Коментари - БЕХ ще изкупи дълга на "Топлофикация-София", но иска генерално решение на проблема | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До сега,когато цените на газа бяха ниски.Та отсега нататък ли ще се издължи.Явно някой я точи и то здраво.Да не са случайни топлинните счетоводители,дето се явяват като посредници,а никой не ги споменава.

защо ни доставя от скъпия руски газ, а не от азерския , който е по-евтин?

На една сметка ли са в ТЕЦ?

Вдигате цената на топлото 10-20 пъти и обявявате пълен локдаун. Така няма да има оправдания "ама аз не бях вкъщи". После им пращате ЧСИта да съберат вземанията. С банките се получи, вероятно и ТЕЦа ще стане!

Шефчето на БЕХ Валю Николов по прякор Калинката да се осъзнае , защото от неговото изказване излиза че АЗ който никога не съм имал парно и никога няма да си сложа главата в торбата за да имам сега от моите данъци и пари които плащам за ток част от тях ще отиват за да спасявам Топлофикация София ?! Нема ли кой да му плесне на Валю Калинката два шамара да се осъзнае бе ? Не то си има обяснение ... няма как да си член на ГЕРБ и да не си нагъл. Неможе дълговете на една Топлофикация да ги пренасяте в тежест на един цял народ бе наглец! Да го оставят да фалира и така ще освободят 2 милиона шопи от тежеста да ги изнудват всеки месец. В Япония никога не са чували за централно парно отопление ние у Булгаристаня сме измислили една черна дупка в която колкото и да изсипеш всичко изчезва

Аз пък помня как един политик "решаваше" проблемите на "Топлофукация" - София. Та, тоя същият, като стана кмет на София, прехвърли ТС на държавата, за да не му "висят на главата" проблемите на това дружество. Обаче, не щеш ли, после пък стана премиер и ... пак "реши" проблемите на ТС - прехвърли дружеството обратно на общината. Големи решения, голям политик! Не е ли така?

Докато тези си го мерят,страда българския потребител,който е редовен платец на топлофикация,които от своя страна ни слагат огромни сметки.БЕХ откъде ще извади тези милиони и дали ще ги даде ей така за мерси.

"Редно е тук да няма спекулации, дългът към "Булгаргаз" се обслужва редовно, над 75 процента от задълженията за тази година са обслужени..." Прав сте, редно е да няма спекулации, а сега обяснете как не спекулирате вие, след като 25% явно не са платени? И още един въпрос лихви на Булгаргаз или БЕХ плащате и на колко милиона, че им изгубих вече края. Реално Топлофикация може ли да си обслужва задълженията, ако да, защо се стига до тази ситуация, ако не защо не сте обявили вече несъстоятелност, както изисква закона? Какво всъщност прави собственика - столична община, колко милиона кредит отпусна тя на Топлофикация?

"Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще изкупи за пореден път дълга на "Топлофикация "София". Благодарение на готовността на компанията ще се размине на този етап опасността столичани да останат без парно, заявиха от БЕХ пред БНТ." "...председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и посочи, че "Булгаргаз" е най-големият лихвар на "Топлофикация". "Топлофикация" изплаща десетки милиони левове лихва годишно на "Булгаргаз"..." От профила на "Булгаргаз": ""Булгаргаз" ЕАД е еднолично акционерно дружество от структурата на "Български енергиен холдинг" ЕАД, регистрирано в съответствие с Търговския закон, със седалище и адрес на управление в Република България. Дружеството е единствен за територията на Република България Обществен доставчик на природен газ. ... В едноличния собственик на капитала на "Булгаргаз" ЕАД – "Български Енергиен Холдинг" ЕАД, държавата притежава 100% от регистрирания капитал." Ето така ни дерат кожите - с лихвата. А редовно си плащам данъците и сметките. Но парите ми отиват в лихви, защото тези пендери крадат обичат да крадат.

Оставка и затвор за Шайката.

Аз съм против това изкупуване. Къде са ми парите, които всеки месец им давам? Плащаме най-скъпото парно в България, а все са задлъжнели - фалит и да се греем с друго

веднага да създаде едно държавно дружество, което да купува пелетите на пазарна цена (600-700 лв. за тон в момента) и да ги продава на гражданите по 350-380, колкото бяха миналата година по това време! Така ще е справедливо, както с топлофикацията....

