Коментари - Българският слънчоглед не стига за производителите на олио, не искат да спира вносът от Украйна | Бизнес.dir.bg

Коментари - Българският слънчоглед не стига за производителите на олио, не искат да спира вносът от Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България може много други неща да няма, но слънчоглед има колкото си искаш. То освен слънчоглед друго не се сади. Като минава човек с колата из България, навсякъде са полета от слънчоглед, докъдето ти стига погледа. Но внасят слънчоглед от Украйна и това е гадна политика. Украинският е по-евтин и производителите на олио искат да произвеждат с евтин слънчоглед, а после да държат олиото на същите цени и да печелят повече. На всичкото отгоре олиото е обозначено като българско и никъде не пише, че е използван украинският слънчоглед. Което си е престъпление, понеже Украйна е държава, в която има война и никой не може да гарантира, че техният слънчоглед не е замърсен.

Така, когато пътувате по магистралите случайно гледате ли в полето, има слънчоглед но нахвърля сбит и за нищо не става, просто взехме субсидия продукция не чакаме.

Не знам какво е това нещо слунчогледово олио. Ходя си до Гърция и си взимам от маслодайните по селата истински зехтин за 4 евро литъра.

дето го взимаш на 4 евро литъра гаранция не е никакъв зехтин

Как до преди войната слънчогледа стигаше, сега не...?

Не, че не им достига количеството сланчоглед на производителите на олио. Просто искат да изкупят всичкия слънчоглед, за да вдигнат спекулативно отново цената на олиото в небесата.

НЕ ИСКАМЕ НИЩО ОТ ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА НАЦИСТКА УКРАЙНА!

`българските зърнари са най големите лайнари! всички председатели и партийни секретари на бившите ткзс!

Нададоха вой. 10 години живеем с картел в олиото…

да го помпат а ?

Не консумирайте олио щом ползват слънчоглед от бивша Украйна! Вероятността в него да има обеднен уран е много голяма! Избягвайте всякакви хранителни продукти от бивша Украйна, както и такива, в които има съставки от бивша Украйна!

ама производителите не искат да казват откъде им е суровината! Май е време в социалните мрежи да казват, когато видят украински слънчоглед да се зареждат в наши заводи за олио! Хората да поемат контрола - иначе ни лъжат! Ако посочат един завод и какво предлага - да знам да не купувам от тази марка!

Минете на зехтин! Да, по-скъп е и ще удари по джоба, но поне ще знаеш, че няма обеднен уран!

Компромис - да правят олио от украински слънчоглед, но да го запишат на етиката на бутилките!!! Така е справедливо - който иска евтино, да го взима! А не да купуват боклукчив продукт, а да го предлагат като роден! И аз искам да знам какво купувам в магазина!

Для минерального дизтоплива 42-45, Для биодизеля (метиловый эфир) не менее 51. Общеизвестно, что в зависимости от вида сырья, используемого для производства того или иного биотоплива, они подразделяются на поколения (биотопливо 1-го поколения, 2-го поколения и т. д.). Эта классификации справедлива и для биодизельного топлива. Таким образом, в зависимости от используемого сырья можно говорить о биодизеле 1-го поколения (из сельскохозяйственных культур), биодизеле 2-го поколения (из жиросодержащих отходов) и о биодизеле 3-го поколения (из липидов микроводорослей)

Огледайте се! Българският слънчоглед не е обран. Навсякъде гният огромни полета, нищо не е обрано, догодина няма и да бъде засято нищо. Защото украинският слънчоглед подбива цените, производителите на олио искат украински защото е по-евтин. Унищожението на България е пълно!

абе пишеш глупости, аз ако съм производител на олио ме интересува цената да ми е по ниска, и разбира се документи да има слънчогледа. Откъде накъде държавата ще ме задължава да купувам по скъп слънчоглед било то български, Бангладеш ки и не знам си какъв още. Като толкова мисли държавата за слънчогледо производителите да им покрие разликата в цената, която искат и готово. Пък да не говорим че ти производители са едни турбо селяни червиви с пари и не могат да си представят, че трябва да се съобразят с международните цени а не само с цените от село.

че какъв документ искаш от украинските продукти? За тях ЕС е казал да минават без проверки и сертификати!

Добре, преработвай украински слънчоглед и го напиши на етикета с големи букви. Искате да печелите, но удобно забравяте, че цената трябва да е функция на качеството. Вашата работа е такава, че ако трябва ще правим олио и от лай?а само да сме на малсимална печалба

Че като не се интересуваш, защо ревеш после държвата да ти плаща субсидии и да ти помиога бе, капут? Ей затова не трябва да има частници!!!

С тези твърдения сееш абсолютни лъжи и дезинформация. Явно си руски трол

"Слънчогледа не е обран" отиди и го обери тогава. Слънчогледа се жъне, а не се бере и освен това първо трябва да е готов за жънене. Сега се прави това

А къде изчезнаха българските сортове домати и краставици от Татово време. Кой разби селскостопанските институти в България?!

то и аз искам да купувам евтино и да продавам скъпо, ама няма!

Стига, ама земеделците го държат за по-висока цена....