17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kripto vlutata idva banki niama da ima

za tozi ot usa v usa ako imas mnogo pari pri tiah si spetialen cstamar i niama taksi a ako ti padne balansa na kartata pod 1000 vseki meset ti spirat po 15 20 dolara zavisi ot bankata

плащах 8 паунда на месец за най-обикновенна сметка и сумати други такси. Нямаше много "free cash withdrawal" в квартала и около 2 паунда ми беше тегленето на бакомат. После хората се усетиха, че държавата ги задължава да ползват банки, а банките им взимат от парите. И после се появиха хиляди агенции (предполагам адвокати), чрез които можеш да си върнеш незаконно прибраните такси със задна дата. Взех си обратно няколко хиляди паунда за 4-5 години период. Стряскащо, нали? Банките не бяха съгласни. Но тук хората си търсят правата, а не като в България с наведени главици

Разликата е, че в Англия държавата не се управлява от мафията. Тук я някой е надигнал глава, я са му я резнали.

И банките в Англия после ти взеха пак същите такси чрез увеличаване на такси за теглене/плащане в чужбина, ипотечни такси, и тн. Празно няма :)

Кожодери, лихви няма, такси до небесата!

Кожодери, лихви няма, такси до небесата!

ЕЙ КРЪВОПИЙЦИ НЯМА ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА ПИЕТЕ КРЪВТА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД? НАМАЛЕТЕ СИ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ, НАМАЛЕТЕ РАЗХОДИТЕ, КОИТО ПРАВИТЕ ЗА ЛЪСКАВИ ОФИСИ.

Важно е печалбите им да не намаляват

Колкото и да вдигат таксите толкова ще им намалява оборота. По време на пандемия се пазаруват само най- насъщни стоки и никой не ебава да се занимава с банките.

Вие майтапите ли се бе? От повече от 20 години съм в САЩ аз такса за внасяне или изнасяне на пари от банка не съм платил и цент. Единствено при преводите от САЩ за БГ - това е. В България имам една мижава сметка и гледам на разпечатката "такса обслужване" - близо 2 кинта на месец. - пълна порнография. Такса че им внасяш пари..? това е смешно (и тъжно де..) Малко че лихвите вече са нулеви ами и такси взимали.

Парите от тези идиотски такси само за лекарства да ги харчат

Абе такова дране на кожи чрез такси го няма в европейските банки. Ами то в българските банки НЯМА как да си ползваш парите без да те таксуват. И се поинтересувах дали мога да се върна и работя в България. Оказва се, че трябва да си платя здравните осигуровки за ... 5 години назад. Е, аз ако почна работа в България за българска заплата и почна да оставям разни таксички на банката, платя си здравните осигуровки за 5 години назад, платя данък на колата плюс винетка, глоби по пътищата и т.н... Е, нема причина да се връщам. И само да ви кажа конкретна цена: Прясно мляко в англииски магазини излиза около 1 лв/литър. В България е над 2 лв/литър. Масло "Президент" е най-скъпото- 2 паунда за 250 г. /4.50лв/.

назряла е нуждата от закон за равнопоставеността на начините на плащане.Това означава : 1.всички задължителни плащания към държавни и общински органи трябва да могат да се извършват и в брой или по начин, изключващ завишаване на стойността от посредници, както и изключващ специфични познания и технологии. 2.Плащанията към частни субекти се извършват по всеки от съществуващите начини и получаването им не може да бъде отказано, освен ако не натоварва с допълнителни разходи получателя. Две изречения оправят всичко !

В България НЯМА банково дело- има лихварство!! Време е да ИЗТЕГЛИМ парите си от банките и Те ще останат ПРАЗНИ!!!! Средствата , които превъртат са НАШИТЕ пари! Приберем ли ги -банките издъхват!Нека го направим!

Прав си, така е. Проблема е, че тенденцията е дори и хартиените пари да изчезнат и да останем САМО с електронните разплащания. Тогава няма как да избегнеш банките.

Ами създадоха се разни алтернативи на банките... и някои са доста силни. Дори се опитват да вземат регулация като за банка т.е. да имат някаква ликвидност и държавата да гарантира някакъв минимум от вложенията там.

