Коментари - Бил Гейтс строи АЕЦ, която може да "революционизира" начина на генериране на енергия | Бизнес.dir.bg
назад

Бил Гейтс строи АЕЦ, която може да "революционизира" начина на генериране на енергия

Мястото е в непосредствена близост до въглищна електроцентрала, която ще спре да гори въглища през 2026 г. и природен газ десетилетие по-късно

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Бил Гейтс строи АЕЦ, която може да "революционизира" начина на генериране на енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

започна се путинските пари потекоха към Украйна Украйна ще получи Е 3,4 милиарда помощ през лятото 06/11/2024 Включително от замразени активи на Руската федерация. Европейският съюз ще прехвърли нова финансова помощ на Украйна през лятото. Според председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен на церемонията по откриването на Конференцията за възстановяване на Украйна 2024 в Берлин. НУ ЧО русофилчета , ще секнат паричките, кото ви плаща митрофанова… ха, ха

Самонагряващата се пътна настилка е изобретена в САЩ Изследователи от Инженерния колеж ДРЕКСЕЛ обявиха разработването на самонагряващ се бетон, който обещава да революционизира пътищата в североизточните щати. А пИсков заявил , че в педераша нямало да изобретяват такова чудо… защото пътищата им в Якутия били само от кал до шия . И дал пример с видеото (на 3мин. и 20сек.) : https://youtu.be/PhRoozG2QKQ

Мога да посъветвам продажните РУСОФИЛИ сутрин да целуват плешивата икона на нациста путлер , да увеличат звука на телевизора на кисельов и да се надяват, че поне внуците ви ще живеят в нормална държава. Кремъл увеличи разходите за вътрешна пропаганда Половин милиард долара за „патриотично съдържание“. През 2023 г. Русия е похарчила 58 милиарда рубли, или 500 милиона долара, за създаване на вътрешна пропаганда. Кремълските нацисти загубиха СИВ , Варшавския договор , СССР, своите приятели диктатори в Африка , Азия , Латинска Америка! И сега се готвят да унищожат самата Русия. Русия измина шеметен път само за три години: от член на Г-8 до държава-измамник между Иран и Северна Корея. Америка е бъдещето, просперитет, хармония - Русия-глад, бедност, наздраве за патриота, бояръйшник , одеколон тройной , разруха и пиЗда. В чужбина всички смятат руснаците за недодялани неандерталци. В Германия руснаците вече покриват двуглавите си паспорти с корици с тризъбци, за да не предизвикат гнева на местните жители. Не е ли срамно да си руснак? Руснаците в Европа ВЕЧЕ лепят върху руските номера на колите си , стикери с украинското знаме. КАРАУЛОВ говори за отношението към руснаците в Европа „В ЕВРОПА Плюят в кафето ни в ресторантите! youtube.com/watch?v=-Vv2-gV1fG4

Като гледам лъжите на русофилите по долу само снизходително се усмихвам СРАВНЕТЕ : ОБЕМ на инвестициите във високотехнологични компании през 21 век: САЩ : 353,8 милиарда долара. РУСИЯ : 0,8 милиарда долара - (това е само една малка осмица след десетичната запетая в края, от американската технологична мощ - хаха) youtube.com/watch?v=3vveztjYRyA /// ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА на ПЕДЕРАШКЕ Руснакът Иван седи над дупка в дървената тоалетна в дъното на двора... И вижда надписа под прозореца: „Нашият Путлер е най-добрият в света!“ Нищо че е написано с Гавно ... ... Щастието на Орка е, когато се превръща в труп в черна торба в Украйна, за да пази дворците на Путлер youtu.be/U1w9huDs0PE

