17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мутренски принцип: ДАДЕ МИ, ВЗЕХ МУ

1 грам абонаментно златно кюлче Tavex: https://tavex.bg/zlato/1-gram-abonamentno-zlatno-kulche-tavex

Ето как е в Англия: Откриване на разплащателна сметка в офис на банката - безплатно Откриване на разплащателна сметка в офис на банката с издаване на дебитна карта към сметката - безплатно Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката - безплатно Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката с издадена дебитна карта към сметката - безплатно Закриване на разплащателна сметка в офис, открита до 6 месеца от датата на закриване - безплатно Внасяне на средства по разплащателна сметка в офис на банката - безплатно Теглене на пари в брой от разплащателна сметка: На каса в офис на банката до 1000 лв. (или каквато било сума) - безплатно С дебитна карта на АТМ, обслужвано от банката - безплатно С дебитна карта на АТМ, обслужвано от друга банка - безплатно, но има и платени банкомати Плащане по директен дебит: Към сметка при същата банка - безплатно Към сметка при друга банка - безплатно и няма как да е различно от безпплатно, защото държавата те принуждава да ползваш банка!

1.9 билиона евро къде ще раздава ЕС още не са готови,това не са печатани пари,а облигации където трябва да се купят.Като се изкупят сещайте се как ще клопнат резето.Обикновеният човек няма значителни спестявания номера е да исмукат печалбите на средните и малките фирми щото за да крият данъци те всеки месец си купуват акциики и облигации,броят ги като разходи и в същото време се надяват да умножат печалбите си.

Абе а в гърция как е работата? Там банките взимат ли такса "съхранение на пари"? А в италия, а във франция? За един преател питам. А колко стуват плащанията и трансферите по сепа? Ако заедно тоя преател и други си прехвърлят парите извън българия, мое ли да се окаже че банките са всъщност празни и да почнат да пукат като пуканки?... Пак за същия преател питам. Голямо дарво се задава с това евро и тия механизми и българските банки яко ще го гризат. И банкерите - и те.

Какви са тези инвестиционни фондове с доходност 0,03%? Това си е жив обир. Без да съм финансов гуру, докарвам средно около 8-10% годишно.

Банките умират и това вече съм казал... https://youtu.be/wuhkzQxjW1M

Бахти смешника си !

https://www.youtube.com/watch?v=bBA3MziKXDY&t=289s

При Бойко, се препълниха банките, но. ние, ще поправим. грешката, имаме опит

Дебил ли си или...откачен?

Нали банките печелят като работят с наши пари. Те трябва да си имат добри специалисти, които добре да инвестират и от печалбата да се отделя и процента лихва за клиента. Сега какво излиза? Като частните банки не могат да се справят, да се направи държавна банка. Така конкуренцията ще е пълна, няма да е само между частни субекти, но и между частни и държавни.

И да, и не. Има един максимум на пари, който им е нужен, останалото не им трябва като цяло. Банките вече отдавна не се интересуват от парите на обикновените хора. Те са инвестирали в бизнеси, които генерират много пари и имат постоянен паричен поток. Банките от 20 години са инвестиционни, а не потребителски. Това е голямата разлика.

Току що проверих в нета - ПИБ си дьржат депозитите. С нулеви лихви обаче! Тези май ще се окажат най-коректни кьм клиентите си, вьпреки всичко!

Без пари- зле! С много пари- няма къде да ги държите и...ще се кахърите. Я ,идвайте в кръчмата , ще ви стане весело.

Даже имам на село дървена къща (плетарка) на 120 г. на която връзките са й предимно пирони и още не е паднала. Даже дървеният е здрава. Мисля, че железобетона е по здрав.

Е как така понеже от август спират депозитите, сьществуващите щели да станат разплащателни сметки. Банките имат ли право едностранно да променят сключени договори? Не би трябвало да е така. На падежа, когато трябва да се предоговори, вече е друго! Не е ли така?

Не е така. Договорът си е договор, общите условия са си общи условия и тях си ги менят постоянно, а кои клаузи влизат в тях - сещай се. Но то дори и по договорите пише такива неща, че... Сега се нагледах на договори и покрай "преминаването на свободния пазар" на електроенергия. Договорите са с едногодишна валидност, освен ако доставчикът не реши друго, в общи линии. Тръгнал средностатистическият потребител да мери сили с картели, на които им гласуват законите под диктовка от лобито.