Нещо не разбрах от статията - ще ги вдигат пак, сега ги вдигат пак или е анализ на вдигането на таксите преди година? От заглавието - сега ги вдигат или ще се вдигат, статията - съвсем друго!?!?!

А управление "Банков надзор" на БНБ спи сладък, но пък добре платен сън, вместо да обяви за нищожно покачването на тарифите на търговските банки и да ги санкционира !

Разплаках се. Горките банки, не им стигало каквото крадат.

Най ме кефи малоумната такса броене на пари които внасям да ползват тупаните в бг банките. Но не забравяйте че те са картел и копират всички простотии една от друга!

Решавам да си прехвърля малко пари от заплатената си си сметка в друга сметка без дебитна карта. Няма спестовна сметка (услуга), има само строчни депозити. ОК. Опппа, таксата на откриване на депозитна сметка е 20лв! Това райфайзен банк. Оттук нататък.... Буркан банк.

Това е кражба! Която зависими и корумпирани, и невероятно натли, прости и безочливи (банкери, политици, управници,..., депутати) представят като законна или ако се вдигне повече шум и възмущение сред хората - като недоглеждане! Като неплатените от Божков 700 милиона, които иначе много великите и знаещи и можещи Борисов и мекерето на Пеевски - Горанов представят като недоглеждане, а не схема за рекет, корупция и кражби...

“ Спестовна сметка (депозитна сметка, влогова сметка) e финансов продукт, предлаган от банка, при който клиент (държател на сметката) влага (депозира) определена сума пари в банката ВЪЗМЕЗДНО!!!, СРЕЩУ ЛИХВА!!!! Лихвата може да се натрупва към сумата, да се изплаща на определен период или да се получи при закриване на сметката. Спестовната сметка е пасив за банката. “ Ако ти откриваш депозитна сметка със 100 лева например, и ти взимат веднага 20 лева - 20 % от нея!!!, и то веднага, при давана годишна лихва по депозит 0.1 % от същата банка, то на практика те ти взимат 20 % от това, че си държиш парите там. Тоест, имаш реално НЕ ЛИХВА, ДОХОД, а РАЗХОД! Което по дефиниция, както виждаш, противоречи на дефиницията на (депозитна) сметка! Или с други думи - това всъщност не е депозитна сметка, а средство за системно ограбване на хората с това име. Според дефиницията!

"Тоест, имаш реално НЕ ЛИХВА, ДОХОД, а РАЗХОД!" Къде е казано, че лихвата е задължително ДОХОД??? Тя, както виждаш, може да е разход! Отрицателната лихва е РАЗХОД! Виж от кога лихвите на ЕЦБ са отрицателни. Ние сме вързани за еврото логично е и нашите лихви да са отрицателни.

Сега умножи тези 20 левчета, които са ти взели, по да кажем 10.000 или 100,000 такива като тебе, направили същото с банката...

Копирам текста от таксите на райфайзен: 1.1. Откриване 1.1.1. Разплащателни сметки BGN 5 EUR 2 1.1.2. Разплащателни сметки с дебитни карти BGN 2 EUR 1 1.1.3. Срочни депозити 1.1.3.1. За суми до BGN 200 000 (или равностойност в друга валута) BGN 20 EUR 20 Забележете 1.1.3.1 - правиш си срочен депозит и ти вземат веднага 20лв!

Така е банките могат да печелят достатъчно от кредитите които дават плюс парите по депозити които би трябвало да инвестират и във финансови инструменти. Но за по лесно и сигурно ни дерат с измислени такси и удръжки каквито няма в цивилизования свят. Но овцете обичат да ги стрижат

Всичко е извратено на тая територия - по принцип банките би трябвало да печелят достатъчно от лихвите по кредитите дето раздават, но тук взимат такса, че ти поддържат разплащателна сметка, което е пълна дивотия, при положение, че ги зареждаш с пари, върху които те не плащат лихва. Другата дивотия е, че ти искат немалки такси да теглиш пари от своята си раплащателна сметка, за която преди това са ти взели такса, че да можеш винаги да теглиш.

