Бизнесът: Абсурд е да плащаме данък върху нещо, което не съществува

Работодателите се обявиха против ключова законодателна промяна, с която във време на криза се финансира авансово държавата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Милиционерите никога не са се съобразявали с реалностите. Те знаят само дайте да дадете. Мръсни боковски мутри долни.

Султан Бойко и Горанов Паша не се интересуват. развитите държави говорят че държавата ще подкрепя бизнеса, а само в България се говори че бизнеса ще подкрепя държавата без значение дали може или не. даже и да не може ще дължи лихви за това че не може.

Горанов и Мендата са вредни за държавата,факти. 1 Чакалнята на ЕС пробутана м/у 1 и 2 четене на закона за БНБ,супер тъпо и не навременно даже не знам въобще на кого му трябва с тази слаба евро зона. 2.Императивната Н-18 която е свъх регулаторна ,недомислена и асолютно ненужна.Тази уродлива ннаредба няма да докара и една стотинка повече на бюджета.Вредна за малкия и средният бизнес. 3.Плащане на авансовите сметки за корпоративния данък е най голямото безумие на Менда ,което показва както безхаберието на държавата/Герб/така и закъснелия отговор на така наречният бизнес в лицето на измислени и съмнителни организаций уж призвани да защитават Родния бизнес. Дами и господа от герб,ДОКОГА БЕ?време е вече да си ходите,аман от вас.

Идиоти си бяха депутатите и идиоти ще си останат, иначе такова нещо трябва да е с доброволен характер и да бонуси или остъпки, а не да задължаваш формите и да им начисляваш лихви.

В Абсурдистан не е възможно да има абсурди.

Всичко това показва колко немощен е бизнесът у нас, че всъщност той се държи за 1 тънка нишка наречена потребление, че задържайки досега нарастването на доходите на хората се връща като бумеранг, че фирми и хора нямат никакви капиталови резерви и я карат буквално ден за ден. И големият въпрос тук е кой и защо ни докара до тази ситуация?

Сами се докарахте. Виж статистиката на БНБ за ипотечните и потребителски кредити. Ако банката е дяволът да те изкушава с кредит, ти си грешникът че си го взел. Защо се набутахте, а ? Хайде сега сърбайте си попарата !

Моето скромно мнанеие , че наред с корона вируса трябва да се изгоняв и всички други "вируси" в тази държава...!!

Педерастчето с Бугатито писка ли

Менда и Горанов са готови да изсмучат и последната капка. Бизнесът чак сега ли разбра това? Колко простотии изтърпяха и пак подкрепяха ГЕРБ. Крайно време е да тропнете по масата и да им напомните, че ако го няма бизнесът няма да има лапачка за ГЕРБ, защото заплатите им, лукса им и всичко идва от данъците. Съсипвайки бизнеса, става лошо и за работниците. Фалирала държава как ще плаща на безработни? .

Предварително са събирани данъци от раята в Османската империя. Нали вече не сме рая и не ни управляват паши?

В момента упавляващите извършват кражба,по-голяма от тази,на КТБ.

Ако плащахте реални осигуровки и данъци. Нямаше да ви боли, сега пак няма да плащате, но съдбата се е презастраховала

Разбира се, че данъка трябва да се плаща авансово, защото много често в края на годината фирмата я няма.

Май нещо не разбираш. Дали ще си на печалба или загуба, може да се преместне само и единствено, след като завърши финансовата година. Колокото и да ни се иска на нас собствениците, то закона не ни позовлява да правим тези изчисления на по-кратък период. В слуачя става дума, че държавата ти казва, че щи и платиш Х пари авансово данък, независимо дали ти в момента работиш или не. Та сега ще ти го обясня още по-добре. В момента се правиш на мъж защото, не те е задължила теб държавата да и платиш авансово данъци, пък ти ги взимай от където намериш за добре въпрпосните пари с които да платиш въпросните авансови данъци. Надявам се, да разбереш какво ти обснявам. Може би объркването в теб идва, от това че ти си свикнал да даваш аванс за конкретна сделка в която е ясно, кой за какво и как плаща, а в текущия случас с въпросния авансов данък се тъси на база прогнозна стойност за бъдещ период въз основоа на отчетен резултат в минал период. На всичкото отгоре, ти се начиляват и лихви, когато въпосния вснесе прогнозен авансов данък е по-малък от реално реализирания, след като ти можеш да разбереш колко ще е той, едва след приключване на финансовата година, а не преди това. С две думи, няма такава кражба, каквато се извъшрва в наща мила родина. Иначе рекламите на правителството ни, че сме с най-ниски данъци прах в очите както обикновено, като се вземе цялата схема, по която те скубят.

Aде бе, аде бе, в Германия на работниците им удържат фиксиран данък, който според семейно положение и данъчна категория не може да се определи точно месец за месец. Следвашата година като си подадеш данъчната декларация, ти пращат писъмце дали имаш нещо за получаване или трябва да даваш още. Стига ревахте бе, плащайте !

Работодателите е те се оказа на нивото на Боко Пажарната и компанията му. Какво има да се пазарят с него - спират всички плащания към държавата - осигуровки, данъци, ДДС, МДТ за 2-3 месеца и фалшивата ни държава ще гръмне. Защото според Пунта Мара тежеста трябва да се поеме само и едниствено от честния бизнес, държавните хрантутници не са съпричастни към кризата и ще си получават заплатите и облагите въпреки кризата. Аз лично съм спряла всякакви плащания към държавата, докато не видя, че на бизнеса не се гледа като на дойна крава.За съжаление Боко Пожарното е безкрайно просто и елементарно същество, и ще доведе България до поредния огромен заем, а може и до фалит.

