Бившият шеф на „Нафтогаз“: „Северен поток“ е миниран още по време на изграждането му

Методът бил наследство от Съветския съюз, защото доставките на газ са оръжие, а не бизнес за Русия, твърди Андрий Коболев пред немски вестник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА В КОЕТО СЕ ОБВИНЯВАТ РУСНАЦИТЕ Е , ЧЕ СА ВЗРИВИЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ТРЪБОПРОВОДИ. То е все едно някой да ви обвинява, че сте си запалили къщата , която е изгоряла от злоумишлените действие на трето лице.

Питайте Зеленски, той трябва да знае,

Квичат прокремълските свине като пред Коледа.

Стига глупости. Това, че тръбопроводът е миниран при строителството може само болен мозък да го помисли.

Това не може да е истина и сякаш че потвърждава,че някой иска да тласне разследването в погрешна посока.

Четете Български дирници и слушайте "приказки под шипковия храст"!

Да, и хилядите работници, полагали тръбите не са забелязали нищо :)

При това тези работници бяха шведи. Там шведите полагаха тръбите.

фон Бисмарк го е казал, че договора с Русия не струва дори хартията на която е написан!

Цялата фраза бе боклук. Не избирай само този абзац.

Ами не го знам, само това ми казаха да надпаскам за 10 цента

ПИПО

Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

СП1 и СП2 пречеха най вече на укрите, щото те искат да се ползват само техните укренски тръби, които транзитират и до днес. Всеки, който иска да се транзитира по други тръби, като СП1 и 2, за укрите е враг. Ето защо саботажите са тяхна работа.

Значи украинците са минали през цялата защита на Русия, далеч от своята територия, с подводници, преодоляли руския флот в Черно море, стигнали са през Босфора, Гибралтар и Ламанша и са думнали руската тръба току под носа на Германия, Русия и НАТО? Ако си прав и Украйна е способна на това, очакваме да почнат да гърмят руски ядрени оръжия в силузите и хангарите в Русия!

Урките не трябва да минават през нищо. Само трябва да. Телефонират на новоизлюпения член Швеция и да поискат да взривят тръбите, които са полагали.

Тъпак.

Дебил връз дебил, лъжат като техните бейове англосакси

СМЪРТ ЗА осрайна

Очакваме, да открият личната карта на Путин на дъното на морето, в близост до експлозиите.

Никога, нищо от пъклена Русия. Руснаците воюват срещу всички от самото създаване на държавата им. Най-вече срещу запада, със всички възможни средства. Русия се стреми към световно господство. Използва газа, като оръжие. Русия никога не признава престъпленията си, дори очевидните.

Начи, САЩ с трилионен военен бюджет, 1000 бази по света и у нас и сто войни с десетки милиони жертви се стремят към свобода, мир, "демокрация", права на човека, толерантност... Пък лошата Русия с 60млрд. военен бюджет и 5-6бази извън страната - към световно господство.

Пълни глупости. Съвсем откачиха тия фашаги.

Щом да минираш газова тръба още при строежа е съветския стандартен метод, значи и тръбата през усрайна е минирана. Да не се чудим като гръмне и тя.

В Борда на директорите наНафтогаз която е окраинска компания беше Хънтър Байдън който е бил шеф на тоя бастун! Това трябва да ви говори чии интереси защитава окраинсия помояр!

се чудят каква пропагандна простотия да измислят. Тръбите там ги монтираше швейцарска компания.

А знаете ли колко малко хора го знаят това? Аз да речем го разбирам сега от вас. Инфото все пак ще го проверя.... Доста хора им трябва да прочетат твърдение на някой си, и понеже е във вестник го приемат за вярно....

Не е изключено Русия да ги е взривила, за да претендира за форсмажорни обстоятелства и да не дължи неустойки за недоставения газ. Че имат едни блокирани пари в лошите западни банки, които само чакат съда да се произнесе :)

Тино и сие. Мъка, мъка!

Нее изключено и земята да е плоска

Андрюха, пий по един антиидиотин, половин час преди хранене. Може и да те облекчи?

Лъжат ве , покажете американските кораби ко праят там ? Сащ много искат да продават газ и оръжия на Германия !

