Бизнесът е против квоти за инвалиди във фирмите

Държавата иска 4% инвалиди във фирми с над 100 души персонал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

50% за жени директорки, 25% за левия бряг, 25% за черни, 10% за....там каквото си решите, и фирмата ще просперира. Да не забравяме и рампи , и асансьори.

И сега има предостатъчно умствени инвалиди на работа.

Ми то в държавната администрация се назначават верни хора, които обаче ги карат да работят като умни, което горе-долу е същото.

Вместо в държавната и общинска администрация да се назначават калинки и герберчета на скатани службички,държава да се ангажира да назначава инвалиди.Същото важи и за държавни фирми и учреждения.Нека държавата да изпълнява социалната си функция,която е записана в конституцията.

Имайки предвид огромното число инвалиди у нас, и тенденцията над 50% от населението скоро да е инвалидизирано - не виждам какво са се разпискали за тези 4%.

Идеалният служител - ЦИГАНИН С ИНВАЛИДНОСТ Ръст на икономиката -20%

То,

Не знам колко е идеален, но в скро време съвсем реален, както писах по-горе. С по-голям процент, естествено.

Има браншове, където ако не си здрав не може да работиш, има си периодични прегледи. В складове, в транспорта как да стане? Пожарна, полиция? А когато във фирмата местата са заети трябва да уволним служители с опит за да си попълним квотата ли? И то с хора, които нямат идея какво трябва да вършат и тепърва трябва да се обучават? В цивилизацията има и други начини тези хора да не са изолирани, има си работилници за инвалиди, където работата е съобразена с техните нужди и способности.

Единствената цел на държавата е да прибира тези 30% от МРЗ. Дилемата ще е да наемеш инвалид на работа, макар и на МРЗ и да не ти върши работа или да плащаш 30% от МРЗ (тези пари ще са за сметка на неинвалидите, които работят). Другия вариант е да "подгониш" служителите си да изкарат някаква група инвалидност за да си попълниш квотата. И тогава тези поне 200 000 фалшиви инвалиди ще станат 300 000. Във всички случаи масрафа ще се плати от заплатите на работещите, които и сега се топят. Като държавата иска да е "социална" нека да инвестира пари в специализираните предприятия за инвалиди, а не да товари работодателите да разкриват излишни и неработещи щатове.

мдаааааа... като ви чета тука полуидиотчета малки виждам, че искате 800 000 инвалиди да си стоят вкъщи и да ги храните от данъците си и осигуровките си само и само за да могат маститите "бизнесмени" са си купят ново БМВ и да трошат пари по западните курорти. Разбира се основната ви цел е са кажете "Бойко е виновен" и да продължите да ги дундуркате тези 800 000.

Не, искам го във фирмата си да го храня аз и да му плащам осигуровките на видимо доволната държава, докато той не може да се оправи с възложената работата, за която е нает, защото е инвалид. Що не си взимат инвалиди в Народното събрание или Министерския съвет (нямам предвид умствени, такива си имат)? Тъпак.

мунчо... 80% от инвалидите няма да разбереш че са инвалиди - това е категория. Това не са инвалиди от войната където се разбира без крак или ръка. Само глухите са над 20 000... какво? Не могат да шият и да работят на струг ли? Не могат да копаят и жънат?

п.с. и 1000 плюса да си набиеш сам пак си личи че си тъп и нямаш идея за какво пишеш.

Тъпаците харчещи парите на българските данъкоплатци и грешно наричани управляващи, пак се изпуснаха! Трудно е да се повярва, че са такива тъпаци. Тази глупост е естествено продължение на традицията все някой да друг да им е виновен - или Станишев, или Нинова, възможно е и международното положение и потока от астероиди да са им виновни. По същия начин сега опитват да натоварят търговските дружества с проблем, който управляващите не са могли да решат. Егати и управляващите...

Типично за държавата. Прехвърля каквото може върху гражданите и бизнеса уж с благовиден предлог. Сигурен съм, че въпросните хора с трайни увреждания ще се чувстват прекрасно на работните места в министерства, общини и т.н., които в момента се заемат от любимите на всички ни кисели лелки, които не само, че не работят ефективно, а и са против всеки, дошъл да ползва услугите на съответното учреждение.

Ако могат да се справят трябва ,но само да се правим на загрижени и спазващи закона е лицемерие

за марсианци квота няма ли, каква е тази дискриминация?!

Интересно във фирми за таксиметрови превози аутисти или хора с два отрязани крака ще се наемат? Или пък защо в държавните институции (примерно полиция или армия) не се наемат само аутисти. Та там и без това всички са с трайни и безкрайни мозъчни увреждания.

Всъщност аутист бакшиш е идеалният вариант. Не дрънка, не те поглежда, съсредоточен е в карането. Аз искам само такива да ме возят.

За какви хора с увреждания говорите? Ние здрави не наемаме, а вие искате инвалиди да наемаме.

А бе, че наемаме, наемаме. Ама явно изискването хората да са грамотни ви идва в повече.

А, не, изискването си е съвсем на място. Виж, заплатите, които предлагате, ви дават достъп само до една определена ниша от пазара на труда, така да се изразя.