17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то и магистралите са с неуредени документи!Всичко е пълна разруха...

Ето как става врътката: 1. ЕС отпуска пари за проекти развиващи слабо населените места (разбирай селата) и за зелена енергия. 2. В БГ предварително се променя закона по такъв начин, че да гарантира изкупуването на зелена енергия за години напред на 2-3 пъти по-висока цена от тока от АЕЦ. 3. Политиците (и техни хора) си построяват ВЕЦ-ове и соларни паркове с пари на ЕС, а от ЕС си мислят, че всичко е нормално и законно, понеже така изглежда. 4. Одобряват си строежа, понеже по начало са заложили минимум документация в закона (за да не се влачат по гишета с бумаги в ръка). 5. В сметките ни се появява нова графа "зелена енергия" 6. Ние с Вас плащаме разликата между нормалната цена и тази, които те са си измислили. 7. Те стават още по-богати и вече мислят за следващия тарикатлък, а ние ставаме по-беднии още повече нямаме време и мотивация да следим кой какви схеми прави, камоли да протестираме, когато усетим нещо нередно. Тези, които през последните години не са били във властта и не са имали достъп до парите на ЕС, защото не позволяваха на всеки да си направи ВЕЦ, а само на богоизбраните. Сега, събираната 10 годишна завист се излива, задето не са ги пуснали и тях малко на чучура. Но момента е възможно най-лошия, защото сега ЕС взима пари ако цапаш въздуха с CO2 и спирането на ВЕЦове е точно обратното на това, което е добре да направим, за да не хвърляме милиони на вятъра.

Да уведомят Манфред Вебер за тази стъпка на Борисов, когото той подкрепя.

Е може ли и аз да излея стотина кубика бетон и да си построя ВЕЦ на някоя планинска река, ей така без учредено право на строеж? Еваси си алчните БО КЛУЦИ

Може ако си накои от "перачите на властта"!!! Направи си труда за справка кои са собствениците на ВЕЦ и ще лъсне цялата картина...

А защо бъларите плащат за ток от въглища, докато АЕЦ продава евтиния ток в чужбина? Мислят за няколко хиляди работни места от вредна индустрия, а страдат милиони хора от замърсяване и непосилни сметки

Питай дългия инкасатор Р. Овч. както и новият кандидат на БСП- Кадиев, също и Ковачки

Чудесно! Да спират и да ги изринат и да освободят реките!

Последните промени, въведени чрез новата Наредба за използване на повърхностните води, задължават всички ВЕЦ да представят документ за учредено право на строеж за водовземните съоръжения в речното корито, ако искат да им бъде продължено разрешителното за водоползване, без което те не могат да работят. Такъв документ не е изискван при приложимия до сега режим за строеж на ВЕЦ и не може да бъде получен от ползвателя при вече пуснат обект в експлоатация. ЗНАЧИ ДО СЕГА СА БИЛИ НЕЗАКОННИ!

Ако в закона когато са въвеждани в експлоатация не е имало такова изискване то тези Вец-ве не са били незаконни а са направени незаконни след промените на Тиквените калинки. За Гербоидите да си прост не е минус а плюс за развитието на кариерата , защото както техният вожд е казал " Аз съм прост и вие сте прости и затова така добре се разбираме "

НЕ! Били са законни до момента в който Герберите не са решили чрез промяна в закона да ги направят административно незаконни т.е незаконни са защото постфактум са им поставени изисквания които предварително се е знаело че няма как да бъдат покрити

НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЗАКОННИ /С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА 3-4 ВЕЦ/ И ТЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ. ЗАТОВА СЕГА КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВЕДАТ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС ЗАКОНА ИМ СТАВА НЕ МНОГО ПРИЯТНО.

Не разбирам как може да присъединиш ВЕЦ към електропреносната мрежа ако той е незаконен?

Тез ВЕЦове май са на тия дето загубиха и сега рев хохохоу

Т.е. 250 ВЕюц нямат нужната документация за да функционират законно ?!? тикво, тикво - доживот трябва да си в затвора за тая анархия, която забърка !!

Колко екологични катастрофи предизивикахте с тези ВЕЦ-ове. Направо закривай

Ами дано е ПЕРМАНЕНТНО спирането!

И кои са спиращите ВЕЦ-ове? Поименно.

Продължавайте да гласувате за тях.

Сега ще се окаже, че строят и работят, но без документи?!? А на обикновените хора им искат документ до 9-то коляно за едно преместване на стълб или прокарване на водопровод!

Поредната мина, заложена от Баце ли е това?