Байдън обяви банките за сигурни, а поелите риска за губещи: Така работи капитализмът

След двата фалита американският президент заяви, че ще иска от Конгреса и регулаторите да наложат по-строги правила за кредиторите

Обратно в новината

Коментари - Байдън обяви банките за сигурни, а поелите риска за губещи: Така работи капитализмът | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаха..Когато трябва да излъжат хората е Демокрация,а когато трябва да се открадне...е Капитализъм.

Лъч надежда за простия русофилистик, който вярва, че руската помийна яма няма да фалира и разпадне. Окото му гледа там в Америката и чака ли чака горкото мечтания фалит. Руски робе, ако САЩ фалират, целия свят ще се разпадне, а в такива жалки държави като русия ще настане абсолютен хаос.

Американската маимуна Баидан и Сорос ще оберат парите на тъпите капиталисти Евросъюза огасва голям кеф Украйна няма да съществува Полша ще бъде пометена

Абе тия са изтрили всички коментари от нощтните дискусии???Не дават да се пише срещу памперса и в полза на ТРЪМП!

че най-сигурни били Дюшекбанк, Юрганбанк и Бурканбанк.

Китай и изтока си изтеглят валутните резерви от американските клептомани ..

Бай Дън, капитализма е най-лошото нещо, което съществува в момента. Хубавото е, че бавно, но сигурно се саморазрушава от алчността на богатите. Бъдещето на света е в комунизма.

Комунизма го видяхме вече, даде фира още преди повече от 30 години!

Да е6а и теб и капитализма!

Капитализма предвижда ли безкрайно взимане на заеми бе ващаа мамица... мръсна проскубана

Като излезе трупното месо на конци и каже, че няма проблем.. Смях ли е плач ли бе да го опишеш.

Цък цък, времето не чака никого

Пригожин не позволява на Зеления чифут да Капитулира...Почва да буксува...и да псува Шойгу

Никой няма да вложи пари в сащ и Швейцария след обявените санкции и кражби и замразяване на авоари...Сащ не може да предложи нищо насвета .

Вече работи по либерастичному. Черни президенти, черни оскари, черни военни министри, травестити конгресмени. Чуваш ли се какво говориш, бе, дядка?

Държат го докато все още разбира какво му говорят в слушалката и може да го повтори на момента.

Фалират ли САЩ,светът ще изчезне

За изчезване, едва ли ще изчезне, но някои бедняци като русофилите ще трябва да си поприпомнят за няколко поколениея напред позабравени рецепти като "каша от брезова кора" и "яхния от диви корени".

С брезова кора са хранили децата в Ленинградската блокада, ако ви говори нещо.

Поледния "демократичен" глупак. Русия е наю големия производител на зърно , мляко и месо. Дяже изнася. И си произвежда машините сача без да чака ФАЩ. Така че, пак са те излъгали от Козяк ка то всеки път. Те вас лудиту, необразовани, тъпи, глупави, но самонадеяни "демократи " ако не излъжат, то нормалните пола не могат за ги излъжат. Убий "демократ" - спаси държава!

Много си черноглед. Ще умре един голям терорист. Ще остане демокрацията. Ще възстановим държавността. Ще възстановим правовия ред.

Без тоя "терорист", сега щеше да търчиш из украинската кал с пералня на гръб.

Без този терорист щеше на западняците да ни е поне 22 градуса в стаята пред зимата вместо 18-19. Цяла зима с напальонки под пижамата докато сина му в ламбо с кока и проститутки се снима... От друга страна не ги мисли руснаците. Виж как замерят по Украйна с откраднатите перални, че чак хиперзвукови... Като го направиш ти този трик ела да ми обадиш как става.

Кво става бе ушанки, фалирахте ли САЩ, превзеххте ли Бахмут? Да е и глупаците му! Я хвърлете по едно око на борсите и на новините от Китай. Уж Америка щеше да фалира, а пък то жълтурите изпаднаха в паника ха ха. Клети нещастници!

Видях ги, светят яко в червено, а Европа е на -3%. НО борсата в Шанхай е на зелено + 1.2%. Аре бегай на парапета.

За деня гледай, за деня, не за годината ха ха. 30% ръст на банковите акции от отварянето на борсата в 16 часа до момента. И продължават да растат, а прогнозирания ръст на китайската борса от седем се срина на под два.