При мен чашата преля когато едни наглеци тръгнаха да ми взимат такса каса като внасям пари при тях, все едно касата е на комшията, а не на тяхната банка. Ако имаше нормална държава щеше да има държавна банка с офис във всеки град и без тия такси, да ги видим лешоядите какво щяха да правят. Другото - защо не се продават ДЦК на граждани, а се дават само на лешоядите? Абе теритотия, а не държава - това е проблема, ония боклуци там само се възползват

Това е като данъка, който през турското робство турци са взимали, след като са нахлували насилствено в някоя българска къща и са се нахранели там, за това, че “си износвали зъбите”..., като десятъка. “ Десятъкът е един от основните български данъци, плащан от Средновековието до началото на 20 век. Според него селяните са облагани с една десета част от земеделските продукти и дребния домашен добитък. Той е натурален данък, но в отделни моменти от развитието на българската държава е събиран и в пари...”

Внасям 200лв., взеха ми 1лв. При лихва 0,02% годишно.... кога ще си получа единия лев?

Значи викате по-добре е да затворим БГ банките и да изритаме на улицата няколко десетки хиляди добре платени служители? В БГ където работа с висока добавена стойност така и така почти няма ако не броим софтуеър :Д Браво на вас - е затова сте гладни толкова години демокрация :Д

Ти наистина ли си толкова прост и не вдяваш за какво точно става дума? За монополно положение и изнудване, де факто! Никой не оспорва ролята, която банките имат и ТРЯБВА да имат в обществото и икономиката, бе глупак! Тук става въпрос КАКВО и КАК правят! И как това всъщност реално се отразява и на хората, и на икономиката, и в държавата! Какво тук ти е толкова непонятно!

Банките не са благотворителни дружвества. Монопол няма - има 20+ банки на БГ пазара. Има картел - това е различно. Там вече държавата трябва да се намеси за да се свалят цените и оптимизират разходите. Но да се говорят безумици няма смисъл.

ДНИ СЛЕД РАЗКРИВАНЕТО Ѝ. И О, БОЖЕ - ОБАДИ МЕ СЕ НЯКАКЪВ СИ СЛУЖИТЕЛ И МИ КАЗВА "СЕГА НАЛИ ВСИЧКО Е НАРЕД". Този т.нар. служител не обърна никакво внимание на факта, че неговите колеги с бездействието и безхаберието си ми провалиха сделка. НО БАНКАТА СИ ВЗЕ ВЗЕ ВСИЧКИ КОМИСИОННИ - ЗА ЗАКРИТИЯ ДЕПОЗИТ И ЗА НАРЕДЕНИЯ ЕДВА СЛЕД 4 ДНИ ПРЕВОД. СЕГА ЩЕЛИ ДА ПРОВЕРЯВАТ. а ПРОПО - БАНКАТА С ЧУЖДЕСТРАННО УЧАСТИЕ(както всички други), но дали в Германия или Австрия ще толерират подобно поведение. Дали този, който трябваше да си свърши работата, ще бъде адмириран????! Надали!!!!! Но тук разни от този сорт са там, където не им е мястото!

Да, вдигат таксите, но подобряват ли услугите си? Не мисля, дори нивото е спаднало драстично. Пресен пример: закривам депозит и откривам нова разплащателна сметка. По принцип в он-лайн банкирането последната трябва да е активна от 2 до 24 часа. Но за мое голямо разочарование това не се случи. След многократни позвънявания, изпратени електронни писма сметката се появи 4( ЧЕТИРИ)

Защо в Щатите не ме таксуват за обслужването на сметките ми, а в България - най-бедната в ЕС “им било скъпо обслужването на сметките” и не са ли И ЗА ТОВА българите в България най-бедните в ЕС? Защо аз мога по всяко време в Щатите да изтегля сума от банкомат, на моята банка, да кажем $ 500, без дори и 1 цент такса, а в България ти взимат около $ 1.5 (от статията)?!? И защо в Щатите мога да изтегля и по-голяма сума - да кажем 5-10,000 долара без 1 цент такса, да не говорим за простотии като “такса за преброяване на парите”?!? България страна от кой свят е, от третия? Петия?...

Абе, тези наглеци акумулират огромни печалби точно по време на най-тежка эа хората криза... Това е пир по време на холера...както е в една прочута книга... Престъпници!!!

