Антон Иванов: Подвеждаща е енергийна стратегия, която залага на развитие с най-ниски разходи

Най-ниски разходи се постигат когато има обществена подкрепа за финансиране на определен тип проекти, а това изисква обща национална визия

Обратно в новината

Коментари - Антон Иванов: Подвеждаща е енергийна стратегия, която залага на развитие с най-ниски разходи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А.Иванов не знае какво говори или умшилено подвежда. Защото когато говорим за енергийна стратегия, разходите са на 2ро място. На първо е въпроса - Как да вложим Х количество енергия за да получим примерно 50Х ПОВЕЧЕ енергия от вложената. Защото ако влагаме Х енергия и получаваме 0.8Х или даже 2*Х..... можем да гасим лампите и да си ходим в пещерите. И разходите тук са вторични напълно. Защото си има закони на физиката дет не позоляват безмислици. И тези закони са валидни , та какви ще разходи да направим за строеж на зелени дивотии.

Е ти откри перпетуммобила. Вкарваш 5, а изкарваш 50!!! Помисли малко. Ток се произвежда като част от подадената механична или "фото" енергия се ПРЕОБРАЗУВА в електрическа. Реално не повече от 30%. На теория 50%.

Има се предивид че за да изкопеш 1кг въглища или нефт,което поле като изгориш получаваш 10квч, ти УСЛОВНО харчиш 0.2-0.5квата. т.е. от 0.2квч похарчени после получаваш 10квч енергия. Т.е. ХАРЧИШ 50 до 20 пъти ПО-МАЛКО отколкото после получаваш като изгориш нефта, урана, въглищата и т.н. За да посториш соларка която да ти даде 1квч, ти харчиш 1000квч УСЛОВНО. Дали тази соалрка ще ти върне 50000квч? Трябва да работи 50 000часа? Ще ги изкара ли? Ми НЕ, и затова които слага такова иска СУБСИДИЯ! Финансово схмеата така се връзва, да! Ама нас ни трябва енергия да получаваме, а не да губиме, защото колкото и пари да имаме, когато няма производство на енергия просто ще стоим без ток, топло, без храна и т.н. И затова първо е физиката, а после финансовите схеми.

Много правилно. Колкото повече разходи, толкова повече за крадене. Либерализацията, значи повече структури, които да крадат, повече корупция, по-високи цени за населението. До кога ще търпим?

А кой ще спаси отново Топлофикация София ако закрият БЕХ? Кой,..... кой,... кой, кой, кой?