Асен Василев обясни кой ще плаща глобалния корпоративен данък

В България има по-малко от 10 компании, които попадат в този обхват, каза министърът на финансите

Обратно в новината

Коментари - Асен Василев обясни кой ще плаща глобалния корпоративен данък | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак играят двойна игра, каквато Румечнчо винаги е играл, и за това не го харесват и от двете страни... В случая се прави България непривлекателна за инвестиции, нещо за което отдавна ни натискат и никой не си позволи да го въведе!!!!

Ами трябва да изгоним компаниите на Байдън за да освободим място за олигарсите на Путин. Бързо докато властта е в Мунчо.

Само мен ли ме смущава факта, че някой си Джо Байдън на другия край на света ще определя какви данъци да плащат фирмите в България. Днес това може да касае малък брой корпоративни компании. Но утре?

Да само тебе. Е, има и други тъпаци сигурно и тях ги вълнува.

Т.е да разбирам, че "тъпаците" се интереруват от националния суверенитет, а "умните и красивите" като теб не им пука от такива неща като свобода и независимост?

Дайба вашата м-ка алчна!

Кажи кой ше плаща глобалния корпоративен ДЪЛГ и държавния дълг на САЩ бе рапон с рапон тъп. Искатр да ни набутате да плащаме дълга на американците и на американдките корпорации, вие сте държавни изменници асене! Съд ще има за вас!!!

С някоко думи, цените в Кауфланд, Лидл, Метро най-вероятно ще се вдигнат. Не, че сега не са по-скъпи от тези в чужбина.

Сега ще се изравнят с тези на фантастико.....

Принципно това са отделни дружества, не знам как точно ще ги свържат. Лидл България не прави 750 милиона..

Θεά Ῥέα ПЪЛНО ИГНОРИРАНЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКИЯ ВАРВАРИН с машини от Венецуела - резултаи, като в Беларус Идете във Фейса и вижте как хората от страната посрещат Бойко ! НИКОЙ НЕ МОЖЕ СЪС ЗЛОНАМЕРЕН ХЕЙТ И КОВАРНА ОМРАЗА ДА "ИЗЧЕГЪРТА НАРОДНАТА ЛЮБОВ" може да излъжете коминтерновски НО НЕ МОЖЕ ДА ПОКОРИТЕ СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: https://www.youtube.com/watch?v=sONEbDolzUs ←←←←☼→→→→ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ЗА НАЙ-ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО, ГЕРБ и СДС № 5 ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКОТО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКОТО ПРЕДАТЕЛСКО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ЧАЛГАР и евразийска им сбирщина ♦ ПЪЛНА ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на ФЪРЧИЛСКАТА ХУНТА - ЧАЛГАРИ ♦ БСП и коалицията със стари червени провалени и изродени " Има такъв (глупав) народ" газпромски сценаристи " Боецки" посрещачи на "православни среднощни вълци - рокери" " Възрожденски" Костя Копейкинци " Маджовски "градски десници" " Идиотски " майки, водени от НАРУШИЛАТА В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ през 2013 година ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИТЕ .....║..... ══╬══ .....║..... .....║..... П Р О К Ъ Л Н А Т И .....║..... --------------- ♥ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ♥ за ♦ Българския Народ ♦ Народите на Обединена Европа и Техните Институции ♦ Европейския Съюз и НАТО Хубава седмица, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=6qTghUgMOeY аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

Баща ти ти е вуйчо, нали?

гаджетата Кравоф и Сашко + двата джендъра се изакаха пред мисирки и избягаха. имат среща с мургав селски бек на 374 милярния километър - пак са без ГО и Винетки видеа в ПИКлю