Специално за мита за инвестицията в апартаменти - Помните ли 1997 година? Предполагам сте я запомнили с курса на долара. Но аз помня и нещо друго. Помня как 1998 година имотите струваха смешни пари. Това стана защото всеки се юрна да продава, за да има какво да яде. Но нямаше кой да купува и цените се сринаха. Помните ли имотния балон? И при имотния балон така казваха - Няма никаква опасност - Цените винаги ще растат и ако закъсате с вноските, то банката като го вземе, ще го продаде, ще си вземе изискуемото и ще ви даде остатъка. Така ще си имате пари. Но какво стана - Отново паднаха цените. Банките разпродадоха на половин цена имотите. А собствениците останаха хем без имот, хем продължаваха да дължат остатъка. Така че имайте едно на ум като ви баламосват за инвестиция. Нещо повече - В другите държави един апартамент се изплаща за 10 години от наеми. В България е поне 30 години. Към годините на които сте сега, добавете 30 и преценете дали ще сте живи да си видите инвестицията!

Отличен коментар. Спести ми времето да напиша същото. Да добавя и нещо от мен. В момента в София масово се продават квартири с наемателите. По-умните да се сещат...

V Bulgaria ima li umni tam da kradzite i glupazite umnite sa navan

Е, че на половин цена си е добре, бре. Явно това е било около 2010-та. През 2015-та стигнах да купувам на 10% от стойността на кредита, а на други места символично "срещу почерпка", един вид. Междувременно, лихвата по необслужвания дълг си е 10 процентни пункта + ОЛП, отделно разходи по изпълнителни дела, съдебни изпълнители и т.н., та като се продаде имотът накрая, почти не се отразява на дължимата сума, която след това продължава да си нараства. Не само ще се повтори същото, а ще е много по-драматично, но иска търпение. Най-рано го виждам след 5 години да се стигнат такива нива на ударите.

Въжможно е да са 5, възможно е и да са много по-малко. Сегашната хиперинфлация няма да има аналог, защото почти 90 % от сегашното поколение не може да засади дори един картоф и само допринася за намаляващата парична маса. Банките ни го казаха в очите. Не ни трябват парите ви, ние си печатаме достатъчно....

Не е точно така. Предишната такава драма в САЩ преля в Европа и накрая като достигна ваймарците, онези подпалиха света. Има и още по-черни сценарии от незнанието кой край на разсада се вкопава. На това има лесно решение, като във вица за залесяващите трудоваци - "със зеленото нагоре".

Изобщо не можеш да мислиш и си написал глупости. Айде сега научи малко проста математика и сравни цената на апартамент струващ 600 долара през 90те години и цената му сега. В имоти, акции и злато се инвестира дългосрочно. Няма как цената да се вдигне за 2 седмици, да го продадеш, след 2 седмици да падне с 90%, да купиш и след още две седмици да го продадеш с 300% печалба. Ако беше толкова просто, всички щяха така да правят и с нищо друго нямаше да се занимават. Когато инвестират пари, го правиш за минимум 10 години, другото е просто късмет, а не че си много умен.

40 годишната панелка след 10 години ще струва още повече? Ти сигурен ли си в това? Или викаш инвестицията да се направи в къщята по селата, до където няма нито инфраструктура, нито канализация.

Големият проблем е, че сме ЗАДЪЛЖЕНИ да използваме продуктите на банките. Работодателят ми не е възможно да ми плати по друг начин освен по банкова сметка. Над определена сума мога да платя само по банка (иначе глобата е 30% от сумата). Пита се в задачата - зашо тогава няма някоя държавна комисия подобна на КЗК и КЕВР която да контролира таките на банките? Омбудсмана как може да ги накара да си променят картелната политка? И въобще не е никаква тайна, защо ги наричат банкстери - по високите нива са хибрид между банер и гангстер.

Ква държавна комисия като КЗК и КЕВР па и ти?! Първо, в КЕВР всички от чистачка нагоре са на неофициална заплата към ЕРПтата. Второ - от другата седмица се отърват от юридическите лица, които излизат на "свободния пазар", а след година ще се отърват и от битовите потребители, та се оправяйте с тока както се оправяте с телефоните си. После ще се освободят и от ангажимента с водата и дотам с "държавния контрол". Познай дали на свободния пазар разходите остават в сходни граници...

