България, Румъния и Унгария с цени от почти 300 евро/мвтч на енергийната борса

У нас бизнесът ще заплаща днес по над 637 лв./мвтч за доставка електроенергия през работния ден

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цени-Европейски, доходи Български! В Турция било лошо. Лирата се сринала. Намерих един сайт за цените на енергията от 24.01.2022 г.. Вижте го! https://bg.globalpetrolprices.com/Turkey/

Всеки ден трябва да питате кирил петков какво ще направи по въпроса със скъпия тог в българия Ама всеки ден Ще ви питам работодателите каква сметка имат на плащат телевизиите и радиата са денонощни как пе ви е срам да си мълчите Кат си плащате тока? Накрая и вие ке фалирате ….

Стига с този ток. Да вземат да напишат най-накрая истината. Поне 90% от бизнеса е на дългосрочни договори или със доставчици с фиксирани цени. Тези които купуват ток за ден на пред те не произвеждат нищо. Това са само спекуланти и измислени търговци. Кой производител, ще си купува ток за утре ако има достатъчно количество без да знае цената за да може утре да работи евентуално ако има достатъчно количество за него и успее да го купи. Да цената се вдига за фирмите които не са на фиксирани цени за целия период на договора а на цени определяни месец за месец но те знаят още в началото на месеца каква ще им е цената на края на месеца.

Остави ,,лудите да се налудуват,,и цените да стигнат максимума и до април кокорча каза увеличение и после уж ще вземат мерки

Мизерници пуснете Козлудуй само за България бе мърши прости!!!

Той дядо Иван ще дойде,и ще свали цените скоро.

Той вола като ритал, хвърлял на гърба си.

Да сте на власт и поостигнахте с мадурките.Личи си по скъпи сметки и цени,неадекватни действия комунделски мутри,а ние ви плащаме сметката изроди

ЕКО простотия наречена свободен пазар създадена с цел да се увеличават цените безконтролно в ущърб на потребителя. Защо трябва да я плащаме ние бедните? Ами да я плащат богатите. Връщат ни в каменната ера.

ЕЕЕЕ ПЪРВЕНЦИ ПО СМЪРТНОСТ,ПЪРВЕНЦИ ПО СКЪП ТОК ,А ОТТАМ И ЦЕНИ,А НЯШАТА ШАМАНДУРА КОМШИЙТЕ ОПРАВЯ.ОЗЪПТИ БЕ ЧОВЕК ЛИ СИ,ИЗВЪНЗЕМЕН ЛИ СИ ,НЕ ВИЖДАШ НАКЪДЕ ОТИВАТ НЕЩАТА,АМА С КАМЪНИ ЩЕ ТЕ ИЗГОНИМ,КАК НА ЗАПАД ПАДАТ ЦЕНИТЕ ,А ТУКА САМО НАГОРЕ ИЗМАМНИЦИ И ЛЪЖЦИ ПРОКЛКЕТИ

Благодаря екоталибани, че съсипахте бизнеса в Европа. Направо сте великани в съсипията и "усвояването".

на "борсата" , веднага! Не ми пука какво щели да кажат празните кратуни от ЕС!

на ви борса отъ еврогейският съюз нищо хубаво няма да доде спирайте и другите блокове кат ви свирнат и да видите тогава :-)

Защо някой реши, че СТРАТЕГИЧЕСКИ ДЪРЖАВЕН РЕСУРС ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРГУВА СВОБОДНО НА БОРСАТА!? Защото определени дрОгари овладяха енергетиката и печелят само от препродажба, без разходи! Трябва да се предоставя за потребителите в България на цена "разходи + фиксиран % печалба", а каквото остане - на борсата за чужбина! Така се привличат чужди предприятия и инвестиции, а не както сега да финансираме германската икономка за сметка на нашата и да им купуваме боклуците!

електро енергийни борсови спекуланти да го поставят на колене и да извиват ръцете на бизнеса и на цял народ?! От кои от посочените страни хууваме и внасяме електро енергия зд да се съобразяваме с техните цени к то при положение че сме износител на тази енергия?!

Кой идиот реши че при дефицит на пазара като изкара тока на борсата цената щяла да стане по-изгодна ?! Още в първи курс по икономика се учи че на борсата при дефицит на дадена стока започва спекула и цената расте безконтролно !

За съжаление не е идиот, а продажник и национален предател. Знаел е много добре какво ще стане. Също като с онези, които ни убеждаваха, че не ни трябва нов блок на АЕЦ.

Същият, който ще изберем отново на следващите избори...

Вълна от фалити...

Най-правилно е да се пише по следният начин,за да не се подлъгваме, че при нас е еФтино или е почти същото с истинските европейски държави, т.е.в Германия 234 ПАРИЧНИ ЕДИНИЦИ,при средна нетна заплата от 2500 ПАРИЧНИ ЕДНИЦИ; Австрия-246 парични единици,при средна нетна заплата от 2200 парични единици; България 577 парични единици,при средна нетна заплата от 1100 ПАРИЧНИ ЕДИНИЦИ. Или в Германия тока се търгува на цена,която е под 1% от средната нетна заплата за страната,а в България тока се търгува на цена,която е 52% от нетната средна за страната.Такива статии с такива сравнения трябва дасе публикуват,за да сме напълно ясни със ситуацията при нас и в Европа.Така е с цените на горовото и основните хранителни стоки.Само крайните цени на продуктите не показват по никакъв начин колко е ефтино или скъпо.

Да, ама за сметка на това някой хора си живеят с милиони и милиарди, изкарани на наш гръб. Няма държава. Има ОПГ.

до 1 - това няма никакво значение. Просто, защото е валидно за всички изброени по-горе. Една година ни управлява Радев и нивото на корупция си е същото, даже и по-зле, а сметките са много, много по-зле.

Ами няма лошо ...

Най-бедните в Европа ще финансират със сметките си зеления преход в Европа .