Историците казват, че в България, никога не е имало робство! Основният способ, по мое време, да заробиш някой, беше да му дадеш пари с висока лихва! Обиталище или къща можеше да се купи за 6 гр. злато квадратния метър! Изплащането на ипотеката ставаше за 5 или за максимум 10 години, защото беше съобразена с човешкия живот! Лихвата не прехвърляше 5%, но въпреки това, някой пак изпадаха в робство! Чувал съм от пътници във времето, че в България при Цар Борис III, квадратния метър жилище в Сердика е струвал един наполеон ......

Съвременната форма на робство, на липса на свобода и независимост е ИКОНОМИЧЕСКАТА, а основното средство за култивирането и съществуването и поддържането й е ЛИПСАТА на актуална (пълна) информираност и информация на хората В РЕАЛНО ВРЕМЕ, на лъжата, манипулацията, дезинформацията и скрити важни елементи от релативната фактология и взаимовръзки, на умишлено “несъвършено” законодателство и липса на реален текущ контрол на обществеността (вкл. с перверзво наложени т.н. тайни - служебни, държавни, фирмени...) и разбира се на умишлено слабо образование за “обикновения човек”! Това е!

И, разбира се, на липсата на реален свободен избор за “обикновения човек”, защото този избор НИКОГА не е РЕАЛНО информиран, към момента на “избора”! Именно затова толкова много управници и политици провалят хората, но хората ги опознават и разбират ПОСТ ФАКТУМ!!! И примерите са безброй, те всъщност не са изключения, а правило!

Някой видя ли номерата върху кюлчетата в чекмеджето от коя банка са? Май от тази, на която ѝ купиха акциите на двойна цена от пазарната.

Аз още преди години се уверих как банките в България действат като разбойници и закрих всичките си сметки - живея от много години в чужбина.

няма как държавата да ви принуждава да ползвате банки, а банката да ви налага такси. Това се води рекет!

ще има стригане на сухо

измукват и последните стотинки от бедния народ, 1% от целия брутен продукт

Пълни глупости и оправдание. Банките в България са картел и действат в синхрон при грабежа от хората.

Ами, има си приказка - лаком гъз и така нататък. Те вдигат таксите, ние се приспособяваме - първо разкарах едната банка, с другата нищо на каса. Задължения към държавата, само през ПИК и пос терминала без такси, ако съвсем няма как да се избегне, примерно за глоби от КАТ- easypay. Даже по-евтино ми излиза всичко от преди като бяха по-ниски таксите

V ! ...то оставете друго - ами дори Текущи сметки НЕ може Директно от сметка ! ...а ако Сбъркаш да ги Сложиш за постоянни (т.е. Автоматично Всеки месец) - Отидоха Ви Всичките пари !, теглят и теглят ...

Интересно, защо в Англия не взимат такси за теглене от банкомат, такси за поддръжка на сметката и такси за теглене от клон на банката. Най много съм теглил от място 5000£, не ми взеха и стотинка. Месечната такса за club lloyds е 3£ ако в сметката ти не влизат поне 1500£ всеки месец,като член на клуба получавам по 6 билета за кино на година... 3£х12 = 36£ на година, един билет е ~10£ за кино... Дори и да не ти влизат тези 1.5 на месец пак си заслужава. Classic account няма никакви такси на месец... Club lloyds ти дава минимум 0.60% лихва на парите в сметката ти всеки месец... Не ти взимат... Кредитните карти също нямат месечни такси. Тука в една банка ми пибираха 60лв на година, такса поддръжка... От едната сметка в другата, такса превод, още някакви такси и то става свинщина. Отделно такси за дебитна карта. В последно време и такса за внасяне... Пълен абсурд...

Същото ми казват и мои приятели в Германия! Защото в БГ управляват мутри, които са в комбина с банките, а народът е като стадо овце!

За Германия - Баварците, т.е. ЛьовенТалер. ...а за Албиона - ЛондонСити .

Ами те в България НЕ могат да повярват.

Много ми стана жал за банките, не знам защо правителството не им отпуска безвъзмездна помощ, освен ние всички да съберем дарения, горките банки. Надявам се да пуснат дарителска сметка или да пращаме смс, да не им се намалят печалбите и бонусите. Дано поне таксите да вдигнат двойно или тройно.