Щяпх да пропусна е, а е важно! Запомнете: апартамент в блок или кооперация е ЖИЛИЩЕ , а къщата на село е ДОМ!

Ей не се ненаядоха тези банки. Всичко е за таксата поддръжка от 2,50 лв на месец. Сладки пари за нищо! От както банките съществуват има две неписани правила - ако банката ти даде пари, взима пари от теб това под формата на лихва. Ако ти дадеш пари на банката, тя дава пари под формата на лихва. Сега на какво става - Каквото и да става банката все взима. Еми държавата да гарантира парите на хората! Да отвори депозитни сметки в БНБ без поддръжка и с нулева лихва ако трябва! А не бабата инвестирала 1000лв за погребението и след 5 години те не са 1000лв само от таксичките! Ходи после да ѝ обясниш как така е станало. Заради банките нищо не е като у света в България. Съотношение продажна цена към наемна цена показва 30 години време на изплащане. Е няма толкова безсмъртни хора. Не знам как някой може да го нарече това инвестиция!

За Ганьо инвестиция не е нещо, което носи доходност, а е нещо, в което си е закопал парите. Ако пък и е закопал пари, които няма, а е взел назаем - още по-добре.

Като погледнеш огледалото - харесваш ли това което виждаш?

Горе-долу бива това, което виждам. Щото почти всичко ми е в земеделски и промишлени имоти, които за 5-7 години вече са се изплатили само от доходност без да смятам поскъпването им, щото там става условно покрай реалното ниво на инфлацията. Ти кажи за Ганьо, дето "инвестира" в апартаменти, че и гаражи. Тук съседен на моя гараж го продадоха за 35 хилки преди година, а сега няма и за 40. Наемът на гаражите се вдигна от 100 на 150 кинта и "инвеститорите" се успокояват, че можело да станат и по 200. Сам си сметни срок на възвръщаемост, щото барем линейни уравнения би трябвало да можете да смятате.

В строителството колкото вложиш после продаваш двойно. Няма друг такъв бизнес в България. Дори да купиш Биткойни сега на 35 000 евро ,има ли гаранция ще стане 70 000 евро. До ключ излиза 500 евро за квадрат. Продаваш на 1000 евро и купуват като топъл хляб. На 1500 евро ще чакаш няколко месеца ,но пак се продават.

Така е, а купувачи основно са банките и подставените им агенции за имоти. Така пазарът се поддържа изкуствено, а като гръмне, ще го отнесем всички, независимо дали сме купували прескъпи апартаменти или не сме.

Нормално е. Съвсем се оядоха и изнагляха, липсва всякаква регулация, искат само от таксички да печелят.

Какви банки, важно е шкафчето и то друг да го пълни

Някакъв странен феномен е имотният пазар у нас ... имотите са твърде скъпи (за средностатистическия българин), а заради този ход на банките предстои още да поскъпнат (вярвам, че ще е за малко) ... в същото време наемите вървят надолу. Обаче все пак има хора, които смятат, че купуването на имот е инвестиция ...

Естествено, че е инвестиция, само че българинът "инвестира" в пасиви. При промишлените и земеделските имоти виж какво става - увеличава им се както стойността, така и годишната доходност, обаче там трябва да внимаваш какво правиш и да си гониш нещата, а не като купуването на апартамент, от което всеки си мисли, че разбира, щото той "не иска ни вода, ни трева", по стара народна "мъдрост". Смятай тези с търговските сгради клас А и подобни, дето смятаха да взимат наеми по 12 евро и нагоре на квадрат от "международните фирми" и ИТ сектора, пък онези си работят от вкъщи, че и свикнаха. Още не са освободили сградите, щото си имат договори и не бързат, но тенденцията е катастрофална и там.

Покупката на апартамент е всичко друго но не и "инвестиция". Оцобенно ако го направиш на сегашните и утрешни цени. ПОкупката на земеделска и индустриална земя е друга работа. Но е само за хора с акъл, а те са по-малката част от населението

Ако имаш свободни пари и при цена на малък апартамент в София около 120 000 хиляди лева и наем около 500 лева това прави 6000 лева годишно, никоя банка не дава толкова пари лихва, плюс това, че цените на апартаментите вървят нагоре плавно всяка годинас 3-4% и ти след като си отдавал имота решиш да го продадеш и оттук си на плюс, що да не е инвестиция? Говорите глупости като цяло.

