Атанас Пеканов: Губим много от всяко забавяне за еврозоната

Вицепремиерът и високопставени експерти и политици описват ползите от приемането на единната европейска валута

Обратно в новината

Коментари - Атанас Пеканов: Губим много от всяко забавяне за еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз да ти кажа нещо не губя ,защото нямам за хляб.Едрият бизнес може да има келипир от еврозоната.но то си е в интерес само на най много 1% булгари, които и сега си живеят добре.Никой не ги гони за данъци,за заплати на работници,е бе правят си каквото си искат.

Ние сме фиксирали еврото към лева. Ако обаче аз съм немски инвеститор и вложа 5 млн евро в завод (не в хотел или Кауфланд) ще ми трябват левове първо за отваряне на фирма, после за покупка на земята, някои от материалите (другите може да си ги донеса) т.е. трябва да купя левове. Съответно ще имам някакви загуби от превалутиране. После ако всичко заработи ще трябват левове за плащане на заплати, данъци и т.н. Пак ще имам загуби. Но айде, нали имаме фиксиран курс, може да ги преглътна. Ама ако гръмне някоя банка и започне масово теглене на евро какво става? Няма такъв запас на левове. А да гръмне банка е съвсем възможно, пример КТБ, ПИБ замалко да сдаде багажа , добре ча държавата даде 800 милиона. Ако забелязвате всички наши банки сяяа част от по - големи групи, може би европейски, не знам . Но схемата върви натам че да се въведе евро. Заради стабилността на банковата система

Ти оправи инфлацията и спекулата в цените на хранителните продукти и сега се хвана за Еврозоната.Дай свърши поне едно нещо,щото ти изтича мандата.

Всеки ден повтаря едно и също както папагал. Не ви щем еврото, оправяйте се.

Те...ба в скъсания бок.ук платен.НЕГЛЕЕЕ ЕВРОПРОПАГАНДАТА ,НАГЛЕЕ ИЗЛЕЗНАЛИ УКРАИНЦИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ОРЪЖИЯ,БАХТИ И ЗАВРЯНИЯ ПРОСТ НАРОД КЪДЕ СМЕ,УКРИТЕ РЕШАВАТ КАКВО ДА СТАВА ТУК ЕСТЕСТВЕНО ПОДПЛАТЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТОПРАВИНЕЛСТВО И ПРОТЕСТ НА ПП ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ЧЕ САМО УКРИ ПРОТЕСТИРАТ,КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕ ОНОВА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ ХОРА ,КОИТО НЯМАТАТ НАЙ-МАЛКОТО ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ ТУК.ПЛЮЯ НА ТОЗИ ПРОПАГАНДЕН ПАРЛАМЕН СКОРО ЩЕ ГОРИ УКРИТЕ СЪЩО!!!

поредният пудел на къса каишка подскача по команда- я се е.би п.тката ма.на ве

Малее, то било много страшно извън зоната, дано не фалираме без зона.

А като приемем еврото ще цъфнем и ще вържем, нали така?

Извън или в еврозоната обикновения гражданин все е прецакан. А тези продажници щом бързат със сигурност не е за наше добро.

еврозоната = лесни и евтини бързи кедити. Това ли искаме? Аз не. всички държави в еврозоната нарушават дъловия кретирии на маастрихт и се надяват кредитите да се обезсилят инфлационно. Така ние, чрез инфлацията, изплащаме кредитите на "богатия" запад. Чиста понци схема.

”България ще е пълноправен член в него и също ще определя паричната политика” - колкото сме пълноправен член в ЕС ли??? Ясно е , че ще говорят за ползите. Едно просто питане: За недостатъците от влизането в тази зона, ще кажат ли нещо?

Фатмака миналия пъти ни обзаведе с Кирчо и Кокорчо, сега с (на)Пиканов...

национален предател. Побиването на кол е леко наказание.

Всички страни извън еврозоната губят страшно много, почти са фалирали и живеят зле. Говоря за Швеция, Швейцария, Дания, Норвегия, Полша, Чехия, Унгария, Румъния... Нещастници, кого лъжете, че даже и 80% ги докарахте за оддобрение на еврозоната.

Вие може и да губите, но цяла България печели своят суверенитет. Задължително трябва да има референдум за приемане на еврото. Това е въпрос, който политиците нямат право да решават самостоятелно.

Колко сте елементарни, вече няма какви нови глупости да измислите и започнахте да всявате паника. Ами как живеят без тая еврозона другите и не губят много? Риторичен въпрос.

плашила. Ние сме гърмян заек, като народ. При това твърде скоро, че тая дришня пеканов да ми обяснява как се богатеело със смяна на валутата. Продажник.

Важното е максимално отдалечаване от Русия и консолидация с ЕС.

Ама с приемане на еврото не се решават тези проблеми, а се задълбочват зависимостите и се орязва независимостта ни.

Ехх, дайте ми солунската митница.... Поне за няколко годинки. После да вдигна една къща на Охридското езеро, кеф мааа му стара. Келепир има в тая работа, келепир...

този върти едно и също като развалена грамофонна плоча, вече не е за търпене

Колко губиш бе мишко,кажи да ти ги съберем.

Ти ли бе, бедняк малоумен

майка ти ве

Пеканов губи - явно комисионна ще има.