Алчността на банките роди и развива успешно фирмите за електронно разплащане!Само Револют има вече в БГ над 200 хиляди клиента,а подобни има още дузина.Всеки месец обслужващата ми банка удържаха на фирмените ми разплащания такси за около 1500 лв.Сега почти нищо не удържат щото основно разплащанията ми към контрагенти не минават през тях...иначе все едно съм си назначил банкер в офиса!Колкото по далече сте от банковата зависимост толкова по-добре ще ви вървят нещата.Изпитано!!!

Значи “нашта” “банка” Изяждаше поне едно Добро Работно място на Вашия Бизнес, Колега... ,,а Революта - Е ли в състояние да Завършва разплащателни/финанс/фиск (и т.н.) операции Без други (по веригата) ?

как революта го прави не е твоя работа. Важното е че на теб като клиент ти излиза много много по евтино да си платиш на револют абонамента и да правиш много на брой разплащания без да бъдеш обран от банките

Да ги ожалиш горките! Затова съм решил съвсем скоро да си изтегля всички пари и в револут!

Да си държите парите в банка през 21 век е белег на ниска финансова култура и не само... Ползвайте ги само, когато вие е неибежно и изобщо не говоря за кредити. Те и без това така са се ушили, че и да искаш, не можеш да ги избегнеш, но можеш да ги ебнеш, като не си ""пазиш"" парите при тях.

Няма по скъпи банкови услуги в ЕС от тези във България! И за външни и за вътрешни преводи и за теглене...

Рядко пребивавам в Б-я но имах някакви сметки в Пощенска Банка. Отивам преди 2 година в Банката и ми казват сметката ви е закрита. Ама как така, Имам пари вътре. От банката най-нагло ми отвърнаха. Вече нямате. Жив грабеж. В сметката имаше 200-300 лева които в продължение на 2-3 години ги смукнали като такси.

Така правят!!! като кърлежи са!

Същото нещо се случи и с мен. Преди колко - може би 5-6 години, когато бях в България (живея от дълго време в чужбина със семейството си) реших да проверя салдата по сметките си в няколко банки в България. В УниКредит имах сметка с няколкостотин евро, бях забравил. Когато отидох на място и поисках извлечение, видях, че в един момент са променили едностранно условията по сключения между нас договор - тоест вида на сметката, и са започнали да си крадат, да си дърпат от нея всеки месец по няколко евро, мисля 5-6 евро. И така юнаците я стопяваха с грабливите си пръстчета - по малко, но редовно. На всичкото отгоре, когато им казах, че това е кражба и нямат право да го правят, да променят едностранно условията по договора ни без мое съгласие, без дори и да ме уведомят, тези наглеци имаха очи да се опитат да ми обясняват, че ... аз съм бил уведомен?!?! Направо се вбесих, поисках веднага среща с управителя на банката, казаха ми, ме го нямало и ме прие някаква жена, представила се за завестничката му. В офиса беше и друга жена, представена като юриста на банката. Казах им, че това е кражба и че ще ги съдя и осъдя. Не бе въпросът за сумата, която са откраднали от сметката ми, те бе малка, а за това, че бяха невероятно нагли, питах ги аз приличам ли им на глупак, за да държа някъде пари, които не само не ми носят доход, но дават бизнес на друг, а той ме краде...Казах им, че имам сметки в няколко от най-големите банки в света от години, но такава наглост и безобразия не съм виждал, въпросът е принципен, за практиката им, и то в най-бедната държава в ЕС!!! Веднага след това закрих всичките си сметки в България...

Че пОснем сълза за Хампърцуцко и сходните му червяци... Не знам дали заблеязвате как таксите за превод в евро станаха 1 евро, а не 1 лев, както би трябвало...

Чакай да въведат еврото, много цени от 1 лв. ще станат автоматично 1 евро, а не 0,50 евро. Отвсякъде преебавка. По темата...в Германия живея и моята банка ИНГ, няма нито годишна,нито месечна, нито всякаква такса за теглене и плащане. Правете си сметката.

вдигнаха таксите през последната година, педерасите..

Ако имаш 100лв в банка, скоро ако искаш да ги изтеглиш, ще ти дадат 10лв и ще приберат 90лв такса. Трябва със закон да се забрани произволното измисляне на такси, особено процентни. Където когато си влагал парите, изобщо не е имало такива. Реално те обират. Или поне таксите да не надхвърлят част от годишната лихва която дават.

