Асен Василев призова депутатите да оправдаят заплатите си, като приемат актуализацията

По-рано на първо четене минаха законопроектите за актуализация на бюджетите на НЗОК и ДОО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След актуализация на бюджета Депутатските заплати със колко процента ще бъдат намалени ?

ДО ГОСТ. ТИ КАКВО РАБОТИШ? Не всички ресторантьори са крадци.Аз имам малко питейно заведение, с което се издържаме 5 членно семейство.Ако пак ни затворят ,какво ще ядем,как ще си плащаме сметките,а децата ни са ученици?В същото време патентния данък и осигуровките се дължат до 25 число всеки месец.С последните месечни помощи,успяхме да платим само осигуровките.

Днес не стана ясно, кой е изчегъртал Рашков? В последно време не сме чували за подвизите му. Кога ще уволни шеф на мандра, защото комунистите атакуват само мандри. Не че нещо, ама да им вдигне перчема.

Асенчо крадецът призова депутатите да си оправдаят заплатите! Ама ти какво направи, че да си оправдаеш твоите заплати? За три месеца? Нагляр, опулен, с кокоша уста, зализан , като гей. Просто нямам думи на тая наглост. Пфу

Много обвинения към служебното правителство,но НИКОЙ не коментира милионите за ТЕЦа на Доганя... ГЕРБ са продължили да му наливат милиони

Абе Билянке, коментираме сегашното правителстмо, а не Доган. Стига с тия опорки какво са правили предишните. Сегашните да кажат как ще управляват държавата. Това е проблемът, че не знаят, затова не искат. И до като има такива като теб, така ще е.

Ако събирахте правилно ,не 2 млрд а 6 млрд трябваше да има излишък.На всички е ясно къде се укриват най-много данъци и в същото време там най-повърхностни проверки.Махнете кеша в туризма и услугите и мога да се хвана на бас ,че приходите от данъци в тези сектори ще скочат минимум петорно,а според мен и десеторно.

Във фейса Бабикян Пак лъже,маже надебело . За кого? Не знам. А може би за народа. Лъже си и нека си лъже, нали затуй му плаща Черепа . „Наш Президент има, има протестърска власт, която неспирно бди за ваште интереси. Хвърлете лозунга! Плаката на земята! Народът е доволен, сит и весел.“ В бакалията някой се изсекна и дълго три с прокъсани галоши , игледа се и каза уж полека: – Комай ни лъжат тия синковци. А и в писанието писано е божем: „Глас народен – глас божи.“ – Комай си прав – обади се от ъгъла един младеж със глас от глад изстинал, – нали така ви лъгаха и през 2013 година? И ако нас ни карат да гладуваме , а ако нас ни тикат да студуваме , то сигурно и лудия разбира, че ние трябва да си кажем думата. Та казвам аз, понеже скочи двойно олиото, ковиден мор, заплати няма и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Фатмак Терора долу! Съюз Народ и Бойко !Дърво за протестер!!

Ама как може да се говори за повишаване на приходите, при положение, че данъците от предходната година, вместо края на март, се събраха в карая на юни! И да трябва да, благодарят на ГЕРБ и бизнеса, че не завариха празна хазна! Аз не съм чула за 1000 лв, нов привлечен капитал или средства от това служебно правителство, зная ,че раздадоха четвърт милиард необезпечени кредити и че не могат да внесат плана за възстановяване, и това е! Добре, че хората не разбират какво им говорят!

"И да трябва да, благодарят на ГЕРБ и бизнеса, че не завариха празна хазна!" КИФЛО, чети: " Бюджетното салдо по държавния бюджет към 31.05.2021 г. е отрицателно в размер на 1 385,9 млн. лева." В превод - ГЕРБ ЗАВЕЩА приблизително 1.4 МЛРД. ЛВ. бюджетен ДЕФИЦИТ.

Червена опорка

Като правиш, копи пейст мислиш ли, че платихме 3 милярда за хвърчила дето ще дойдат не знам кога си, 3 милярда за КТБ, и че сме след ковид криза невиждана за света....! Ама верно си само инфо и дотам!

