България е предпоследна по стандарт на покупателната способност в ЕС

Назад са източните и южни страни, напред - северните и западните, а ние изпреварваме само Румъния

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пред Румъния? Само за наивници, които вярват на медии. Няма никой след нас.

А не умувайте много,ами си платете кредитите.

Защо е нужно да огласявате на всеослушание резила? Излиза, че или се жалите, очаквайки някой да се смили и подхвърли нещо, или се хвалите като мазохисти, че едва ли не ви е приятно поне в негативните неща да сте първи. От време на време пускате такива сводки и-и....нищо! След десетина години пак, и-и...отново нищо! никакви мерки, никакъв реален стремеж за измъкване от блатото, нищо! Май ви е приятно на топличко в лечебната кал, а?

Скоро ще но трябва план за възстановяване от ПП.

Споко. Това са данни, статистика от 2020, тоест от времето на ГЕРБ. Сега доходите нараснаха страшно много...И цените два пъти повече от доходите...

Хайде да погледнем и структурата на разходите! 80% от българите живеят в собствено жилище!!! Безплатно образавание, безплатни детски градини, дотирано отопление!!! Да не се окаже че сме непосредствено след скандинавския социализъм или дори ги изпреварваме...

Проверих статистиката доходи... .. PPP per capita, by Country. По доходи на човек от населението, Русия е с 2000 долара повече годишен доход на човек. И така е било винаги. България е по бедна и от Турция, а е член на ЕС и НАТО. Вероятно Заради това.

Русия тая година й предвиждат 10% надолу . И 9%да са ще бъде зад България. Със здраве.

Виж цената на газта днес на борсата и тогава пиши! Ние сме мъртви но още не сме го разбрали!

Много яко.... Втори сме.... От края...

От Англия почват да внасят надуваеми задници за близане. Супер изобретение.Пази от глад,жажда и студ.Трябва само усърдно да се ближе и готово.Ще изкараме зимата.Това е приятелски жест от кърлицата...и принсъ.

Слушахме години наред пещерните русофоби как разправяха колко сме зле заради Русия. Ами ето - сега късаме всякакви отношения с Русия и трябва да ставаме все по-добре. Ама като идеш в магазина или бензиностанцията - вече ти се плаче от цените. Хората скоро няма да могат да свързват двата края. И с това основната опорка на пещерните русофоби ще бъде разбита, а те ще трябва да понесат наказание за това, че развалиха отношенията между два братски народа.

В момента късаме вата , ще си говорим догодина . Или ти вече ще си си в пРассия и няма как да пишеш тука ?

Скоро и в целият свят. А имаше времена беше 2$ за лев. Много сган има за трепане.

И кога ги "имаше" тия времена бе смешник ?

Българският пенЦионер с една средна пенЦия може да купи 75 кила свинси пържоли (750 пържоли)! Интересно ми е, кой нормален човек може да изплюска по 25 пържоли на ден! Не му завиждам на българина!

Е на това му викам стъкмистика ... 75кг да са 375 пържоли макс / 30 дни са 12 пържоли/ден ... пак са множко, но показва доста неща за матрияла, от който ти си част.

Спокойно, още малко ще продължим с промяната и най после ще заемем, почетното последно място.

Луканово-Костовски джендърския ,соросоиден,крадлив преход

Тези дето ги изброяваш са все комунисти ама соросоиди, а? Чудна мила картинка, комунист- соросоид.

ㅤ

И сме първи по корупция, ама сме дали рушвет да сме втори.

Явно извадката за България е правена за живущите около петте кьошета в София!

Но е първа подлога на еврогейовете .

Кой ти гледа на бъргарите какъв им е хала бре. Нас ни интересуват само Украйна и африканските държави.

лесно е когато някой с голяма заплата диктува на мисирка с голям бонус какво да пише

първо място по смъртност от какво ли не- те двете неща са пряко свързани!

наричат политиката на еврогейовете геноцидна.

Да вземем следния пример: работещ баща на две деца, печелещ 2948 евро бруто на месец. С данъчна група 3, тъй като съпругата му печели по-малко от него. От брутната заплата се удържат около 167 евро данък доход, близо 215 евро (7,6%) за здравна застраховка, 274 евро (9,3%) за пенсия, 36 евро за застраховка срещу безработица (1,25%) и 45 евро за застраховка за грижа за възрастни и немощни хора (1,5%). Така на работещия му остават нето 2209 евро на месец. Ако работещият е член на католическата или протестантската църковна общност, би трябвало да му се удържа и църковен данък - около 40 евро.

Тоя пък съвсем олигофрен "А парно имаше вика само в София." На тва ли ви учат сега бе че по Живково и парно е нямало...... Да ва еба и в младите олигофрени.