Значи ако си отворя разнлащателна сметка в България, да кажем със 100 лева, банката автоматично си прибира ... 2.25 лева, за да ... ОПЕРИРА С МОИТЕ ПАРИ?!?! Защото й ... давам бизнес като клиент! После, понеже “обслужването на разплащателната ми сметка било скъпо”?!?!, си дърпат по още ... 2.97 левчета НА МЕСЕЦ?!?!?!? А ако реша да си изтегля остатъка от парите, които НЕ са успяли да вземат ОЩЕ от сметката ми, си прибират още 2.81 левчета! И на това му викат бизнес и банкиране:) А ако реша да оставя 100 левчета за 1 година, банката “щедро” ми дава лихва - колко?, 1 левче?!? И всичко това на фона на масовото развитие на онлайн банкиране по белия свят... Да ви п.кая и на таксите, и на банките и банкирането!

В голяма заблуда си !! Лихвата ти е 0.10 ст .....не 1 лв

В ПИБ годишната лихва по всякакъв депозит е 0,00%. А таксите за обслужване си вървят нагоре. АМа това е защото Боцко купи с много държавни пари една малка част акции от нея, а те се чувстват недосегаеми.

ще клекнат и банките и банкерите. Ами ние си седим и псуваме само пред компа....

Площадът - Е отдавна Глобален, Колега ! ...и Сме НаЛиния.

В Б-я банките са пълен смях. Вземат ти такса дори за внасяне на пари. Ама вижте те ги брояли. Ами като отидете в магазина да ви вземат такса сканиране и броене на касата. Пълен смях ви казвам. И хората го търпят. Щом го търпят така ще е. И да не забравите да гласувате за ГЕРБ че е много хубаво в Б-я при Бойко.

Защо пишете глупости???? Банките са на ОГРОМНА печалба!!!! Откакто БНБ им забрани да си плащат дивиденти и ЗДЪЛЖИТЕЛНО -"печалбата" , да остава в банката като резерв капитализация !!!!!! ТЕЗИ хитреци започнаха да точат всичко като РАЗХОДИ (през техни си фирми)) Затова отчетите им са "ПО-МАЛКИ" ПОЗОР е , че се позволява да скубят народа ТАКА Б Е З О Ч Л И В О !!!!!!! а държавата и бнб да си мълчат!! Единствената ТАКСА която липсва по банките е ----- ТАКСА ВХОД в банката !!!!

Ти пък сега - не им давай идеи

Имам сметка в еда *файзен където ми превеждат пенсията. Ама май ще я закривам. Абсурдно е да плащам такси на мизерната ми пенсия. Добрите стари пощи са добро решение.

Поподсещащо : - ако сте с И-друго Поданство..и Имате пенсия И оттам...и Има спогодба за Разделно данъчно облагане — то Може да поискате пенсията Ви от у Нас - да Се прибави Към ОназиТам.

Съди ги бре,аз осъдих банка в чужбина която ми търсеше 500евро лихва при сметка с 0 евро и съдията им каза че в Европейския съюз закона е,няма пари в сметката и сметката автоматично се унищожава.Но след като си траете ще ви търсят.

Е ти си ги осъдил за 500 евро, и очевидно това е било мошеническа практика. Кой ще тръгне да съди банка за 10-20-50 лева?

И така малко по малко се събира. Същото го има и по други места. Например за гугълските реклами. Кой ще си търси центовете, като види, че от реклами нищо не се печели. И така си остават в тях парите на огромна част - може мнозинството.

Единствените банки в света, където няма лихвен процент по влоговете независимо от сумите са в България. За това и българите избягват вече да си влагат парите в банките.

kgoranov

Не е вярно, Много банки в Германия и Швейцария имат нулеви дори и отрицателни лихви по депозити

Колко от тези банки имат разлика между лихвата по депозита и тази по кредит 100 (СТО) пъти? Защото тук разликата е толкова, дори повече. Теглиш ипотечен кредит и плащаш 2,8% лихва. В същото време в същата банка имаш и депозит - по него банката ти плаща лихва 0,2% ...... Реално банките са се превърнали в чисти лихвари - нищо повече....