РУСОРОБИ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОГАТО КЪЛВЕТЕ ПО КЛАВИАТУРАТА Задължително - всяко нисшо червеникаво-кафяво тролче да осъзнае – в момента в който натиснеш клавиш на клавиатурата , за да се изходиш с поредната лъжа и инсинуация за Америка – не забравяй : Дори без да осъзнава всеки червен ТРОЛ или жител на планетата използвайки компютър, смартфон, интернет или друга АЙТ-и технология , подпомага капитализацията на американската икономика. Така се оказва че целият свят работи за икономиката на Америка, като използва продукти и сервиз измислени и създадени в САЩ като : ГУГЛЕ , АМДРОИД , АПЛЕ , ИОС , МС УИНДОУС , МАК , ЮТУБЕ , ФЕЙСБУК , АЙФОН ,СЮИФТ , платежните системи ВИЗА и МАСТЕРКАРД , ПАЙПАЛ , … и много други… Дори и Капчата , която вие русороби решавате тук е Американска Така че дори и тези лъжци и зомбирани идиоти , които неистово крещят че „ живота в Америка е ужасен, че скоро доларът ще рухне, че Америка ще се разпадне…“ – те сами правят така, че това да не се случи никога… Използвайки всички тези американски продукти и технологии тези червени оракули всъщност индиректно подпомагат американската икономика, защото всички тези продукти и услуги съставляват повече от 60% от американската икономика. За това американците са спокойни за бъдещето на Америка – докато цял свят ползва техните продукти – американската икономика ще расте, в САЩ ще се откриват все повече работни места и стандарта на живот на населението все повече ще расте. Така че е задължително - всяко нисшо червеникаво-кафяво тролче да осъзнае – в момента в който натиснеш клавиш на клавиатурата , за да се изходиш с поредната лъжа и инсинуация за Америка – не забравяй : ТИ ПОДКРЕПЯШ И РАБОТИШ ЗА ИКОНОМИКАТА НА САЩ. И Америка ти благодари за това ! - Само една Калифорния има по-голям БВП от цяла Русия. У русофилите гори ануса.

Реактори с натрий за хладилен агент мнооого отдавна се правят за атомните подводници! Гейтс да не се прави на изобретател!

Прекрасна статия която ни отваря очите за това как ни грабят американците с горивото и проектите за АЕЦ Козлодуй 1. Стойността на АЕЦ-а на Бил Гейтс е 4 милиарда долара, а после щяла да намалее. Това е около 8 милирда лева и е 10 пъти по-евтино от тия 80 милиарда които ни искат за новите реактори на Козлодуй 2. Пускането на АЕЦ=а на Бил Гейтс се отлагало за 2030г. защото обогатеният уран се произвежда само в Русия. А ние си купихме "американски" уран за 4 и 5 блокове на Козлодуй, което значи пак руски но с грозна надценка А иначе руснаците строят наистина революционна АЕЦ която се казва проект "Пробив" и там за охлаждане ще се използва течно олово, а самата АЕЦ е безотпадъчна Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

И кое му е оригиналното на този реактор?! Доколкото знам, АЕЦ-а в Чернобил, където преди около 40 г гръмна единият реактор, също използваше течен натрий за охлаждане на реакторите!

халюцинации

една нещастна женица - копейка пък беше пуснала във ФБ, че ИМКО компютъра бил преди ИБМ ПеЦе, демек ние сме дали на американците и днешните компютри. Нищо, че ИМКО е 8 битов, копие на АППЛЕ 2 а ИБМ ПЦ е 16 битов. Та и ти така,чул недочул - ама да се изакаш.

Колкото повече тъпи русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък. Изцеденото кисело мляко, което гоце, курнина и другите мутанти червени фашисти от бкп са ви шприцовали в кухите кратуни! Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия.

истинската революция при строеж на нови енергийни мощности е направена в България - наливаш няколко милиарда и получаваш един гьол...

Ну какой он молодец Бил!!!

Много мъка.На бързи неутрони с топлоносител течен натрий Белоярска АЕЦ работи от години.Този открива топлата вода.Руснаците усилено строят и други такива.Включително и новото гориво си го правят те.

