Бизнесът е притиснат от драстичния скок на сметките за газ и ток, плаща и за домакинствата. Докога?

Справянето с енергийната бедност трябва да става през системата за социално подпомагане и мерки за повишаване на разполагаемия доход на населението, у нас държавата прехвърля социалните си функции на фирмите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнесът плащал тока на домакинствата ! ? ! ? ! ? Нищо подобно. Всичко се плаща от крайният потребител. Стоките за чужбина - от чужденците, а стоките за у нас от самите ние. Е, къде е проблемът

Бизнеса плаща и за домакинствата?!?! Дървено желязо, ниска височина, тъмна светлина, черно кисело мляко и други такива глупости предлагам на драскачите. Невероятно е колко ниско може да стигне определен човек за да угоди на платежоспособните "индустриалци"

Искахте ПРОМЯНА - получихте Я, но не искахте да чуете, че ЦЕНАТА може да не ви е по джоба! Скоро ще квичите като гладни псеета да се върне Борисов... но ще е късно! Ел Фигуранте плаща битката за ВЛАСТ с ВАШИТЕ ПАРИ. 33 000 жертви на К19, което би всички мрачни рекорди в Света и продължавате да го дарявате щедро с подкрепа. Изводът е, че тока за бизнеса е поскъпнал твърде малко ОЩЕ ТРЯБВА!

Скоро и домакинствата ще бъдат хвърлени на "борсата"... И колкото плаща германецът за осветление, толкова ще плаща и българинът...горе долу три пъти отгоре. Нищо работа за привилегията да "принадлежим".

Но пък тока ще си гасне пак като за българи, а не като на германците.

Се замита под килима -кой в бг прибира тлъстите печалби от космическите цени и как ще ги употреби?

Енергетиката ВИНАГИ е била на комунистите. В Енергетиката случайни хора няма и никога не са допускани. Дори един "самозабравил се" министър се опита да си направи ВЕИ и много бързо му подрязаха крилцата. Включително печалните "американски" Марици са всъщност собственост на офшорка, на червените олигарси. За това и никой не ги закача.

поплачи си

Искахте в "клуба на богатите" - ето ви клуба на богатите ! Ама там, освен да се яде черен хайвер (който българи и др. подобни виждат само на картинка) се извършват и ритуални самоубийства под командата на големият англо-сакси брат от метрополията ... Цени на тока и (като резултат) газът са такива - 2 до 10 пъти по-високи от "производствената" им цена, защото господстващата върхушка от САЩ нареди на васалите да втъкнат нови, алчни, "борсови" посредници между производителите и потребителите, в чиито джобове отива "невидимо" тези 700-1000% печалба ! КЕДЕ СА ТОП СПЕЦИАЛИСТИТЕ, КОИТО КАЗВАХА, ЧЕ НА БГ НЕ И Е НУЖНА ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ И ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ 1, КОЙТО ТРОШИ РОТОРИТЕ НА 1 И 2 БЛОК НА КОЗЛОДУЙ С КЪРТАЧКА ЗА АСФАЛТ ? За да не бъдат пуснати отново в употреба в ситуация като сегашната ?

Как е новото нормално? Чегъртате ли? Преди 5-6 години, не минаваше ден без някой другар, недоволен от високите цени на тока, да си драсне клечката по площадите на республиката. Свалихте Бойко и "о! чудеса!", тока вече му не беше скъп. Сега тока му е 4-5 пъти по висок, ама се не пали. Та, какви ли не мисли, не минават през главата на човек.....

Питеко,искахме Европа,капитализъм-това е то.А че при мутрата тока бил евтин а сега скъп са приказки за глупаци.

що не си драснеш клечката? Президента орден ще ти даде. На активен борец.

Некадърността на управлението няма нищо общо с ЕС! И при Бойко сме били в ЕС, но ТОЙ успяваше да държи цените у нас в пъти по ниски. Ттябва да знаеш разумни Човеко, че докато ти плащаше 20 ст за киловат германеца е плащаш ТРОЙНО! Само благодарение на комбинациите на Борисов цената у нас беше РАЗЛИЧНА!

ЕССР велик, велик велик. Ураааа... Измъкнахме се от СССР да се нахлузим в ЕССР. П.С. вече пуснаха и езикова полицийка, по партийна демократична програма. Партийна цензора ве де би ли, като едно времешните савецки политкомисариати. Ши ба на еврогейташка из мет.

Що тогава за два дена фалираха две от петте ЕРПта на ... Великобритания? Уж не са в ЕССР, пък фалираха.