На минутата ги гледам, лъжеш като Кокорчо

Айде кажи като ги гледаш, "Метрополитан Банк" на колко отвори и на колко е сега?

Кокорчо, вземи млъкни че се излагаш: FTSE -2.58%, -199.72. Довиждане, приятен ден

Жан Виденов ги разправяше същите лафчета за сигурните банки през 1996. САЩ са във фалит от средата на февруари 2023.

Чии милиарди и колко са, които гепихте с тази “капиталистическа” маневра.

Очаквам доларите, които САЩ незаконно емитират, сега да се окажат в повече и американската финансова система да се срути. САЩ отдавна са счупени и падат, но сега ще е началото на голямото сгромолясване. Предполагам Китай и Русия ще помогнат. И то много. Но не с мръсна интрига, каквато САЩ прави от столетие. Просто ще изиграят малко айкидо - който на където се е засилил, ще му помогнат да продължи натам. Няма зло, което да не е намерило възмездие! Спомняма си за факта, че САЩ платиха болшевишката революция, както става ясно от вече достъпни докумнети от онова време... Немски индустриалци са помогнали също малко. Просто го добавям за да знаем от къде всъщност получихме комунизма. Пряко погледанто от СССР, но всъщност от платена интрига от САЩ. Манталитетът на евреите от САЩ не се е променил. Но май скоро ще си търсят ново убежище, както се вижда. Само предупреждавам, че евреите не са едно нещо, а са няколко големи групи. Има и не чак толкова лоши евреи.

Познавам много евреи, повече са свестни, а никой от тях не ми е направил нико лошо, напротив. Но не познавам ашкенази. Министърката на финансите на САЩ - Йелен, е полска еврейка. Не я познавам.

Да, изглеждат мили, докато не се обединят да го нахендреят на някого за келепир. Иначе опас ите са ционистите, което вкл освен юдеи/ ешкиназита, като Зелвнски, но и англопротестанти и особено евангелисти, WASP

Чудесен пост, браво! Нашенците си мислят, че ония руснаци с валенките и ушанките са измислули комунизма/болшевизма/интрнационлизма, а те всъщност са най-многобройни като жертви жертви, букяално. По различни оценки 40-60 млн. Но днес юдеите са ав развихрили с нов, глобален необолшевизъм и успяха в САЩ, ЕС и стеаните от анфлосферта

на БНТ са оскарите в щатите. Тиквата за едно нещо съм съгласен с него- Мисиркиии

Мисирките - това беше Отговора на Борисов към Журналисти . Въпроса беше КОРУПЦИЯ и Кражби . Вие сте Кокошка .

Ха ха ха...

Толкова са банките, чиито акции са спрени от продажба в рамките на деня в щатите. Швейцарската Суис е загубила -15% , Уникредит близо 10%. Запознатите знаят на какъв косъм се държат двете банки. За Дойче банк няма никакво инфо. Може и те да са глътнсли яко вода.

Само интернета да не спират.

Всъщност!!!

Държавите по света се обединиха срещу вече ненадеждният долар и само в последните няколко месеца са разпродали над 1 трилион. Заради това, че американците използват долара като оръжие и санкции, половин свят си изтеглят доларовите активи от баѝМките на САЩ и ги разпродават, тоест има глобално бягство от долара. Дано това не повлече и еврото, щот ще стане голямо мазало.

Междувременно България трябва да се опази от еврото, което поради предателската политика на европейските лидери е вързано с долара. Приемането на еврото е основна опасност за България днес. Обречено ще загуби шанс да оцелее добре при катаклизма, който се образува от падането на икономиката на САЩ.

Когато такъв лъжец като Байдън каже, че банките са стабилни, е сигнал, че бедствието е сиурно. Тегленето на пари да започне.... сега! САЩ са МНОГО зле от няколк години. 2021 емитираха 40% от всички долари, емитирани в историята на долара!!!! Смучат от тройно по-скъпа газ, влачат големи компании данъкоплатци от ЕС, като им предлагат евтина енергия, изцоцват какво ли не с подкупени предатели. Но това не може да не ги срути в един момент. Изключено е да не се срутят!! В сената им вече усилено говорят по микрофона, че лъжата излиза на повърхността с ужасна яснота. Байдън е политически труп. Европа е с подкупени лидери, които захранват САЩ, но това е безсмиелно и разбира се пагубно за ЕС. В европейските парламенти вече текат изказвания, които разобличават предателството на европейските лидери. Вече не се овори под сурдинка и под страх. Просто започва действие. Единственото в случая е България, а по възможност целият ЕС да се дръпне навреме от прякото управление на САЩ, което цели да си подложи Европа под падащия дебел и вече зловонен американски труп. Това е.

