Бизнесът приема компенсацията за тока над 185 лева за мегататчас и без таван

От АИКБ вярват, че разчетите, които са представени на президента ще послужат да се вземе едно по-добро решение от първоначално предложеното, за да се постигне справедлив компромис

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми да продават яхти,самолети ,вертолети,автомобили, къщи и др. и ще си доплащат тока; Нали капитализъм, а те цоцат държавата за собствен джоб

Гриша Димов https://business.dir.bg/…/biznesat-priema-kompensatsiyata… - изнес ли. Това е тотално кожодерство. ръкнатпред Радев защото са уверени, че ще им ходатайства пред МС, нали така се говори, че е негов проект ПП. Де фаакто искат от президентът да излезе с Обращение пред народа и да иска той да се съгласи да осигурява перманентно компенсации за загубите на бизнеса така че нормата им на печалбата да не пада под традиционното ниво, за да може успешно да изнасят капитал в офшорки и за различни гуляи. Пледират за допускане на теч от бюджета; май че Асен ще проспи и този теч освен онези 30 000 с които богопомазаха застрахователите. с пари от бююджета.

Пазарна икономика - сам да си определя цените, но иска и помощи от данъците . От напечатаните пари има за всички .

Защо с парите от моите данъци ще се компенсират богатите бизнесмени, да фалират, да си закрият дейността като са некадърни. Не виждам смисъла да се помага на богатия , а на социално слабия не. Тоя мършак с бялата коса обикаля студията да се жалва като гей циганин. Най-добре да се национализират всички частни фирми, няма никакъв смисъл от тях, щом аз с моите данъци трябва да ги компенсирам и издържам...

Това е новият социализъм, който западняците измислиха. Печатат пари да ни обезценят спестяванията и раздават наред за ток за газ на бедните за социални и инфраструктурни проекти от данъкоплатеца - също като в соца взимат ти парите по нов начин. Те защо имотите се изстреляха до небето - защото е единствения начин да се предпазищ, но и там ще измислят нещо.

В крайна сметка, битовите потребители, индиректно-чрез стоките и услугите, заплащат тока на фирмите. Та не разбирам защо има деление на битови и небитови. Трябва да има една цена на тока и тази цена да е за цяла година, за да може всеки да си направи ценообразуването, а хората сметката. Септември се приема цената на рока за следващата година и така е предвидимо. А не всеки месец - нови цени на хляба, на тока, на олиото….

Най-голямата кражба е да се хвърлят държавни милиарди за подпомагане на частен бизнес. За какви ни е такъв социлно слаб бизнес?

Ама тия милиарди идват от малоумната борса, която надува тока от 70 лв на 700 лв.

Имах усещането, че ако не от 30 години то поне от началото на хилядолетието БГ е вече капиталистическа страна с частни фирми и индустрия. Последното означава, че на тях им се остава да менажират 60% от БВП както си искат и по възможност без държавата да им се бърка. За тях няма задължение за конкурсно назначаване, няма обществени поръчки, смешен данък 10%, екскурзии под формата на тим билдинг, до морето с фирмената кола - пълна свобода. За другите на държавен бюджет - каквото остане, цените - каквито бизнеса каже. Ами като е така драги БГ капиталисти защо ревете за държавна помощ? Когато печелехте и пържолите по 2 ги слагахте в устата, защо не викахте държавата да ви облекчи с хапването? Защо не питахте вие с какво можете да помогнете? Ма сега и телекомите и банките ще ни реват, че им е скъп тока за компютрите и принтерите? Добре - помощ но тогава приемате всички държавни регулации от назначенията до размера на заплатите и ОК - става. Иначе - капитализмът - както си е писано в учебниците - фалити, банкрути и каквото си следва ...

Пишеш все едно не си живял последните 30 години в България. Нима не знаете че всички бизнесмени са пикливи .

Много им ходят маските на снимката. Трябва да си сложат и по една отзад - да не ги изненада вируса.

Със на хората данъците плащат на посредниците между АЕЦ,ВЕЦ,ТЕц,който не произвеждат нищо. Крадци от бившата номенклатура .