до чудещата се КИФЛАТА казва, че приемниците на ГЕРБ "не завариха празна хазна". Репликата ми е за заварената ХАЗНА. Пък ти продължавай да се чудиш!

Защо коментираш, като не разбираш какво съм написала! Бюджетът се приема предходната година/за следващата, в него се залагат ПРЕДПОЛАГАМИ приходи и условни разходи! С изместването на корпоративния данък от 31 март, е нормално май да има дефицит във фиска...!

КИФЛО, би ли обяснила КАК ТАКА НИТО 1 БЮДЖЕТ на ГЕРБ-авите НЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПЛЮС в КРАЯ НА ГОДИНАТА?! НИТО 1! Ако не можеш да боравиш с информация, не се срамувай - с 10 кликвания на мишката ще ти намеря БЮДЖЕТНИТЕ САЛДА!

Инфо, явно финансите не са ти силната част, и 10 милярда дефицит да има не е съществен проблем, ако са вложени целесъобразно и ще донесат добявена стойност дългосрчно, има си финансова рамка, буфери, фонд МВФ протекции и т.н.! Все още България е сред отличниците по отношение на финансовата рамка и дисциплина в Европа! Я цъкай там с мишката и си мисли, че много разбираш, може някой ден да разбереш какво четеш!

КИФЛО, ти имаш ли ИЗОБЩО силна страна?! При липса на зачатък на ЛОГИКА?! Барба Ганьос УВЕЛИЧИ НАД 3 ПЪТИ ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. НАД 3 ПЪТИ!!! И ПОДОБРИ всички АНТИРЕКОРДИ - по СМЪРТНОСТ, РАЖДАЕМОСТ, ДЕМОГРАФСКА КРИЗА, ПЧИ, ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, КОРУПЦИЯ... Ввесто ПЧИ, ВНЕСЕ БОКЛУКА на Европа; ПРЕДПЛАТИ АВАНСОВО и НАКУП ЧЕРТЕЖИТЕ... Разгеле, Корнелия изпрати ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ на КС, че НЯМАЛО МЪРДАНЕ за РАТИФИКАЦИЯТА й СЛЕД КАТО Катерина З. я ПОДПИСАЛА по нареждане на ГРАЖДАНИНА Борисов. ... БББългария е в КОПУПЦИОННА ПАНДЕМИЯ, КИФЛО. Казаха го АМЕРИКАНСКИТЕ МУ началници. ФАКЛАТА Борисов УГАСНА, но НЕ Я ПРИЕХА В "Шенген". И този знак, ако не ти говори нищо, си неспасяем случай като ПКП... ... А оценката

Човек, който си е фалирал фирмата и е завлякъл инвеститорите си с десетки милиони, стои и ми говори, как насред най-голямата криза за века щял да намали бюджетния дефицит… два пъти? Ама за две години… После, след като има 2 милиарда очаквани вземания, какво се случи с оня половин милиард за Хемус??? Мерките 80/20 и 60/40 си бяха осигурени в предишния бюджет, сега, тия 400 милиона за бизнеса са за държавна гаранция за кредити … на “наши хора”? Нали се сещате за едни кредитни милионери от 1997, готвят същото и сега… Няма такава наглост…

Честито, революционери!!!Новото нормално!