И що се радваме на новината? Вместо да изнесат примерно завод за леки коли в България, за да плащат по-ниската ставка, ще изнасят коли и ще си плащат данъците в Германия. Отчасти с парите от колите, продадени в България. Завършилите Харвард трябва да ги схващат тези пинизи. На нас Байдънския соц не ни трябва. Ние с Америка и Германия можем да се конкурираме с по-ниските данъци и по-ефтината работна ръка. Байдън каза - не! ще избегнем конкуренцията с данъците. Ми нека напълно да се изравнят условията тогава. Да задължи американските компании да плащат еднакви заплати навсякде - ние ще задължим българските съответно. Също, да получим пропорционално право да печатаме долари - 1/50 от американското количество, да речем. Това няма ли да изравни по-добре възможностите? М? Не само Екуити, но и Екуолити, както Байдън обича да подчертава, хахаха. СИВ вчера го погребахме, той почнал да строи нов и най-доброто правителство на всички времена веднага се включва с ентъсиазъм. Що бе, корумпета и реваншисти? Изчакайте избрите! Това сигурно е най-важното решение за икономиката за години напред. Нека избраното на избори правителство реши как да действа.

Дори не е сигурно и че са 10. Това са само и единствено международни корпорации с над 50 хиляди служители по цял свят. Този корпоративен данък по никакъв начин няма да ги засегне, защото пак ще има вратички в закона и пак ще плащат 10%.

Много е забавно как и самият Домислав Дончев го накараха да лъже, а той поне изглежда малко по-наред, ама явно се е заразил и той с гербавия синдром. Вариант 1 - Томислав е прост и наистина не знаеше какво говори Вариант 2 - Томислав просто е изпълнил заръка на Шехерезада и Боймо Мутрата да пусне поредната лъжа Обаче пък точно от бизнес говорене да мислят че ще намерят шарани - то точно бизнесът най мрази ГЕРБ шайката начело с Бойко МУТРАТА

Томислав Дончев е един измислен философ.С два цитата от Гьоте (неточни),.изкара два мандата и открадна два милиарда за електронното правителство. Няма понятие от нищо.

Глупаците от ГЕРБ вярват на ТОЛУПА,че е построил 500млн км

Е те сега сите че избегат у чужбина.

ами то навсякъде минималния данък ще е 15%. Абе вие не сте ли се научили да разбирате прочетеното?

Ама си търпелив да обясняваш на гербавото гомно :) Сигурен съм, че идеята на Севда-Шехерезада е била: - сега ще кажем, че ще правят данъка 15%!! - Е, ама те ще обяснят, че става въпрос за google и amazon - Супер, тогава ще кажем, че по този начин ще изгонят всички големи инвеститори и даже нашия приятел мафиот Пилето с пилетата. ХАХАХАХАХ Гербавииииии!

Като ще давате необезпечени кредити, т.е. ще източвате депозитите на бьлгарчето, срещу държавна гаранция, загубите трябва да се покриват от данъци. Никой няма да върне тези кредити, гарантирано! Яко източване от ваште фирми!

Обзалагам се че има поне 5 партии в следващия парламент които ще искат 15% за всички фирми в БГ. За да изплащат повишаващите се с по 30% заплати на държавните търтей

от какъв зор?

Герб казва едно, служебния казва друго. Да видим кой ще е говорил лъжите накрая.

когато Тулупът или Герб казва нещо, гледай откъде изгрява слънцето

Ми... ГЕРБ вече се чудят какво да измислят. То трябваше Кирето Ананиев да коментира данъците, вде пак е финансист, не философ. Нищо чудно да е отказал човекът. А служебният министър е най-добрият, който сме имали досега.

Минус 4-5 инвеститора, които ще се пренасочат към Румъния, например. От финансист фалирал две фирми, докарал загуби за 12 млн паунда - толкова

Гербав глупако, това ще важи за целия свят. няма къде да се скрият тия, които сега с вратички в законите не плащат никъде данъци (google, amazon и подовни). Айде марш, гербаво гомненце

Неуважаеми "анализаторе", 130 държави и територии са подписали. От целия ЕС, само Естония и Кипър не са. Причините не ми се проучват. Румъния е в списъка на 130-те. Някое друго късо м/у ушите си да споделите?

Да вземе да обясни на англичаните,кога ще им върне деветте ( 9) милиона паунда?!!!

Е, къде - къде по-добре ще сме с десетина инвеститора по-малко. При това от най-големите!

къде ще ходят, като навсякъде данъкът ще е минимум 15%

Ама, видя ли друга държава от региона да е подписала същото.? Или се надяваш?