Ми не навсякъде, в много населени места нямаше. На много места в София дори нямаше, в някои части на Дружба примерно, Хаджи Димитър, мога още да ти изброя. Какво се възмущаваш толкова!

"Приравнен разполагаем доход"..... Какви изводи може да си направи човек от тази статистика? Например от високия "разполагаем доход" в Германия се заплаща 40-60% за наем на жилище!

Наем с паркомясто, студена вода и парно включени - 540 евро. Отделно ток 70 и Интернет 30. Заплата нето - 1900 Евро. Къде видя тези 40-50%???

Абе мама ви тъпа проста "Баба ми вика взимаше 40 лв пенсия, а дядо ми 65лв. Къде ги видя тея 200. Баща ми заплата 230 лв, а майка ми 110лв. Нещо си в грешка пич."'"' Абе лйолю човека верно ти е написал колко е била средната 1989 г Ти олигофрен ли си бе ? Кой го интересува баба ти и фантазии разни . Ето ти линк неграмотник http://trudipravo.bg/index.php/znanie-za-vas/1054-srednomesechna-rabotna-zaplata-i-srednomesechen-osiguritelen-dohod

По Живково време нямаше нито едно семейство или пенсионер на който лекарствата, тока и парното и храната да са му проблем. Банани нямаше...... След 32 години ядем голям банан, атлантически банан.

Явно си млад дихател и нищо не знаеш. Ще спомена само това: Живеехме в клетка и господарят определяше порциите храна, вода, лекарства и т.н. А парно имаше само в София.

Е да, ама ако всички до един бяха съвестни, не крадяха и не се обогатяваха за сметка на народа, може би и досега щяхме да градим комунизма. Уви, сред хората ангели няма или ако има, то доста оскъдно и видят ли възможност присвояват, ония всичко национализираха, каквото народа с общи усилия и евтин труд създаде, те после си го разпределиха и го приватизираха, и на нас оставиха едно нищо. Това са ти бай Тошо и сие. Оставиха ни бедни и мършави.

Пълни глупости. Спрете да лъжете, че българина е беден.

Не може да бъде...предпоследни... Това скоро ще се промени Винаги сме били първи - отзад напред.

Румънците вземат повече от нас и цените им са същите.

Тъста търгува с румънци плодове от Тутракан лятото, и не някои неща са по-скъпи от нашите. Иди разгледай Олтеница и южните села около дунава и пак ми кажи.

За всички които смятате Румъния за по-развита от нас. С цялото ми уважение към румънците (аз имам такова) те са почти 20М население, извадката от големите градове няма голяма тежест. Да, в някои сфери заплатите са им малко по- големи от нашите, но и цените там са малко по-високи. Бил сум в Арад, Тимишуара и няколко по-малко населени места освен в Букорещ, не видях да са по-добре от нас. Лични наблюдения разбира се. Относно инфраструктурата пак сме по-добре от тях.

С Румъния имаме едни и същи предизвикателства. С някакви разлики едните, другите, по-добре, по-зле, но заедно да вървим напред е най-добре.

определеният праг (линия) на бедност е 413 лв. 207 евро ...... Според синдикатите точната цифра е 1420 лв

през 1989 г. Ток, парно, вода и т.н бяха десетки и стотици пъти по евтини. Всич не се обяснявайте парно до дупка на четиристайна панелка беше 18-19 лв

що СССР и ние фалирахме (ние за 4-5 път от 1944та под вещото ръководство БКП-Рашистан) бе гений икономически...

А на майка ми заплатата беше 120 лева! Моята сега е 1600 лева. На дядо ми оенсията беше 90 лева, на баба 65.

Няма ли да излезе някой пУлитик да ми обяснява по някоя национална "медия" как тука било по евтино от европа...

Това го е писал някой, който не е бил нито в БГ, нито в Румъния. Румъния са мноого преди нас. А иначе ще мизерстваме, все пак Европа се е надупила на САЩ да оправя държави извън ЕС, а за тези в ЕС майната им, всеки да се оправя сам кой както може.

Не мога да повярвам-ние сме преди румънците??? Съмнявам се, тук нещо ни лъжат! Те има в пъти по-големи ресурси от нас, и в пъти ПП-малка корупция от нас! Техните кметове се возят на Дачия, а нашите на Мерседес или друга скъпа западна кола, т.е. имат по-малки разходи . Всъщност, има и още и още, затова смело казвам , че ни лъжат с тази класация!

Да си даваме целият си БВП на НАТО за да са щастливи атлантическите предатели. Венсеремус

Руските тролове още ли сте тук ? По добре в Нато отколкото в Расия. За който се съмнява да отвори google maps и да разгледа Расия извън центъра на Масква на какво прилича.

