Коментари - Асен Василев: На практика България е в еврозоната, свързана през валутния борд | Бизнес.dir.bg
назад

Асен Василев: На практика България е в еврозоната, свързана през валутния борд

Над 60% от търговията ни е с Европа, тоест там сме много силно обвързани с еврото, отбеляза министърът на финансите

Обратно в новината

Коментари - Асен Василев: На практика България е в еврозоната, свързана през валутния борд | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, не ви вярваме, гнусна твар, плужек и педераст! Оставка, съд, затвор и бесилка за всичката ви сган! Скоро

Като на практика сме в Еврозоната,що се натискате толкова за приемане на еврото?Аааааа...забравих две неща.Първо има един резерв от 7-8 милиарда и с поемането ни в Еврозоната,ще усвоите за нула време и второ-тъй като няма да ни приемат,според критериите на икономиката ни,а вие сте обещали, то сега ще минем на режим "Ами ние на практика сме там"

На практика борда беше закрит и функциите му се поеха от ЕЦБ. Преди повече от година и половина. И оттогава на българина му се стъжни живота от скъпотията, която я наричат инфлация, а всъщност е монопол.

Не лъжи бе, цървул!

Има много съществени разлики, които могат да се окажат и фатални, ако хора като вас са на власт. Защо не кажеш на хората за взимането на кредити докато сме във валутния борд и след като ( ако ) влезем в еврозоната. Гърция 2.0 на турбо режим. Това очаквам да ни се случи. Лъжливо копеле!

заври си педерастките манипулации в разширения недо.бан гъз

de facto - да de iure - не И слава богу.

Цените ги покачиха предварително, за да могат да кажат, ето виждате ли, не се увеличават цените. Ами те вече се увеличиха уважаеми другарки и другари!

На практика изобщо НЕ сме в еврозоната. По всяко време можем да увеличим или намалим по наше желание валутния си резерв. Също по наше желание /докато тези антибългари не са ни вкарали в еврозоната/ можем да променим обезпечението на злато или друга валута, различна от еврото. Много пъти съм писал, че ние НЕ трябва да влизаме в еврозоната, а да сменим резерва си от евро в злато. Така никой отвън няма да може да ни бътне валутата със спекула. Ще имаме възможност за независима парична политика. Който управлява парите, той управлява държавата. Махането на валутата е огромно отнрмане на суверенитет! Наскоро разбрах, че бившите колонии на Франция в Африка са с някаква валута, контролирана все още от Франция, през френската централна банка. Уж независими държави, ама не точно.

Бре асенчо, бе златен, а си отвори устата, а лъжа или глупост излезе на бял свят... Трай си, ще изглеждаш умен.... или поне не толкова зле. На практика във ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ политик с топки може да прекрати целия този цирк - на база истинската Конституция, тази от преди царчета и бойковчета да я окепазят. Тази, дето цяла орда "юристи" с пяна на устата доказваха, че промените са в компетенцията на обикновено "народно" събрание. ДА АМА НЕ! Смях в залата - конституцията е противоконституционна, невероятно, но факт. Сравнете текстовете... И като е ДЕМОКРАЦИЯ, що бягате от РЕФЕРЕНДУМ като дявол от тамян? Или е демокрация само кога ви изнася?

Този, който Менда Стоянова бутна през 2020-та година ли? Курсът лев-евро е плаващ, без значение, че досега не е бил променян. Може да бъде изменен във всеки един момент. За по-късопаметните, ще споделя една статия от 2020-та, която намерих след произволно търсене в Google. https://nova.bg/news/view/2020/01/27/276019/%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89 Нужно ли е фиксираният курс евро-лев да става плаващ? Цитат от статията: "Основният проблем тук е курсът. Други страни, след влизането на лева, ще определят на закрити заседания какъв да бъде нашият курс. Абсолютно е възможно да го има. Казусът е да направим такава промяна в закона, че такова нещо да не се случва, да предотвратим такава възможност изобщо да съществува. Това вече беше предложено от редица експерти да се направи с допълнение в закона. Предложението е нашето правителство, в случай че се предложи друг курс, който не е сегашният, да напусне едностранно преговорите и да прекрати участието си в този механизъм”, каза икономистът.

От гледна точка на законодателството сме напълно в еврозоната - каза министърът. Може би, но не българското - според българското законодателство националната ни валута е левът. И дано така си остане. Министърът ни открехна и че цените падали по-бързо. Само дето не уточни по-бързо от какво. От националния по футбол?

Да бе, на много места на бележките пишело и в евро, и в лева. Искат да лапнат 20те милиарда от борда.