Служебно правителство изцяло се провали! Те освен невижданата политическа чистка, която извършиха с друго няма какво да бъдат запомнени! Методите им на работа са МАНИПУЛИРАНЕ на ФАКТИТЕ, фалшивите новини, откровени лъжи и демагогии! Прилагането на репресивни мерки от МВР срещу членове на ПП ГЕРБ преди самите избори, е абсолютно недопустимо за демократична държава! За три месеца ИНФЛАЦИЯТА вече е над 50% и всички цени скочиха нагоре , на ГОРИВАТА, на ТОКА на СТОКИТЕ от първа необходимост, всичко е със СКОК нагоре. Драстично нарастване и на броя новозаразени с КОВИД-19 през последните дни имаме 5 области в червената зона, а останалите в жълтата, има недостиг на персонал и легла в немалко отделения, а имунизацията е далеч от необходимия за страната процент и нищо не съградиха дори напротив орязани бюджети на общини , смяна шефове на болници без повод и умишленото им водене към фалити,  безработицата нараства все повече, а адекватни мерки за овладяването и няма! За миграционият натиск , вече имаме не просто някакъв натиск, а свободно преминаване на мигранти през страната, местата за бежанци са препълнени, информация за това оскъдна и мерки им твърде закъснели! Заловили 20 души в София, а в страната се разхождат без документи стотици вече! Та лъжата , манипулирането на факти и популистките приказки са етикета на това служебно правителство! Изгуби се ценно време за тотална подмяна на системата , а не направиха нищо за да се овладеят проблемите, които както гледам скоро няма кой да ги решава, а се натрупват и натрупват и стават още по големи и по остри! Хаоса постепенно но сигурно обхваща страната! Ето това е реалността от управлението на това служебно правителство МЕКО казано катастрофа!!! Сега спешно им трябва бюджет!

Литъра бензин а95-2.31 лева , дизела 2.45 лева! Бутилка олио - 4.50 ! Ами спете и пишете колко са велики партиите на протеста!

Е, Славейчо да Ви плаща бензина ли? Да не е луд

Абе за кво ви е бюджет,я обадете нещо важно за някой от 10 бити софийски педераса под Цума или за охладителя на Гешев,нали затова цяла година се въргаляхте като нерези из локвите да вземете власта? Бойкикиев и Мирчо събудихте ли ги към 2 следобяд да ходят на работа като депутати? Как е Радевица.осигурихте ли и вече 5 мерцедес за шопинг по новия закон на НСО? Тошко и Хаджигея да не са се сбили вече кой първи да обеси Бойко и Гешев? Ми Маямата да не е тръгнала вече по жартиери за кворум?

Само за няколко месеца Асен и Киро вкараха милиарди в бюджета и спряха течове за други милиарди! Трябва да изхвърлим Гешев, да прочистим съдебната система и да вкараме десетина крадливи гЕрбави, а и други политици в панделата и татковината ще дръпне!

Ама то първо, ще лягаш да спиш. А ти целия си в пот.

За два месеца изядоха и окрадоха всичко от бюджета на Бойко до края на годината.Лакърдиите как Асен кекерицата бил спрял да взима данъци от фризьорите и натиснал големите играчи ги разправяи на Бойкикев на гей парада. То ако така големите акули си дават лесно парите ,Кока кола,БМВ и Мерцедес да са на социални помощи!

Защо не давате 1000-та лева за Първа линия? Те са осигурени от старото правителство на ГЕРБ и с личните заслуги на премиера Борисов! Къде са ни ковид-парите?

Налудничав поглед, смени си дрогата! Тази очевидно не ти се отразява добре. Тебе кой те е избрал?

Ананиев е ЧИНОВНИК - прави бюджетите от Бай-Тошово време. САМО РАЗХОДНАТА част на бюджетите - разпределя ПОРЦИИТЕ. ПРИХОДНАТА част е ПО-ТРУДНАТА. Там трябва виртуоз във финансите. К. Ананиев прави РАЗХОДНАТА част на ШЕСТ правителства - на Костов, Царя, Станишев,, Близнашки, Герджиков и ББ. В амплоато му на АБОНИРАН за ЗАМ.-МИНИСТЕРСКОТО кресло в МФ и като МИНИСТЪР в ГЕРБ. ПРЕДИ ГЕРБ да сте чули ПОЛИТИЧЕСКО ИЗКАЗВАНЕ на Ананиев?! Откакто се качи в ДЖИПКАТА, приключи с експертното говорене / решения. ... Между другото, Дянков УВОЛНИ / ОСВОБОДИ Ананиев, ПРОЧУЛ се със САМОВЪЗНАГРАЖДАВАНЕТО С 540 000 ЛВ. БОНУСИ. В Блгария ВСЯКО ЧУДО е ЗА 3 ДНИ и БиБиткото ПАК го прибра...