Я вземи раздели 120 на 6 да видиш дали не се получават 20 години срок на възвръщаемост и то при условие, че типично по нашенски бъркаш приход с печалба. От тези 500 като си извадиш местния данък и ТБО, ДОД, разходи за ремонт и т.н., виж колко биха ти останали. Или ти освен тези 500 кинта, товариш наемателите да ти плащат местните данъци и такси. Айде, за ТБО може, въпреки че при текучеството на пазара и това не е много лесно. Хубаво е, че в сметките вкарваш и поскъпването на имота за срока на възвръщане на инвестицията, ама ще е добре и да им удариш един коригиращ коефициент, свързан с реалната инфлация и да вкараш и амортизацията на имота. Българинът като цяло е цар на бакалските сметки на коляно и после все разбира защо не се е получило. Има една сръбска поговорка, че най-добрият акъл е този на българина, дето му идва после.

Да се знае. Панелните жилища им свърши гаранцията. На новите е 100 години. Разбрахте ли ,какво ще стане когато обявят панелните жилища за опасни. Те са опасни защото връзките между панелите са корозирали. При новите жилища бетона стяга до 100 години. Разхлабва още минимум 50 години. Народа ще се юрне да купува нови имоти ,ама на тройни цени. Затова банките изкупуват нови имоти още на зелено. Който има панелно жилище иска не иска ще вземе заем и става роб до гроб.

Брато, това се ремонтира бе. Ти явно си някакъв инвеститор в строителството. Спорно е дали старите панелки не са по-здрави от новите.

_stankow

>Панелните жилища им свърши гаранцията И колко е била тя ? По кой документ ? >На новите е 100 години Мухаха. Това някой батка - инвеститор ли ви го каза ? Какъв документ ви дава ? Чесна дума гаранция Франция ? :) >когато обявят панелните жилища за опасни И ще изхвърлят хората на улицата ли ? Тези, обявяващите ? :) А за тях няма ли да стане опасно, хем на улицата ? :D >Те са опасни защото връзките между панелите са корозирали И кой ви каза, че панелният блок се държи на "връзките между панелите" ? :D :D >При новите жилища бетона стяга до 100 години Това е някакъв нов бетон, предполагаме ? :D :D :D >Разхлабва още минимум 50 години Какви точно химически процеси протичат, бихте ли ни споменали ? "Разхлабване на бетона" !?! :D :D >Народа ще се юрне да купува нови имоти ,ама на тройни цени За да си спаси домочадието от панелката ? Която всеки момент ще се срути ? :D :D >Затова банките изкупуват нови имоти още на зелено Притрябвали са им на банките имоти. Банките дават кредити, предприемачите строят и продават, а банките искат връщане на кредита + лихви. За какво са им имоти ? Имот лихва носи ли ? Или банката ще тръгне да го дава под наем ? Банка вземе ли апартамент, тутакси го продава. На нея пари ѝ трябват. И най-вече - лихви. >Който има панелно жилище иска не иска ще вземе заем и става роб до гроб. Който няма жилище ще става роб. Той и сега си е роб. 20 г. ипотека - инфаркт гаранция.

Даже при ало-измамниците рискът да нулираш сметката си е по-малък, отколкото ако си държиш кинтите в бегебанка!

Продадох си къщата на село- плетарка,две реки, една вада покрай оградата,чист въздух, слънце, гъби и билки, лов и риболов, двор 800 кв.м., два големи ореха в двора, ток, вода- редовни партиди платени, на 80 км. от София- до вратата асфалт, за пикливите 7000 лева. Изпих ги с приятели пенции за има няма два месеца.Продадох я ,защото вече съм дрът пенционер и нищо не мога да направя там, а купувача беше млад и нахъсан.Това е идстината- купувайте за без пари къщи по селата- земя, кладенец, отопление с водна риза, домати, краставици и останалото, казан за ракия и им ЕПМ на милионерите!