Затова тябва да бъде уволнен висшия мениджмънт на държавата - т.е. мнистрите, които убиват българския бизнес, а от друга страна имат нахалството и да искат високи заплати. Тия май за робинхудвоци се мислят! Очаквам утре да чуя призив за обединение на пролетариите от цял свят.

Все някой ще плаща, безплатен обяд няма, не си ли научихте урока 45 + 32 години? Това е комунистически метод да се настройват хората едни срещу други, едни прослойки от населението срещу други. Не помните ли - пролетариата срещу капиталистите изедници, сега насъскват бизнеса срещу битовите потребители. Това е отклоняване на вниманието със създаване на конфликти, докато те - енергийната мафия крадат и се обогатяват за наша сметка. Бизнеса не трябвало да плаща по-скъпо заради битовите потребители а това да ставало през социалното подпомагане. Брей ти да видиш, а това не е ли подобна схема някой друг да ти плаща, демек богатите чрез данъците си да покриват сметките на социално слабите. От кога това да си по-богат, по-инициативен, да си предприемач, откривател, създател - защото повечето богати НА ЗАПАД - изрично го подчертавам - са точно такива, та от кога за това че си по-богат трябва трябва да се санкционира с допълнителни разходи да поемаш сметките на социално слаби, неграмотни, мързеливи, маргинали? Не всички от тях са такива, но в по-голямата си част са точно такива. В крайна сметка нали така ни учеха, че всичко се правело в името и благото за човека. Е уточнете кои човеци - за енергийните и партийните мафиотски кръгове ли става въпрос. Това вече го знаем. Докато не се изметат с камъни и сопи тези мафиотски структури на Овчаровци, Ковачковци, Нинови, Доганови и тем подобни управия с тока и газа няма да има, ако ще да ни удавят с евтини доставки от Русия, Азербайджан и Танганайка. Алчността на родните ни олигарси е пословична и безгранична. Управията е само бой по манерката и канчето.

"....това е комунистически метод да се настройват хората едни срещу други..." Везнага прполича ваша глупост и предвзетост. Мантрата на Великия Вожд Борисов - комунисти са виновни divide et impera - принцип на управление още от древния рим. На този принцип се градят повечето от държави , но за глупаци - комунистически бил принципа. Както каза Ят Хус на клада - О, светата простота. А простотии в България е много

Другите тези в ваше писание не оспорвам, обаче по някаква причина не сте споменали велики реформатори и икономисти , като герберската банда - алчни, необразовани , продажни . Имате ли предвид наистина умни и знаещи хора?

Много интересно. Бизнесът като постоянно вдига цената на продукта си на база повишения ток. Питам аз, кой плаща цената на продукта на бизнеса? Физическите лица. А те сами могат ли да си вдигнат заплатите?

Да оправим нещата.Предшагам да нападнем Русия или Турция.Една война ще изправи икономиката на крака,ще продаваме и оружие хем

Доскоро най-високата цена от ТЕЦ беше 150 -180 лева за мегаватчас при основно потребление покрито от АЕЦ Козлодуй за около 60 лева за мегаватчас. Плюс таксите за пренос и зелените дивотии на дребно излизаше 220 лева за мегават час включително ДДС. Днес цената на тока на дребно е 2-три пъти по-висока! Къде отива разликата питам аз и защо ние битовите потребители следва да бъдем обвързани към това, че на някой много ама много му се играе на борси, дилъри, акции и прочее. Това е бизнес! Бизнесът да бъде така добър да си плаща самостоятелно игрите! Или да даде смислено обяснение как 22 стотинки за киловат час в рамките на една нощ се оказаха недостатъчни и се налага да се утроят? Къде отиват парите?

Парите са у тези, които купуват евтиния ток на първичните борси и го препродават където си поискат. Голямото безобразие се случи, когато по европейска регулация се наложи да предлагаме целия си произведен ток на енергийни аукциони. Като цяло справедлива регулация поставяща нещата на изцяло пазарна основа. Побългаряването се оказа достъпа до тези търгове. Само шепа играчи могат да купуват ток от борсата и естествено да генерират огромни печалби.

Споко бе, спряха кражбите и кинти бол ще има... някой път, евентуално. Ех пеости наросе, заслужаваш си съдбата.

Ако някой преди 15 години, когато ствахме членове на ЕС ви беше казал, че ще се появи израз като : "енергийната бедност трябва да става през системата за социално подпомагане ", какво щяхте да му отговорите?

Все някога таз сметка ще трябва да се плати Мдаа

Ще е така,докато не изринем боклука от властта-Киро Тъпия,Българоубиец

Герберастки спам.

Боклук един милиард лева ,задължения на софийската топлофикация са натрупани при твоето управление,Пази боже от милионери като такива като теб.Кирчо ножа до кокала,софиянци да си плащат задълженията.

