БайтДенс получи ултиматум от 90 дни да продаде дела си в американския бизнес на ТикТок

Доналд Тръмп с опасения, че китайската компания може да накърни националната сигурност на САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още съм на руска дрога. Водка де.

Има данни, че китайското правителство шпионира и може да манипулира потребителите чрез ТикТок приложението. Свободният пазар тук няма нищо общо. Става въпрос за национална сигурност и Американците са прави в случая.

Демагогия и свръх лицемерие. Звучиш цинично знаеш ли? Дори за платен трол пак звучи цинично.

пак пресолиха манджата и нищо няма да се получи,вервайте ми

мафиотски рекет и изнудване в официален вариант, няма друга такава мафиотска държава като САЩ

Много е жалко, когато умствено ощетени хора, раздават присъди на цели държави.

Гледам в коментарите и виждам, как доста да не кажа почти всички не знаете за какво става дума. Ще ви го обясня с няколко реда. Китайците играят капиталисти на Американския пазар, но го играят комунисти на техния - Гугъл е забранен, Фейсбук също, туитър как мислите. Значи китайците не допускат американски компании на техния пазар, но източват с техни компании американския. Естествено, че бай Дончо защитава американския пазар. Китайците като толкова много искат да си играят на пазарна икономика, що не си отворят пазара за американски (и не само) компании? Който разбрал - добре. Който си троли - успех

това може и да е вярно, но няма нищо общо със забраната, нали уж се пишат за стожера на демокрацията и свободния пазар? а това действие е точно обратното на тези неща, тогава каква е разликата между така наречените "комунисти" от Китай и Американците? никаква

Защото свободния пазар си има правила за които следи СТО. Следваш правилата - участваш в пазара, не следваш - каквото повикало, такова се обадило. И националната сигурност е над всичко.

На китайците скоро ще им стане тесничко. Помислете се големи, а с нищо не доказват, че са такива. Не става само копи-чест...

копи-пейст

Хайде първо либерастките отрепки и соросоидите да се построят в една редица и да ги застрелям ! После аз и Путин ще завладеем света ! Веднага заповядвам ядрена атака ! На колене пред Путин ,на колене !

Президент на САЩ заповядва на частна компания какво да прави ? Сега експоприация ли ще следва ?

Въобще наясно ли си защо го прави или дай да плюеме?

Разбрайти ли, БайДенс застрашава ФАЩ , наркуманцити и лайняния МУ памперс.

Параноидна щизофрения!!! Но ако редовно си пие хапчетата може да заблуди простоватите американци и за още един мандат. Още повече, че срещу себе си има дементно старче и женски мелез.

Отличен е Дончо, отново... Мачка китайците до дупка, т. Е., докато им останат за ядене само ориз и прилепи...

Разбира се, че не е точно кражба на бизнес. Това е смачкване на бизнес и така трябва да се действа с китайците. Имате ли идея колко технологии са откраднали, копелетата?! Съвременен Китай беше един американски проект, които обаче се обърна срещу баща си. Все някога трябва да ги турят на мястото им.

А сега,като китайците само разживат технологии и нямат откъде да ги откраднат?технологиите използвани в 5G мрежата и те ли са крадномер 1ени и ако са крадени как така китайците са номеро уно на това поприще?:)Американците и ЕС покрай тях сами си го сложиха от алчност!Алчност и индивидуализъм!Азиатците за друга бира -там колектива винаги е бил над индивида.....Китай,Япония Корея -все е така.И като се вземе факта,че IQ-то им е средно по-високо от нашето -какво очакваш да стане? Факт е обаче,че не са откраднали нищо от България, по понятни причини.Нас други ни крадат:)

Колко лаптопа и мобилни телефони се сглобяват в Европа? Нула... Колко лаптопа и мобилни телефони се сглобяват в САЩ? Няма май такива с изключение на Dell лаптопите... но всички части са Made in China... Коя държава е първа по брой регистрирани патенти в САЩ? Китай, от много дълго време, а Силикон Валей не съществува от 30 години... заради стремежа на американските компании да не плащат данъци... Колко данъци плати американската компания Амазон в САЩ миналата година? Нула!!! А това е най-печелившата американска компания... Когато американските компании започнат да работят и си плащат данъците в САЩ и да ползват свои патенти за дейността си, тогава нека да наместника на Ротшилдовци Тръмп да се прави на велик... Между другото Китай вече забрани износа на редки метали в САЩ и скоро в САЩ няма да може да се произвеждат никакви електронни и метални компоненти дори за мотори на перални... А без лекарства от Китай САЩ ще изкара максимум 45 дни...