пише в статията документът е подписан от 130 държави. Дали тази бройка покрива понятието "навсякъде"?

А бе гербаджии, не ви ли досрамява поне от време на време от лъжливите ви началници, вече е срамно да си от ГЕРБ!!!

Как ще ги е срам? Нали им дават трохи и заплати от нашите данъци, с нашите пари да работят против България. Чест, достойнсто, какво? Те не знаят какво означава. Искат да ги управляват далавераджии и хора прочели 2 книги, ама те били гениални герберски управляващи, никой друг неможел да управлява! Това и преди 89 г. го няма тяханата наглост, на черното казват бяло, само да си вземат парите

Това значи ли, че фейса и гуглата от 1.1.2023 г. стават платени за българите?

баси тъпия въпрос!

Я да видим документа черно на бяло! Дали има уточнения за капитала? А, дали някой ще приеме ние да поставим условие само за капитали над 750млн?

Има го в официалния документ на Г-7. Споко, никой няма да закача малките, че и средните фирми. Идеята на единна минимална данъчна ставка е да пречи на големите акули, регистрирани да речем в САЩ, но възползвайки се от ниските данъци на други държави, където те имат клонове.

Искаш да четеш документа. Първо се научи да четеш! Къв капитал, бе!? Става дума за оборот! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!

Тоест според този пич няма проблем да увеличи данъците на ИКЕА, МЕТРО, БИЛА, КАУФЛАНД и ЛИДЛ? За Лукойл май също вАжи. И те ще си стоят тук нали...

ами къде ще ходят, като навсякъде данъкът ще е минимум 15%

За какво са ни инвеститори, камо ли пък големи?!? Явно според този "финансист" не ни трябват. Имайте предвид, че този министър и Киро Харварда имат в биографиите си фалирали фирми. После да не реват младите от аутсорса, че вече не може ли да харчат, както преди

Това въбще не е сигурно. Бай ти Джо друго се стреми да прокарва, а и в подписания документ не пише такива работи!!! България е подписала, че минимолният корпоративен данък ще е 15%, няма стълбове няма направления...

Язък, и от тука не изскочи заек

Тоя хардвардски теоретик дали му е ясно че само на 1 от тия не 10, а 19 компании печалбата на тримесечие е колкото БВП на поверената му кочина за 10 години? Какво им пречи на тези фирми да се ориентират към други пазари, новия аутсорс е Филипини, Малайзия, Индонезия - държави с милиони хора, дето можеш да впрегнеш на работа и да платиш никакви данъци. От тия уж 10 нищо и никакви компании 1 да си тръгне от България, ще ни падне БВП с няколко процента... Г-н карикатурата икономист Василев...

Ще ми припомните ли, колко човека гласуваха за това правителство. Колко човека дадоха гласа си за този министър, например??!? С легитимност нула вземат толкова важни решения, които ще касаят всеки от нас за години напред

Това правителство дойде на власт след биологическа война срещу българския народ. И е тук защото Бойко пазеше българските интереси а не на онези от Харвард.

къф е тоо бе

Имало по-малко от 19 компании, ами да ги изхгоним и тях! За какво са ни? Цели 10!

За пореден път Биков беше уличен в лъжа

Да не стане накрая всичките ИТ специалисти да бачкат на дюнер чаршия от тия комунистически машинации. И без това от години не сме евтина и привлекателна държава за инвестиции...

За два месеца правителството на фатмака е способно да ни докара до просешка тояга. Дойдоха на власт с биологическа война срещу българите.

Принудиха те да се опрвдаваш, а?! Има за какво!

Vmware e една от тези компании

И какво от това? Минимум 15% ще е данъка във всички държави по света.

Ще? Кога? Ти да не си от екстрасенсите по евроком?

Вие хубаво сте го одобрили, а тези данъци къде ще отиват? В стеанат, в която оперира въпросната фирма, или в централата? Aко е второто, това е легализиран начин да печелят отново големите икономики за сметка на по-малките.

разбира се, че по този начин ще печелят големите икономики! дори данъците да се плащат тук, корпорациите ще направят дъщерни фирми и ще ограничат обема работа/търговия тук!

Megа harvard super duupa!!!!