Браво, тези са истински отличници. Никой досега не е крал така свирепо и така светкавично.

Време е червените кхмери да бъдат изпратени в концлагери! Хунтата на Радев действа в момента. Хунтата не стига че открадна парите за магистралата, която буренясва, остави хората без хляб и препитание, взима заем след заем, а парите потъват в нечий джоб. Води ни към национална катастрофа!

Помощ от държавата за бизнеса - ама от къде я взема държавата тази помощ? А сетих се" - от данъкоплатците (бизнес и домакинства) - от заеми, дето после ги плаща кой? - данъкоплатците (бизнес и домакинства) Бизнеса плащал вместо домакинствата. А кой се прибира след работа в къщи? А сетих се: - Бизнесмените и работниците.

и да ги изхвърлите, те с радост ще си отидат, защото сумите вече са си ги разпределили.

Докато изхвърлите Мунчовската хунта на боклука!

На бизнесмените им е толкова акъла. Като вдигнат сметките на домакинствата, хората ще реват за по-големи заплати

И какво като реват. Да реват на площада. Там им обещаваха светло бъдеще.

Без Топлофикация София няма да има електрическа мрежа в София...просто ще гръмне, така че не бъркайте където не ви е работа.

Абе когато плащахте приблизително 100 лева за мегават, а домакинствата по 240 лева за мегават, защо не ревахте? И не че не ревахте ами и карате служителите си ( домакинствата) да мизерстват, ь? Еййй егати нещастниците

Е то ако не излезем от борсата по какъвто и да е начин до лятото няма да има държава. Не знам какво чакат

Бизнесът...!? На кого духахте до сега ,че ревете....курви....!?!? Лавината се срина ...боклуци,,знаехте ,че ще се случи.... Национални предатели !!!!! Иначе , курви...!!!!!?

Бизнеса в този Случай са Хотели и Къщи за Тъщи . Сериозния Бизнес има Дългосрочни Договори на цени 60 лева на Мегават . Разликата е че Сериозния Бизнес плаща 20% ДДС и Всички осигуровки на Работниците си - Сивия Бизнес плаща 9% ДДС и осигуровки на Минималната Заплата . Това е начин Държавата да Рекетира Рекетьорите за да има Пари за Пенсии , Заплати и Децата НИ .

Стига сте ревали бе "бизнесмени"! Нали вие искахте "енергийна борса", нали вие искахте "свободен пазар"???? Сега що ревете????

имам сключен договор за 0.22лв за 1kWh, но така извъртяха че вече плащаме 0.66лв. т.е. 3 х пъти повече, на ти свободен пазар, на ти договори и сигурност, докато не получиш една честитка по пощата от енергото явно няма да проумееш.

Спокойно, шефа ти след като не може да си плати сметките. Такива като теб са първите които ще изпрати на борсата! Не се плаши, Асенчо щял да ви дава по 15 лв .на ден!

До сега едно е ясно, че ИТ бизнеса ще плаща за некадърността на Кирчо и Кокорчо

И после ще лапаме мухи!

каквото си е надробил. Домакинствата трябва да са на регулирана цена иначе няма да я има България. Бизнеса да си плаща гяволъците. Това е решението.

Че едното и другото са като скачени съдове много ниско грамотен тоя народ бе.ТОя комунизъм изпи мозъка на бая хора.

Той бизнеса не взима ли от моите данъци подпомагане последните две години?

Важното е да скараме бизнеса с гражданите, за да отклониме вниманието от проблема.

Докога бизнеса и домакинствата ще издържат на цените на тока, газа, парното , водата, храната - Прост Киро каза : "не фрустирайте " , да когато говори канадеца трябва да има преводач психиатър . Търпението с наглостта и некадърността на променените се изчерпва , съвсем скоро ще видят как се правят протести !

Аре Бизнесът малко да си "наляга парцалите", защото помощите , които искат от бюджета са и от данъците, платени от (уж) облагдетелстваните "Домакинства" !

от години плащаме и една графа във фактурите си за електроенергия която се нарича "задължения към обществото" тези пари лесно се вземат и дават на такива като теб, а как се изкарват?

за малкия и среден бизнес - апокалипсис, за големите вериги и корпорации - бълха ги ухапала, целта им е ясна

Като олабат тока и за населението, друга ще запеете.

усетихме жестоко промяната, по трудният начин, сметката е 3 пъти по висока за електроенергия от предишния период миналата година, чудим се заем ли да тегли или да затваряме временно, нещата не вървят на добре. дано момчетата от Харвард разбират от икономика и усещат на къде се движим, инфлация, нови заеми, по-малко малки и средни бизнеси.