За последните 24 чада 2155 са се срещнали с Бндера. Лично.

Е, най-доволни са англосаксите : колкото по малко руснаци и украинци има на този свят , толкова повече ще благинки ще откраднат островяните! Не забравяйте кой финансира Хитлер и защо го засилиха на изток.

Целта е да се използва плутоний за гориво и отработени касети.

Гейтс защо не строи по технологията на Уестингхаус?

Питай българското правителство

"може да генерира до 500 мегавата в пика си, достатъчно да покрие нуждите на 400 000 домакинства" 500 МВт/ч = 500 000 КВт/ч Излиза, че тези американски домакинства харчат по 1,25 КВт/ч .... съвсем объркахте сметките. Дано и централата да не е на Линдолс, че с такива сметки и линдолс, ще светнат и ще продължат да светят още 50хил години.

Бъркаш киловат с киловат/час. Да. Нормално потребление, осреднено за 24 часа е 1.25 киловата. За денонощието = 24 * 1.25 = 30 киловат/часа. Толкова е. Добри са сметките.

Значи, нискообогатен уран с висок анализ се произвежда и доставя в търговски мащаби единствено от Русия? Това сигурно е някоя друга Русия, която според рътахръта и другите опорчици не може да сглоби свестен телефон.

1234, фактът си е факт - РФ може, и е ядрена сила, но по дребните неща не я, а и никога не я е бивало. А както е казано в една приказка - дребните камъчета обръщат колата!

Това важи в пълна сила и за Швейцария - една пералня и един автомобил не са сглобили като хората.

Реактори на бързи неутрони с натрий отдовна работят в Русия, БН 600, БН850! Сега се строи за работа с олово, Брест!

Тоя е луд за връзване. Тия требе да ги прибират по лудницата, не да се разхождат на свобода. Натриевото охлаждане като теория съществува от десетилетия , но натрия е супер опасен и затова не се използва.

Помните ли как гръмна торовият завод на пристанището в Ливан. Представете си до него да има такава микро атомна електро централа. Има си причина атомните централи да се строят далеч от подобна инфраструктура.

Не беше завод, а склад. Колкото помниш - толкова си и компетентен!

Гръмнали амониевият нитрат, гръмна . Тури ти до склада и до фабриката микро атомна централа.

до Селтак. Да те питам ако сложиш централата на безопасно разстояние от химично торовият завод и склад, как ще успееш да транспортираш тази топлинна енергия без загуби с какво, вода, разтопена сол или ще търкаляш натрий по тръбите. Практиката е нещо съвсем различно от теорията. Оня олигофрен един уйндолс като хората не е направил. атомни централи ще строи.

До колкото разбирам , ще се използва натриев хлорид т.е. сол в течно състояние , за охладител .

Нище два реактора ....

И от къде гориво ,смятате ,че Русия ще се разпадне и ще откраднете Сибир,както откраднахте Аляска?Колко удобно "потъна" корабът със злато тогава....

Канада, САЩ и Австралия притежават 40% от световните резерви на уран, а Русия само 8%. Топлата вода и въздухът също не идват от Русия, както сигурно са ти казали някъде.

И ние внасяме ядрено гориво от канада ... както те от нас злато ?

Другарю....аляска откраднали ли са я? Как, на гръб ли я туриха? Или им я продаде Руският Цар? Ааа сетих се - историята започва от 1917 когато мръсните проклети комуняги взимат властта, преди това нищо важно не се е случило.

Натрия е метал и оставен на открито гори.

Всъщност, оставен на открито се появява оксиден слой, който предпазва от горене.

Всъщност на горенето химиците му казват - окисление .

А у нас Боко и Прасето ще вземат 4 млрд само да консултират проекта.

Този още ли не са го прибрали белите престилки?

Не те са заети да прибират копейки като теб!

Колко "оригинално"!

Остава и топлата вода да "открият". Или пък да отменят Втория закон на Термодинамиката... ;-)