т. е. ГЕНЕРАЛНО ПРОВИНЦИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПЛАЩА ЕВТИНОТО ПАРНО НА СОФИЯНЦИ, ДОКАТО ГЕНЕРАЛНО БАБАТИ ТИ ТОНКА ще събира пари за дърва

А защо БЕХ не изкупи и моят дълг към доставчикът ми на газ? И какво излиза: 1. Абонатите на Топлофикация - превилигировъни? 2. Търговските Дружества - превилигировани(бил им скъп токът и държавата ще го дотира, а че болшинството от тях не плащат реални осигуровки няма проблем). В крайна сметка държавата е за едни майка, а за други мащеха - честито на печелившите:)

Софиянци вземат най-високите заплати в страната, а ние им плащаме парното.Ега си справедливостта!!!!!

Ти откъде знаеш колко взимат? Ей много сте прости! Управниците са виновни, а не хората!

Искам БЕХ да ми изкупи дълговете за ток с тия климатици също. И аз искам държавата да ми плаща парното като на всички шопендрили.

НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ НЕЩО НИ ПЛАЩАТ. ОТОПЛЯВАМ СЕ С КЛИМАТИЦИ И ВЪПРЕКИ ТОВА ПОЛУЧАВАМ ЗИМАТА СМЕТКИ НАД 120 ЛЕВА ЗА СГРАДНА И ЗАГРЯВАНЕ НА ВОДА. СЕЩАШ ЛИ СЕ КОЛКО СА РЕАЛНИ СМЕТКИТЕ И КОЛКО ИЗМИСЛЕНИ НЕЩА ПЛАЩАМЕ. НЕ СЕ НАСТРОЙВАЙТЕ СРЕЩУ СОФИЯНЦИ / ДА РЕЧЕМ,ЧЕ ИМА ОЩЕ ИСТИНСКИ ТАКИВА В СОФИЯ/. ПЛАЩАМЕ И В ПОВЕЧЕ. ДА ФАЛИРА ТОПЛИФИКАЦИЯ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА. ОТЪРВАВАНЕ ОТ НЕЯ ИНАЧЕ НЯМА!

Ами един електрически бойлер харчи грубо около 40-50лв. ток (ако се използва ежедневно, а не по веднъж в месеца), така че цената която плащаш за топла вода е нормална!

"Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в СОС Прошко Прошков съобщи, че "Топлофикация" е съкратила своите разходи и единственото, за което плаща, е газ и заплати на персонала, за да се поддържа техническата изправност на системата." Но пък какви заплати само! От по много хиляди месечно! Но не за техническият персонал а за шефовете и юристите. Или иначе казано за рекетьорите и господарите им. Поправете си сбърканите наредби и направете сметките поносими и съобразени със масовите заплати от по 800-900лв. щщд

Е те точна това са направили - съобразили са цените с масовите заплати, затова не могат да си плащат задълженията! Провери, колко е цената на Kwh електроенергия - около 20 ст., а за топлоенергия е около 10 ст. - двойно по-евтино!!!

И като ти надпишат едни киловати, за 400-500 лева ма месец, направо пей сърце.

Илиян Василев Единственият начин да се докаже, че Николай Павлов лъже нагло и безогледно за истинските причини Булгаргаз да не вкарва азерския газ, и така да намали цените за природния газ у нас, и да подобри положението на Булгаргаз /защото можеше да реализира допълнителни приходи чрез продажби на "свободни количества" на борсата, но по истинския начин, а не чрез предварителни договорки/ е той да бъде сменен. До три месеца може да се договори постепенен график за увеличаване на вноса на азерския газ. Но няма как това да стане докато той е шеф на Булгаргаз, защото никой не може да договори от негово име и против неговата воля каквото и да било. Първата лъжа, нашия газ бил 20 процента по евтин от този на борсите. Това е селска хитрост, която сравнява ябълки и круши - да сравняваш спот цени с тези по дългосрочни договори е малоумие. По данни на Евростат, Цените у нас на близки до средноевропейските, има поне 6 ЕС членки с по-ниски цени от тези у нас, преди данъци и такси. Втора, лъжа - нямало капацитет през Неа Месемврия бе доказана и от гръцка и от азерска страна. Трета лъжа - договорът с Азерската компания не предвиждал смяна на точка на доставка /отново бе доказана с реалния внос през Неа Месемврия че може и става внос през друга точка/ Четвърта лъжа - азерите не са кооперативни и отказват - отново се доказва с факти - единственото на което те не са съгласни е да изпълняват допълнителни заявки "при поискване", без предварителен ангажимент и без график. Никой не прави така, да не би с Газекспорт да е при поискване, макар че там е взел 52 процента повече газ. До този момент от недовземането на азерския газ е инкасирана нетна загуба в порядъка на 350 милиона лева - "ползата" можеше да бъде или за потребителите /с по-ниски цени/ и/или частично и за Булгаргаз /като ресурс, с който да може да финансира новите покупки на газ/ а не да търси пак БЕХ да му купува дългове. Или да бъде споделена. Питам прост въпрос - защо като толкова е сигурен че казва истината не се изправи пред медии с опонентите си - аз съм готов., а все избира да говори сам пред журналисти, които не разбират тематиката. Вече всички знаят в тази държавата, че без протекцията на Радев и Янев, Павлов като протеже на Борисов и Делян Добрев, нямаше как да остане на този пост. Цената, цената плащаме всички.