поредната тъпа пропаганда в стил дойче зеле

Стига с тази украинска пропаганда. "Демокрацията" забрави, че някои сме живели във времето на цензурата, но това което става сега е несравнимо с миналото. Всички знаем целта на това, но май прекален светец и Богу не е драг

Мисирките отново ни заливат със своята словесна диария !? Ние не сме индианци бе, продажни пу ... !

Кремълски разбирачи и конспиративни теоретици. Защо подозирате само и точно Щатите за тая диверсия бе? Защо не Китай например? Дето печели и от ниските цени на които купува от Русия, заради липсата на доставки към Европа и заради безбожните цени на които продава после същия този евтин газ. На Европа. И цените са безбожни пак защото няма доставка от Русия за Европа.

Вероятно по няколко причини: 1. Китай няма корабоплаване в този район, както ежедневно има НАТО, в частност САЩ. 2. САЩ са заинтересовани да си продават своя скъпи и вреден за природата фрактов газ. Още Тръмп опита да окаже натиск, но той не стигна такава наглост, както Байдън. 3. Байдън и още една висша служителка (точно която организира подкрепата на САЩ за Майдана) декларираха, че ще спрат Северен поток с всякакви средства. Има го документирано във видео материали. Опитаха политически и не успяха, така че можем да предполагаме, че ето така успяха, с всички средства. Не виждам какво общо може изобщо да има Китай.

щото никой друг не печели от това

По голяма тъпня отдавна не бях чел. То бива глупост, ама пък чак толкова голяма.

За Путин е важно да всява недоволство в Европа към правителствата в съответните държави и ако може недоверие и раздор в НАТО с липсата на газ и подобни случки. Което нали се сещате, че няма да се случи, ако просто врътнат кранчето и още по-малко ако го заявят, че те и умишлено са причината газа да спре? Затова са всички глупости около плащането, документите за турбината и какво ли още не. Това е част от всичко това.

Това не е раздор. Честно, не съм видял нито една стъпка от страна на Путин към раздор :-) Голослеовен си, патетичен си. Да изгърмиш един милиард за предполагаем раздор, това е твърде скъп предполагаем раздор, мисля, че халюцинираш. Има много по-евтини начини да посееш раздор. Това, че Урсула избира най-скъпите, това е защото така й е наредено от САЩ. За това Европа прилага мерки, от коио не само няма вреда за Русия, но даже спечели повече от предходни години, благодарение на Урсула. Т.е.целта не е да се изтощи Русия, а да се срути икономиката на ЕС и да се вкара в зависимост от други, сещай се кои. Питин си защитава държавата и гражданите от опасността за Москва и от убийствата на руснаци, които продължиха 8 години и над 10 000 цивилни руснаци. Учудвам се защо не води никаква пропаганда, а само някакви редки речи по конкретни поводи. Не мога да го позная! Той не пада на нивото на лъжкинчетата от запада. Мога да изброя поне 20-30 лъжи от запада, с които се изпълнява пъклен план. И мога да изброя не повече от 2-3 лъжи на Путин, като едната беше непосредствено преди агресията - че няма да напда Украйна. Но... това е тактическа лъжа, която няма как да я броим напълно, особено като имаме пред вид причината за нападението. Първата голяма лъжа на запада трая 8 години и трае до сега: нокоя европейска организация не се погрижи да не убиват над 10 000 цивилни руснаци, вкл. деца и жени в Украйна. Никоя европейска организация не се застъпи и против убийството на българи, част от които бяха зигорени или пребити в центрове на украински градове. И днес се лъже, че нямало нацизъм в Украйна. Или тогава се лъжеше, че имало, защото е записано на видео как го докладват в Бундестага и как ръкопляскат на предложението Германия да вземе решителни мерки срещу украинския нацизъм. А бе вие българските национални предатели май почвате с лъжене. Мошеници сте. Който н елъже с вас, ко наричате копейкин. Няма да повярвам, че е хубаво нещо да си копейкин, но едно знам - вие сте мошеници и предатели на българските интереси.

Колко ви отива на всички кремълски тролове да се правите на тъпи. Само на тези дето ви се връзват им се получава по-добре. Ама той бившият началник на Нефтогаз нито ги разбира нещата колкото, кремълските тролове творящи в този сайт, нито е толкова информиран. Сигурно!?

Това е бившият началник на украинския Нефтораз. Само да ти обърна внимание, че си пропуснал. Тя и статията е нарочно така написана, че който няма навика да чете прецизно, да пропусне, сиреч е пропаганда, преднзначена за простите хора. И ето че работи! :-)

Колкото и да се пъчат, ще го издухат много скоро.

