Бизнесът готов да съди държавата и да сезира ЕК заради цената на газа

"Кръстосаното субсидиране е в нарушение както на българското, така и на европейското законодателство, намеренията на правителството трябва да бъдат подложени на обществено обсъждане и градивен диалог", заявяват от АИКБ, БСК и КРИБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък ние гражданите сме убедени, че в България няма коректни индустриалци. Всички сте търгаши- в най-лошия смисъл на думата. Виете само като чуете за увеличение на заплати.

Бегаи да работиш в Анадола.

големия бизнес да си посипе главата с пръст. нормалния бизнес реинвестира част от печалбата в нови технологии, обучение на хора, добра работна среда. големия бизнес в голямата си част са заводи от "онова" време. стари заводи, енергийно неефективни, ниски заплати, липса на обучение. в много от заводите има по 200-300-500 човека. ако на тези хора им увеличат заплатите с 300 лева това прави 1,8 милиона лева за 1 година (за 500 човека). това са "смешни пари" са много от големия бизнес. ако инвестирате в добра заплата и добри обучения работниците няма да напускат, няма да има текучество и всички ще искат да работят при вас. но за 80-90% от бизнеса това не важи. на 2-3 години се дават по няколко милиона за нови" S" класи, по няколко любовници и апартамен и кола на всяка....лошо няма. парите са си частни. но да даваш 300 000 евро за нова кола и в същото време да ревеш че държавата не ти дала 100 000 лева помощ.....е малко смешно. тук не говорим че си купил за 300 000 евро нови машини с които да си подобриш производството. тук говорим за коля на любовницата за да може да се хвалиш пред другите си приятели. така че бизнеса колкото реве, толкова и няма право.

Прав си за инвестициите и заплатите ... НО КАКВО ОБЩО ИМА С ГАЗТА? Или едно "лошо" оправдава друго "лошо" и две "лоши" правят едно "добро"! Промяна ще има, когато всички започнем да спазваме закона, а това, че някой не го спазва, не оправдава действията на другите, които не спазват закона!

Писна ти само теб да клатят там ?

243Win

#КОЙ e "бизнеса"? Стига с тая журналистическа простотия бе! Бизнеса не е няколко оядени фирми, дето смучат яко държавно поръчки и са си направили сдружение. Спрете се вече с тоя "бизнес"!!! АИКБ, БСК и кРИБ НЕ СА БИЗНЕСА на България! В голямата си част това са мошеници и далавераджии!

Където работи цяло семейство за да си изхрани децата. Бизнесът е и кварталната бакалия, от която пак се изхранва цяло семейство. Изкривеното субсидиране на енергоносителите удря И ТЯХ МНОГО СИЛНО. ОСОБЕНО ТЯХ. Защото един среден бизнес ще съкрати 15-20 % от персонала, ще скейлдауне и ще премине през кризата. Бакалийката ще затвори. Кафененцето - също. А семействата, които се изхранват от тях - ще отидат на гърба на държавата.

При повишаване цената на газта на световните борси, колко се повиши в Русия. При повишаване цената на тока на световните борси, колко се повиши в България. Точно за тази ситуация ни трябват управници мислещи за българите ..

Цена на газа от Газпром за Сърбия 170 долара за кубик, а за България-510 долара за кубик.Точно 3 пъти по-скъпо. Булгаргаз нещо да каже по въпроса?

Олеле бизнеса плаче.Ами Българите вече 30 години плачат.Ама кой ги пита.2 млн. избягаха от хубавото тука.Поскъпването е за всички,не само за бизнеса.Щели да се оплачат в ЕС,ами той ЕС ни натресе зелената сделка.А нещо за евтина американска газ да сте чули ?Няма и да има.

ЕК - там решиха, че газът е мръсен и трябва да мине през борсови спекуланти. Така става по-чист и демократичен. А най-чистият и демократичен е изваденият с фракинг и докаран от 20,000км с танкери на мазут, в последствие разкарван с цистерни.