Аналогичен случай в наше село - преди 5-6 години накупувах подобни имоти с дворове от 2 хектара нагоре (с декарите отдавна съм приключил). Освен с кладенец, и със сондаж за всеки случай, със собствен трафопост. Я на международен път, я на Марица или Арда, а някой я и на на двете. Постоянно ме издирват чрез познати дали продавам. Като разберат, че не продавам ме увещават да си запиша номера и ако реша, първо да се обадя. Цял "тефтер" номера станаха. Аз пък се опитвам периодично да купувам съседни имоти, за да уедрявам и съм склонен да преглътна и по-висока цена. Изобщо не мога да заинтригувам никого - никой не иска да продава срещу пари, само евентуално срещу бартер и то по негови натоварени условия. Миналата седмица издирих един съсед така през ОДЗ и ми каза само в кои конкретни землища го интересува бартер и да не го занимавам с приказки за пари.

Банките се опитват да станат инвеститори с чуждите пари. Така загубата ще остане за вас, а печалбата за тях. Преди време покрай един ипотечен кредит ме принудиха да инвестирам 300 лева за 6 месеца. Избрах опция "нискорисков". И ми върнаха 298,50 (след такси). И това е нискорисковата инвестиция - гарантирани печалби в техния джоб. За високорисковата не ми се мисли!

Банките и агенциите за недвижими имоти купуват на зелено жилища в големите градове. После печелят от 50-100 процента. Къде има такъв бизнес с такава печалба. В София, Пловдив, Варна, Бургас всичко което се строи сега е изкупено. 90 процента от банки и агенции.

Абсолютно вярно. В другия край на квартала строят едни мастодонти като за последно. Цените са абсурдни, но всичко е изкупено от банки и агенции, половината от които отново те кредитират. За капак, локациите са баш по булеварди, големи улици и кръстовища, така че шум и дим на корем, но за сметка на това обявената площ с общите части е такава, че в съседните блокове от соца, при равна квадратура по нотариален акт, разликата е таман една стая.

За 20 години жилищата в България са поскъпнали няколко пъти. Една панелка сега е 5 пъти по-скъпа от същата панелка през 2001 г. Инвестирайте в имоти. Чисто нови жилища. В Западна Европа къща с двор е стотици хиляди евро. Апартамент в големите градове е милион евро. И в България ще стане така.

Нямаш никаква идея за какво говориш - в Испания и Италия къща с двор е точно на половината като цена на къща в новите комплекси покрай витоша.

Я дай цени на къщи за Рим и Мадрид??? Може и Милано или Барселона?!

Цялото ново строителство е тотален боклук - некачествени материали, некадърни майстори, строено в най--големите дупки с нулева зеленина и простор наоколо, да не говорим за спалните по 10 квадрата, липсата на отделна кухня, некадърните разпределения, грозни фасади и 15%-20% общи части. Как да си дадеш парите за подобно нещо?

Зависи къде в западна Европа. В югоизточна Англия цената на една къща е поне 4 пъти по висока от същата в Северна Англия. В Нидерландия цените са високи навсякъде. В Южна Европа зависи дали си в голям град, но е доста по-евтино от северозападна Европа. Всичко е относително.

Инфлацията сега е минимум 10 процента. Ако си имал 100 000 евро са реално 90 000 евро. За съжаление цените ще растат.

Няма такова нещо. Преди няколко месеца имаше доклад от НСИ, че между 2010 и 2020 доходите са се удвоили... цените също, значи 100% инфлация за десетилетие. Сметни една сложна лихва и ей ти ги едни 8% до короната. След короната сума суровини и материали скочиха между 100 и 600% за няма и година.

Парите са същите като количество, покупателната им стойност за някои стоки е различна. Ако сега купиш панелка на 2000 евро квадрата, а след 2 години се срине на 900 евро квадрата си два пъти прецакан. Веднъж от балона, веднъж от инфлацията на останалите стоки. Освен това въобще не разчитай, че би намерил купувач за какъвто и да е имот.

Купувач за каквото и да било няма. Има купувач за конкретни неща. Гледам при мен - периодично ми откриват телефона за да ми правят оферти за моите имоти. Аз не продавам, но няма против от безплатно лакетингово проучване наготово. Същевременно, самият аз имам интерес да купя съседни имоти, но никой няма интерес да продава, дори на леко над разумна цена. На неразумна цена вече не знам, щото там мен ме няма.

ПО-ГОЛЕМИ БУРКАНИ И ДЕБЕЛИ ДЮШЦИ.

През голямата депресия в САЩ така е било. Куцо и сакато е купувало акции ,ценни книжа, хартийки без стойност. Който е имал мозък е купувал недвижими имоти или злато. В един момент всичко рухва и 90 процента от американците остават без пари. Дори са взели заем ,за да купуват хартийки ( акции/. Сега пак ви насочват към борси , криптовалути, акции , фондове.