опасявам, че ФАЩ бутат Европа към ТСВ. Единствено ме успокоява, че историята винаги се повтаря контрол формата на фарс. Времената са други.

Аз не се опасявам, а виждам как го прави. САЩ са МНОГО зле икономически и изобщо като държава. Това ги прави опасни като партньори и ЕС трябва моментално да се отмести. За съжаление САЩ са купили много мисионери, включително баш лидерите на ЕС. Народите и представителите им започват да се усещат, но дано да се мибилизират навреме. Из европейските парламенти вече се овори открито от трибуните за откачане от управлението на САЩ, все по-често се говори за еманципация на ЕС от САЩ като спешно нужна. Това е добре, че вече се говори, защото до преди съвсем малко време биваха преследвани тези, които са против инвазията на САЩ в ЕС и де факто прякото управление на ЕС от САЩ. Това беше безумие, постигнато от най-голямото европейски предателство в историята на Европа. Урсула и обкръжението й скоро ще бъдат зад решетките. Милиардите, които позволиха САЩ да изсмучат и онова, което получиха обратно на джоб - ще бъде на дневен ред непосредствено скоро. Нашите пръдльовци, които са ни нагъили на САЩ како да ги правим... Българите са поръсени от плътна пропаганда и една част живеят в сладка пропагандна мъгла, докато ни вкарват в кучи гъз с еврото, участие във войната и т.н. Сега САЩ ще опита да повлече всичко възможно в мръсната яма, в която вече се пльоска. Емисарите тръгнаха да мобилизират жертви на падението, за да стане голям калабалък. Ако нашите политици са умни, сега ще топат топката, за да печелят време. Радев не го одобрявам, но знам, че всеки може да има положиетелна роля в един момент. Както и БСП, които за мен са далечни и нежелани, но ето че в момента парадоксално България има полза от тях, за да избегнем позорно влизане във война. Навремето Хитлер е опитал да ни вкара, но Борис е удържал. Сега се чака умен политик като него да свърши тази работа, когато поредните фашисти искат да им послужим.

Ами само печатат пари а икономиката - балон Много приказки малко индиянец да бачка, преливат от пусто в празно. Накрая някой гори Сега е ясно що има война и защо е нужна за америка

кочина. Махни германия и всипко е спекула и леж.

Ти някога живял ли си в Германия, интернетаджию?!

Байдън не си знае името а му дават трибуна.До кога ДД ще се гаври с човечеството? Май само Путин ще ви ЕПМ.Да е жив и здрав.

Печатайте тоалетна хартия и после имало инфлация а после кой ще върне дълга на Украйна и с какво а..

Така се получава като мислят зелени технологии вместо финансови и иконмически проблеми

Русия е във война а американските банки загубиха повече от 100 милиарда долара от фондовия пазар в края на миналата седмица.

Питун срути САЩ. Започва да става ясно кой е голмият политик днес. А искаха те него да срутят, като му бутнаха за фитил украински фашисти. Путин и фитла ще загаси, и САЩ ще отслаби. Русия не е нападала Запада, но когато Западът нападне Русия, ВИНАГИ е сядал на руския, който се оказва дебел и наточен. Само България да се ориентира навреме и да се откачи от клатещата се лодка ЕС, докато тя е под пряко управление на САЩ - опасно е!

Днес е имало струпване на хора пред чейнч бюрата, който са разпродавали своите доларови спестявания. Имало е повишение на разликата в курсовете заради голямото предлагане.

Ей, съсипахме я тая Русия.

и след това ще го отстранят

и ги изтреби тия до Крак като Ликвидира с Атентати Децата и Внуците им!

Нова Голяма депресия и де-доларизация. Какво заплашва света с фалита на баМките в САЩ. Анализаторите вече наричат ​​сегашния икономически колапс най-мащабният след световната криза от 2008 г. Няма да успее да спре масовото теглене на пари от банките и каскадния ефект от банкрутите. Процесът обаче очевидно вече е придобил необратим характер. Възможно е следващите, които ще „излязат на крак първи“, да са First Republic Bank, Alliance Bancorporation, Pacwest Bancorp, Customers Bancorp и Webster Financial Corporation, чиито активи надхвърлят 410 милиарда долара, предполагат авторите на канала Spydell за финанси в Telegram . „Това означава, че фалитът на тези баМки е гарантиран".