ОПОРКИ БЕ! Я СРАВНВТЕ КОЛКО БГ ИМАТ СОБСВЕНО ТУХЛЕНО ЖИЛИЩЕ И КОЛКО В ТИЯ ВЕЛИКИТЕ ПЪРВЕНЦИ! В СЕВЕРНИТЕ СТРАНИ СА КАТ В РУСИЯ - ДЪРВЕНИ КОЛИБИ, ГЕРМАНЦИТЕ СА ПОД НАЕМ! ЗНАЕМ, ЗНАЕМ!

С от 2 на 4% от БВП за НАТО, както е разписал принципно съгласие вчера Радев за един ден обедняхме с още 2%.....честито......за тези които не им е ясно тези 2% ще се вземат от бюджетите за образование, здравеопазване, култура и т.н. включително социални плащания и заплати на работещите в бюджетната света. Надявам се че отговорих на въпроса на колегата относно дали "ще забогатеем" ако не ги плащаме ......

Държава, която търпи национални предатели като Петков не заслужава да съществува на картата. Никой няма да плаче за България.

ЩРЕ ДАВАМЕ, СЛЕД ТАЯ РУСКА АГРЕСИЯ КВО, ЗА ЦВЕТЕ ЗА ПОСРЕЩАНЕ ЛИ ДА ГИ ДАДЕМ? А ТИ СИ КУПИ ВАЗЕЛИН..

И уж мангалите ходят на пикник и шопинг в Гърция и Турция,май водят женските си да изкарат някой евро

Хич не ми се вярва да сме пред Румъния....

Непопулярно мнение: Приемете Македония в ЕС, че да не сме последни в класациите

Фактите са : през 1989 г. средната заплата за цяла България е била 274 лв. с покупателна способност равна на 2927 лв към дата( декември 2021) Сега ситуацията е още по зле !!!! .......влизате в НОЙ и статистиката и четете. Харесва не харесва това е положението.

Колега! (Със завеяни, ноИ) Не си колега, а ако си трябва да се срамуваш!

Така както си го написал трябва цените да са десетина пъти по -високи от 1989г. Да ама не. Цените са към 5 пъти средно по-високи.

Само да попитам - како купуваш с 10лв през 1989г. и какво -сега? Да говорим за основни потребителски стоки! Не отговаряй, само се замисли и повече не пиши глупости!

Краве сирене 2,60. По 5 е 13лв. Бензин1лв . По пет 5лв. Трабант 4500. По 5 е 22 000. Бутилка бира 18ст. По 5 - 90ст. Със здраве.

Ба мааму, колко им платихте за да ни турят преди Румъния, щото всички виждаме какъв е техният стандарт на живот и какъв нашият!

Ай стюга вее, не мога да повярвам, че сме пред Румъния!

Доходите на българите се разпределят от 30 години по една много проста схема: Краде се от българите и се дава на американци, украинци, европейски чиновници и какви ли не, и долълнително народа се задължава да им целува меките части.

Краде се да, но не се дава на тези които си изброил, а отива по офшорни сметки, яхти и имоти на разни близки до Русия и Путин индивиди. Недей заблуждава народа така бунашки, виждаме къде потъва откраднатото.

Що лъжете?!??

Извън ЕС НЯМА нито една страна с по-висок Бвп на човек от България в Европа. Затова и Възраждане иска да ни завлече там. Светли бъднини ни чакат.

От Възраждане може би са наясно , че като излезем от ЕС ще зависим от една Турция например , но и те обедняха много последните години.

А нещо да кажеш за Норвегия бе гений икономически? Те не са в ЕС.

С от 2 на 4% от БВП за НАТО, както е разписал съгласие вчера Радев за един ден обедняхме с още 2%.....честито на атлантическите боклуци. Народа трябва с камъни и дърве като кучета да ви гонят.

Щото , ако стане 0% ще забогатееш с 2 % ли ?. Човек сам отговаря за доходите си, ако чакаш някой да ти даде, или си комунист или вярвяш в приказки.

евростъкмистиката дет ни дават е от 2020-та година.. Щото тогава сме били ПРЕДпоследни.. А след 2021-ва сигурно сме последни.. Щото тогава Бочко Трети бе много, много горд, че сме заели де що има последно място вм ЕС...

Като не ни стигат парите поне да бъдем повече човеци . Това има минимална връзка с парите.

Не знам как се измерват тия коефиценти, но в България все още се живее най добре. Когато някой ми покаже страна в която кварталните и селските кръчми са пълни в работни дни, кадето пенсионерите имат толкова пари, че всеки ден хвърлят по 20 - 30 к през прозореца, където разни хора теглят 50млн от банка и си ги разхождат в сакове, където 4млрд лева не са пари според строителите на пътища, където хората реват, че нафтата е 3-4 лева а към морето и границата с Гърция е плътна опашка от коли, когато ми покажете друга такава държава ще призная, че България е бедна.