Йофко, който е имал акъл тогава не е купувал имоти на върха на балона, а когато те се сринат с 80 - 90 %.... Ама тея подробности вие брокерите от къде да ги знаете...

Нещата започват да се обръщат и така както не ни искат парите в банките им, в скоро време пак ще се молят за тях. Този който следва стадото, да се сети сам какво е - вълк или овца? :D Има индикации, но стадото последно ще разбере за тях след като хубаво се набута с панелки по 2-3к Евро квадрата…

Може преди това да ни спретнат една хиперинфлация, с която да оберат народа, както в края на 90те

Когато банките започнат да служат на държавите,а не обратното тогава нещата ще се оправят.

Да си припомним от историята, какво стана преди 13-14 години. 2006-2007г. - бясно раздаване на кредити, цените на имотите " удариха" всякакви рекорди. Тогава банките също убеждаваха, че кредитополучателите само ще спечелят - инфлация, всички теглят кредити и т.н. тогава дойде 2008г., а през 2009 и 2010 ЧСИ описваха имоти и не само "като за последно".....

Сега купувай имот в брой. Малък ,голям ,земя. 10 000-15 000 евро са достатъчни.

Имотният пазар е инертен и се движи с години след финансовия, защото трябва време народът да се одреме и да се отчая. ЧСИ хубаво са бухали по изпълнителни дела през 2010-та, обаче трябваха години за да стигнат имотите до приемливи цени, като ги свалят на всяка следваща продажба. Попаденията бяха през 2015-та, е евентуално рпез 2016-та с някои компромиси. Скоро пак си гледах "портфолиото" и общо взето след 2017-та няма нищо интересно в него, вкл. и в момента е пълна суша, по разбираеми причини. Понеже постоянно следя пазара за инидикации накъде върви работата, земеделските ми имоти са поскъпнали с над 50% за 5 г., което ако го вкарам и към годишната им доходност, вече съм ги избил. За търговските ми имоти поскъпването е както дойде, но пак е над 50% теоретично, а на практика в момента никой не продава.

Вадете парите от банките и купувайте в брой ЧИСТО НОВИ ЖИЛИЩА в големите градове. Застраховайте против бедствия . Парите ви вече ще се увеличават. Дори да няма наематели същия имот догодина ще е с 15-30 процента по-скъп. Възможен е масов фалит на банки . Горницата над 100 000 Евро се губи.

Догодина може и да е дори с 20% по скъп, обаче по-догодина ще е наполовина.

Ти нали не мислиш, че в гаранционните фондове има за всички?

Естествено, че има за всички. като не стигнат, ще напечатат още дълг и така всички ще платят парите на всички. То това е bootstrap - да се повдигнеш сам като си дърпаш нагоре обувките.

И защо ще е по-скъп като няма кой да го купи? Хората свършват парите, купувайки жилище сега, след тва се вдигат таксите и лихвите на кредитите. Кой ще иска да ти купи имота? И с какви средства? Освен това, ако успееш да го продадеш, какво ще направиш с наличните пари? Нали пак трябва да ги затвориш е нещо? При всички случаи нямаш налични средства.

"Миришеш" на брокер на имоти от 18 метра , Ивчоооо. Не 15% , а с цели 50% ще са по-скъпи имотите догодина. Давай да купува народа и да потекат едни мазни-мазни комисиони... и то за никаква "работа". Алоооууу с тва пророчество стил баба Ванга за масово фалиране на банките имотите пак ли ще продължат да поскъпват? ммм? п.с. Още ли ви плащат по 50ст. на коментар? Бях чел някъде,че платените тролове по толкава ги пазарят господарите им.

Купувайте биткойн. Ще ми благодарите след 4 години.

Кажи си името и адреса, за да можем да ти благодарим лично.

Адреса ми е целият свят момче. Купувам крипто от 8 години. Скъсах всички връзки с Бг банки и сега пътувам. Изкарвам 6м някъде, омръзва ми и заминавам. И така до следващата дестинация. В България идвам на 2 години веднъж късната есен. Айде със здраве че трябва да влизам във водата че нещо много напече.

вярно много те е напекло, щом и сам си слагаш плюса след коментара....