като не плащаш данъци трябва да идеш в затвора всяка държава живее от данъци и такси, няма такива няма държава, или дай ви само да грабите и нищо да не плащате

Не се ходи в затвора за неплащане на данъци, а за укриване на данъци!Декларираш каквото имаш да плащаш и ако не платиш, най много да те дадат на съдия изпълнител, който ако нямаш нищо ще ти вземе църву;ите! Апропо, моите пари и тези на фирмата ми са две различни работи, ако не си ЕТ.

Явно си от държавните хрантутници, затова разсъждаваш първобитно. Не си в час с данъчната система, така че не се излагай с простовати коментари. А ти плати ли си лиценза за ползване на логото на офиса?

гербавите Калинки и на компютър ли могат да работят или колкото само да тролят по форумите?

След като изчезне тоя вирус ...което се някога ще се случи май е време да изринем всички вируси дето ни управяват тука 30 години ... ние вечно сме си в криза ..ама вечно ..и ся господин Тиквата се сети ,че ме имали само 10 милиадра резерв дето няма да ни стигне и до края на годината ...ама ианче оня с перчема му заповяда да им дадем едни милиарди авансово за нещо дето не съществува нали ...чудя се дали ся ще можем да си ги вземем как мислите ? Долу чета бизнесмените ни били лоши ..абе лоши,лиши ама без тях за къде сме ? Ще дойдат от чужбина ли по-добри ..в тая затънала и корумпирана държава ?

Трябва да ИЗГОНЯТ всички китайци и араби от България, да бягат към Турция... За да НЕ се разболяваме от китайски Коронавируси и африканска чума.. за да имат пари и работа Българскти фирми... Щото богаите араби и китайци почват да продават стоки на 2 пъти по ниски ццени от българите и ни взимат Бизнеса. А ппосле тия богати араби искат да домъкват още бедни араби и китайци и им дават работа. Така тия взиамт априте , Работата и Бизнеса на Българит и завземат България.. ТРябва или Боклук Б.Б да изгони арабитеи китайците, или първо да го утрепят, а после да изгоним арабите и китайците.

Спокойно, политическата кражба в БГ е около 60-70%, ще я намалят за месец-два и ще оцелее икономиката.

Има един хубав разказ на Йордан Йовков -"През чумавото". За съжаление отново е актуален, прочетете. И не унивайте, и не изпадайте в паника. Не за пръв път човечеството е подложено на епидемии, и това ще отмине. Няма да го преживеем всички, но повечето ще оцелеят, такива са природните закони, какво да се прави.

Плащайте, че да не видите Гешев ! Той и Банев много знаеше, ама къде е сега ? И не само той, така че умната !

Абсурд е да си мислите, че няма да платите. Ние сме във валутен борд и измишльотините на ЕЦБ не стигат директно до нас. Отпуснаха ни някви еврофондове, които няма да стигнат. Или ще платите, или ще ни гръмне валутата и ще изгубите всичко. Плащайте !

Българският бизнес е най-разглезения. Плаща най-ниските данъци, дава най-ниските заплати и осигуровки, а изнася и продава продукцията на европейски цени. И част от заплатата обикновено е в плик, без данъци и осигуровки. А вечно са недоволни и държавата им пречи.

до преди десетина години може и така да е било, ама сега.....

Осигуровките заедно с ДДС са около 70% мойто момче.

За Швеция ли говориш ?

Кво ДДС за фирми бе мой ? Не стига, че злоупотребявате и пишете частни разходи за фирмени, ами и ревете.

Държавният служител си личи отдалеч!!!!

Само когато станеш част от тоя бизнес,тогава го коментирай .

Какви рационални мерки могат да измислат мутри?! Рационално е несъвместива с мутри по принцип

абе ейй..измислен бизес..ще плащаш и ще ти пукат ушите... мизерници такива..няма по-смотан шеф от българин

Алоууууу по- кротко ,аре земи една салфетка.

Щом карате Бентлита ще плащате!Прав е Гешев!И се молете да не ви напраим данък печалба като в Швеция!

Мен ти у ред ли си ,напушен ли си или си тролчо? :-

Нова фирма с капитал от 2лв. и хич да не ти пука.

Ако си жиФ.

Прави са да протестират, Ковид-19 ще ни докара тежка рецесия и МНОГО безработни. Или може би по правилно е, че рецесията вече се задаваше, но вируса я ускори и утежни .

Kenn1111

С полицейски простотии такива проблеми не се решават.Но за да има адекватни и здравословни и икономически правилни мерки трябваше на чело на държавата да не са тикви и техните производни а умни и можещи и знаещи хора.А и още нещо да преди месец ни надуха ушите какви излишъци имало в милиарди има а за има няма 30-40 дена вече сме в дефицит от милиарди.Май искат да фалират държавата и да се оправдаят с вируса за да не ги линчуваме.

тия луди ли са? всички ще са на загуба те авансов данък. Тиквата да си иска рекета от ФАШ за ненужните фърчила

Kenn1111

Те са нужни но не тая цена и не тия антики