България ще спести 2.4 млрд. евро при замяната на въглищата с газ

Три въглищни централи с капацитет от 1400 мегавата могат да бъдат заменени от 1200 гигавата газови мощности

Обратно в новината

Коментари - България ще спести 2.4 млрд. евро при замяната на въглищата с газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера като гори природният газ какво се получава? Сигурно кислородни емисии. Метана е въглерод и водород. При горенето се получават водни пари и въглероден двуокис /в новите учбници е въглероден диоксит/ тоест въглеродни емисии. Ако искате да ги спрете напълно начините са ясни водни централи, атомни централи, перки, слънчеви панели. От статията е ясно едно един ще спечели от продажбата на газови горелки и котли друг от продажбата на газ и всеки 6 месеца цената на тока +3%. Не ме интересува колко ще спечели България от емисии. Интересува ме КОЛКО ЩЕ ми ПАДНЕ цената на тока? Всичко друго е ала бала.

Имам познати дето се топлят на газ и техните сметки са по-олеле, мале и от топлофикация. Бъдещето не е на газа, а на термопомпите и ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия. Това естествено е платена статия от всякъде, но и един удобен повод да се припомни на управляващите на къде духа вятърът.

Как ще произмеждаш ток с някакви помпи бе? Топла вода за къпане да върти турбини? Смях.

Това като да смениш бензина с газ на колата.Кара два пъти по евтино. Оплювачи винаги има и ще има. Замяната на въглища с газ е велико нещо.

Да, но въглища си имаме, а газ трябва да внасяме и то докато въглищата ни си стоят.

Не съм чул такова животно като газова турбина.

Ако пуснете 1200 гигавата газови централи, ша захраним цяла Европа поне.

Ало редактора, ти разликата между мегават и гигават знаеш ли колко е?

Може и да спестим , ама не и ако купуваме само руски газ ! На световния пазар в момента се търгува на цена от около 170 долара за 1000 кубически метра , а "братушките" ни го продават по 240 долара !

Цената е за засуги те на вас русофобите.Нали всичко се плаща? Преди половин година нали твоите ментори бяха поканени от Газпром за предоговаряне на цената? Отидоха ли? Не съм чул.Не искаме и да транзитираме. Руски втечнен ще купуваме. Русофобията е тежка диагноза.

Платена статия ?

готвят ТЕЦаджиите за масови съкращения ;-) айде стига кебапчета, време е за банички