Българинът се намира в 19 век по знания за родните продукти

Проучване показва, че нашенците знаят за киселото мляко и розовото масло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами аз за почти 4 години живот в Германия не съм видял нищо българско. Иначе съм пил македонско вино,ял съм босненски айвар...И те са пред нас...

Толкоз на сто това онолкоз на сто другото и нищо съществено !

стига ми да познавам продуктите в магазина наблизо, които са по джоба ми...

по скоро в 19- ти век си живият управляващите в т.н. псевдокраця през последните 30 години.Разказавта вицове за БГпродукти които отдавна ги няма като стандрт, качество и вкус каквито са бил преди 30 годни.

не патентоваха и не препатентоваха навреме редица български продукти, какво ни остана - да живеем в миналото! Не можем да използваме патенти като и търговски марки като: "РАКИЯ", "БЪЛГАРСКО СИРЕНЕ", "НИВАЛИН", "КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ" и "КАРАКАЧАНСКИ КОНЕ"(И РЕДИЦА ДРУГИ КАРАКАЧАНСКИ ПОРОДИ), Не можен да изнасяме високопродуктивни сортове(Защото се нагъзихме и подписахме споразумение с ЕС за внос на патентовани сортове от утвърдени холандски и френски фирми) и редица други.

Народът не ги иска, изхвърли ги от властта, но те пак напират, поучават.

Нека производителите на Лактобацилус булгарикус публикуват колко мандри са им клиенти, защото зад съдържанието "закваска" обикновено стоят други твари.

Медиите къде са, за да ни информират?

Българите си приготвят собствени продукти заради консервантите, подобрителите, набухвателите, които се поставят дори в брашното. Как може в къщи да се правят сокове в бутилки без никакви консерванти, а тези в магазина имат безброй допълнителни съставки, погледнете етикета на хляба, колко добавки има.