ми ас кату съм на преродна гас на селу що не ма пудпумогнат

ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУСТРАЦИЯ ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ!

А на БЕХ, кой ще откупи дълга? Единственото ценно остана АЕЦ "Козлодуй". Така, че още малко и ще има кой да им откупи дълга, ние ще го духаме.

Държавата,тоест, всички ние плащаме парното на софиянци.

В грешка си. Софиянци си плащаме парното. И даже плащаме без да ползваме. И няма отърваване. Управниците не струват. И настройват хората едни срещу други. Обикновените хора не са виновни.

Не! Управниците умишлено държат сметките “ниски”, за да не се разбунтува града с най-много избиратели. Нарочно слагам ниски в кавички, защото много добре си давам сметка, че те не са, но за съжаление истината след упорито прокарване на некомпетентна политика в енергетиката, резулататите са това.

Увеличение на парното!!! Поне 10 пъти!!!! Така да се видим кои сме баровците-софиянци. А селяните-горбедчии и бекяри - обратно към родните места

бах тъз сф

КРУ ЗА СТОЛИЧАНИ, НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ПЛАЩА ДЪЛГОВЕТЕ, ЗА ДА НЕ СТЕ НА СТУДЕНО

Много сте прости да знаеш!

Ще потъся работа в топлофикация София , най вероятно всички събрани средства се раздават като заплати и бонуси.

Всяка година вдига цените на парното,заради повишените цени на газа.А в същото време не плаща на Булгаргаз за доставка на газ.Къде са тогава парите? В чекмеджетата?

Това от хунтата ли го измислиха или някой им го зачовяда предизборно

Това го искат баба Йорданка и гербавите общинари от СО. Топлофикация е тяхна.

Що??? Който иска да живее в София да си плаща. А хилядите нови празни апартаменти - двойно. На който му е скъпо - обратно на село.

Проблемът е, че софианците си плащат прескъпо за парното. Пита се как така винаги е на загуба топлофикацията?

София не е България, но всеки там протестира за да има резултат.

Какво стана с 80-те милиона в КТБ ,които бяха на топлофикация София. Да припомня ,че банката гръмна по времето на Бсп и Орешарски

Банката гръмна след намесата на "Бойко ти си го назначи"- Цацаров. И не случайно всичките и активи заминаха при фирмите на Борисов/Пеевски.

Шилo

"По данни на азерския митнически комитет до края на септмври , Булгаргаз е взел само 166 милиона куб.м !?! дори минималните количество от 225 не са взети. Въпреки че цената е 153 долара за хкб, при 795 за руския газ. Саботаж, със знанието и покровителството на президент и премиер. За това ще плащате скъп ток, скъпо парно, скъпа топла и студена вода, ще имате инфлация, която през ноември и декември ще се приближи плътно към двуцифрената. " Илиан Василев Руски подлоги сър!

Комунизмът се връща. Честито на печелившите другари

С леви цели, леви загуби

Ясно хората от страната пак ще платят парното на Софиянци

Рени, парното в София е доста скъпо и софиянци си го плащат редовно. Пълна загадка е как са натрупани задълженията и в кое чекмедже са отишли парите. Става дума вероятно за някакви неизгодни договори, сключени под натиск от силните на деня и после софиянци били виновни. Не ние си плащаме скъпото парно и лично аз нямам нищо против Топлофикация да фалира и да се отървем от нея най сетне.

Е защо само на топлофикация София , да изкупят дълга на всички граждани дали пари за отпление.Софиянци с най-високите заплати сега и отоплението и топлата вода всички да им плащат?????