на всяко действие има съответното равно противодействие - предлагам всички вкупом да отидете и да си изтеглите пари, а банките да го духат докато не се научат че клиентите се уважават

ЩЕ ПРИЕМАТ САМО ЧЕКМЕДЖЕТА С ЕВРАЦИ

Спестява ни се срамният факт,че огромната част от тези " депозити" са пари собственост на няколко човека, а по голямата част от обществото крета с бързи и нам кви си кредити вследствие на което твърде често от собственик на жилището си кредитополучателя неусетно се е превърнал в наемател.Според градските легенди има младежи,които от няколко години са собственици на десетки жилища придобити по онзи начин чрез бързи кредити. На държавата изобщо не й пука от това, на органите които трябва да се орят с жилищната мафия- тоже.Прокуратурата се измъква с обяснението,че това са гражданско правни отношение и не преследва мафиотите.Те от своя страна нямат акъл да инвестират толкова пари в нови переспективи и ги държат в банките,които вече се задръстиха.......Такава държава все още няма и при попуасите!

Пробвай да си купиш жилище с бърз кредит....в такава дупка някоя мишка мобе да живее

123

Целта е да бъдете без пари ,без имоти . Да бъдете роби. В САЩ 40 процента живеят на улицата или във фургони. Купувайте имоти.

Подготовки за фалити на банки !! Щото идат гладни партизани !! Като 1997година

уж праволена работа уж застой апък банките пълни. каква е тая работа. абсолютни недоразумения са радев и червените протестиращи. на границите задръствания от желаещи да ходят в гърция. уж бедни. червените протестъри са тъпи.

Купувайте къщи,земя , апартаменти. Не им вярвайте за криптовалутите,акции, фондове.

Но за сметканатова се вдига бензина ,тока ,парното престъпността със 120 % !! Гарантирано от мунчо на божков

Според мен глобалната идея е да си изхарчим парите, да изтеглим кредити и да се превърнем като американците в роби до гроб. Те искат роби, бе хора! Не мислещи индивиди! Колкото повече се затлачим в кредити, толкова по-малко ще ни интересува нещо друго, освен днешното оцеляване. Аз лично няма да дам пари на инвестиционен фонд, защото все още помня финансовите пирамиди от 90-те (не че се излъгах да се набутам там). От друга страна, по стечение на обстоятелствата, виждам как пенсионите фондове "ни въртят парите". Не - благодаря!

ние отдавна сме роби, искаме неискаме... а дали си го осъзнаваме и признаваме- е друг въпрос...

Ами не е точно така, защото голяма част от българите имат "бели пари за черни дни" - точно тия, които искат да ни вземат. А най-важното е, че 90% от българите имат собствено жилище - това пък го няма никъде по Света. Няма как да си роб, ако имаш известна финансова независимост, което с кредитите тя хвърля на дъното.

Защо Сталин е мразел селяните? Ами селянина си изкарва сам прехраната. Има си за ядене и поне в това отношение е независим от властта. Сега виж какво става с нашето земеделие. Ако имаш 5 декара струва ли си да я обработваш? Колко ще ти са разходите, колко приходите? Освен да ги засадиш с ябълки и цяла година да ръбаш само ябълки например...

Като не искаш да си като американците, които умират със задължения към банките, дръж ди парите в буркани у вас, и после като пукнеш - взимай ги с тебе в гроба... Само за да им е гадно на банките и да не си роб.... Като ти гледам мисленето - изглежда точно като на роб - на собственото си малоумие....

То, щото като са ти парите в банката и като пукнеш ще си ги вземеш със себе си, нали?

Не знам какво видя в моето мислене, но явно ти куца четенето с разбиране - върни се в пети клас. Някъде да прочете препоръка да си приберете парите в буркан? Изобщо - нищо от това, което кълнеш няма общо с изложението ми.

Който не иска да е роб , отива на село , купува фотоволтаици , копае собствен водоизточник , гледа животни и зеленчуци и скъсва със системата.

И става роб на копането.... Ей това е свобода....

При депозитите няма месечна такса, а при сметките има. Бойкотирайте банките.!

И къде ще ги сложиш? В дюшека?

Как да се бойкотират банки бре ? Цялата държава, живот и тнт. минават през тях... Айде сложи си парите под дюшека и да видим след 6 меесеца от 1000 лева вече ще са 10 лева като себестойност... Защо не спрат да отпускат кредити банките? Защо ли ... Абе на зле са нещата .... но няма избор - пак ще ни ограбят и смачкат законно и по "господарски"...