червена чугунена кратуна си.

Лапачка му е на мунчо между ушите само

Мунчолиадста е като олимпиада, но без победители!!! Губещи са всички българи, но печели Кремъл !!! А мунчо е злобен и тъп фигурант на руските интереси

Ти, от друга страна, ще си останеш тъп трол. Айде, сипи си още едно, да се почувстваш мъж, че това ти остана само...

НЕ СИ НАМАЛИХА ДРУЖНО ЗАПЛАТИТЕ ОТ ПО 12 ХИЛЯДИ !! А ТИЯ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ЗА НАС !!! ПОЛОВИНАТА ЗАЛА ПРАЗНА !! Е ГОВОРЯТ ЗА ПЕНСИОНЕРИ ???? ЦИНИЗЪМ И БЕЗХАБЕРИЕ !!!

Защо се занимават с такива незначителни за СУВЕРЕНА неща. От сутрин до вечер само комисията на Мая и комисията на Хаджигенов да разискват. Това е жизнено важно за съществуването на СУВЕРЕНА и държавата. Какви са тези бюджети, Само си губят времето. СУВЕРЕНА иска зрелище! Хляб и здраве не му трябват. Той си има и двете.

Нищо не моат да напраат тея нещастници гледайте ги НИЩООО :) Само ГЕРБ и Бате Бойко!

Мунчовци управляват държава!

Основните задачи на този парламент бяха: 1. Да съставят правителство. 2. Да актуализират бюджета. След като не съставиха правителство би било доста забавно ако парламента се разпусне преди да актуализират бюджета. То и без това вече минават всякаква граница на наглостта колко бавно минават през трите мандата. Радев забави разпускането на парламента сумарно с 3-4 седмици след като връчваше мандатите изключително бавно. Но ако трябва да сме честни ако не актуализират бюджета може в крайна сметка да е за добро. Актуализация означава да харчат повече пари. Без актуализация ще бъдат спестени пари и ще се понапълни резерва. Няма лошо.

Миналото народно събрание след избори на 4-ти април се разпусна на 12-ти май. Това след избори на 11-ти юли вече сме 26-ти август и ще го мотат поне още седмица.

"Актуализация означава да харчат повече пари. Без актуализация ще бъдат спестени пари и ще се понапълни резерва. Няма лошо"??? Боже- боже... Първо, искат АКТУАЛИЗАЦИЯ на бюджета. Искат САНЦИЯТА на ПАРЛАМЕНТА за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на РАЗХОДИТЕ. Искат ДЕ СЕ СПАЗВА Закона. А не ЕДНОЛИЧНО раздаване от Джипката. Второ, ако ЛЕКАРИТЕ, СЕСТРИТЕ, САНИТАРИТЕ и ШОЬОРИТЕ на "СПЕШНА ПОМОЩ" останат БЕЗ КОВИД помощ и болниците БЕЗ ЛЕКАРСТВА, "ще се радвате" на спестените пари!

Това е класическата история - има 1 който заслужава, дайде да дадем на всички. Да, лекарите си заслужават парите. Но всякаквите ресторанти, хотели и т.н. бизнеси които плачат за ковид помощ не заслужават и стотинка. Ако покрай благородното откраднат още 10 пъти толкова, по-добре да не раздават нищо. Като гледам парламентът не се е много загрижил за лекарите. Един месец можеха отдавна да са гласували пари за лекарите, но както виждаме те се занимават с "по-важни" неща.

Актуализация, НЕ означава задължително да се увеличи разходната част, може да се преразпределят заложените разходи по различни пера! Ама, червените само от пари в брой разбират!

Не хванем ли калъчките, червените кхмери начело с Мунчо, ше продължят да мародерстват.

ти карал ли си мотор с 2 коша ?

Колко нагло благодари на всички нас, които роботихме усърдно и държавата ни прибра 2 милиарда в повече данъци, за да може политиците да си ги харчат както решат. Никакъв морал, и дори и капка срам

Какъв морал бе Дъртаняне !