Почти всичко което си написал е компилация от фейк нюз в интернет!

Много грубо. Това си е брутална кражба на бизнес. Скоро очаквам Китай да поиска от американските компании да си подарят бизнеса в страната на китайското правителството. Толкова по теорията за свободния бизнес и инициатива.

Те китайците вече правиха подобни неща

В Китай всичко е контролирано от 10 фамилии комунисти. В Европа регулациите станаха толкова много,, никой не може да стартира нормален бизнес с няколко евро и добра идея. В Щатите имаше някаква малка идея за свобода и предприемачество, но май това не е точно така.

Погледни списъка на китайски милиардери в долари на Forbes - повече от 400 китайски милиардери в долари са в списъка.... Това китайски "комунисти" ли ги наричаш? Кажи си адреса на твоята психиатрия, където те лекуват за психически отклонения?

Питай ходорковски в Русия как се краде бизнес Няма защо да плачеш на чужди гробища, подмазвачо

На кой се подмазвам, не разбрах. Хайде малко по полека. Имам малък бизнес и знам какво е някой да се опита да ти го гепи. На тикток ли се подмазвам? Допивай си ракийката и бягай да спиш!

Пропускаш една лека подробност , става въпорс само за бизинеса им в САЩ все пак . Та и ти с твоя малък бизнес , не можеш да го правиш там , където не те желаят

Китайците са станали ПОВЧЕ от мраквите- 1,5 милиарда. И затуй трябва да ги трепем както мравките и да им взимаме парите.

Айде още 1 комунист.

Беларус окончателно се насочва на запад По последни данни лукашенко е избягал в Русия Чудя се защо всички цивилизовани страни мразят Русия, а диктаторите се крият само там Путин е следващия, който ще бъде свален

Абе и това не е точно така , краля на Саудитска арабия няма да избяга в Русия ако се наложи

Можеш ли да го сравняваш с хлебарката лукашенко Досега мислех, че най-големият простак - държавен лидер е Тодор Живков, но лукашенко далеч го е надминал Истински руски колхозен идиот Не съм ли прав

Мога и още как , това , че са богата държава зарди петрола не означава , че там няма тотална дикатура

Та какво се говореше за свободата инициатива и пазарната икономика? Приказка за идиоти..

Китай филтрират и-нет , имат цензура върху приложения , игри и филми :)

Щото САЩ не го правят - имат само 51 агенции за нац. сигурност. При комунизъма нямаше толкоз чак!

Правят го разбира се , всяка голяма сила го прави е съвсем нормално , за това и неразбирам писъците ?

А подбирай грозната си съпруга и заминавайте в Русия Там на вас, тъпаците добре ще ви обяснят какво е пазарна икономика

Каквото почукало, такова се обадило. Китайските нагляри само от това разбират. Къде са Фейсбук, Гугъл, и прочие в Китай?

Могъщата "първа икономика" настръхна от едно приложение за споделяне...майко мила :)

И постигна своето , па вие си вийте

Браво на китайците, от това глупаво приложение правиат луди пари и психират американците, че им точат личните данни. Те одавна са ги източили личните дани

Те и руски данни точат , та не се радвай толкова хахахахха

Чудим се само , що Китай се разви така а Русия не може

Няма смисъл да ти се обяснява.

Ти пробвай , пробвай ..

Цяла Европа се е насрала от страх да не загуби американските кинти и гък не смеят да гъкнат. Иначе в момента в който съответните политици и бизнесмени се оттеглят и се почват едни критики, ама едни тиради, ама не знам си кво ...

Печели пари и показва кравари като идиоти и печели

Боже колко мъка има на тоя свят. Ползвай си тиктока . Нале в БГ не е забранен. Кво те бърка?

Киртаците нещастни се насраха от една коитайска компания. На това ли му казват в САЩ пазарна икономика?. Нищо не се е променило в дивият запад. Още от тогава крадат и изселват доброзорно фермери и индианци с ултиматоми и оръжие., а когато те диктуват тотално пазара говорят за конкуренция и почтен бизнес. Долни мизерници! Да фалират и да се разпаднат на 50 държавици дано.

Да те питам , имаш ли идея каква е цензурата в Китай ?

Явно нямате :)

Демокрацията в действие. Не им харесва бизнеса ти айде продавай и се махай...

Браво на Тръмп! Бой по китайците

Ганьо, теб кво те грее това ?

Ми колкото ги грее тия дето пищят против това толкова и него

Изнудвай Дончо. С техните камъни по-техните гласви. Както изнудваха Убер и половината бизнес да си продадат дяловете на китайски компании, сега да им се връща. Комунистите са долни, нагли хора. Те от хубаво не разбират.