"Автоваз" пуска "Лада екс-крос 5" от бившия завод на "Нисан" в Санкт Петербург

До 10 000 превозни средства се очаква да бъдат произведени в предприятието до края на годината

Обратно в новината

Коментари - "Автоваз" пуска "Лада екс-крос 5" от бившия завод на "Нисан" в Санкт Петербург | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На дядо ми жигулката се справяше завидно добре в сравнение с прехвалените сега западни тарги. Тарги казвам защото вече не са това което бяха, качеството е сведено до минимум, икономията на материали е основната цел. Всеки нов модел означава не някакво технологично подобрение, а заменяне на скъпи материали с още по-евтини, като за заблуда на клиента се променят само фарове, решетки , брони, мигачи, огледалца и джанти. След петата година, а понякога и по-рано се започва с ремонтите. И не се заблуждавайте че карате западно, всички тежки, трудоемки и мръсни производства са изнесени в Китай, на запад става само сглобката с роботи.

Германците купили завода "АЗЛК" и решили, вместо Москвич да произвеждат Мерцедес. Настроили линията, пуснали я - излиза Москвич! Сменили машините изцяло с германски, преоборудвали целия завод, пускат линията - излиза Москвич! Сменили персонала, само германци (даже охраната и чистачките), пускат линията - Москвич! На отсрещния хълм стоят Чапай и Петка, гледат през биноклите и Чапай казва: - Петка, аз като ти разправях, че мястото е прокълнато, ти ми се смееше...

Путовисюетата да сменят баварките и мерджаните с ладичката. Да са съпрочастни с Руската икономика все пак!

Цели 10000 бр. - за кого по-напред?

направо ще залеят света с Лади ватниците

Нямам добро мнение за Нисан. Твърде често лоши шофьори карат Нисан. Това ме кара да мисля, че по-вероятно колата е виновна. Сега руснаците като заменят оригинални части с китайски и може би дори собствени изделия (разбирай издялани, не произведени) съгласно политиката им на импортозамещение смятайте какви безаналогови автомобили ще се получат. Путин доста преди войната има лични интереси в производството и продажба на автомобили в Русия и държавата налагаше пречки и ограничения на вноса на нови и употребявани автомобили.

Ами нормално, нали малоумните ЕС политици им сложиха санкции... Европейските и японските автомобило производители загубиха доста от продажбите си с тези глупави санкции. През 2021 в Русия са продадени 1.7 милиона нови коли. А и киатайците печелят, сега ще имат достъп до технологиите на Нисан-Рено. До няколко години вероятно Китай ще е автомобило производител номер 1 в света, с техните 26-27 милиона продажби на нови коли на година.

Руския пазар е 3%. Да си карат Ладите и Китайските боклуци. А ти мислиш че рено нисан са си оставили технологиите да се въргалят по пода на фабриката?

А ти въобще стъпвал ли си в завод, управляван от западняци?

3% от какво ? През 2021 в целия ЕС са продадени около 12 милиона нови коли. Руския пазар е 10% от целия ЕС пазар, вероятно 90% от руските коли са европейски, изключвам далечния изток, където вероятно азиатските производители са водещите, но там и урбанизацията е доста по-ниско. Колкото до технологията, въобще не сте прав, цялата инфраструктура, сгради, машини, персонал е останал, според вас в тези заводи в Русия, кой е работил руснаци или японци или французи ? Мислите ли че руските работници не са запознати с технологичния процес, с чертежите на детайлите, с работата с машините ? Просто ще си поръчват детайлите които не могат да произведат (поради липса на мощнисти) от Китай, и ще продължат да си сглобяват Нисан-Рено с емблемата на Лада. Както е посочил коментиращия отгоре, в западен завод единственото западно е няколкото менажера които идват от дъжд на вятър да пият по една ракия и да се повеселят с туземците. А цялата работа се извършва от робите, по определения технологичен процес.

Робите и РОБОТИТЕ.

67-ма година под името Лада започнаха да продават Fiat 123 2023-та година под името Лада ще се продава FAW Bestune T77 китайски кокошарник с подменени емблеми Това е прогреса :))))))) Иначе снимката не е вярна, факт.

Това е купето на Рено Клио 2 хечбек с фейслифта. Не знам как са му казвали в Московията. Автоваз къде мисли да продаде 400 000 автомобила тази година?

Уау, какви ръбове, каква линия...ама е лада.

Този модел е екологичен. Няма мотор. Задвижва се с педали. Абе, велосипед. Пляс, пляс, педалите....

Ти не беше ли овчар , а ?

се произвеждат само записи и кравешки лайна,ама сега всички ще почнат да дебействат герберски че виж рашките тва онова,ама те си имат ората,и не се продават за стотинки и лайна

Просто уравнение с повече едно много неизвестно: "Автоваз" планира да произведе през тази година общо 400 000 автомобила. А колко смята да продаде от тях, колко да бракува малко след производството, и накрая колко ще успее избщо да продаде?

Снимката не е вярна

ХА ХА ХА От Нисан на руска бракма