Може и дон Кихот да ме наречеш, но аз поне морал имам

И не искам разни невъзпитани хлапаци да се изказват арогантно и да пречат на работата на народното събрание.Става дума за за младежите на Слави.От такива като тях полза няма.

Асен Василев: "В момента сме в състояние да посрещнем кризите БЕЗ ДА УВЕЛИЧАВАМЕ ДЪЛГА и да финансираме всички системи, които имат нужда" Ех, ако м-р Василев БЕШЕ ПРЕДЛОЖИЛ актуализация с 8 МЛРД. ЕВРО ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, ШПИГЕЛ- а ПЪРВИ щеше ДА ПОДКРЕПИ актуализацията. За ПРОТОКОЛА - НИТО 1 бюджет на Дянков, Горанов и Ананиев НЕ МИНА БЕЗ АКТУАЛИЗАЦИЯ.

Новият морал... Абсолютни крадци и маркери.

Гадни мородери.Как може само България да не помисли за пенсионерите си.Повишихте си заплатите,а сега актуализацията на пенсиите остават на заден план.За международен съд сте.Защо не ограничите спекулата,отидете по пазарите и магазините да видите за какво става последните няколко месеца.Къде ви са парите и за кого са ако сте запушили дупките на изтичане. Нищо истина,само приказки и самохвалство.Че ще бъдете изринати е ясно,но дотогава кой ще оживее...

Кога ще започне съкращаването на чантаджиите от МВР и МО и 80% от държавните търтеи?

И защо актуализитат бюджета? За дс го харчи Румбата с неговата тайфа? Не съм съгласен!

Модераторе чакам айпито да върви не да го сменям на всеки 5 минути...и ти си едно л....

на Хасенчо не бих му дал лични 50лв. да върти, вие му давате парите на държавата. Финансистите от самолет се виждат, този ръб не е от тях. Този тупан на Кирил Ананиев менци с вода трябва да му носи за да го направи финансист.

не напразно не нападат Кирил Ананиев, ще ги изгризе за нула време тези мишоци на които всичко им е на теория в главите :)

Аз разбрах , че бюджет трябва да има как тези в НС неувират .

жана ща схрускъм

На тоя крадец бюджет му дай.

Какво е открадна , моля ?

Спецов, мошеника и източвач на ДДС, това е вашия етикет!!! Данъчните са омерзени!

Това не е Спецов .

Да откраднеш 2 млд. лв., наистина си е оправдаване на заплатите.

Нещо май аз съм май не много в час. Излиза един некадърник министър и обяснява че искал да прави реформи?!?!!? И му трябвали пари за това! Абе идиоти.... това е служебно правителство! Какви реформи какви политики! Кой ви избра да провеждате политика? Та нали по конституция, работата на служебното правителство е да проведе избори..... и толкова. Какви политики какви реформи. Нека да бъде излъчен кабинет, да се сформира министерски съвет, и да се водят политики и реформи.... за тях ще се носи политическа отговорност, на следващите избори, но служебе кабинет и реформи, ми звучи като дървено желязо загаси мокър огън......

Министърчетата на пРезидента са толкова неадекватни, че бъркат фантазията с реалността и се изживяват като Избрани ... ама скоро ще разберат, че Гешев е строг, но справедлив... още малко им остава

Най-важно и спешно е сега да се гласува бюджета за тържествата по случай завръщането на Божков и рестартирането на лотарията му- Тошко, Нинова запрятайте ръкави, трябва да се проведат конкурси кой ще прави паметник, да се определят фирмите по украсата на летището и концерти във всеки окръжен град От руското посолство настояват и да пиръчаме охрана от 4 подводници и 12 изтребителя от състава на руските ВВС и ВМС, на изгодни цени, както винаги!

Коколев вземи ни за мезе, ние сме прост народ. Важно е да има за вас лапачка яко.

Всичко гласувано в последните два "къси" парламента е мъртвородено, а дискусиите са бла-бла.

Тези да не са решили да свършат нещо полезно?!

Даа, другарю министър, цялото народ сме перманентно в такава позиция, особено като ви гледаме, слушаме и четем. Определено си мислим, че ни взимате за дебили!