесите ? Или Бизнесът си купува нови супер лимузини ,Суперкъщи,Супер любовници за сметка на жалки заплати които дава?!? И Защо работещите за Бизнеса Данъкоплатци...са длъжни сега да дават плащат Милиарди на Бизнеса ! Нали Пазарни условия! Бизнеса да си Фалира кротко и да не наглее...работещите ще отидат при други жизнени фирми. И без това има ужасен недостиг на работна ръка във всички сфери.

Ти се побърка. Държавата сме всички хора. Плащаме данъци и ти искаш компенсация 75%. По тази логика, аз искам увеличение на заплатата със 75% от работодател, като теб. На мен не са ми пипали заплатата от години.

По добре държавата да спре спекулата на енергийната мафия отколкото да плаща от общите пари пак на същата мафия. Фирмите на ДПС в енергетиката вдигнали нормата на печалбата на над 200 %. НАП къде гледа, а за КПКОМПИ да не говорим.

Нали искахте пазарна икономика? Що ревете сега и искате помощ от държавата?

Исках да си купя рибено масло таблетки . Веднага ми предложиха най-скъпите 48 лева , после на друга фирма 27 лева . Попитах български няма ли , чак тогава изкараха на 8 лева , но ми пбясниха че рибеното масло е китайско наша фирма само го пакетира . Предполагам , че много неща са така !

Нали ни проглушихте ушите с тази пазарна икономика, бе?! За какви компенсации говорим? Пазарът определя цената. Плащай и си посипи главата с пепел, защото реалната икономика е това: кой кого ще прекара на пазара.

Глей сега, служительо, бизнесът иска 75% компенсация за цените на тока. Същият ток, който ти и семейството ти плащате в пъти под цената, която е принуден да плаща бизнеса. Фирмите плащат безобразно високи сметки за да можеш ти и семейството ти да плащате именно субсидиран ток, по изкуствено намалени цени. Само дето бизнесът не издържа вече финансово и ще пусне на борсата точно служителите си, защото няма пари с които да им плаща. Сега разбра ли?

Чудесно, тогава нормалната индексацияма ВСИЧКИ заплати също трябва да е 75%. Защо за бизнесмените може, а за работещите не може ? Моля някой да ми напише смислен отговор ?

И всъщност къде са така наречените български профсъюзи ?

"бизнесмен",който не си изчисти боклуците от двора на предприятието си и се запалиха.Сега да не дава акъл.

Пред бизнеса.За поредната лапачка.

Българско рибено масло май няма от много години. Ама не се хващай с тия мизерници, поръчай си Cod Liver Oil от някой европейски сайт, има по-добър 3-6-9 профил и е доста по-чист.

Не е вярно че се е увеличил "над три пъти". Алчен мошеник...

В Румъния токът за биснеса е. 0.18 лв, в Сърбия 0.13 лв. Това е.

Аз работя в офис, само климатик и компютри. Токът се увеличи 4.3 пъти.

Ако едни сега губят, други бая печелят. Обединете се, бе, държавата е за всички, не само за вас.

Нали е пазарна икономика.Рискът от загуба и печалбата са за сметка на бизнеса.

Франция има 58 действащи ядрени реактора, там енергията е една от най-скъпите.

Бизнесът да не забравя или тънко пропуска в своя полза, че икономиката ни е скачен съд с тая на ЕС. Проблемът с цената на енергията всички го знаят защо и как се появи! Има виновни за повишаването ѝ, но няма кой открито да признае кой и защо е виновен. Всички политици се страхуват да кажат Царя е гол!

Каква пазарна икономика? Сега като увеличат тока за битовите потребители-друга песен ще запееш.

Целта е да фалират фабрики и заводи и да внасяме от европа . Байко защо спря АЕЦ Белене . Къде са парите 8 млрд. Евро ? Реактора да се сложи в Козлодуй има изградена инфраструктура . Това са българските управници , от носа си по-напред не виждат .

При положение че бизнеса си калкулира увеличението на тока в крайния продукт няма логика да се плащат компенсации. Компенсации трябва да се плаща на потребителите които купуват скъпи стоки без да са получили увеличение на заплатите от същия този бизнес

Напротив!!! Авантата за 10 години напред виждат!!!

защото си е тяхна и има кой да купува!

Като пуснат и гражданите на свободния пазар, ще видите пазарна икономика, първи ще заплачете за компенсации.

Не разбирам, като има помощи за тока, защо пак вдигнаха цените на всички стоки с над 30%. Май гледат да се налапат, пък после квото стане.

Как темата за тока измести темата за Боко и каскета. Тез юнаци новите Що не си следват обещанията барем. Нали първо Боко и каскета щяха да са под отговорност? Сякаш тока се е дигнал от 25 дена. АЙ сиктир ..

Защото допусна диктат на чичо им Сам. Измислиха разни схеми и хипотези как да се търгува с Русия, която пък искала да си търгува стоката неправилно.

Компенсират само бизнеса. Собствениците на фирми си прибират компенсациите и пак вдигат цените на продуктите си. Нито повишават заплатите на работниците, нито запазват цените на произведеното. По-добре е бизнесът да не получава никакви компенсации, а всички средства да отидат при крайните потребители.