НЯМА БАНКА КОЯТО ДА ИЗДЪРЖИ АКО ВСИЧКИ ВЛОЖИТЕЛИ РЕШАТ ЕДНОВРЕМЕННО ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ АВОАРИТЕ. А АКО НА ЕДНА СЕ СЛУЧИ ДРУГИТЕ БИХА РАЗМИСЛИЛИ МОЖЕ БИ - АКО НЯМА УСЛУЖЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА Я СПАСИ

Глупости. С измислянето на FRB, банките имат право да раздават като кредити, като запазват в наличност 10% от депозираните средства. От доста време и на определени места, този коефициент е 0. Та, банката взима от теб 1000 кинта, и вместо да задържи 10, за тези, които теглят и да даде 900 кредити, тя задържа 1000 и раздава, т.е. създава от въздуха 9000 кинта, които раздава - това математически е същото, но по абсолютна стойност става страшно. Така че твоите пари са си там, а ако вложителите искат да теглят, просто ще се рефинансира на банковия пазар, както стана с ПИБ или ще им одобрят намаляване на резервите, щото банките са свещени крави. Илюзия е, че търговските банки раздават вашите пари - и без тях, пак ще раздават кредити.

МОЖЕ БИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ЧЕТЕНЕ И ОЩЕ МАЛКО ЖИТЕЙСКИ ОПИТ НЕ СА ИЗЛИШНИ ЗА ДА СЕ КАЖЕ - ГЛУПОСТИ И МЯТАНЕ НА ФРИВОЛНИ ЦИФРИ. ПАРИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ РАСТАТ ПО ДЪРВЕТАТА (МОЖЕ БИ НЯКОИ В PC-ТАТА )

Относно четенето - чети. Виж какво е FRB и как на практика работи системата. За житейския опит - нали се юрна стадото да тегли от ПИБ преди години. И кво стана - държавата ги рефинансира и Цеко пак на бял кон. Много са ви объркани представите как работят финансовите и банковите системи. Да не говорим, че обобщението "няма банка" е лишено от смисъл. Каква банка? Ритейл/търговска, инвестиционна, кооперативна и т.н.? Интересно ми е как тълпа вложители ще фалира инвестиционна банка, като тя няма общо с тях. Ако се разклати системата, държавата ще спасява за сметка на всички ни, както вече нееднократно е правила.

Не проблема в таксата ,а лихвата. Банките имат салдо за налични пари в банката и дадени в кредити. По принцип ,за да е печеливша банката трябва да има над 2 пъти повече кердити от колкото депозити. Това е така ,защото от лихвите по кредитите се плащат лихвите по депозитите. Поради кризата в БГ спряха издаването на кредити и изведнъж се напълниха с пари които не могат да плащат. Това е причината банките да спрат депозитите , докато не започнат да дават повече кредити , не могат да си позволят да приемат повече пари.

Преди около 14-15 год си купих акции от ОББ АМ - т.нат. Премиум акции на цена около 21-22 лева, сега сената им 12 (ДВАНАДЕСЕТ) лева. Още си държа акциите. За сега Имам СТРАШНА ПЕЧАЛБА :))) МИНУС 10 ЛЕВА НА АКЦИЯ:)))) Ще ги затварям буркани. но не и акции.

Дедо, акцията не е като домата, купуваш го и продължава да зрее и да става все по-хубав. Акцията трябва да се продава, да се купи друга изгодно и т.н. Ако я пазиш като старата печка в кухнята, че макар и стара е много хубава. накрая може да си я ползваш за тоалетна хартия)))....ако е мекичка де....

Пенчоооо за 2 или 3 МЕСЕЦА спаднаха от 21-22 лв на около 10 ДЕСЕТ лева. Пенчоо в статията се опитвата да ви подмамят да си вложите парите там. НЕ ГО ПРАВЕТЕ. ЩЕ ИЗГУБИТЕ.

Ти па си намерил да купуваш акции на ОББ. Акции се купуват на Градус. Пилето върти фиктивни обороти, надува оценката и прибира в чувала.

Скоро ще ги закриват тия банки така или иначе... за кво да се мъчат с тия срочни депозити...

Нормално е , след като сложиха Румен Гечев да ръководи банките откъм дубай