Тея съвсем за глупаци ли ни имат? Това минава ли някъде?

Минава и още как. Я виж как сороските тролчета са се възбудили.

Сериозно хахахаха али Путин държи кранчето просто ще го завърти по логично е да са САЩ защото Путин може пак да го завърти и да потвче което не е изгодно за САЩ хахаха а и това се е случило на европейска територия така че кой има достъп Путин??

На Кабаева... Това е едно жалко джудже. За Медведев няма какво да говорим. И тръгнали да мобилизират жалкия си народ. Бахти и изродите.

е важно да всява недоволство в Европа към правителствата в съответните държави и ако може недоверие и раздор в НАТО с липсата на газ. Което нали се сещате, че няма да се случи, ако просто врътнат кранчето и още по-малко ако го заявят, че те и умишлено са причината газа да спре? Затова са всички глупости около плащането, документите за турбината и какво ли още не. Това е част от всичко това.

Нищо не сте чели и ако сте чели, не сте разбрали. Който е чел и разбрал, не ви понася, защото сте гнусни комуняги.

Пълни глупости. Били заложени експлозиви. А и северен поток 1 не е завършван от руски компании. На някой му липсва да краде руски газ от украинските тръби

Какво е де_бил според мен: биомаса, която изразява информирано мнение по глобални теми, без да е прочела поне 10 книги през живота си. Пиша 10 щот не мое да брои до повече.

НАТО да му разкаже играта на това нагло джудже.

Те твоята вече я разказват, така че не се грижи за други.

Nali passport as namerili plavasht nablizo

Неговата логика е вярна само когато се отнася до това че него са го ебали в устата още преди да се роди докато е бил в корема на майка му Дирника стана ретрянслатор на укропалячовските медии, които бълват само палячавски глупости

Елементарно ,Уотсън! Търсете парите!

сигурно и тръбата на бойко са я оборудвали по същия начин и тук работиха само руснаци

Не е ясно от коментара на "специалиста" защо им е на руснаците да го правят, като те държат кранчето и могат да го вкл. и изкл. on/off, когато си поискат????????

е по газопроводите а не по политиката. А на руснаците им трябва това за да всеят недоволство в Европа към правителствата в съответните държави и ако може недоверие и раздор в НАТО. Което нали се сещате, че няма да се случи, ако просто врътнат кранчето и още по-малко ако го заявят? Затова са всички глупости около плащането, документите за турбината и какво ли още не. Това е част от всичко това.

Драги матрьошки омръзна ни тази ваша пропаганда за наивници.Все пак няма да е лошо вашите шефове да съобразят че интелекта на българите е по-висок от този на руснаците.

Тази статия изцяло отговаря на интелекта на публиката за която е предназначена. Цялата европа я лапна, и тук върви добре.

Няма и икономическа логика руската инвазия над Украйна, но е факт. Тези орки са такива изроди, че там логика не търсете. Това е единствената държава в света, която през цялото си гнусно съществуване води война срещу народа си.

И ти ли си нашмъркан като Зеленски???? Банда нацисти наркомани..

Най-непредубеденият коментатор ще е някой укропитек, овъртолен в газовите далавери.

Почти всички данни сочат за саботаж на САЩ, но само в медиите все се дрънка, че е Русия.

Нещо много са активни руските тролове, искат да ни убедят, че няма такова нещо май. Ама почерка на КГБ се вижда отдалеч бе другари. Ватенки марш!

Ши ти отворя очите мнооого широоко

Окото!

Путинката, глътна въздух. На 7 октомври дружно его поздравим с днем рождения гагагагага. В дупарятя един сух и да се върти върти сух сух сух сух.

Минирана му е тъпата кратуна на тоя олигофрен .

От квартал 95!!!!! Всичко за всички знаят и колко спя с жена си също!!!

Дааабе да. От собствен опит ли говори господина? Или какво, в Украйна като се изгражда болница, училище и театър, първо се минира и после се изграждат. Да не вземе да се осъвремени минирането на всичките ви ключови инфраструктури?!?!

Може да са фантазьори. Важното е да прогонят фашистите от родината си. Както и правят от два месеца.

Андрий совсем с ума сашол....