Когато се говори за компенсации, давани от държавата, не е лошо от време на време да се напомня, че ВСЯКА ЕДНА КОМПЕНСАЦИЯ ИДВА ОТ ДЖОБА НА ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО НЕ СА КОМПЕНСИРАНИ, А СА САМО ДАВАЩИ НА ДЪРЖАВАТА. И от това всеки да си прави извода, доколко изгодни са за него компенсациите, които са резултат от политики, които самият той не одобрява.

В случая не. Аз съм НЕК. Правя борса на стока струваща 100 лв. и цената става 1000 лв. Прибирам 900 лв. После трябва да върна 800.

Тя каква стана... И тока започнахме да им плащаме... Плащат най-евтините заплати и данъци в ЕС, но за сметка на това което не внасят ще съберат от бедния човек да им плати и тока...

Ало бизнес ли сте какви сте? Това не е планова икономика и Комунизма приключи ако не сте разбрали. В дивата демокрация, капиталистите се спасяват сами. Ако са некадърни като вас, фалират! Не щем такъв бизнес, който вечно виси на врата на държавата и не може да плаща нормални европейски заплати!

Какъв бизнес, брат???

Той бизнеса ще си оцелее. Ама не си давате сметка, че за да оцелее със скъпия ток, то или ще намали заплатите или ще увеличи цената на стоките и услугите. Или и двете. И кой страда? Фирмите ли? Държавата ли? Ами не! Пак ние го отнасяме - обикновените хора.

Заплатите няма как да ги намали повече, защото и така няма кой да им работи. Цените няма как да ги увеличи повече, защото качественият внос отдавна е по-евтин.

Като гледаш, кажи какво ще стане с българския бизнес, като всичко вносно стане по евтино? Ще затвори. Като затвори, ще се уволняват хора. Що нямаме селсконстопанство? Ами щото в цяла Европа е субсидирано и тук идва на цена 0 лв. Така ще стане със всичко. Токът ще е субсидиран в цяла Европа и нашия бизнес ще умре. Ако на това се радваш…… жалко!

С каквото и да компенсират бизнеса цените на стоки и услуги от първа необходимост ще хвърчат нагоре - в целия свят е така, а ние почти нямаме своя продукция. Вероятно най-евтино ще излезе компенсацията да е на начално ниво - цените към "бизнеса" да бъдат запазени и да нямат повод да вдигат цени. И правителството ще се освободи от раздавания - няма как да раздадеш на всички на по-горните нива.

От тази новина следват 2 заключения: 1. Тази новина е "ФЕЙК" и/или 2. Някой мисли, че не можем да обърнем мегават в киловат! Съвет към управляващите: 1. Помете, че не сте вечни - ще дойдат нови избори /кой знае колко скоро/. 2. Някой ще плаща накрая сметката.

Кое да е фейк? 180 лв / мегават = 18ст. /киловат?

tonk11

Е аз приемам и евро и долари. Що не дават?

Русия искаше със свои пари да строи АЕЦ Белене. Русия искаше със свои пари да строи Южен поток до Варна. Но Еврогейския съюз и САЩ решиха друго. Само излизане от Еврогейския съюз ни гарантира газ по 300 долара за хиляда кубически метра.

Хайде. Подавайте молба.

Вярно??? С техни пари?

Аз пък друго помня - плащахме за едни реактори и даже ни осъдиха да платим още…

Русия искаше да строи един газопровод за 5 милиарда, дето струва 3 милиарда, а ние да им го дадем за 30 години, докато върне 12 милиарда. Ай нема нужда.

Не виждаш ли до какви огромни проблеми ни е завещала Гърция с това разделение на един континет на два-Авропа и Азия.

Едни крадци си компенсират загубите от други крадци...

да, ама с наши пари...

Комуно-капиталистите ще оглозгат България за пореден път. Защо не поискат държавата да ги осинови?

Че то със спестяванията от банички за закуска ли направиха едрия "бизнес" ? Масовата приватизация какво беше?

Явно не е беше достатъчно. Искат още.