финансовата криза която се задава ще е страховита. дръжте се за най-същественото. акции крипто всичко ще е издухано :))))))))

Байдън обяви ей тези три банки за най-сигурни ... Silicon Valley, SIlvergate и Signature Bank ... засега!

Остави това, но май има опашки пред доста банки

Най се плашим коги ми кажат: "Нема да се плашиш"!

Чета коментарите и за сетен път се убеждавам, че Ганьо балканьо на три морета, великия бугар бугар е меко казано проЗт, ама много меко казано. Дори руските орки имат повече акъл от Ганчо балканя. Ганчооо, Ганчооо, хората, които са си вложили парите в банката ще си ги получат обратно до $250 000. А инвеститорите, тоест тези, които са купили акции на банката ще ги загубят. Поняли, русофилистици гламави?

А тези над 250 хилки, кой ще ги изплати? ... А гусин ПроЗТ?

Кирооооо.....97% от ДЕПОЗИТИТЕ са над 250 000 $,разбираш бе,празна кратуно русофобска..... хахаааа

Конкретно това, което си написал е факт. Но факт е също така, че както през кризата от 2008 г. фалитите на банки почнаха от САЩ, така и сега първо там изгърмяха 2 банки и разклатиха фондовите борси, както в САЩ, така и в Европа. А уж в САЩ икономиката в момента беше ОК за разлика от ЕС и Еврозоната, която вече влиза в рецесия. Да не се впускаме в анализ на общите приказки и пълни глупости от речта на Байдън. "...американците могат да имат доверие, че банковата система е сигурна." А в същото време ще уволняваме мениджърите на фалиралите банки и ще засилваме регулациите на "сигурната" банкова система.

Глупакът бърка големи фирмени депозити с акционери,тъп като гъззз

Санкциите на Сащ срещу Рф и други страни ,се връщат като бумеранг от негативи върху финансовия сектор.

Пазете българския ЛЕВ ! Като зениците на очите си ! Това е бъдещата европейска ВАЛУТА.

Далновидните сега купуват американски книжа

Ни социализъм ,ни комунизъм,ни капитал феодализъм..мСаш се ореебаха със Изсрайна..Загуби доверието на клиенти от целия свят. .Дебели клиенти

С кражбата на руски авоари ,доверието в Сащ се срути..Това е .

Капитализъма е много гаден.

Долара започва траен процес на падение. Няма как, нищо не може да му помогне. Долара умира, свърши му възхода и световната доминация. Путин, Китай и още една дузина държави му еваха маата. САЩ си подписаха смъртна присъда с тая Украйна и да ритат срещу велика и непобедима Русия, защо им трябваше тази беля на главата. Прости глобалисти - сатанисти, майната им, не ги съжалявайте.

Дабе дааа са идем да купим долари..... Смешно

Значи ако правилно си спомням стана огромен скандал през 2009 след като държавата реши да спаси банковата система в САЩ и наляха 700 млрд , с част от тези пари мениджърите на проблемните банки си бяха раздали многомилионни бонуси , което стигна и до конгреса , но всичко естествено потъна. Сега се оказва , че няколко дни преди да фалира SVB , мениджърите и са си раздали тлъсти бонуси... Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено...... Между другото сигурно рейтингите на тези банки са били ААА , М ?

да, рейтингите им са били високи с положителна перспектива. :-)

социализъм на разходите, капитализъм на дивидентите?

Бития бит, евания еван.

Значи фалирали...банка да фалира...те така си прибират парите, или с масова приватизация и 1000 към едно парите... А америкосите имат дълг със 20 или повече цифри в сумата...това балон ще се спука все някога. Интересно ми е тези дето продават петрола станат разумни като Дубайците...тогава зелените пари как ли ще са? Щото долара върви докато целия свят е потиснат и/или поробен. А логиката да произвеждаш нещо евтино, да си покриваш разходите с нормална печалба и да трябва да продаваш скъпо щото някаква борса някъде тъй оценява...какво е това ако не е картел?