Бизнесът плащал тока на домакинствата ?!? Що за наглост, що идиоти ? Истината е точно обратната - колкото и да скочи цената на ел. енергията я плащаме всички ние, защото е калкулирана в цената на стоките! Стига демагогия и лъжи!!!

Ти виждал ли си фактура за промишлен ток бе каун? Там пише "Такса за мързеливци, които не искат да работят и лежат на социалмната система - 5 лв." От 400 000 фирми като се съберат парите можеш ли да сметнеш колко става?

Значи едни американски корпорации спекуланти, грабят чрез борсите милиарди от цяла Европа.... и толкова са алчни, че когато станат цените зверски карат държавите да им плащат част от зверския грабеж. А когато някоя държава или политик се противопоставят на тези чакали, следва разруха на цялата държава, или ликвидиране на определени личности.

ЕС беше вербуван от ЦРУ още в самото начало, ЕС е проекция на интересите на САЩ в Европа, а не на интересите на европейските граждани. Да не забравяме , че в ЕС има цели звена , които не се избират от никой друг освен ...

Изключи се от таблото и си произвеждай ток сам, защо не го правиш?

Горкият Бизнес, не стига, че плаща заплати ами сега и тока на хората трябва да плаща.

Бизнесът не плаща за сметките на домакинствата. Разликата между борсовата цена и цената в мораториума я плаща държавата от бюджета ( т.е. от данъци и заеми). По същата логика мога да кажа, че аз плащам за сметките за газ и ток на бизнеса заради дотациите от държавата към бизнеса, защото държавата ми ги взима чрез данъци и ги дава на бизнеса.

Бизнесът тепърва и съвсем съзнателно,ще се притиска.Екологията и спасяването на планетат от глобалното затопляне е точно за това,да направят Еко такси и да се убие всяко желание за бизнес. Втора година подред в Атина вали сняг и това е за мен по скоро идването на нов ледников период. Средния бизнес не е богат ,но в общото си количество са милиарди.Как ще го вземат????? ЛОКДАУН е ключът.

Тия, които бият минуси е време да прочетат история и да изключат средствата за масово програмиране. Естествено, че това е първата стъпка в налаганен на Великият Ресет. Пълен дигитален контрол на гражданите световно през социален рейтинг маскиран зад "Еко преход". Следващата стъпка е сливане на корпорациите с правителствата директно. Има тонове сериозни изследвания по темата основани на фактология. Няма да ви давам линкове. Ако нямате акъл да си ги намерите, информацията не е за вас.

Тези с минусите не вярвам,чак толкова да се занимават по темата.Да допълна,че преди пандемията имаше конференция в Давос при Шваб и както пише би би си.....1.ва точка е затоплянето и ограничение на полетите.)От 1000 учасника 400 долетяха със сбственните си чстни самолети. 2.ра точка как да спасим Африка и третия свят от глаг.И по време на обсъждането се пиеше шампанско и се ядеше хайвер.

Я да потърсят НОВИТЕ бизнесмени сметка от Тиквата защо загроби 3 големи енергиини проекта и ПУБЛИЧНО се похвали за това. Идете и до Козяк, защото угоди на тях.

ББ премахна червените посредници при покупката на газа, сега Курнелия ще ги върне на кранчето. Да ни е честита промяната.

При следващите протести - нека бизнесът не спи, а да си пусне работниците на протеста.

Ето ви най простото решение на проблема, само трябва да им стиска на тея с правото да го решат, иначе държавата=народа няма да я има Ние реално нужда от енергийна борса нямаме и не сме имали, или се подготвяме за фиктивен внос? Прекратете го това безобразие бе, изкупува се тока на хартия и ни се продава обратно същият ток ама с огромна печалба защо? Кой точно печели от това? Да ама държавата си раздава печалбата на бизнеса, да ама не е само бизнеса и на гражданите взе да им писва да им раздават парите от данъци е така нали За сведение: АЕЦ държавен Мариците държавни АЕС частен ама държавата е длъжна да изкупува Останалите знайни и незнайни воини от тип слънчеви, вецове и какво ли още не кой точно им изкупува електроенергията Къде точно не е ясно че тока ни се произвежда в България от Български фирми, почти изцяло държавни На фона на това къде точно е видно че ние сме зависими от вноса? На цени многократно по високи от нашите собствени, спекулата е очевадна няма реална причина освен някакво измислено задължение за борса, която работи точно против благото на европейските граждани в случая!

Когато венецуелска манипулирана машина определя кой да оправлява !! Се получават такива недуразумения, като Кирчо и мунчо