Защото в София е елитът на ГЕРБ, надошъл от селата.

Само в булгаристан е възможно при такива цени на киловат час за крайния потребител , дружеството постоянно да е на загуба , а другите пък да му изкупуват дълговете ...... Това е абсурд!

Проблема в Топлофикация е същият,, както и в НЕК - държавата ги кара да продават по-евтино токолкото купуват! Няма как да си на печалба или поне на равно (разходи=приходи) ако купуваш по-скъпо отколкото продаваш! Тук идва основния проблем - доходите на потребителите са ниски, цените се покачват а доходите не. Последните месеци всичко поскъпна и сега пазаруваме на почти европейски цени но доходите не помръднаха, въпроса тук е къде остава разликата? Също така е интересно след като държавата компенсира бизнеса за високите цени та тока дали те ще върнат цените на продукцията на старите нива ...

Шилo

А Булгаргаз защо купува скъп руски газ на 795$, вместо да купува от договорените количества от 1 млрд. куб. м. азерски газ на 153$?????

Не е точно така. Топлофикация е поискало да продава на тези половинчати цени, защото СОС не иска по-високи, а КЕВР ги е одобрило. Защото всички са комунисти и популисти!

Не. Топлофикация иска увеличение с 30% а кевр им дава 10%. После маяма почва да пищи и да реве. Отделно имат право на 2 или 3 увеличения за година а газа скача през ден.

ГЕРБ се опитват да заметат следите на откраднатото като го прехвърлят на Държавата.

Отвратителното е да плещиш глупости на гърба на проблем който иска решение, а не използване за пропаганда.

Дечурлигата на Янев ще приватизират Топлофикация София! Това е целта на упражнението!

А на другите топлофикации има ли как да се прехвърлят задълженията към бюджета? Дайте и на Левски 1914 да погасим, както сме тръгнали да спасяваме всички тарикати.

Е държавен орган,а Топлофикация София си е общински дружество.Защо цялата държава трябва да плаща дълговете на софиянци?И Борисов и Фандъкова като принципал и ,крадоха като за световно.Сега други ще плащат

Щот са Фандъкова и шефът й Борисов.

БЕХ компенсират и цените на тока, ама тогава нямате нищо против а? Масово се раздават помощи за дърва, въглищаа и ... защо тогава не се противите? Или пък, когато данъците на работещите в София потъват в бюджета за компенсиране на кой ли не ...

БЕХ компенсира тока на цяла България, а Топлофикация София е само за софиянци ?! Дали има разлика?

Айде сега цялата държава да им плати на софианците парното, защото те поголовно не си го плащат! Много е лесно да кажеш - ама аз не съм харчил толкова и да продължиш да си го ползваш и да не плащаш...

Имал бол пари, платил си ми парното - аз оплаквания нямам! Догодина пак да дойдеш!

от как има топлофикации, цяла България плаща за тях! Много им е скъпо топлото на софианци и нали са бедни хорица ... нищо че средната заплата там е 2 пъти по-висока от тази в провинцията, пък и ние нали сме си тъпи селяндури освен нашето си топло ще плащаме и тяхното.

В Топлофикация, БЕХ и Булгаргаз ca хoрaтa нa ГEРБ. Мaфиятa ce oбeдинявa, зa дa cи прикривa взaaимнo крaжбитe. Тoзи eнeргиeн миниcтър e бeзгръбнaчeн или зaвиcим. Трябвaшe дa дeйcтвa кaтo Кирил Пeткoв. Мутритe пo върхoвeтe нa вcички eнeргийни фирми, рeгулaтoри ca инcтaлирaни oт ГEРБ- ДПC, зa дa крaдaт, пълнят чeкмeджeтa и caбoтирaт рeфoрми. Тe нямa дoбрoвoлнo дa cи тръгнaт дoбрoвoлнo. Знaчи aкo в цялaтa cтрaнa тoплoфикaциитe дa рaбoтят нa зaгубa, БEХ щe им oткупи дългa. Вcички винoвни oт БEХ дa ce рaзcлeдвaт и изпрaвят зa прaхocвaнe/крaдeнe oт бюджeтa

Прав си! Никога преди топлофикация не е дължала нищо на никого, всички директори и зам. директори си вършеха работата честно и прозрачно! Това е инцидентно :)

Топлофикация винаги е била на ГЕРБ - поне през последните 16 години, коагато са натрупани дълговете от 960 млн, т.е. почти МИЛИАРД.